sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viulu, alttoviulu, violoncello da spalla ja piano -konsertissa

Olin onnellinen saadessani kutsuvierasliput Sergey Malovin ja Karina Koprisen konserttiin Temppeliaukion kirkkoon 15.3.2014. Huolimatta vähäisestä taloudellisesta tilanteestani tai myös sen ansiosta, kunnioitan suuresti mahdollisuutta kuulla klassista musiikkia sekä antaa lapsilleni mahdollisuudet tuntea Bachin, Scarlattin ja Brahmsin sävellyksiä.Pienin poikani on vasta neljävuotias, toiseksi pienin on jo yksitoistavuotias. Tämä koululainen on jo tottunut klassisen musiikin konsertteihin. Pienimmän tähden valitsimme Temppeliaukion parven katsomopaikaksi. Sieltä sai hyvin nähdä ja kuulla konserttia. Hyvin rauhallisesti neljävuotias poikakin oli konsertin.

Venäläisiä ystäväperheitä oli saapunut konserttiin lapsineen. Päätimme jo etukäteen, että istumme hiukan kaukana toisistamme, jotta pienimmät lapset eivät innostu äänekkääseen leikkiin keskenään. Nyt kaikki istuivat hyvin tyylikkäästi - sivistyneesti - klassisen musiikin konsertissa.

Temppeliaukion kirkko oli täysi, runsas yleisö antoi raikuvat suosionosoitukset. Minun onneni oli kohdata myös Sergei Malov ja Karina Koprinen kasvotusten. Molemmat ovat erittäin ansioituneita ja osaavia. Malov on useiden kansainvälisten viulukilpailujen voittaja ympäri maailmaa.

Minä pyrin parhaani mukaan säilyttämään pitkäaikaistyöttömänä proletaarina kunnioituksen ja yhteyden myös klassiseen musiikkiin ja muuhun arvokkaaseen kulttuuriin sen ohessa että käyn juoksulenkillä päivittäin ja hoidan fyysistä kuntoani. Kesän lähestyessä juoksukerrat lisääntyvät jopa kahteen ja kolmeen per päivä siinä toivossa, että juoksuvauhtikin lisääntyisi kesää kohti.

Vähäosaisuus ei tarvitse merkitä koko olemuksen ja elämän rappeutumista. Yhteiskunnallinen vääryys ei ole minun syytäni, eikä minun pidä ottaa alhaista asemaani omaksi syyksi ja kuormaksi, jonka tähden masentaisin täysin mieleni. Jo itsessään niukkuudessa on tarpeeksi kärsimystä: moraalista tuskaa ei tarvitse enää käytännön vaikeuksien lisäksi keksiä. Niin en suinkaan sano happamia korkealle kulttuurille senkään jälkeen, kun olen romahtanut suomalaisen luokkayhteiskunnan alimmista alimmalle luokalle taloudellisten mittareiden perusteella.

Kiitos vielä konsertin varsinaisille tähdille Sergei Maloville ja Karina Kopriselle! Tyhjyydessä kärsivä sieluni sai jälleen vahvaa ravintoa tässä konsertissa, elämä elpyi ja heräsi henkiin.

Kirjoittaja:


Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html