perjantai 2. toukokuuta 2014

Strategialaitoksen johtaja everstiluutnantti Torsti Sirén ja hänen orwellilainen Nato-ohjelma

Venäjä on "mielenvikainen naapuri", Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen esimies, everstiluutnantti  Torsti Sirén  kirjoittaa Facebookissa 20.4.2014 kello 1:19 ja saa paljon ”peukkuja”. Noita suosionosoituksia ovat antamassa Johanna Suhonen [Valtiotieteen opiskelija, Ulko- ja turvallisuuspoliittisen nuorten ryhmän jäsen ja opiskelija Maanpuolustuskorkeakoulusta], Vapaa-ajattelijoiden rautaristein tatuoitu Jussi K. Niemelä, Matt Sirkin, Yrjö Lipasti, kapteeni Eerika Vaahtovuo (os. Haavisto) ja Tuula Elisabeth Visa.  

Everstiluutnantin henkilökohtaiset tunnepurkaukset asettuvat melkoiseen ristiriitaan hänen toistamiensa – aina liki samojen – mainoslauseiden kanssa, kun hän Naton peruskirjan mukaan määrittää sotilasliiton rauhan, yksilönvapauden, moniarvoisuuden, demokratian ja ihmisarvon arvoyhteisöksi. Ristiriita on lähinnä ymmärrettävissä siten, että Torsti Sirén on opetellut mainoslauseiden propagandasanaston, koska tietää tehtäväkseen määritellä Nato juuri noiden sanojen avulla, mutta hänen tunnepurkaukset ilmentävät aitoja intohimoja ja motiiveja, joita hän ei kykene korkeassa asemassaankaan täydellisesti kätkemään. Intoaan sotaherra ei kykene integroimaan opitun fraseologian mukaiseksi. Sotaherra lausuu intoa puhkuen enemmän kuin mainosfraasit paljastavat.  Torsti Sirén määrittää, että tämän uuden rohkeuden ja vapauden suomalaiset sotilaat löysivät alle viisi vuotta sitten. Ketkä seisovat siis nyt uudessa tilanteessa näiden intomielisten suomalaisten sotaherrojen takuumiehinä ja turvaavat ennennäkemättömän rohkeuden poliittissotilaallisiin vihan purkauksiin?

Strategialaitoksen johtaja Torsti Sirén kehottaa Venäjän pikaiseen hävittämiseen: "Jos Venäjää ei olisi olemassa, maailma olisi ehkä parempi paikka." 16. joulukuuta 2011 hän kirjoittaa kiihkeästi odottaen, ”milloin arabikevät muuttaa lopullisesti Kiinaan, Venäjälle, Valko-Venäjälle - - - Signaalit viittaavat ainakin Venäjän ja Kiinan osalta pikkuhiljaa tuohon suuntaan. Go global freedom!” Samaan sarjaan kuuluu everstiluutnantin tunnetäyteinen Facebook-kirjoitus 24.4.2014, jossa on vain kaksi sanaa: ”Helvetin Venäjä”. 24.4.2013 hän toivottaa Venäjälle ”oikean kapinan alkamista”.Kuva: mielenvikainenKuva: ArabikevätKuva: Helvetin venäjäKuva: Kapina

Näissä värikkäissä ja jopa räikeissä ilmauksissaan Strategialaitoksen esimies  Torsti Sirén ilmeentää kiilusilmäistä intoa, joka on ristiriidassa ja jännitteessä Nato-mainoslauseiden kanssa, mutta toisaalla hänen voidaan otaksua luovan tehtävänsä mukaisesti toki ”narraatiota”, selitystä ja kertomusta. Kertomuksen tarkoituksena on painua mielikuviin ja suostutella kuulijoita tietynlaiseen asennemuutokseen. Ehkä sen tavoitteellisen asenteen mukaan Venäjä on heikko, pikkukoirakin uskaltaa haukkua Venäjää.  Tässä on kyseessä vastapuolen voimakas halveksunta ja ”minimalisointi” , kuten Sirén  monessa yhteydessä määrittelee psykologisen vaikuttamiskeinon tekniikan. Sirén on useassa yhteydessään perustellut, että kertomuksen luominen on keskeistä strategisessa työskentelyssä. Halveksunnan mielikuvan luomisen rinnalle Torsti Sirén luo ihannekuvia Natosta demokraattisena vapauksien yhteisönä – Go global freedom! Ylenmääräistä intoaan puhkuen sotaherra ei mahdollisesti ole erityisen tarkkaavainen ja taitava, vaan hän luo samanaikaisesti paljastavan epäjohdonmukaisuuden: vapaudet ja ihmisarvot jäävät vain kehnoksi kulissiksi sodan julistukselle.

