tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tervetuloa 18.5.2015 Alexandr Dugin ja Nikolay Starikov Suomeen!

Dosentti Johan Bäckmanin perustamalla Facebook-sivulla kerrotaan, että Kremlin pääideologi Alexandr Dugin, nuoren polven historioitsija, Suur-Isänmaa-puolueen puheenjohtaja Nikolay Starikov ym. kertovat Krimin vapauttamisen jälkeisestä Venäjästä ja itäisen Ukrainan tilanteesta. Minkälaiseksi Venäjän uusi imperiumi on muotoutumassa? Helsingissä 18. toukokuuta 2014 kello 12 järjestettävässä tapahtumassa julkistetaan Duginin Suomi-pamfletti.  Tapahtuman järjestää Euraasialainen kansanrintama ja Suomen antifasistinen komitea.

Olen ilmoittanut Facebook-kutsuun, että saavun tilaisuuteen paikalla. Tämä myönteinen vastaukseni on symbolinen: tuen tilaisuuden järjestämistä moraalisesti. On hyvä, että ihmisillä on mahdollisuus keskustella keskenään. En ota tarkemmin kantaa Starikovin ja Duginin yksittäisiin näkemyksiin. Ilmeisemmin joskus olen niiden puolesta ja joskus olisin ilmaissut asiat eri tavalla, mutta vaikea on tarkemmin määritellä.

Käytännössä mahdollisuuteni saapua mainittuun tapahtumaan ovat kuitenkin olemattomat. Puotilassa Puuma-areenalla Puotinkylän Valtti järjestää tuona viikonloppuna turnauksen. Sunnuntaina on futisottelut juuri samanaikaisesti. Minä hoidan pelaavaa poikaani ja pienempää poikaani tällöin sunnuntaina futiskentän laidalla, kun muut keskustelevat Suur-Venäjän rakentamisesta.

Mitä tulee itse Suur-Venäjään, niin minä koen myönteisenä, että Venäjällä ihmiset tiedostavat historiansa ja suuruutensa. Sitä vastoin Suomen näkökulmasta on suuria riskejä myös väärinymmärrykselle, jos ja kun russofoobikot löytävät päähänsä kohua ja hälyä sellaisilla ajatuksilla, että Suomea nyt oikeasti jotenkin liitettäisiin Venäjän imperiumiin.

Suomeen ei kohdistu mitään uhkaa. Kremlin pääideologi on presidentti Vladimir Putin, joka toistamiseen muistaa kiittää Suomea hyvistä valtiosuhteita. En ole kuullut pienintäkään vihjettä hänen sanoissaan siihen, että hän tahtoisi luoda jännitteitä Suomen suhteen, alistaa tai vapauttaa Suomi osaksi Venäjän imperiumia tms. Sen olen kuullut useamman kerran, että Venäjä näkee hyvänä, jos Suomi on itsenäinen Suomi, jolla on hyvät suhteet Venäjän kanssa.

Minun ainoa oikea velvollisuuteni on nykyisessä vähäosaisessa asemassani työttömänä miehenä huolehtia omista lapsistani. Se ei ole sotaa, kun hoidan lapsiani futiskentän laidalla. Se on rakkautta ja vastuullisuutta. Suosittelen ylipäätänsä enemmän rakkautta ja vastuullisuutta ihmisten elämään.

Writer:


 Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html