torstai 10. heinäkuuta 2014

CIA kidnappasi todellisen Suomi-ystävän pojan, venäläisen oppositiopoliitikon pojan. Oikeudenmukainen oikeudenkäynti uhattuna.

Venäjän ulkoministeriö ja ulkoministeri Sergei Lavrov katsovat, että Venäjä voi rinnastaa Roman Seleznevin (Роман Селезнев) vangitsemisen Malediiveilla ja Yhdysvaltain viranomaisten toimeenpaneman säilöönoton kidnappaukseksi. 30 vuotta vanha Roman Seleznev on todellisen Suomi-ystävän poika, venäläisen oppositiopoliitikon Valeri Seleznevin poika. Allekirjoittanut pitkäaikaistyötön on kokenut, että Valeri Seleznev on hieno poliitikko, joka kunnioittaa suomalaisia pitkäaikaistyöttömiä dissidenttejäkin sen lisäksi että hän vastuullisesti suojelee venäläisen vähemmistön ihmisoikeuksia ja Venäjän valtiollista asemaa.

En hyväksy tietomurtorikoksia enkä luottokorttitietojen varkauksia tms. Sehän on selvä. Epäselvää on, onko Roman Seleznev syyllistynyt näihin rikoksiin. Jos näyttö olisi selvä törkeisiin rikoksiin, niin oikeudenkäyntiä varten pidätys tulisi suorittaa oikeusvaltion ja sopimuskäytäntöjen mukaan eikä bandiitti- ja maantieroistojen tavoin niin kuin USA on nyt toiminut.

Kidnappauksellaan Yhdysvallat osoittaa, että USA ei kunnioita Venäjän kanssa vuonna 1999 solmittua kahdenvälistä sopimusta keskinäisestä oikeusavusta rikosasioissa. Washingtonin oikeuslaitos, USA:n ulkoministeriö ja US Homeland Security syyttävät Roman Selezneviä hakkeroinnista. Pojan isä, liberaalidemokraattisen puolueen edustaja Venäjän duumassa, Valeri Seleznev kiistää syytöksen ja muistuttaa, että poika ei ole edes opiskellut IT-alaa, vaan on humanisti. Hän myös muistuttaa, että hänellä on syytä pelätä poikansa puolesta, kun Amerikan tiedustelupalvelu muistetaan siitäkin, miten he tappoivat Kennedyn.

Valeri Seleznev pitää väitteitä valtavasta tietomurrosta ”hirviömäisenä valheena ja provokaationa”. Tämä CIA:n uusin isku ei ole edes ensimmäinen Roman Selezneviä vastaan, vaan huhtikuussa 2011 Marokossa terrori-iskun kohteena 16 ihmistä kuoli ja 21 ihmistä loukkaantui. Tuolloin Argan-nimisessä kahvilassa räjäytettiin kaksi matkapommia. Marokon sisäministeriön mukaan terrori-iskun suorittajaa ei kuitenkaan löydetty, mutta se liittyisi Al-Qaidan kansainväliseen verkostoon. Yksi loukkaantuneista uhreista oli tämä sama Roman Seleznev, jonka jälkeen hän on tarvinnut lääkitystä epilepsia-ongelmiensa johdosta. Nyt Valeri Seleznev on huolissaan, miten poikansa saa epilepsia-lääkityksen USA:n laivastotukikohdassa.


Kysymys ei ole pelkästään edes siitä, olisiko humanisti Roman Seleznev pystynyt niin taidokkaisiin IT-murtoihin kuin Yhdysvallat väittävät, vaan että Yhdysvaltain olisi pitänyt osoittaa näyttö rikoksesta, minkä jälkeen haltuunotto olisi pitänyt tapahtua kansainvälisen oikeusyhteistyön mukaisesti. Roman Seleznev ei ole edes oleillut USA:ssa, joten kaiken sen toiminnan suorittaminen Amerikassa, mikä väitetään, on pidetty liioiteltuna.

Amerikkalaiset väittävät, että Roman Seleznev olisi IT-piireissä tunnettu nimimerkeillä ”Track2”, ”Roman Ivanov”, ”Ruben Samvelich”, ”nCuX”, ”Bulba”, ”bandysli64”, ”smaus”, ”Zagreb” ja ”shmak”, kun hän olisi murtautunut vähittäiskauppojen tietojärjestelmiin ja varastanut luottokorttien numeroita servereiltä, jotka ovat sijainneet Virginiassa, Venäjällä ja Ukrainassa. Tätä aktiivisutta Roman Seleznev olisi harjoittanut vuosina 2009–2011. Maaliskuussa 2011 Washingtonin tuomioistuin nosti syytteen Selezneviä vastaan pankkipetoksesta, tietokonemurrosta, identiteettivarkauksista törkeässä ihmiskaupassa ja luottokorttinumeroiden varkaudesta. Vastaava syyte nostettiin myös Nevadassa. Syyte koskee mm. ravintolaketjun Broadway Grillin, Maria Pizza-ketjun ja Phoenix eläintarhan tietomurtoja. Kaiken kaikkiaan siepattuja luottokorttitietoja olisi yli 200 000. Tällä toiminnallaan Roman Seleznev olisi ansainnut yli  2 000 000 dollaria. USA toimitti pidätyksen yhteistyössä Interpolin ja Malediivien tasavallan viranomaisten kanssa. Venäjän diplomaattien mukaan Amerikan Yhdysvaltain salaisen palvelun agentin istuttivat Roman Seleznevin väkisin yksityisen lentoyhtiön koneeseen ja veivät pois Malediiveilta. Malediivien presidentti Abdulla Yamin on kiistänyt, että USA olisi ollut suorittamassa pidätystä. Malediiveiltä Roman Seleznev vietiin Amerikan Yhdysvaltojen laivastotukikohtaan Guam-saarille.

