maanantai 26. toukokuuta 2014

Helsingin Luonnontieteellisen keskusmuseon museomestari Jaakko Kullberg räyhää kreml-vihaa

Helsingin Luonnontieteellisen keskusmuseon (Pohjoinen Rautatiekatu 13) museomestari Jaakko Kullberg räyhää Internetissä, että Venäjän valtion ”johto on sivistymättömiä mulkkuja, joita olisi pitänyt vetää turpaan jo silloin kun ne hillui ja kiusasi pienempiään hiekkalaatikolla”. Näitä kommenttejaan Kullberg on kirjoitellut Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitoksen johtajan Torsti Sirénin Facebook-sivustolle sekä muualle Internetissä.(Tämä tarkastelu aloittaa sarjan, jossa käsitellään Torsti Sirénin Facebook-sivulla hurjia mielipiteitä lausuneiden henkilöiden henkilökuvaa)

Kuva museomestarin FB-profiilista

Museomestari Jaakko Kullberg kertoo 18. toukokuuta 2014 vastustamattomasta paineestaan sanoa jotain kovaa Jon Hellevigille, jonka hän oli nähnyt matkalla satamaan ja ruotsinlaivaan. Museomestari myös valittaa, että hänen omassa tuttavapiirissäänkin on ”tasapainottomuutta ja verbaalista hötkymistä” Moskovaan kiintyneiden ajatusten hyväksi. Kullberg moittii omaa venäläistä vaimoaan ja sen siskoa ”kotiryssäksi”, joiden tähden hänen on täytynyt vaieta julkisissa paikoissa, joissa hän olisi halunnut moittia Kreml-mielisiä ihmisiä. Sinänsä Kullberg ei kiistä mitenkään venäläisen vaimonsa kauneutta, jota hän toisaalla esittelee kuvien kanssa.  
 

Kuva: Jaakko Kullberg pelkää "kotiryssää"On oletettavissa, että Jaakko tuntee oman kultansa ja pitää venäläistä seksuaalisesti kiitettävänä, mutta Venäjää hän pitää valtiollisesti erittäin kielteisenä. Niin on syntynyt se tavanomainen propagandistinen distinktio: pidän venäläisistä, mutta en Venäjästä. Todellisuudessa Jaakon asenne on alistava ja imperialistinen, koska hän ei salli venäläisten rakastaa ja kunnioittaa omaa valtiotaan ja sen johtoa.  Venäläinen hyväksytään vain ”toisenlaisena”.

Museomestari Jaakko Kullbergin serkku työskentelee Ukrainassa ja tapailee siellä ”Oikeistosektorin” poliitikkoja. Museomestari vakuuttaa, että serkun todistuksen mukaan ”Oikeistosektori” ei ole suinkaan niin radikaali kuin äärioikeisto läntisessä Euroopassa. Paljon pahempana kuin mitään ”Oikeistosektoria”, Jaakko Kullberg pitää Venäjää pahana, koska hänen mukaansa ”Venäjä sallii rikokset homoja ja pussy riotia vastaan” (museomestari kirjoittaa englanniksi).

Tarkennettakoon, että Jaakon serkku Anssi Kullberg toimii Suomen suurlähetöstön ulkoasioiden sihteerinä Kiovassa. Anssi Kullbergin tiedetään tehneen joitakin raportteja myös SUPO:lle eikä raporttien henki ollut antifasisteja tukeva ja vilpitön.

Museomestari Jaakko Kullberg vaatii 18. lokakuuta 2012, että Johan Bäckmanin dosentin arvo pitäisi peruuttaa Helsingin yliopistossa sillä perusteella että Bäckman olisi puhunut Moskovan ”propagandaa” mediassa.

Krimin vaaleja Jaakko Kullberg kommentoi Iltalehdessä 17. maaliskuuta 2014 siten, että Krimin johtoon ”taas yksi rikollinen lisää pelehtimään kuvernööriksi”. Samaisessa keskustelussa hän kutsuu Krimin alueellista johtoa ja Venäjän valtiollista johtoa ”fasisteiksi ja rikollisiksi” (17. maaliskuuta 2014).[1]

Keskellä virka-aikaa maanantaina 10. maaliskuuta 2014 kello 15:37 museomestari syyttää Internetiin maanpuolustus-sivustolle laittamassaan kommentissa, että ”Venäjä on aina ollut imperialistinen valtio”. Hänen mukaansa ”Äiti Venäjän tai oikeastaan Moskovan menneet hirmuteot ovat hyvässä muistissa”. Niin ”suurin osa Ukrainan venäläisistä” tekisi selvän pesäeron Venäjään. ”Rasisti- ja natsimeininkiä” löytyisi museomestari Jaakko Kullbergin syytöksen mukaan ”helpommin venäläisittäin kotimaasta ja varsin tulevia Euraasian liiton kumppaneita kohtaan..”

Helsingin Luonnontieteellisen keskusmuseon museomestari kommentoi 2. lokakuuta 2013 Sini Saarelan ja Greenpeacen laitonta tunkeutumista venäläiselle öljynporauslautalle olettaen, että Greenpeace ”varmaan tiesi suunnilleen, mitä tuleman pitää – nyt sitten otetaan pelimerkeistä hyöty irti”. Museomestari ilmoittaa, että ”olen kuitenkin iloinen, että joku viitsii ja uskaltaa haastaa niitä – rauhanomaisesti tietenkin”.


[1] http://m.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/201403160223603_uk.shtmlJuha Molari

kirjoittaja on omiensa keskuudessa rauhanihmisten ja köyhien parissa:Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html