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen esimies, everstiluutnantti Torsti Sirén kirjoitti nuo edellä kuvatut hurjat provokaationsa heti sen jälkeen, kun hän oli saapunut takaisin Suomeen Roomasta, jossa hän luennoi maaliskuussa aiheesta ”Strategic Communication and the Influence of the Media on Public Opinion”. Hän on kehitellyt Nato-oppilaitoksessa uutta Nato-tarinaansa nimenomaisesti suomalaisia varten siitä, miten viestintää tulisi hoitaa strategisesti ja vaikuttaa median avulla julkiseen mielipiteeseen. Upseeri puhuu ja kirjoittaa siis käskystä ja rahasta. Samoista asioista hän kirjoitti aiemminkin, vaikka hänen sotaintonsa ei rikkonut yhtä räikeästi itsekontrollia.


Kuva: Siren Natossa

Harvoin on mahdollista pohtia yksittäistä suomalaista henkilöä, joka ilmaisee niin sanotut ”ajatuksensa” lähes poikkeuksetta kaikista asioista täysin vastakkaisella tavalla kuin tavanomainen arkipäiväinen suomalainen tuntee ja arvostaa. Tällä kertaa syntyy tämä outo vaikutelma. Tämä Torsti Sirén  - pikkuriikkisen Jämsänkosken pieni poika, nykyään Tapanilassa asuva perheellinen - jo kuudetta vuosikymmentään - elävä ikääntyvä mies kertoo Facebookissaan runsaasti  lapsistaan ja vaimostaankin, mutta ryhtyy kuitenkin julkiseksi homoaktivistiksi ja ateismin äänitorveksi. Aktivismi näyttää epätodelliselta tarkoitusperältä. Kyse on todennäköisesti herra Sirénille maksetusta työstä rakentaa mielikuvaa Natosta ja Amerikasta sekä näiden kannattajista ”vapauden ja moniarvoisuuden yhteisönä”. Niin perheellinen mies ryhtyy homoaktivistiksi. Upseeri tekee mitä hänelle käsketään.

(Sivumennen mainittakoon, että Rouva ja herra sotaherra voisivat myös tarkistaa lastensa kastekuvista, ettei allekirjoittanut muuan antifasistinen seurakuntapastori olisi toimittanut kasteita jollekin heidän lapsistaan. Olen toiminut lähes 20 vuotta pastorina juuri hänen kotinsa ympäristössä ja kastanut tuolla Tapanilan asuinalueella lukuisia lapsia. Itse en kaikkia muista, vaikka mielestäni muistan kyllä mainitun sotaherran rouvan tämän erikoisen hienosta nimestään. Malmin seurakunnassa pappisvirkavuosina olen kerran ainakin eksynyt jopa tuon saman talon pihaan, mutta en tiedä, kuka silloin omista asunnon)

Upseerin saama ”rohkeus” (lue: käsky tai sopimus) avoimeen julkiseen provokatiiviseen  kerrontaan on tullut vasta noin alle viisi vuotta sitten, kuten hän tunnustaa 20.4.2014 kello 0:17. Upseeri kertookin jo ennen Pussy Riot –skandaaleja, että Amerikan Yhdysvallat ovat ottaneet gay-aktivistit poliittiselle agendalleen. Niin on myös tehnyt herra Torsti Sirén. Tämä on tuskin sattuma. Niin perheenisä levittää melkein joka päivä gay-aktivistien propagandamateriaalia. Tällaista menoa upseeri on harjoittanut kuitenkin alle 5 vuotta – edes hänen Facebookinsa ei ole ollut montaa vuotta.


Kuva: palveluksessa

Perheelliseksi mieheksi ei vaikuta uskottavalta, että Torsti-setä olisi lastensa ja vaimonsa edessä myöskään aidosti ja avoimesti vapaan seksin ostamisen puolella, mutta nyt hän esittää sivustollaan kuitenkin tuollaista vapaamielisyyttä: Torsti-setä on tässä mielessä maksullinen mies ja tekee työtänsä. Nato-mielinen suomalaisupseeri esiintyy vapauden railakkaana kannattaja, mikäli tarkastelee vain näitä hänen provokatiivisia julistuksiaan. Niitähän hän tahtookin yleisön katsovan mielikuvien rakentamisessa.

Kulttuuritutkijat ovat havainneet ilmeisesti myös sotilasliiton piirissä, että perheeseen ja uskontoon tukeutuvat ihmiset tahtovat tyypillisesti tyytyä ”omaan kertomukseensa”, heille on tärkeämpää oma kodin sisustaminen, mutta he hylkäävät sotastrategialaitoksen kirjoittamat uudet narraatiot tarpeettomia ja epäkiinnostavina. He eivät vain tarvitse uusia tarinoita ja selityksiä. Ehkä sekin voi olla toinen syy, miksi Torsti-setä kirjoittaa 24.8.2013 kello 17:02: ”Jos haluat ostaa seksiä, se pitäisi olla mahdollista. Jotkut myy”. Todennäköisin syy on kuitenkin julistaa vapauden aatetta, koska sellainen provokatiivinen viesti täytyy levittää ihmisten tajuntaan. Kyse ei ole suinkaan todellisuudesta, vaan ihmisten tajunnasta.Kuva: Haluaa seksiäKuva: seksin vapaa osto

Torsti-setä iloitsee julkisesti myös luutnantti Touko Laaksosesta, vapaudenristin 4. luokan ritarista ja tämän Tom of Finland postimerkeistä. Torsti-setä ilmoittaa myös ilonsa syyksi, että postimerkit ovat Venäjää vastaan. 27.3.2014 Torsti-setä väittää, että jokainen on vähän homo. Tuon väitteensä hän esittää ”terveisinä naapuriin” ja toisessa yhteydessä suoraan ”Venäjälle”. Tämä on ”natohenkisen” suomalaisupseerin imagon rakentamista ns. arvoyhteisölle.


