torstai 15. toukokuuta 2014

TE-keskuksessa käynti oli menestys

Kävin tänään aamulla TE-keskuksen ammatinvalinnan psykologin luona, jotta voimme yhdessä kehittää urasuunnitelmaa työllistymiseni edistämiseksi. Käynti oli menestys.

Sovimme, että tapaamme viikon kuluttua uudestaan, jotta tämä työntekijä saa hiukan selvitettyä erilaisia sopivia mahdollisuuksia.

TE-keskuksen ammatinvalinnanohjaaja oli erittäin arvostava ja myönteisesti vaikuttunut laajaa koulutustani ja kokemustani kohtaan. Hän piti mahdollisena, että joihinkin työpaikkoihin on ollut esteenä suhteellisen hyvä koulutukseni: ICT- ja BBA- opintoja 450 opintopistettä sekä teologisessa tiedekunnassa Helsingin yliopistossa hyväksytty tohtorintutkinto.

Ammatinvalinnanohjaaja päätyi käsitykseen, että nykyisen osaamisen ja motivaation puitteissa kehitämme työnsaantia sen sijaan että aloittaisin ihan uuden koulutuksen alusta alkaen.

Puhuimme myös työnsaannin esteistä ja mahdollisista "häiriköistä", jotka ovat tehneet ikävää ja rikollista kunniani loukkaamiseksi.

Ammatinvalinnanohjauksen jälkeen aloin siivota vanhaa varastokomeroa. Löysin ihan tuoreen näköisiä golf-mailojani ja golf-pallojani. Pitkäaikaistyöttömän ihmispolon elämään eivät golf-mailat sovi, mutta nämä mailat olivat kuin merkki tulevaisuudesta: kohta minäkin voin käyttää golf-mailoja! En pistänyt mailoja myyntiin, vaan päätin säästää ne itseni tai lasteni rikkaampaa tulevaisuutta varten.