maanantai 21. heinäkuuta 2014

Saattue kuolemaan

Kun ja jos Ukrainan hävittäjien saattamana Malesian kone ohjattiin Ukrainan lennonjohdon hyväksynnässä poikkeukselliselle reitille sotatoimialueelle, niin tuskin oikea kysymys on Iltalehdessä tutkijan ja pääkirjoituksen esittämä selitys "taloudellisista säästötoimista", vaan pitäisi kysyä, kuka tahtoi nimenomaan saattaa Malesian kone epäilyttävään asemaan vaara-alueelle. Kenen omatunto on merkitty nyt helvetin sinetillä?

Maksoiko Cameron, Kerry ja Obama paljon Ukrainalle likaisesta saatosta vai tekikö ostettu juntta itse oivalluksensa?

En mitenkään kehu mitään osapuolea, joka kulkee alueella ase kourassa. Sodan laki on valitettavan julma. Sitä julmuutta voi myös käyttää "hyödyksi" itsensä pirun palvelijana, jos omatunto on helvetille sinetöity.

Pois ei ole suljettu että Luganskin itsepuolustusjoukot olisivat saaneet varastettua - ehkä Ukrainan armeijan "huolimattomuuden" ansiosta - ohjuksen. Informaatiosodan tähden tiedot ovat hyvin ristiriitaiset. Ainakin Lännelle näyttää sopivan kuoleman kulttimenot Malesian koneen vainajien ympärillä. Ikäänkuin piru olisi kutsunut koko demoniensa leegion esille, kun vainajat ovat tulleet niin sopivaksi aseeksi Venäjän Federaation presidenttiä vastaan. Hurjinta ovat olleet helvetin messut brittimediassa, jossa ei ole näkynyt mitään häveliäisyyttäkään. Tarkennettakoon kuitenkin mahdollisten joidenkin onnettomien sielujen ymmärrystä varten eksytyksen vaaran johdosta, johon Lännen media altistaa, että Vladimir Putin ei ampunut yhtäkään ohjusta Malesian koneeseen. Itse asiassa tuo tragedia on kaikkea muuta kuin mitä Putin ja Venäjä selvästikään toivovat alueen ihmisoikeuksien hyväksi, mistä Venäjä on puhunut koko ajan vakavasti ja sivistyneesti.

Nyt Ukrainan lennonjohto ja sotakoneet toimittivat Malesian koneelle "kuoleman saaton". Ei voi olla epäselvää, että kone voi joutua ammutuksi, kun sen voi mitä ilmeisemmin sekoittaa sotilaskuljetukseen. Ampuiko itsepuolustusjoukot vai Ukrainan juntta, ei ole vielä selvää. Juntalle sopii ainakin ampuminen mitä parhaiten: se edistää heidän asiaa, kun sitä vastoin normaalisti tragediaa tulisi surra tragediana. Kaikki eivät ole normaaleja - valitettavasti!