Kuva: homo tomKuva: homo aktivistiKuva: Tom to Russia

Torsti-setä on suoranainen äärityyppi Venäjä-vihassaan.  Hän lausuu julki sellaisen sotilaan vihan, jota ei ole lausuttu julki sitten kolmekymmentä- ja neljäkymmentäluvun.  Laki ja moraali ovat estäneet upseerien sopimattomat puheet. Suomessa on sinänsä hämmästyttävän paljon kaikenlaista vihaa Venäjän kulloistakin valtiojohtoa vastaan, mutta herra Torsti-setä on vihassaan ja halveksunnassaan kuitenkin poikkeuksellisen paljastava. Olen aiemmin kohdannut vain vähän vastaavia, esim. eläkeläiskapteeni Antti-Pekka Mustosen, joka myös kirjoitti kaikenlaista kummallista ja vähemmän tervettä, mutta Torsti-sedän touhu on sentään korkeampiarvoisan ammattiupseerin kirjoittelua, mielestäni suoranaista työtä – ei mitään eläkeläiseksi jääneen rivimiehen kummia tarinoita, joita tämä lausuisi jopa usein salanimillä. Kerran Dragsvikin ylennystilaisuudessa muuan sotilassuvun palkittu herra ylisti sukunsa yhteyttä Saksan SS-joukkoihin ja murehti, ettei Leningradia tuhottu. Tämä SS-suvun herra vaikeni sillä kertaa, kun sai kuulla henkilökohtaisen kunnianosoitukseni appiukkoni isälle, joka Smolenskin alueen poliisipäällikkönä johti alueensa partisaanijoukkoja ja pysäytti Saksan mahtavan armeijan etenemisen. Kerroin ylpeänä, että appiukkoni isä marssi Voitonpäivänä Moskovassa, kun ilmeisemmin Hruštšov ja Kekkonen sekä muut valtiolliset päämiehet osoittivat siellä kunniaa näille sotasankareille. Mutta sotaherra Torsti Sirén julistaa julkisessa Facebookissa häpeilemättä kummallisia vihan aatteitaan upseerina, joka kouluttaa myös muita upseereita. Hän ei tee sitä vain ravintolan tai upseerikerhon hämärässä sivupöydässä. Niin nytkin on aiheellista olla ylpeä niistä ihmisistä, jotka ovat osaltaan pysäyttäneet Barbarossa I:n.

Torstin vaimo kuuluu tai on ainakin kuulunut evankelisluterilaiseen kirkkoon, niin kuin isäntä itse kertoo toistuvasti. Nato-tarinaa kehittävä ja kertova Torsti-setä on pohtinut sitäkin, että vaimonsa tähden hänen lapsensa saavat koulussa uskonnonopetuksen, mistä Torsti ei kuitenkaan tykkää. Ateistista julistustaan keskimäärin joka päivä julistava upseeri vaikuttaa kuitenkin sallivan, että vaimo kuuluu kirkkoon. Siinä näyttää olevan myös jännite. Julkisissa provokaatioissaan Torsti-upseeri on jopa suosittanut, että Pelle Miljoonan ”Katsoin ajan peiliin” korvaisi perinteisen Suvivirren koulujen kevätjuhlissa (1.6.2012).  5. huhtikuuta 2014 Torsti-setä toivottaa evankelisluterilaisen kirkon nopeaa rappiota: ”Tällä menolla valtakirkolla ei ole juurikaan kannattajajäseniä 10 vuoden päästä”.

Sinänsä kriittisyys evankelisluterilaista kirkkoa kohtaan voi syntyä monesta enemmän tai vähemmän perustellusta syystä. Tällä kertaa sotaherran tarve vastustaa kirkkoa ja uskontoa on yhteydessä hänen ”uuteen kertomukseensa”.  Ateismin teema toistuu hänen kirjoittelussaan hyvin kummallisen usein, ikään kuin asian kertomiselle olisi erityinen tarve ja tehtävä. Kulttuuritutkimuksessa ja uskontotieteessä on kiinnitetty useamman kerran huomiota siihen, että ”iso kertomus” (uskonto) on saanut yhä uudestaan väistyä ”pienten kertomusten” tieltä. Torsti-setä tarvitsee Ison kertomuksen väistymistä, jotta Jumala ei muodostu häiritseväksi voimaksi hänen uuden narraation tarpeisiin. Uskovaiset ihmiset saattavat pistää kaikkein tärkeimmäksi Jumalan ja Jumalan lapsekseen pääsemisen niin kuin luterilaisen kirkon katekismus opettaa. Sellaiset ihmiset eivät suhtaudu riittävällä innolla uuden (natohenkisen) kansallisen ja globaalin kertomuksen rakentamiseen: heillä on jo (Iso) Kertomus. Voimakas vasemmistolainen ideologia on Torsti-sedän uuden kertomuksen näkökulmasta myös erityisen häiritsevä, niinpä hän moittii sitä, että Kansainvälistä saa laulaa Suomessa ilman sanktioita (4.10.2013).


