torstai 20. maaliskuuta 2014

Venäjän Krim-politiikka on "kahdeksas sinfonia"

Venäjän poliittinen johto ei puolusta ainoastaan Ukrainan ja Krimin alueen venäläisten ihmisoikeuksia tai palauta Neuvostoliiton valta-aluetta takaisin yhteyteensä, millaiset argumentit ja motiivit näkyvät median keskusteluissa.

Venäjän päättäväisyys on huomattavaa. Tämä päättäväisyys on erityisesti seurausta niistä epätoivoisiksi jääneistä vallankaappaus yrityksistä, joita Moskovassa järjestettiin Lännen myötävaikutuksella presidentti- ja duumavaalien yhteydessä. Venäjän tietyt tahot saivat tällöin myös tietää enemmän kuin media kertoo Lännen pyrkimyksistä Venäjää kohtaan. Edward Snowdenin aineisto sisältää myös tietoa, jota ei ole lainkaan kokonaisuudessaan tuotu julki Lännen pyrkimyksien osalta. Ukrainassa on Lännen tuella tehty se, mikä Moskovassa epäonnistui. Venäjän intressi suojella Krimiä on myös intressi suojella koko Venäjän Federaation tulevaisuutta Lännen hyökkäystä vastaan. Siksi Venäjä on valmis poikkeukselliseen päättäväisyyteen, maksamaan taloudellisesti kovan hinnan. Täytyy muistaa mitä Seitsemänen sinfonian julkistamisen yhteydessä lausuttiin maailmalla hämmästellen Leningradin hirmuisen piirityksen päivinä: tätä kulttuurikansaa ei voi mikään voittaa, joka tällaista sinfoniaa pystyy tuottaa. Krimin suojeleminen natsien ja Lännen tavoitteita vastaan on Venäjän "kahdeksas sinfonia", jonka tarkoituksena on pysäyttää Lännen militanttien vyöry itään.

Valeri Gergiev - Dmitri Shostakovich - Symphony No 7 in C major:


Virallisesti Venäjä ei harjoittele Ukrainan kriisiä varten Suomen rajan tuntumassa. Virallisesti Suomen pääministeri lausui, että Suomi ei ole liittoutumaton. Suomi liittyy kaikkiin pakotteisiin Venäjää vastaan. Jo kauan sitten on lausuttu, että Moskova tietää ja kuulee enemmän kuin mediamme tietää. Turhaan Venäjä ei ole säveltämässä kahdeksatta sinfoniaansa.Kirjoittaja:

 Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html