sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Maanpuolustuskorkeakoulussa syytetään Suomen hallitusta suomettuneeksi

Suomen Maanpuolustuskorkeakoulussa ovat upseerit liittyneet Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön lausumaan syytökseen, jonka mukaan Suomen hallituksen Fennovoima-ydinvoimapäätös osoittaisi suomettuneisuutta, rähmällään nöyristelyä Venäjän intressien hyväksi. Ympäristöministeri Ville Niinistö lausui syytöksensä Suomen hallitusta vastaan Financial Times –lehden haastattelussa.Nyt myös Suomen Maanpuolustuskorkeakoulussa ovat upseerit moittineet kovasanaisesti Suomen hallitusta suomettuneeksi sekä luvanneet, että suomettuneen hallituksen valinnat näkyvät seuraavissa vaaleissa. Syytösten lausuntaan liittyy myös komentaja Pasi Lintuaho, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkillä palkittu, nykyään ilmeisesti Saksassa sotilastehtävissä palveleva korkea sotilasvirkamies.

Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitoksen johtaja, everstiluutnantti Torsti Sirén ei aristele tuomita ”suomettuneisuuden hajua”, missä asiassa hän virittää ivaa ja halveksuntaa Suomen hallitusta vastaan myös muissa jakamissaan teksteissä ja videoissa.

Ylivieskan Rotaryklubin jäsen, Ylivieskan Kokoomuksen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Juhani Nevala liittyy Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön lausumaan tuomioon, jonka mukaan Alexander Stubbin ja Jan Vapaavuoren johtamana tehty päätös ydinvoimasta osoittaa hallituksen suomettuneisuutta.

Tuottaja, toimittaja Olli Havu, joka on aiemmin kerännyt mainettaan muun muassa Uusi Suomi-lehdessä, MTV Kymmenen Uutisissa, Iltalehdessä. Viisas Raha-lehdessä ja Kuntaliiton kustannusyhtiön KL-Kustannus Oy:n lehden Kuntalehden päätoimittajana, liittyy suomettuneisuusmoitteisiin Suomen hallitusta vastaan.

Lestadiolaisuutta tutkinut FT Mauri Kinnunen näkee tällä kertaa Venäjän synnit niin suuriksi, että Suomen hallituksen toimintaa on ripitettävä nimenomaisesti suomettuneisuus-määritelmillä. Mauri Kinnunen on muuttanut myös Facebook-profiilinsa Ukrainan yhtenäisyyttä ylistävään muotoon.

Helsingin Reserviupseeripiirin piirihallituksesta ja MPK:n Helsingin koulutus- ja tukiyksikön johtoryhmästä majuri Timo Niiranen, jonka Facebook-sivuston taustakuvana on hakaristillä merkitty sotakone, ei voi myöskään vanhan hakaristiaatteen velvoittamana suvaita Suomen hallituksen ”suomettunutta" politiikkaa.

Kapteeni Jukka Koukkari, Maanpuolustuskorkeakoulussa Esiupseerikurssilla 62 ”Monimuototyön” edellytyksiä ja mahdollisuuksia upseerin työtehtävissä tutkinut mies, näkee oikeaksi liittyä tuomioon Suomen hallitusta vastaan: hänen mukaansa Suomen hallitus on suomettunut. Maanpuolustuskorkeakoulussa Puolustusvoimien maineenhallinnasta sosiaalisessa mediassa diplomityönsä tehnyt kapteeniluutnantti Sakari Soini lienee myös kokenut juuri oikeaksi, että koko joukko korkeita upseereita ärähtää Suomen hallituksen ”suomettuneisuudesta”.

Kapteeniluutnantti, sotatieteiden maisteri Lauri Luttinen ei kuitenkaan liity näiden edellä mainittujen monien upseereiden sekä tässä mainitsemattomien vaikuttajien näkemyksiin, vaan päinvastoin Luttinen syyttää Vihreiden toimintaa ”anteeksiantamattoman epäisänmaalliseksi”. Luttinen kirjoittaa kipakoita argumentteja useita sellaisia henkilöitä vastaan, jotka ovat syyttäneet hallitusta suomettuneeksi. Hän ei näe lainkaan sellaista uhkaa kuin nämä olivat loihtineet.Lapin Ilmatorjuntarykmentin 3. Ilmatorjuntapatterin päällikkö kapteeni Jarno Hanhisalo ei voi sietää kapteeniluutnantti Luttisen venäläisiä myötäilevää rähmällään oloa, vaan Hanhisalo näkee ”fundamentaalisen virheen edes esittää ratkaisua, jossa venäjän valtiollisella yhtiöllä on osuutta asiaan”.  Niin IT-työntekijä, rotublogeillaan tunnetuksi tullut Jukka Aakula kokee Suomen Sisun jäsenenä ja Jussi Halla-ahon opetuslapsena voivansa yhtyä rinta rottingilla Hanhisalon käsityksiin, klikkaa tykkäämisetkin ja korostaa: ”Ei viholliselta voi lähteä ostamaan voimalaa. Eikä sen kanssa lähteä tekemään rahoituksellista yhteistyötä.”   Niin Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitoksen esimiehen Facebook-sivustolla on määritelty viholliset ja Suomen hallituksen suomettuneisuus.

Suomettuneisuutta olivat myös moittimassa  luonnollisesti Sirénin Facebook-sivustolla sellaiset tyypit kuin Jarmo Koponen, evp. kapteeni Antti-Pekka Mustonen, Jussi K. Niemelä sekä monet tässä nimeltä mainitsemattomat henkilöt, mutta heidät voi unohtaa seikkaperäisemmästä esittelystä tässä yhteydessä, sillä heidän tiedetään olevan aina kaikkea toimintaa vastaan, jossa toisena osapuolena olisi myönteisessä merkityksessä Venäjä.  


Olematta mitään erityistä mieltä itse ydinvoimasta, niin upseerien menettely on merkillepantavaa: monella upseerilla on Facebook-profiilissaan jopa virkansa tunnukset ja juhla-asut. Heidän profiilissa näkyy Suomen sotakoneita. Tällaiset upseerit hyökkäävät Suomen hallitusta vastaan ja moittivat sitä ”suomettuneeksi”. Upseerien menettelyä on pidettävä - kauniisti ilmaistuna - vähintäänkin hämmentävänä, kun muistaa millaista politiikkaa ovat harjoittaneet ja millä tavalla läntiseen informaatiosotaan ovat pääministeri Aleksander Stubb ja Suomen hallitus liittyneet. Ero lienee nyt siinä, että valtioneuvosto tietää läntisen informaatiosodassa lausutut Venäjä-pelottelut asiattomiksi ja uskaltavat tuon ymmärryksensä vuoksi tehdä myös realiteetteihin perustuvia välttämättömiä toimia Suomen valtion parhaaksi, kun taas vastuuntunnottomat henkilöt tahtovat vain taistella informaatiosodan hengessä kaikella tavalla Venäjää vastaan laskematta hintaa ja kustannuksia.

Kirjoittaja on kuvassa matkalla datshalle saslikia syömään Krimin vapautumisessa ja itsemäärämisoikeudessa auttaneiden kahden "vihreän miehen" ja heidän perheidensä kanssa.


Juha Molari, unemployed, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)