Kuva: Ateisti


Kun tarkemmin tutkii miehen touhuja, niin mies työskentelee noin hullusti nimenomaisesti rahasta ja rahan halusta – käy luennoitsemassa Naton akatemiassa sotastrategiasta ja siitä, miten voisi vaikuttaa median avulla julkiseen mielipiteeseen. Rahan tähden hän on ahkera, vaikka jättää itsestään naurettavan epäuskottavan vaikutelman. Hän pyrkimyksensä ei ole tietenkään jättää naurettavaa epäuskottavaa vaikutelmaa, mutta ihmisen on loppujen lopuksi vaikea välttää hienoja psykologisia tunnevaikutelmia epäaidossa toiminnassaan ja ”pelissään”. Kysehän on mielikuvien pelistä, jota strategialaitoksen esimies harjoittaa parhaansa mukaan tehtävänsä mukaisesti.

Venäläisten ystävieni (kyselin mielipidettä vain kolmelta venäläiseltä tutulta) ensimmäinen reaktio oli, että Torsti Sirén tietää saavansa paremman aseman ja lisää rahaa, kun puhuu vallitsevien johtajien tai rahoittajien mukaan edellä kuvatun ”propagandan” hyväksi. Kyse on hänen omasta hyödystään. Tietenkään hän ei ajattele valtiollista etua, hänen väitteet eivät ole minkään analyyttisen tutkimuksen seurasta. Nämä venäläiset ystäväni ovat suomalaisen myyttisen mielenmaiseman ulkopuolella ja saavat mahdollisesti sen vuoksi vaikutelmansa Torsti-sedän kummista touhuista kirkkaammin kuin itse suomalaiset, joihin Torsti tahtoo tehdä vaikutuksensa. Tiettyä mielikuvaa upottaakseen suomalaisten tajuntaan Torsti-setä toistaa yhä uudestaan tarinaansa, jonka mukaan ”me kaikki voisimme olla amerikkalaisia, mutta emme venäläisiä” (25.4.2014). Todellisuudessahan on kulttuuri- ja genetiikkasuhteet juuri päinvastoin: me suomalaiset emme ole juuri yhtään amerikkalaisia, mutta olemme syntyneet äiti Venäjästä.

Kuva. Kaikki amerikkalaisia.

Ensisijaisesti tahtoisin uskoa, että Torsti Sirén ei esitä vilpittömästi niin hulluja ajatuksiaan joita hän toistuvasti esittää. Ehkä tuo epäaitous syntyy vaikutelmaksi senkin tähden, että hänen näkemyksensä ovat todella hulluja. Ne voivat saada hyväksyntää vain hyvätahtoisissa hölmöissä – tai suorastaan mielisairaissa tyypeissä. Kuka muu toivoisi netissä äänekkäästi naapurimaansa täyttä tuhoa? En mitenkään tahtoisi uskoa, että Suomessa on enemmässä määrin tuollaisia kummallisia tyyppejä. Hänen täytyy olla palkattu puhuja nimenomaisesti provokaattoriksi, jollaista informaatiosodan työmuotoa hän esitteleekin toistuvasti innokkaasti sivustollaan. Ehkä hän itsekin puhuu ja kirjoittaa kummallisia satuja vain maksusta ja tilauksesta?

Sinänsä korkea-arvoisena upseerina ei olisi poikkeuksellista, jos upseeri kulkisi Mannerheimin housuissa myös homomyönteisessä perversiossaan tai performanssissaan (tuomio riippuu analyytikon vakaumuksesta). Mutta oma päätelmäni lähtee siitä, minkä kyseinen sotaherra itsekin tunnustaa 8.6.2012 kello 21:50: ”Homoseksuaalisuuden tukeminen on jo esim. USA:n ulkopolitiikan agendalla”. Tästä on kyse Torstin innossa homojen perään – se on sittenkin erilaista kuin Mannerheimin innostus kauniisiin sotilaspoikiin!  Torsti-setä (10.8.2012) kutsuu Suomen asevoimia mukaan homojen Pride-marssille. Amerikkalaisrahoitteinen ja osittain Kanadan kansalaisten muodostama anarkistiryhmä Pussy Riot saa Torstilta rakkauden toivotukset: ”rohkeuden, rauhan ja rakkauden täyteisin toivotuksin ystävilleni” (23.12.2013). Kyse on mielikuvien rakentamisesta sellaiseksi, että Amerikka ja Nato edustaisivat moniarvoista vapauden arvoyhteisöä. Nato tarvitsee homoja vain mielikuvien rakentamista varten sotilasliiton myynninedistämiskampanjassa.


