sunnuntai 28. syyskuuta 2014

MPKK:n Strategialaitokselta työttömäksi joutunut Torsti Sirén puolustelee maisteri Hanna Smithin epäluulokampanjaa venäläisiä vastaan

Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitokselta äskettäin työttömäksi joutunut, todennäköisesti poispotkittu upseeri, Nato-kiimastaan ja ryssävihastaan kansainvälisestikin tunnettu, ex-everstiluutnantti Torsti Sirén ei osoittanut pientäkään myötätuntoa meikäläistä työtöntä kohtaan, vaan viritti epäluuloa ja vääriä ajatuksia minun blogiini ja toimiini liittyen.  Sirén ei pitänyt siitä, että olin arvostellut Hanna Smithin menettelyä: mielestäni Smith tukahdutti kansalaisvapauksia ja demokraattisia oikeuksia, kun leimasi venäläiset maahanmuuttajat, mikäli nämä kertoivat Suomessa kohtaamistaan ongelmista.

Sirén joutui jättämään Strategialaitoksen muutama kuukausi ennen kuin Puolustusvoimien organisaatiouudistuksessa laitos sulautuu uusiin systeemeihin.  Poliittinen johto ei ilmeisemmin tykännyt, että arvoisa upseeri Sirén oli erikoistunut aamusta yöhön lähinnä Facebook-kirjoitteluunsa ja iltapäivälehtien lööppien sotastrategiaan. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö iski hyvin voimakkaasti sellaisia upseereita vastaan, jotka tekevät julkisuudessa upseereille sopimatonta politiikkaa. Sirén oli ollut toistuvasti luomassa suomalaisiin mielikuvia ”uudesta talvisodasta”.

Strategialaitoksen entisen esimiehen Torsti Sirénin virittämän Facebook-keskustelun yhteydessä lausutaan aivan vääriä olettamuksia minun elämästäni ja vakaumuksestani, vaikka virheisiin ja epäluuloon ei pitäisi olla mitään perusteita. Ilmeisesti noiden herätettyjen keskustelujen tarkoituksena on nimenomaisesti kääntää huomio pois niistä kriittisistä kysymyksistä, joita olen tehnyt blogissani maisteri Hanna Smithin motiivien ja sidosryhmien tunnistamiseksi.  Hanna Smith oli antanut Iltalehdelle lausuntoja, joissa luotiin uhkakuvia niiden venäläisten maahanmuuttajien johdosta, jotka mahdollisesti kertovat ongelmistaan Venäjän valtiolle.

Mikä Hanna Smith –kommentissani ärsytti suomalaisia Nato-propagandisteja?

Olen muistuttanut siitä, että Hanna Smith ei ole harjoittanut opintojaan, elänyt tai tehnyt töitä Venäjällä, jonka asiantuntijana hänet kuitenkin esitellään Suomessa. Sitä vastoin Smith rakensi asiaa koskevia verkostoja Birminghamissa (ei sijaitse Venäjällä). Terrorismiin liittyvää asiantuntemusta varten lienee ollut eduksi tämä Birmingham, jossa myös Secret Intelligence Service MI6 pitää keskustaan kansainvälisten tiedustelupalvelujen moninaisia tehtäviä varten.[1] Brittitiedustelun tukikohta Powergenin rakennukset sijaitsevat West Midlandsissa, viiden minuutin kävelymatkan päässä Solihullin rautatieasemalta.[2] Lähin kaupunki on Birmingham, jossa Hanna Smith opiskeli kansainvälisiä suhteita ja terrorismin ilmiötä. Hanna Smith ei ole koskaan tehnyt julkisesti selvitystä siitä, miten hän vältti Birminghamissa terrorismi-ilmiön opinnoissaan suhteet brittitiedusteluun ja miten mahdolliset vaikutussuhteet edelleen näkyvät hänen toiminnassaan.

Äskettäin Iltalehden ja Hanna Smithin tarinoissa kuvattiin venäläiset immigrantit uhkiksi, jopa turvallisuuspoliittisiksi uhkiksi – ainakin silloin, mikäli nämä venäläiset eivät vaikene Suomessa kohtaamistaan ongelmista, vaan puhuvat niistä avoimesti. Muistutin blogissani, mikä ilmeisesti ärsytti Siréniä, että Hanna Smithin menetelmä epäluulon virittämiseksi yhteiskunnallisesti valveutunutta venäläistä vastaan, muistuttaa valitettavalla tavalla Viron suojelupoliisin (KAPO) toimintaa venäläisiä ja venäjän kieltä vastaan.[3] Mielestäni olisi erittäin toivottavaa, että venäläiset maahanmuuttajat kertoisivat huomattavasti avoimemmin ongelmistaan Venäjän hallinnolle, koska suomalaiset tiedotusvälineet, viranomaiset ja poliitikot eivät kunnioita venäläisten oikeuksia: liian useat venäläiset vaikenevat. Puhuminen ei tarkoita sitä, että kaikista asioista tulisi valtakunnallisia tai kansainvälisiä uutisia, vaan asioihin voidaan paneutua myös älykkäästi ja arvokkaasti. Ennen kaikkea tekee suomalaisille erittäin hyvää tiedostaa, että ryssävihasta raportoidaan Vladimir Putinille! Niin ehkä suomalaiset oppisivat kunnioittamaan sivistyneemmin lähimmäisiään täällä keskuudessamme.

