torstai 12. kesäkuuta 2014

За Путина с Днем России! Onnittelut Putinille ja Venäjälle juhlapäivänä!

Venäjä-päivä on juhla jokaiselle, joka rakastaa ja on ylpeä suuresta isänmaasta Venäjästä. Julistuksensa hyväksymisestä 12.6.1990 on Venäjä muuttunut dramaattisesti: talous ja puolustuskyky ovat kasvaneet.24 vuotta ovat sisältäneet kovia koettelemuksia Venäjän valtiolle, eikä vähimmät koettelemukset olleet Tšetšeniassa, jossa ongelmat lopulta saatiin voitettua. Tšetšenian kansan ensimmäisen presidentin Akhmad Kadyrovin johtamana tuhannet nuoret antoivat henkensä taistelussa Venäjän koskemattomuuden, yhtenäisyyden ja itsenäisyyden puolesta. Venäjä onnistui lopulta kukistamaan kansainvälisen terrorismin.  Akhmad Kadyrovin poika Ramzan Kadyrov kirjoittaa 12.6.2014, että ”tänään Tšetšenia on osa Venäjää, jossa vallitsee rauha ja vakaus!”


Venäjän kansa, joka Venäjän presidentti Vladimir Putin on johtanut taidokkaasti ja kutsumuksella, on saanut paljon kansallista turvallisuutta ja vakautta. Venäjän talous on nykyaikaistunut, Venäjän kansallinen puolustus vahvistunut.

Kirgisian presidentti Almazbek Atambayev on onnitellut Venäjän presidentti Vladimir Putinia Venäjän päivänä. Tämä juhla ilmaisee nykyaikaiselle Venäjälle, jonka tien on Venäjän presidentti aloittanut, kestävää taloudellista kehitystä, uudistumista ja valtiollista elpymistä kansainvälisillä areenoilla. Kirgisian tasavalta pitää tärkeänä syventää liittoa Venäjän Federaation kanssa ja kehittää strategista kumppanuutta. ”Vakaasti sitoudumme jatkamaan yhdessä integraatioprosessin rakentamista Euraasiassa”, tervehti Kirgisian presidentti.


 Tadžikistanin presidentti Emomali Rahmon lähetti onnittelusähkeen Venäjän Federaation presidentille Vladimir Putinille. Tadžikistanin hallitus lausuu: ”Ilolla totean, että maidemme välillä strategiset kumppanuudet suhteet ovat dynaamiset. Aiomme jatkaa Venäjän kansa rikkaiden mahdollisuuksien, ystävällisten suhteiden ja monipuolisen maidemme välisen yhteistyön tiivistämistä. Olen vakuuttunut siitä, että meidän yhteiset ponnistelumme edistävät paitsi Tadžikistanin ja Venäjän kumppanuutta, myös vahvistavat edistystä ja vakautta aluellamme”.

Armenian presidentti Serzh Sargsyan onnitteli Venäjää presidentti Vladimir Putinille lähettämässä viestissä sekä toivotti hyvää terveyttä ja menestystä valtiollisissa toimissa niin kuin myös kaikille venäläisille rauhaa, onnea ja vaurautta. Armenian presidentti korosti Venäjän ja Armeijan suhteiden perustuvan vuosisataiseen vanhaan ystävyyteen kansojen väillä, jota jatkuvasti kehitetään yhteistyön hengessä. Armenian presidentti ilmaisi luottavansa strategisten kumppaneiden Armeijan ja Venäjän johdonmukaisesti syventävän kaupan ja talouden, sotilaallisteknisen ja humanitaarisen alojen yhteistyötä sekä rakentavan monipuolista integraatiota kansalaisten hyvinvoinnin kasvun puolesta.


Transnitrian presidentti Jevgeni Svechuk onnitteli Venäjän presidentti Vladimir Putinia Venäjän päivänä sekä toivoi ”menestystä asioille, joiden tarkoituksena on suojella Venäjän federaation kansallista etua ja sen arvovaltaa”.

Presidentti Alexander Lukashenko onnitteli Valko-Venäjän puolesta ja henkilökohtaisesti Vladimir Putinia Venäjän päivänä: ”Tänään Valko-Venäjä ja Venäjä toteuttavat yhdessä laajoja integraatiohankkeita kansojen eduksi sekä ilmentävät taloudellista ja poliittista yhteistyötä”. Lukashenko ilmaisi luottamuksensa siihen, että tulevaisuudessa Venäjän ja Valko-Venäjän suhteet tulevat kehittymään strategisen kumppanuuden ja keskinäisen avun hengessä.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry onnitteli Venäjää Venäjän päivästä sekä toivoi venäläisille ja amerikkalaisille yhteistä rauhallista, vakaata ja vaurasta tulevaisuutta. Kerry ilmoitti myös kunnioituksensa venäläisen kirjallisuuden, taiteen ja musiikin suurille teoille, jotka ovat koskettaneet monien ihmisten sieluja ympäri maailmaa.

Venäjän päivänä on Putin myöntänyt perinteisesti valtion palkintoja merkittävistä tieteen ja teknologian, kirjallisuuden ja taiteen saavutuksista. Fyysikko, matemaatikko Viktor Maslov, lääketieteen ja biologian asiantuntija Anatoli Griogyev, muusikko kapellimestari Yuri Bashmet ja kirjalija Fazil Iskander saivat palkinnot (Suomessa ei tunneta näitä kulttuurin ja tieteen suuria venäläisiä, koska Suomen PEN ja Finrosforum esittelevät median välityksellä valtaosin venäläistä epäkulttuuria). 


Minä omasta puolestani kiitän Venäjää tänä juhlapäivänä, sillä minä olen saanut ihmisen elämästä tärkeimmän Venäjältä: rakkaat ihmiset! Niin olen saanut myös ihmisarvoisen kunnioituksen ja myötätunnon Venäjältä myös silloin, kun Suomessa on pelkästään halventavasti hyökättyä ihmisarvoani vastaan. Toivon ja rukoilen siunausta ja menestystä Venäjän presidentille, hallitukselle, valtiollisille toimijoille sekä koko kansalle!

Katsokaa tätä ihmisen onnellisuutta ja iloa tänään Krimillä Venäjän päivänä!


Kirjoittaja on rauhaa ja rakkautta tahtova pitkäaikaistyötön suomalainen mies, yhteiskunnallinen aktivisti ja kommentaattori, joka kärsii suomalaisesta ryssävihasta ja diskrimnaatiosta toisinajattelijoita vastaan. Kirjoittaja etsii ja pohtii uusia toimintamahdollisuuksia Venäjän Federaation sekä sen kansalaisuuden avulla.
Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html