Kuva: Pride

Kuva: Pussy Riot

Torsti kuvailee, esitellessään toimittamaansa teosta ”Strateginen kommunikaatio ja informaatio-operaatiot 2030”, että strateginen kommunikaatio on ”sellaisten mielikuvien rakentamista ja ylläpitämistä, jotka houkuttelevat muut toimijat tarkastelemaan kriittisesti omia identiteettirakenteitaan – ja toimimaan haluamallamme tavalla” (7.10.2011). Torsti-setä levittää kaikenlaisia mielikuvia, jotta suomalaiset tarkastelisivat omia identiteettirakenteitaan toisenlaisella tavalla – ja niin hyöty uudesta identiteettirakenteesta tulisi tietenkin uusien tarinoiden tilaajalle (USA, NATO).

Torsti Sirén liittyy myös erääseen tarinan kehittelijään, kun esittelee  kiilusilmäisesti Luke Hardingin teosta ”Mafiavaltio ja Kasvoton mies”. Suomalainen sotaherra ei kerro suomalaisille lukijoilleen sitä, että tämä Harding on länsivakooja, hänet on jopa karkotettu Venäjältä akkredointiin liittyvien laittomuuksien johdosta,  sillä hänen voitiin katsoa todennäköisesti harjoittaneen tiedustelutoimintaa Pohjois-Kaukasiassa terrorisminvastaista toimintaa vastaan. Harding oli matkustellut juuri tuolla alueella luvattomasti. Vuonna 2011 Harding julistettiin ei-toivotuksi henkilöksi Venäjälle. Hänet oli pidätetty huhtikuussa 2010 Ingushiassa, jossa hän oli tavannut Moskovan metroaseman terrori-iskuun syyllistyneen naisterroristin Maryam Sharipovan isän. Kyseinen naisterroristi oli elänyt seksuaalisuhteessa Al-Qaida-terroristin tohtori Muhammedin kanssa. Tästä kaikesta Sirén  vaikenee. Kyseinen Harding kehittelee tarinan Putinista mafiajohtajana, joka olisi pikkuhiljaa hilannut itselleen käsittämättömän omaisuuden. Torsti Sirén rakentaa täten länsivakoojan kertomuksen avulla rumia mielikuvia Venäjästä ”maailman pahimpana vakoiluvaltiona”, hän toistaa yhä uudestaan mielikuvien rakentamista varten, että ”Venäjä ei olisi Eurooppaa”, ”Venäjä olisi roistovaltio”. Suomalainen sotaherra ei argumentoi, vaan toistaa teollisesti kehitettyjä iskulauseita mielikuvien upottamista varten.

Samanaikaisesti on sanottava, että Torsti-setä ei sepitä yhtään tarinaa tai selitystä sille, että NSA ja CIA ovat paljastuneet globaalista massiivisesta vakoilusta. Amerikka ja NATO eivät näet olekaan enää todellisuudessa se ihmisoikeuksien ja vapauden riemullinen arvoyhteisö, jota Torsti-setä tahtoo valittaa mielikuviksi pahaa Venäjää vastaan. Vain Hardingin kehittämä tarina kelpaa välitettäväksi Torstin tarpeita varten. Tätä valintaa Torsti-setä tuskin tekee analyyttisenä tutkijana, vaan kyse on hänen palkallisesta tehtävästään mielikuvien rakentajana. Mielikuvaan Amerikasta ja Natosta ”vapauden maailmana” ei sovi orwellilainen valvontadiktatuuri, joten Torstin täytyy vilpillisesti vaieta asiasta ja siirtää huomio Hardingin kehittämillä tarinoilla ihan toisaalle. Tämä menetelmä on hyvin sotaherran hallinnassa, koska hän on myös esitellyt teoreettisen taustan tälle psykologiselle kikalle toisaalla.


Kuva: Luke Harding

Kuva: roistovaltio

Torsti Sirén määrittelee 5. kesäkuuta 2013, että Internetin sosiaalinen media olisi ”klinikoita”, sohvia, joissa samanhenkiset analysoijat keskustelevat toisilleen, mutta klinikoilta puuttuu psykiatri, joka ohjaisi keskustelua ja yrittäisi laajentaa keskustelijoiden ymmärrystä toisiaan kohtaan sekä laajentaa näiden maailmankuvaa avoimemmaksi tulevaisuudelle. Hän itse tahtosi olla tuollainen psykiatri, kuten hän tunnustaa. Torsti Sirén ilmoittaa kaipaavansa ”valtio-psykiatriaa”. Hän ilmoittaa kaipaavansa ”johtajuutta ja yhteistä koordinaatiota” näkemyksille, joita Internetissä ihmiset voivat ilmaista. Tässä vaiheessa sotaherra unohtaa täysin vapauden riemullisen arvoyhteisön. Muutamat keskustelijat ovat myös aistineet upseerin pyrkimyksissä  orwellilaisen pyrkimyksen. Onneton epäjohdonmukaisuus ilmenee jo siinä, että samainen upseeri moittii 25. huhtikuuta 2013 Vladimir Putinia ja Venäjää vastaan, kun Putin puolustaa laillisesti valvottua kuria ja järjestystä. Venäjällä on tuo johtajuus, mutta nyt se ei kelpaa Torstille annettuun tarinaan. Siinä tilanteessa Torsti Sirénille sopisi vain ”vapaus ja oikeudet”. 24.5.2014 hän myös kysyy ateistin hartaudella, ”milloin venäläinen kansalaisyhteiskunta herää ja aloittaa oikean kapinan?” Näin siis Suomen Maanpuolustuskorkeakoulussa, mutta niin on ollut julkisesti vasta alle viisi vuotta.

