sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Venäläisten turistien ja Suomen rajaviranomaisten yhteentörmäys Nuijamaalla 12.4.

Lähetin oheisen kysymyksen Nuijamaan rajatarkastukseen ja rajavartiolaitokselle.Venäläisten turistien ja Suomen rajaviranomaisten yhteentörmäys Nuijamaalla 12.4.

Arvoisa rajavartiolaitos

En kiistä lainkaan, että teitä tarvitaan ja että te teette tärkeää työtä. Mielestäni kaikki tapaukset eivät lisää kunnioitusta Suomen rajaviranomaisten toimintamoraalia kohtaan.

Venäläisten turistien ja Suomen rajaviranomaisten välillä purkautui konflikti Lappeenrannan kaupungin Nuijamaan taajamassa kansainvälisellä rajanylityspaikalla Suomen ja Venäjän välillä lauantaina 12.4.2014. Venäjän puolella raja-asema Brusnitšnoje toimi tehokkaasti eikä sillä asemalla ollut erityisempää jonotusta. Sitä vastoin Suomen raja-asemalla Nuijamaalla liikenne pysähtyi. Suomen rajaviranomaiset seisottivat venäläisiä autoilevia turisteja neljä tuntia aivan rajan tuntumassa kutsumatta rajatarkastukseen. Myös paikalla olleet harvat suomalaiset joutuivat samaan jonoon, mutta autoilijat olivat lähes poikkeuksetta venäläisiä.

Venäläisillä naisilla ja lapsilla tuli tarpeita päästä vessaan, mutta pistooli näkyvästi vyöllä esillä suomalainen rajaviranomainen kovakouraisesti esti venäläisten oikeudet mennä vessaan. Lopulta venäläisnaiset olivat niin äkäisiä vessatarpeiden johdosta, että he tunkeutuivat rajatarkastusaseman vessaan vastoin suomalaisen rajaviranomaisen uhkauksia ja estelyjä. Rajaviranomainen ei uskaltanut käyttää pistoolia naisia ja lapsia vastaan, jota tahtoivat vessaan.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun suomalainen raja-asemalla kohdellaan alistavasti ja nöyryyttävästi venäläisiä matkalaisia. Olen kirjoittanut jo aiemmin muutamat kerrat vastaavista ja hiukan erilaisista tapauksista. Erään kerran olin itse matkustamassa venäläisessä turistibussissa, ja meitä seisotettiin 50 metrin päässä tyhjältä raja-asemalta 4-5 tuntia. Myöskään silloin matkalaisten ei sallittu mennä vessaan. Se toki tapahtui Vaalimalla eikä Nuijamaalla.


Onko rajavartiolaitos saanut poliittisen ohjauksen, että venäläisiä tulee nyt nöyryyttää ja alistaa, vai syntyykö kuvattu käytös ihan omasta halusta?Writer:


 Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html