tiistai 27. toukokuuta 2014

Syrjäytynyt ei tarvitse Adolf Hitleriä! Vanha syrjäytynyt mies kirjoittaa Helsingin yliopistoon terrori-iskua suunnitelleille

MTV:n tietoja yhdistäen muihin lähteisiin – kuten käräjäoikeuden ilmoitustauluun - käy ilmi, että 24-vuotias työkyvyttömyyseläkeläinen Nita-Minttu Tirkkonen Vantaalta ja 23-vuotias mies Torniosta Lappia Ammattiopistossa sähköasentajaksi valmistunut kemiläinen Josef Hannu suunnittelivat terrori-iskua Helsingin yliopistoon mahdollisesti suomalaisen kulttuurin päiväksi 28.2. Kumpikaan syytetyistä ei ole ollut kirjoilla yliopistossa.Josef Hannu selitti suunnitelmaansa masentuneisuudellaan: - Olen ollut koulukiusattu peruskoulun kolmannelta luokalta lähtien ja ammattikoulun läpi. Möreä-ääninen Nita-Minttu Tirkkonen esitti natsitervehdyksen ja lausui ”Sieg heil” medialle Helsingin käräjäoikeuden istunnon alussa. Syytetyt ovat kiistäneet teon, vaan puolustelivat että se oli vain fantasioita. Heillä näytti olevan kuitenkin oikeita valmisteluita, yksityiskohtaista pohdiskelua sekä liittolaisten etsintää, joka ei ollut yhden hetken humalainen houre, vaan jatkui pitemmän aikaa.

Tirkkosen mukaan hänen tarkoituksensa oli listiä omahyväisiä humanisteja, joita kohtaan hänelle on jäänyt kauna Joensuun yliopistossa aloittaessaan sosiologian opinnot vuonna 2009. Iltasanomat kertovat, että käräjäoikeudessa Tirkkonen itki useasti ja valitti, että hän on täysin syrjäytynyt sosiaalisesti: ei ole mitään mielekästä tekemistä, ei opiskelupaikkaa eikä ystäviä. Nykyään hän ei tee mitään muuta kuin syö, nukkuu ja katsoo televisiota.

Yliopistoiskua suunnitelleet harkitsivat joukkosurmaa myös maratonille tai Linnan juhliin. Koulujen välisissä hiihtokilpailuissa 15.3.2002 Puuluodossa viidennen luokan koululainen Josef Hannu oli 3 km:n matkalla melkein viimeinen, sijaluvulla 62 ajallaan 23.34,8. Nuo nuoret aikuiset eivät ole saaneet ainakaan omaa nautintoa menestyksestä.

MTV3:n mukaan naisena pidetty Nita-Minttu Tirkkonen on vaihtanut tai ainakin halunnut korjata sukupuoltaan äskettäin ja tämäkin synnytti kaunaa. Esitutkinta-aineiston mukaan Tirkkonen halusi kostaa häntä sortaneille. Tähän joukkoon kuului henkilöitä, jotka eivät hyväksyneet transsukupuolisuutta.[1] Nainen oli käynyt useasti monenkin psykologin kanssa keskusteluja ahdistustensa tähden, joita hän koki jopa ruokakaupassa käymisessä. Nämä kaksi pääsuunnittelijaa houkuttelivat mukaan myös 16-vuotista tyttöjä, joka kertoi suunnitelleensa itsekin kouluammuskelua.

Minulla itsellänikään ole varaa tehdä mitään suurellista, mikä maksaisi edes enemmän liikkumisen tai osallistumisen vuoksi. Jotkut jopa julkisesti tuomitsevat, että olisin n jo vanha mies, joka täytyy syrjäyttää Suomen työmarkkinoilta, vaikka minulla olisi työkykyä ja työhaluja. Puolellani ei ole siis nuori ikä, joka olisi vielä ollut Nita-Mintun ja Josefin etuna. Tietysti tunnistan itsessäni myös ärtymystä yhteiskuntaa - tai tarkemmin sanoen sen väärämielisiä valtaverkostoja - vastaan: suomalaisen yhteiskuntamme monet vaikuttajat ovat todella epärehellisiä, epäreiluja ja juonikkaita. Tiedän hyvinkin tiettyjen henkilöiden omienkin todistuksen niin kuin minulle toimitetun ei-julkisen todistusaineiston perusteella, että nämä tietyt ihmiset toimivat aktiivisesti sen puolesta, että en voisi edes integroitua yhteiskuntaan ja siinä tavanomaiseen toimeentuloon. En kuitenkaan valitse väkivaltafantasioita ja niiden suunnittelua, en vanno Hitlerin nimeen. Miksi en?

