tiistai 29. huhtikuuta 2014

Sanoma Media Russia & CEE:n varat takavarikkoon Venäjällä?

Sanoma yhtiö ei ole varsinaisesti mediatalo, vaan länsijohtoinen tiedustelu – ja informaatiosodan toimintaverkosto, joka on osoittanut erityistä sitoutumista Washingtonin intresseihin tukea Kiovan natsijunttaa ja rakentaa viharintamaa Venäjää vastaan. Sanoma yhtiön suomalaiset toiminnot ovat pahasti retuperällä, mutta kreml-foobinen informaatiosodan toimintaverkosto on tehnyt rahaa Venäjällä – juuri siellä, mitä vastaan Sanomat ovat olleet olemassa historiansa erkkomaisista sodista nykypäivään saakka. Äskettäin brittien tiedustelupalvelu M15 ilmoitti palkkaavansa venäjää osaavia vakoojia Venäjälle, jotta vakoojat voisivat kuunnella puhelimia ja tutkia venäläisten sähköposteja. Tämä toiminta voisi olla omiaan Sanoman niin sanottujen mediahenkilöiden osaamista. http://www.eurasiareview.com/29042014-need-job-british-secret-service-needs-intel-experts-russia/

Venäjän ääni on ilmoittanut 5.3.2014,  että Venäjän parlamentin ylähuone, liittoneuvosto, valmistelee lakiluonnosta, joka sallii eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten yhtiöiden, myös yksityisten omaisuuden, varojen ja tilien takavarikoinnin, siinä tapauksessa, jos Venäjää kohtaan hyväksytään pakotteita.

Tähän saakka on kuultu spekulaatiota, että Venäjän strateginen vastaus yhdysvaltalaisten ja eurooppalaisten pakotetoimiin voisi kohdistua erityisesti Sanoma Media Russia & CEE:n varojen ja tilien takavarikointiin. Venäjän ulkoministeriöstä varaulkoministeri Sergei Ryabkov on ilmoittanut Interfaxille, että Yhdysvaltain pakotteet Venäjää vastaan eivät jää vaille vastausta. Vastauksessa ”toimenpiteet, joita sovelletaan, ovat tarpeeksi leveät”. http://www.1tv.ru/news/polit/257499  

Eurooppalaisten maiden pakotetehtailu jää myös tuskin ilman vastauksia. Kuten muuan venäläinen asiantuntija vahvisti, niin ”eräs otollinen vastaus” voisi alkaa nimenomaisesti Sanoma Media Russia & CEE:n johtajien ja toimintojen tilien jäädyttämisestä ja takavarikosta, sillä ”Venäjä ei mitenkään hyödy tai tarvitse kyseistä länsijohtoista tiedustelu- ja informaatiosodan keskusta Venäjällä”.

Jäämme mielenkiinnolla odottaa, mikä on Sanoma yhtiön tulevaisuus ylipäätänsä ja miten Helsingin Sanomien isännän mahdolliset talousvaikeudet vaikuttavat propagandakoneiston elinvoimaisuuteen Suomessa ja muualla Euroopassa.


Sanoma yhtiön Venäjän toimintojen Sanoma Media Russia & CEE:n toimitusjohtajana toimii Heike Tyler, Saksan kansalainen, joka on saanut median ja kustannustoiminnan kasvunsa Puolassa. Sanoman hallituksen jäsenenä toimii myös mm. Rafaela Seppälä, jonka kerrotaan äskettäin  Facebookissa innostuneesti osoittaneen kunnioitusta Venäjän federaation suurlähetystön vastaiselle mielenosoitukselle, jossa osoitettiin tukea Kiovan natsijuntalle. Sanoma-yhtiö on käynyt neuvottelua talouslehti Vedomostin ja aikauslehtiä julkaisevan Sanoma Independent Median myynnistä.  Äskettäin Talouselämä-lehti uutisoi Itar-Tassin uutistoimiston tietojen valossa, että Sanoma keskeytti myyntineuvottelut Venäjällä Ukrainan tilanteen johdosta. Sanoman vuosikatsauksessa Antti Herlin tunnustaa, että Sanoma on saanut menestystä Venäjällä, mutta ”menestyksestä huolimatta meidän on valitettavasti luovuttavajoistakin toiminnoista, jotta voimme keskittyä ydinalueisiimme. Olemmekäynnistäneet yhtiön historian suurimman muutoksen - - -”. Sanoma Media Russia & CEE omistaa 79 aikakauslehteä, 70 verkkosivustoa ja 2 kaapelitelevisiokanavaa sekä 89 sovellusta.Writer:

 Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html