tiistai 13. toukokuuta 2014

Torstaina 15.5.2014 kello 10 työurani lähtee taas hyvään kehitykseen!

"Työttömyystoimiston" (TE-keskuksen) urasuunnittelun ja osamisen kehittämispalvelujen psykologi tapaa minut torstaina, jotta voimme miettiä, mitä työttömien kursseja tai muita opintoja tai työnhaun ideoita minun olisi sopiva tehdä, jotta voisin joskus työllistyä Suomessa. Ylipäätään mitä voisi tehdä paremmin, jotta voisin saada työtä Suomessa - sellaista työtä, joka on sopivaa ja mielekästä minulle.

Tiedän, että Suomessa on pieni joukko häiriköitä, joista joillakin on kohtuullinen yhteiskunnallinen asemakin, jotka eivät tahtoisi minulle mitään toimeentuloa ja työtä Suomessa. En suostu nöyristelyyn noita tyyppejä ja heidän eetostaan kohtaan, vaan toimin uutterasti yhä edelleen sen puolesta, että jonakin päivänä saan riittävän toimeentulon palkkatyöstä Suomessa.

Minä olin itse ilmoittanut kiinnostukseni tällaista TE-keskuksen avulla tapahtuvaa urasuunnittelua varten, joten olen tyytyväinen, että aika järjestyi suhteellisen nopeasti. Mielestäni on erittäin hyvä, että TE-keskuksella on tällaiset palvelut. Näillä näkymillä minulla ei ole kuitenkaan kutsumusta ammattimaiseen osaamiseen virkata neulalla ja langalla villasukkia käsihommissa, vaikka eräs henkilö suositteli sellaista palkatonta "työharjoittelua". Ehkä urani voisi kehittyä muuhunkin suuntaan.
 
Kuva: viimeisin julkaisuni oli tässä teoksessa
ГОСУДАРСВО И БИЗНЕС,
joka tuli julkisuuteen 18.4.2014
Toimeentuloa tarvitsen erittäin kriittisesti. Mitättömällä työttömyyskorvauksella en voi riittävästi tukea perheeni elämää. Lasteni harrastukset maksavat paljon.  Myös oma elämäni on varsin niukkaa. Myönnän jo köyhyyteen sopeutuneena ihmisenä, että kaikki kauniit asiat eivät maksa paljon tai eivät maksa jopa lainkaan. Siitä huolimatta olisi monia asioita, joista olen kieltäytynyt vain sen tähden, ettei minulla ole varaa. Ja nämä monet asiat eivät ole suinkaan turhamaisuuksia, vaan ihan tarpeellisia.

 ”Vanhaa uraa” varten olen suorittanut noin 470 opintopistettä ICT- ja BBA –opintoja Helsingin yliopistossa, Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ja Pietarin valtiollisessa finanssi- ja ekonomiyliopistossa. Nämä 470 opintopistettä sisältävät (1) IT-tradenomin opintoja Haaga-Helian AMK:ssa (Haaga-Helia University of Applied Sciences) 2006–2009 (n. 150 opintopistettä; tutkielmana oli ERP-järjestelmän menestystekijät Venäjän markkinoilla; myös systeemityön ja projektiosaamisen opintokokonaisuudet). (2) Pietarin valtiollinen finanssi- ja ekonomiyliopisto (syyskuu 2003 – toukokuu 2004). (3) Liiketalouden tradenomin tutkinto (Bachelor of Business Administration) Helian AMK 2004 (177,50 opintoviikkoa; 319,5 opintopistettä); opinnäytetyö suomalaisen erään huonekalutehtaan kilpailustrategisesta tilanteesta ja markkinointiviestinnästä Pietarissa. Suoritin mm. johtamiseen ja markkinointiviestintään liittyvät opintokokonaisuudet sekä erityisen menestyksellisesti logistiikan opinnot.

Lisäksi olen suorittanut Helsingin yliopistossa vuonna 2009 teologian tohtorinopinnot, mitä varten suoritin tukiaineopinnot yliopiston historialliskielitiellisessä tiedekunnassa sekä pääaineen ja sivuaineen teologisessa tiedekunnassa. UT:n tutkimukseen piiriin kuuluvassa väitöskirjassani käsittelin psykohistoriallista teoriataustaa. Teologian maisteriopinnot valmistuivat vuonna 1989.


Viimeiset kirjalliset julkaisuni ovat vuodelta 2011 ja 2014 (julkaistu 18.4.2014, vaikka aineisto on vuodelta 2013). Uudempiakin olisi syntynyt, mutta minulla ei ole varaa ja suhteita kustannus- ja julkaisutoimintaan. Tässä ovat viimeiset kirjalliset hankkeeni:

  • Juha Molari, The Government and Middle-Size Enterprises in Finland and Sweden. In: Государство и бизнес. Вопросы теории и практики: моделирование, менеджмент, финансы. СЗАГС: Санкт-Петербург 2011 (ISBN 978-5-89781-364-3).
  • J. Molari (Dc, BBA) & V. Pyatlin (PHD in econ): UNIVERSITY – BUSINESS PARTNERSHIP PROGRAMMERS. УНИВЕРСИТЕТ – БИЗНЕС-ПРОГРАММЫ ПАРТНЕРСТВА, p. 259-262, in:Федеральное государственное бюджетное обравательное учреждение высшего профессионального образования. Российская Академия Народного Хозяйства и Государственной Службы при Президенте Российской Федерации. Северо-западный институт управления. ГОСУДАРСВО И БИЗНЕС – ВОПРОСЫ И ПРАКТИКИ. STATE AND BUSINESS – ISSUES OF THEORY AND PRACTICE. Материалы V Международной научно-практической конфереции. Северо-западный институт управления – филиал РАНХиГС: Санкт-Петербург 2013. ISBN 978-5-89781-513-5. (18.4.2014)

Kirjoittaja on kotonaan rauhantekijöiden parissa:

Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html