Torsti Sirén toimii toistaiseksi Maanpuolustuskorkeakoulun Strategian laitoksen esimiehenä, mutta laitos yhdistetään 1.1.2015 Sotahistorian ja Taktiikan laitokseen, jolloin syntyy Sotataidon laitos. Näin ulkopuolisena henkilönä voisin laskea, että synergiaetua voisi syntyä, jos herra Torsti Sirén siirtyisi siinä vaiheessa varhennetulle eläkkeelle, jotta kummalliset tarinoinnit olisivat vähemmän haitallisia. Mihin tarvitaan noita näennäisesti psykologialle perusteltuja tarinan rakentajia, joiden tähden kuitenkin kuluu paljon verorahoja, mutta hyöty on mitätön? Tällöin synergiaetua syntyisi myös henkilövuosissa.  Torsti-upseeri aloitti Strategian laitoksella huhtikuussa 2012. Mies itsekin elelee jo kuudetta vuosikymmentä, joten kyse on rajusti vanhenevasta miehestä.

Torsti Sirén on melko tuoreessa kirjassaan pohtinut elektromagneettista mielenkontrollia (electromagnetic mind controlling), jota varten hän katsoo tekniikan jo riittäväksi. Hän huomauttaa, että CIA perusti 1950-luvulla MKULTRA-projektin, jota CIA jatkoi 1960-luvulla. Tuon projektin tarkoituksena oli kehittää kemiallisia, biologisia ja radiologisia aineita, joilla voitaisiin salaisissa operaatioissa kontrolloida ihmisten käytöstä. Tällä hetkellä sotilasinstituutiot, kuten DARPA investoi neurologisiin tutkimuksiin.  Tällä hetkellä EM on tutkimuksen kohteena. Facebookissaan hän kirjoittaa sotilaallisesta mielenkontrollista 14.4.2013 myöhään yöllä kello 0:48. Noiden hienojen käsitteiden   suhteellisen mekaaninen esittäminen ja suomalaisia varten uuden Nato-kertomuksen kehittäminen antavat toki myös pahemman mielikuvan, että Torsti-setä olisi todella vain foliokypäräinen upseeri. Hassusti kypärä päässään Torsti-setä myös esittelee itseään julkisuudelle. Olipa elektromagneettinen mielenkontrolli enemmän foliokypäräisten miesten puuhailua kuin todellisuutta, niin Torsti Sirénin intressi aihetta kohtaan osoittaa, ettei hän Nato-miehenä ole sittenkään tukemassa ihmisten yksilönvapauksia. Hän tahtoo Orwellin kontrollivaltakunnan. Naton sloganit ovat vain myynninedistämistä varten kulissiksi: kulissin takana ovat MKultra ja Darpa ja EM tutkimukset yms.Kuva: Siren folioisessa suoja-asussaan

Torsti Sirén, Suomen Maanpuolustuskorkeakoulun strategisen tutkimuslaitoksen johtaja on saanut Maanpuolustuskorkeakoulusta Yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1998 ja Helsingin Yliopistosta Valtiotieteen tohtorin tutkinnon vuonna 2009 väitöskirjallaan ”State Agent, Identity and New World Order – Reconstructing Polish Defence Identity after the Cold War Era”. Vuonna 2013 julkaisemassaan tutkimuksessaan Winning Wars Before They Emerge (From Kinetic Warfare to Strategic Communications as a Proactive and Mind-Centric Paradigm of the Art of War”) Torsti Sirén väittää, että kansojen ja valtioiden tulisi hyödyntää strategista viestintää suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden markkinoinnissa, “vietellä vihollisensa ja mahdolliset vastustajat. Tämä tutkimus selvittää nimenomaisesti psykologista vaikuttamista osana sodankäyntiä. http://www.bookpump.com/upb/pdf-b/2331874b.pdf Nato-mies  Sirénin ihanteissa ei ole kyse siis ihmisten omasta aidosta itsenäisestä valinnasta, vaan ”manipuloidusta”, mielen kontrollin alla tapahtuneesta näennäisvalinnasta.

