perjantai 16. toukokuuta 2014

Venäjällä arvioidaan strategialaitoksen johtajan Torsti Sirénin ym. sotasuunnitelmia Venäjää vastaan

Venäläinen informaatiotoimisto Notum sekä muut tiedostusvälineet ovat arvioineet Suomen Maanpuolustuskorkeakoulun strategialaitoksen johtajan everstiluutnantti Torsti Sirénin tunnustamia sotaisia aikomuksia Venäjää vastaan. Lisäksi arvioon on liitetty muiden suomalaisten upseerien militantteja pyrkimyksiä Venäjää vastaan.

Notum julkaisi artikkelin maanantaina 12.5.2014 otsikolla:
 "Suomessa luotiin oma 'Oikeisto sektori' ja uhataan nyt tuhota Venäjä" (В Финляндии создали свой«Правый сектор» и теперь угрожают России распадом). 

Tässä on epävirallinen suomenkielinen käännös ja tiivistelmä kyseisestä artikkelista.X X X X
”Jos Venäjää ei olisi, maailma olisi parempi paikka”, ”Venäjä hajoaa niin kuin Neuvostoliitto”, ”Yhdysvaltain ydinaseet tappavat pahoja ihmisiä, kuten Venäjällä, joka uhkaa suvereenien valtioiden olemassaoloa”. Tällaisia lausuntoja  ovat antaneet suomalaiset upseerit luodessaan  ”Oikeistosektorinsa" nyt myös Suomessa.

Joukko suomalaisia upseereita on luonut ”oikeistosektorinsa” ja uhkaa nyt Venäjää Yhdysvaltain ydinaseiden avulla. Nämä tiedot ovat peräisin luotettavasta lähteestä, suoraan Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitoksen johtajalta everstiluutnantti Torsti Siréniltä.

Krimin yhdistyttyä Venäjään, everstiluutnantti Siren aloitti levittää Facebook-sivullaan nimenomaisia kehotuksia tuhota Venäjä. Siren nimittää Venäjän Federaatiota ”mielisairaaksi naapuriksi”, ”kehitysvammaiseksi maaksi” ja kutsuu väkeä tuhoamaan ns. ”paha putinismi", Venäjää vastaan voitaisiin käyttää Yhdysvaltain ydinaseita.

Sirén kirjoittaa Facebook-sivullaan, että ”Venäjä ei ole Euroopaa. Kukaan ei voi ymmärtää Venäjää. Venäjä on roistovaltio”.

Siren julistaa ylpeänä, että ”Me kaikki olemme amerikkalaisia!”

”Oikeistosektorin" luomisen yhteydessä Suomessa julkaistiin myös operatiivinen kirja ”Sota 2016”, joka kuvaa Venäjän ja Suomen sotaa lähitulevaisuudessa. Kirjan kirjoittaja, suomalainen sotastrategian asiantuntija kapteeni Jere Laine värittää kansikuvassa suomalaisen sanan ”sota” Venäjän lipun väreillä.

Ensi silmäyksellä kaikki nämä aloitteet ja toimet näyttävät suomalaisten upseerien farssilta tai suoranaiselta provokaatiolta. Notum-julkaisu halusi ymmärtää, mitä todella tapahtuu Suomen sotilaallisissa piireissä ja kääntyi siksi kansainvälisten kysymysten asiantuntijan Johan Bäckmanin puoleen.

Notum-haastattelussa Bäckman arvioi, että ”tämä upseeri ilmentää kapinaa Suomen ulkopolitiikkaa vastaan”. ”Olen varma, että heillä on Yhdysvaltain tuki ja he saavat sieltä opetusta”. Bäckman myös huomauttaa, että noita kovia sanoja ei sanoa vain tavanomainen upseeri, vaan Suomen puolustusvoimien strategisen suunnittelun johtaja, jolla on melkoinen vaikutus.

”Krimin taustaa vasten Yhdysvallat alkoi painostaa Suomea”. CIA:n selkeä suunnitelma on luoda suomalaisten keskuuteen pelkoa, russofobiaa, jotta näin pohjustetaan Suomen tuloa Natoon ja sitten Yhdysvaltain miehitystä samalla tavalla kuin tapahtui Virossa ja Latviassa.

Bäckman huomauttaa, että Suomessa virkamiehissä on aina ollut Venäjä vastaisia henkilöitä, mutta heitä ei ole ollut niin paljon eivätkä he ole olleet niin aktiivisia kuin nyt. Oikeistosektorilla on yritys valloittaa virkamiehet, yritys luoda oma Kiovan tyyppinen juntta Suomeen.

Bäckman viittaa myös kapteeni Juhani Putkiseen – Ukrainassa toimineen terroristien ja Maidan-ryhmän ohjaajaan - , joka jatkuvasti uhkaa Venäjää eräässä nationalistisessa julkaisussa Uusi Suomi.

Bäckman viittaa siihen, että Suomen asevoimia on uudistettu ja Suomen armeija on saanut uuden päällikön ja uuden sotilastiedustelun päällikön. Nyt on myös käsittelyssä uusi sotilastiedustelulaki uutta tiedustelupalvelua varten. Lakimuutokset ovat suoraan yhteydessä Suomen armeijan anti-Venäjä –toimintaan. Bäckman huomauttaa myös, että Suomen sota-akatemian pihalle on laitettu hakaristi. Nämä tahot ilmoittavat päämääränsä: tuhota Venäjä.


Lue koko juttu alkuperäislähteestä venäjäksi: NOTUM 12.5.2014. В Финляндии создали свой «Правый сектор» и теперь угрожают России распадом http://www.notum.info/news/politika/v-finlyandii-sozdali-svoj-pravyij-sektor-i-teper-ugrozhayut-rossii-raspadom


Tämän suomenkielisen blogin kirjoittaja:


Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html