Minä tahtoisin varmasti niin kuin kuka tahansa normaali itseään kunnioittava ihminen tahtoo, että aktiivisesti vahingoittamista tahtovat ihmiset tuntisivat jollakin viisaalla tavalla omien tekojensa pahuuden. Heissä pitäisi syntyä ymmärrys tekojensa pahuuteen. Niin minäkin voin liittyä fantasiaan rangaistuksesta vihamiehille siihen saakka, että heidän omat sanat ja teot kääntyisivät heitä itseään vastaan. Vihastumisen kokeminen ei ole mitään poikkeuksellista, vaan hyvin inhimillistä. On itse asiassa perin outoa ja luonnotonta, jos vihastumisen ihminen tahtoo kiistää ja kätkeä kiistäen sen itseltään. On täysin eri asia kuitenkin antaa moraalinen hyväksyntä tuollaiselle vihan ja koston ajatukselle kuin tuntea sellaista.

Tietysti tunnustan syrjäytyneessä tilanteessa kokemuksesta, että itsestä huolehtiminen liikunnan keinon lieventää mitättömyyden tunnetta. Ehkä niin voin vähemmän tuntea vihaa ja katkeruutta ylipäätänsä. Minun etuoikeutena ovat hienot lapset, joihin aika paljon saan käyttää aikaani ja kokea iloa myös omassa elämässäni heidän ansiostaan. "Tämän maailman menestystä" emme syrjäytettyinä voi kuitenkaan ikinä voittaa. "Tämän maailman menestyksen" kadehtiminen voi lopulta viedä syntiseen ahneuteen ja tuhoisuuteen. Sitä syntiä vältettäköön!


Sen sijaan että antaisi periksi nykyiselle länsimaiselle rikkinäiselle maailmankuvalle ja sen nihilismille tai itsetuhoisuudelle, niin minä löydän luottamusta aivan perinteisen kristinuskon avulla niin kuin Venäjän ortodoksinen kirkko opettaa: Jumala ei hylkää hylättyjä. Tietysti Jumalan edessä minun niin kuin kaikkien ihmisten on nöyrryttävä synnintunnustukseen ja etsittävä armahdusta ja kääntymystä. Myös pahat vihan tunteet on kerrottava Jumalalle synnintunnustuksessa ja rukouksessa. Kristitty muistaa myös evankeliumien monet sanat ja esimerkilliset kertomukset siitä, että Jeesus nasarettilainen oli hylätty ja halveksittu. Hänen sanansa siitä, ettei ”Ihmisen Pojalla ole, mihin päänsä kallistaisi” (Luuk. 9:58) ja monet muut sanat ilmaisevat Jeesuksen ja hänen aktiivien seuraajien syrjäytyneisyyttä, halveksituksi tulemista ja kärsimyksiä. Kristittynä voin mitättömäksi syrjäytettynä tunnustautua Jeesukseen Kristukseen uskovaksi, muistaa Jeesuksen ja apostolien kohtaloa sekä odottaa Jumalan oikeudenmukaista viisasta johdatusta, vaikka Jumalan johdatus ei vie suinkaan ehkä mihinkään ”menestykseen”; joka tapauksessa syrjäytynyt ei tarvitse mitään Adolf Hitleriä tai muita sielunvihollisten juonia!

[1]  http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/naissyytetyn-karu-tarina-ei-ystavia-paivat-kuluivat-kotona-netissa/3401124

X X X 

Kirjoittaja elää köyhien parissa:

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html