keskiviikko 7. toukokuuta 2014

YLE: Donetskin kansantasavallan lähetystö aloittaa Helsingissä

Suomen valtiollinen yleisradioyhtiö YLE kertoo, että natsijuntan vallankaappauksen kurjuuteen joutuneesta Ukrainasta itsenäistyneen Donetskin kansantasavallan lähetystö aloittaa toimintansa Suomessa jo toukokuussa Duginin vierailun yhteydessä. Uutinen on iloinen yllätys. En ollut tietoinen hankkeesta.

Otaksun, että Donetskin kansantasavallan lähetystökaupungiksi on päätetty valita Helsinki Suomen puolueettoman ja liittoutumattoman poliittisen aseman johdosta.

Toinen yllätys oli YLE:n uutisissa, että Donetskin kansantasavallan lehdistösihteeriksi on tulossa Petri Krohn, joka on Facebook-kaverini! On hienoa pitää tällaisia henkilöitä FB-kavereina.

Nämä iloiset uutiset täytyy täten välittää laajempaan tietoisuuteen: http://yle.fi/uutiset/suomeen_aiotaan_avata_ita-ukrainan_separatistien_edustusto/7225758

Itse en ole mitenkään osallinen Donetskin kansantasavallan toiminnasta, en ole koskaan edes käynyt siellä. Mutta toki on kiinnostavaa, että tutut ovat niin aktiivisia historiallisissa prosesseissa. Minä itse tyydyn rooliini pitkäaikaistyöttömänä enkä tottele siis Haminan kapteenien käskyä mennä Venäjälle ja jäädä sinne. Olen syntynyt ja käynyt opintoni Suomessa, joten Suomi myös maksakoon työttömyyteni maksimaalisesti vielä toistavuosikymmentä. Minä löydän työttömänä ihan kivasti ajankulua ilman töitäkin.