Venäjän Federaation liittoneuvoston puhemies Valentina Matvienko on varottanut senaattoreita matkustamasta Venäjän ulkopuolelle USA:n aiheuttaman turvallisuusuhkan johdosta. Valentina Matvienko on USA:n hallituksen kirjoittamassa pakoteluettelossa. Uhka voi kohdistua myös laajemmin ”Venäjä-mielisiin” kansalaisaktivisteihin, jotka ovat kriittisiä USA:n toimia vastaan. Sinänsä hassua, että Valeri Seleznevin juuri tapahtuneessa vangitsemisessa nimenomaisesti aktiiviset tahot USA:n ulkoministeriö, Washingtonin tuomioistuin ja Homeland Security sekä USA:n sotalaivasto ovat kaikki yhtenä ja samana päivänä sekä jopa yhden saman tunnin aikana (sekä muutaman toisenkin kerran) myös selvittäneet seikkaperäisesti jopa minun profiiliani vuoden 2014 alussa. Pitäisikö ehkä ajatella, että kenenkään yksityisen oikeus ja vapaus eivät ole enää missään päin maailmaa turvatut USA:n kidnappauksilta, terrorismilta sekä kaikenlaiselta muulta vahingonteolta niin kauan kuin USA-niminen roisto- ja bandiittivaltio on olemassa?


Valeri Seleznev on jälleen minulle ihan sattumalta tuttu mies. Esimerkiksi 1.11.2011 hän piti Moskovassa duumassa liberaalidemokraattisen puolueen puolesta ryhmäpuheenvuoron Saimaan kanavaa koskevassa sopimuskeskustelussa ja viittasi tällöin duumassa minuun nimeni mainiten (Juha Molari) ja arviooni russofobian valitettavasta kasvusta Suomessa. Seleznev tunnetaan juuri eräänä keskeisenä venäläisenä poliitikkona, joka on rauhan ja vapauden ihmisenä vaatinut varotoimia Naton laajentumista vastaan. Luultavasti tämä onkin USA:n agenttien intressi kostaa Selezneville sen lisäksi että USA käyttää tämän poliitikon poikaa painostuskeinona estääkseen Edward Snowdenin oleskeluluvan jatko Venäjällä: Snowdenin oleskelulupa päättyy heinäkuun lopussa 2014, minkä jälkeen hänen täytyy saada uusi pakolaisasema jostain – tai ehdottomasti oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin edellytykset puolueettomalla maaperällä. Valitettavasti USA ei kykene oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin toteuttamiseen.


Venäjän valtiollisen duuman asialistalla 1.11.2011 numero 14 käsiteltiin Venäjän federaation ja Suomen tasavallan vuokrasopimusta Saimaan kanavasta. Kommunistien Vladimir Fedotkin (Федоткин Владимир Николаевич) muistutti Saimaan kanava-keskustelussa Naton uhkasta, ”Baltian maissa on meidän rajallemme keskittynyt Naton sotakoneisto”. Liberaalidemokraattien Valeri S. Seleznev (Селезнёв Валерий Сергеевич) muistutti, miten suomalaiset ovat käyttäneet Saimaan kanavaa myös sotavälineenä Neuvostoliittoa vastaan. Saimaan kanava rakennettiin Venäjän keisarikunnassa. Sen rakennuskustannukset olivat enemmän kuin Suomen vuosibudjetti. Seleznev vaati nimenomaisesti lisäselvyyksiä Saimaan kanavan vuokrasopimuksen irtisanomisesta tilanteessa, jossa Suomi liittyisi Natoon. Isä Seleznev on itsenäisen vapaan Suomen ystävä, hän on rauhan mies, joka ei tahdo mitään sotilasliittoa Pohjolaan. Sellaisia ystäviä Suomi tarvitsee. Sellaista venäläistä oppositiopoliitikkoa pitkäaikaistyötön suomalainen dissidentti arvostaa.

Jälkikirjoitus.

Tämä oli epäonnekas päivä. Yritin kirjoittaa tämän juttuni jo paljon aiemmin, mutta vasta viides (5) kerta onnistui. Neljä kertaa näppäimistö jämähti kiinni ja minun piti pakolla sammuttaa tietokone. Jos siis Mustallamerellä oleiluni aikana (en mene siis Pietariin toisin kuin futisklubissa eräät kirjoittivat) CIA toimittaa meikäläisen kidnappauksen tai muita vahingontekoja, niin pyydän asiasta informoimaan Venäjän mediaa, sillä Suomessa ei ole Washingtonista vapaata mediaa, joka puolustaisi suomalaistakaan dissidenttiä.

Tämä jälkimmäinen on mustaa huumoria, jonka on tarkoituksena ärsyttää yksinkertaisia tosikkoja. Todellisuudessa ei ole tarve informoida ketään eikä tarvitse huolestua tuollaisessa tilanteessa. Teidän Sivistyneistönne Kaikkein alamaisin, nöyrin ja velvollisuudentuntoisin parasiitti, Valtakuntanne matonen rukoilee rauhaa ja rakkautta koko maailmaan.


Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
LinkedIN profile