Sirén pohtii mielikuva-/psykologisia operaatioita, avainhenkilövaikuttamista ja elektronista sodankäyntiä. Torsti-setä tiivistää 17.6.2011 mottonsa: ”mieli on ase ja sodankäynnin ensisijainen kohde”. Hänen mukaansa ”voitto sodassa on vastustajan identiteettirakenteen muuttamista” (17.6.2011 kello 12:20). Niin upseeri riemuitsee 28.5.2011, että ”tietokoneen kourassa nettiyhteyden varassa saa paljon pahaa tuhoa”. Torsti Sirénin (4.12.2012) mukaan Venäjä toteuttaisi informaatio-operaatioissaan ”refleksiivistä kontrollia” eli vastustajaan vaikuttamista niin, että se ei tiedä tulleensa vaikutetuksi. Hän ei tunnusta omaa epäisänmaallista Nato-rahoitteista projektiaan, jota kuitenkin toisaalla koko ajan julistaa ja opettaa kirjoissa ja luentosaleissa, mutta retoriikan tempun avulla kääntää syytöksen toisaalle, että Johan Bäckman olisi tällaisen refleksiivisen kontrollin sanansaattaja ja propagandan mestari.

29.11.2012 Torsti Sirén ja Maanpuolustuskorkeakoulun strategialaitos tapasi Tarton Baltian maanpuolustusakatemian ja Tukholman vastaavien kanssa. 7.7.2002 hän saapui Ranskasta informaatiosodankäynnin konferenssista, jossa hän piti esitelmän. 21.12.2012 Torsti oppi strategista tarinankerrontaa Nordic Security Seminarissa yhdessä ruotsalaisten kollegoidensa kanssa. Syyskuussa 2013 Torsti-setä kehitteli strategista tarinankerrontaa Riikan kokouksissa. Torsti-setä saa siis rahaa tutkimuksesta ja julistuksesta psykologisia operaatioita varten. Hänen saama palkkaraha haisee.


Kuva: NSS Sweden

Kuva: Ranska

Kuva: Riika

Torsti Sirén puolustaa Natoa ja kuvailee sotilasliittoa viittaamalla Naton ihanteisiin yksilönvapaudesta, demokratiasta ja ihmisarvosta. Tuo Nato-tarina on sikäli naurettava, että samainen Torsti-setä ei luota Neuvostoliiton täydellisen perustuslain toteutumiseen käytännössä. Miten Naton kauniit lauseet olisivat luotettavia – jotain parempaa kuin teeskentelyä ja mainoksia – tarinaa mielenmaisemaa ja myynninedistämistä varten?

Mielikuvien rakentamista tarinan avulla on myös Sofi Oksasen toiminta, joka saa varauksettoman kiitoksen Torsti Siréniltä, joka pitää tärkeänä, ettei suomalaiset ”nöyristele idän suuntaan”.


Kuva. Nöyristely

Torsti Sirén osoittautuu - ilmeisesti juuri virkansa velvollisuudesta - aktiiviseksi Suomen antifasistisen komitean blogin lukijaksi. Hän on seurannut Safkan sivuja vuosien ajan. Hän myös arvioi toistuvasti Johan Bäckmania ja kehittelee strategiaa tähän haasteeseen vastaamiseksi. Itse asiassa Sirén rinnastaa professori Timo Kivimäen Tanskassa saamaan vakoilutuomioon Johan Bäckmanin ”ns. kotimaisena casena”, kun arvioi tapausta 16.10.2012 FB:ssa. Tämä rinnastus osoittaa, että Sirénin puheet moniarvoisuudesta, yksilönvapauksista, demokratiasta ja ihmisarvosta ovat vain epäjohdonmukaista propagandapuhetta – teeskentelyä, mutta käytännössä hän tahtoisi venäjämielisten ihmisten mielen ja oikeuksien kontrollia. Toki taitavasti Torsti-setä vain ”ihmettelee ja aprikoi”, eikä uskalla ”tietää” ja suoraan ”väittää”, sillä tietäminen tekisi hänen väitteistään ja moitteistaan ainakin rikoslain merkityksessä tutkittavaa. Kyse on siis Sirénin spekulaatiossa tarkoituksenmukaisesti mielikuviin kohdistuvasta psykologisesta sodasta: reaalisesti hän kuitenkin torjuu oikeudellisten toimien mahdollisuudet. Suomalainen psykologisen sodan herra toimii Nato-ideologian puolesta palkallisesti korkeassa virassaan, mutta kääntää puheet rahansaannista aivan vastakkaiselle puolelle, niin että Natoa vastustavien kansalaisaktivistien toiminta alkaisi vaikuttaa korruptoituneelta. Sinänsä olisi tasavertaisuuden nimissä erittäin tarpeellista, että Venäjän Federaatio ja muut vapaat valtiot maksaisivat kokonaisia tutkijan vakansseja omien järjestelmiensä kautta Suomeen, jotta Nato-kriittinen tutkimus olisi edes jotenkin samoissa asetelmissa korkeita etuisuuksia ja mahdollisuuksia nauttivan Nato-tutkimuksen kanssa.

