keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Ramzan Kadyrov: Ukrainan ja Venäjän kansat ovat ystäviä keskenään

Tämä ilmoitus on kopioitu Ramzan Kadyrovin, Tšetšenian presidentin ja Facebook-ystäväni virallisesta ilmoituksesta. Moninaista ilmeisen tahallista disinformaatiota on levitetty myös suomalaisessa sosiaalisessa mediassa internetissä, joten saatettakoon tiedoksi asioiden oikea kulku. Facebook-sivullaan Ramzan Kadyrov ilmoitti virallisesti 28. toukokuuta 2014 kello 13:24 pääpiirteittäin seuraavaa:


Ukrainan tietolähteet jakavat raporttia, jonka mukaan Tšetšenian joukot olisivat tulleet Venäjältä Donetskiin. Ukrainan väite ei vastaa todellisuutta. Ei ole mitään Tšetšenian armeijaa tai Tšetšenian sotilassaattuetta, joka osallistuisi konfliktiin. Jos joku on nähnyt tšetšeeneitä konfliktialueella, niin nämä ovat siellä omasta aloitteestaan. 

Tšetšeeneitä on kolme miljoonaa ja kaksi kolmasosaa heistä asuu Tšetšenian ulkopuolella esimerkiksi Lännessä. Emme voi emmekä tiedä, kuka mihinkin matkustaa, kuka olisi Kiovassa, kuka ukrainalaisista tulisi taistelemaan Groznyissa. Jos Ukrainan viranomaiset todella tahtovat nähdä Donetskissa tšetšeenitaistelijoita, niin miksi he menevät Donetskiin saakka, kun voisivat olla Kievissä? 

Itse asiassa uskomme, että Ukrainasta tulee loppujen lopuksi – kuten ennen – Venäjän hyvä sisar, Venäjän ja Ukrainan kansat ovat ystäviä. Haluamme rauhaa tähän maahan. Rauha kuuluu Venäjän presidentin ja ulkoministerin ulkopolitiikkaan. He tekevät parhaansa varmistaakseen, että veljellisesti Ukraina palautuisi järjestykseen ja vakauteen. Tuemme vahvasti Venäjän presidentin Vladimir Putinin kantaa tässä asiassa.


Monet ihmiset kommentoivat Ramzan Kadyrovin ilmoitusta, että tšetšeenit olisivat kylläkin periaatteessa miljoona kertaa parempia kuin Ukrainan natsi-juntta. Ukrainassa asuva Sergei-kommentaattori muistuttaa siitä, että Ukrainan tietolähteet itse asiassa jäljittelevät raporteissaan sitä, miten Yhdysvaltain, Puolan ja Liettuan ym. palkkasoturit taistelevat juntan puolella. Jos Tšetšenian pataljoona "Vostok" taistelisi Ukrainassa, niin olisi vain ohikiitävä hetki, kun joukot olisivat jo Lvivssä.