Torsti-upseeri uhoaa 26.9.2011, että hän kuuluu niihin, jotka vaativat Karjalaa takaisin – ja ”tiedän, että kyse ei ole vain haaveilusta, vaan historiallisesta oikeudenmukaisuudesta, joka tulee tapahtumaan: Suomi saa vielä takaisin Karjalan ja muut kommunistisen Neuvostoliiton anastamat alueet. - - - Näin tulee vielä tapahtumaan. Jonain päivänä Suomi on taas kokonainen ja Karjala on osa Suomea, kuten kuuluukin olla”.

Kuva: Karjala

Torsti kirjoitti Karjala-lauseet ilman sitaatteja eikä korjannut virhettään Facebookissaan muokkausmahdollisuuden avulla, joten on vain otaksuttavissa, että Torsti Siren itse ainakin iloisesti välittää edelleen tuota (Jouko Pihon) ajatusta, jota hän ei myöskään kritisoi. 

Suomen puolustusvoimien alaisen Maanpuolustuskorkeakoulun Strategian laitoksen esimies, everstiluutnantti Torsti Sirén  kutsuu Venäjää Facebook-päivityksissään "mielenvikaiseksi naapuriksi" ja "autistiseksi valtioksi". "Helvetin Venäjä!" hän kirjoittaa.  Sirén toivoo 26.4.2014 kello 0:30 kirjoituksessaan Venäjän pikaista hävittämistä ydinaseilla ja kirjoittaa, että maailma olisi parempi paikka ilman Venäjää: "Jos Venäjää ei olisi olemassa, maailma olisi ehkä parempi paikka".

Kuva: ei Venäjää

Kuva: pahis

 Sirénin mielestä Venäjän hajoaminen Neuvostoliiton tavoin olisi "hyvä asia sivistyneen maailman kannalta". Strategian laitoksen uutta puolustussuunnitelmaa hän kommentoi otsikolla: "vapise ryssä". Venäjää hän kutsuu ”pahuuden valtakunnaksi”, jota vastaan pitäisi aloittaa sota: "Pahuutta ei pidä pelätä, sille pitää pistää kahta kauheammin takaisin". Tällä "kauheudella" Siren tarkoittaa ydinaseita, joiden hän toivoo tuhoavan Venäjän ja suosittelee "sodan aloittamista".  Sotilasliitto Nato rakkauden, rauhan ja vapauden arvoyhteisönä on osoittautunut noiden sotilaan kovien sanojen jälkeen enää huonoksi kulissiksi. Sotaherra ei saanut pidäteltyä sen sanomista, mihin hän todella tahtoisi Amerikkaa ja Natoa. Kyse on sotaherran ennenaikaisesta orgasmista jo pelkän esileikin aikana.


Sirén rakentaa toivekuvan, jonka mukaan Yhdysvaltain ydinohjukset tappaisivat venäläisiä. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ohjukset "tappavat pääasiassa pahiksia - Venäjä uhkaa invaasioilla itsenäisiä valtioita". Lopuksi Sirén julistaa: "Olemme kaikki amerikkalaisia!" Hän myös uhkailee kaapissaan olevalla Suomi-konepistoolilla, jonka kuulemma saa "helposti toimintakuntoiseksi".

Toistuvasti Torsti-setä muistaa harmitella, että Toinen maailmansota jäi kesken eikä Neuvostoliittoa tuhottu. Hän myös kysyy 10.4.2014 – mutta ilmeisemmin lähinnä retorisena provokaationa – analogina Neuvostoliiton romahtamiseen käytävään keskusteluun, ”kuka pitäisi laittaa syytteeseen natsi-Saksan romahtamisesta?”. Siinä hänen päämääränsä ei ole niinkään ylistää natsi-Saksaa kuin jälleen kerran luoda halveksuntaa Neuvostoliittoa ja Venäjää vastaan. Erityisesti Torsti-setä (6.6.2013) toistaa tarinaa, jonka mukaan Normandian maihinnousun jenkkikenraalin Pattonin olisi pitänyt saada lupa kukistaa Berliinin jälkeen myös Neuvostoliitto. ”Voi Patton, minkä sulle tekivät”, kertoo Torsti-setä – ja kehittää kaipauksen, että Pattonin keskeneräiseksi jäänyt tehtävä Venäjän kukistamisessa saadaan vielä päätökseen Naton ja Amerikan avulla.Kuva: natsi saksan romahtaminen


Kuva: Patton


Pahojen suomalais- ja Nato-uutisten jälkeen vakava pyhä muistutus: Moskovan puolustajien marssi. Tämä marssi saa soida vaikka joka päivä, mutta erityisesti 9.5.2014 Voitonpäivänä, kun silloin vapaa maailma kantaa Pyhän Yrjön nauhaa sen kunniaksi, että natsit kukistettiin. Sellaisen Pyhän Yrjön nauhan Torsti-setä voi noutaa myös Maanpuolustuskorkeakoulun strategialaitoksen portilta, jossa jaetaan vapautta rakastaville ihmisille kaunista nauhaa.


KirjoittajaJuha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html