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian pääopettaja komentaja Juha-Antero Puistola liittyi virkansa ja henkensä nimissä sekä mahdollisten muiden sidonnaisuuksien johdosta entisen kollegansa Torsti Sirénin kampanjaan meikäläisen pitkäaikaistyöttömän mitätöimiseksi. Xtrem Median johtaja ja perustaja Pasi Pietarinen ilmoittautui aivan Virosta asti mainittujen soturien rinnalle. Ihmettelen vaan, miten Pietarisen Xtrem Median liikesuhteet onnistuvat Venäjän osalta, kun mies ei osaa venäjää eivätkä hänen asenteensa ole mitenkään sivistyneet.

Olen riippumaton ja vapaa suomalainen mies

Terveystieteen maisteri Anne-Marie Vartti lausui edellä mainittujen vahvojen miesäänien jälkeen epäilynsä, että ”rajantakaa” voisi ”pukata jotain keikkaa”. Tällä hän viittasi nimenomaisesti meikäläiseen pitkäaikaistyöttömään suomalaismieheen ja mahdolliseen toimeentuloon. Vartti kysyi epäluuloa virittäen, ”onko molari koskaan esitellyt sidonnaisuuksiaan”.  Valitettavasti tämä Vartti (naisen ihan oikea sukunimi) ei ollut lukenut lainkaan tarkkaavaisesti Nato-kiimaisten miesten ja naisten ärsytyskynnyksen ylittänyttä blogikirjoitustani maisteri Hanna Smithistä. Tuon blogin lopussa ilmoitin sidonnaisuuteni – tai paremmin sanottuna sidonnaisuuksien täydellisen puuttumisen: ”pitkäaikaistyötön, poliittisesti väritön ja sitoutumaton suomalainen rutiköyhä mies”.[3] Osaava ihminen ymmärtäisi tehdä johtopäätökset vähistä sanoistani: ainoa sidonnaisuuteni on KELA:sta saatava työmarkkinatuki. Olen riippumaton ja vapaa ihminen kritisoimaan tai rakastamaan Venäjään niin kuin itse koen omassatunnossani oikeaksi!

Facebook-sivuani jo ainakin puoli vuotta uskollisesti lukenut kapteeni Janne Vaahtovuo, ilmeisemmin jopa loukkaavan Verkkomeedio-sivuston kirjoittajaksi ja perustajaksi äskettäin paljastunut upseeri, osoitti kunnioittavan kommenttinsa: hänen mukaansa ”Mikko Elo on huomattavasti surullisempi tapaus”. Jopa itsensä työttömäksi Nato-kiimassa saarnannut Torsti Sirén peukutti Janne Vaahtovuon arviolle. Minä koin yllätyksen, että minua ei pidetty sittenkään ihan kaikkein surkeimpana koko maassamme, vaikka en kyllä ole yhtään iloinen Eloa vastaan esitetyistä aiheettomista halventavista arvioista. Miksi eivät suomalaiset voisi ja saisi olla myös ihan vapaasti eri mieltä kuin iltapäivälehtiemme ja muutamien Nato-kiimaisten upseerien päivittäinen propaganda?  Mitä tulee Facebook-sivuihini, niin olen sulkenut Facebook-sivuni, sillä minulla ei ole mitään merkityksellistä jaettavaa informaatiota noiden sivustojen avulla eikä koko maailman tarvitse tietää, milloin pelaan jalkapalloa poikieni kanssa tai milloin olen missäkin kaupungissa. 

Paljastettakoon kuitenkin nyt Facebook-sivujeni puuttuessa, että tänään pojallani oli jalkapallo-ottelu, jonka he voittivat niin kuin kaikki piirisarjan pelinsä tämän syksyn aikana. Tämä oli sarjan viimeinen ottelu. Piirisarjan maaliero oli joukkueen hyväksi noin 60-6. Poikani teki tänään joukkueensa ensimmäisen maalin. Mielestäni hän pelasi ihan mainiosti, ja erityisesti ensimmäisessä erässä hän oli todella paha uhka vastustajalle. Toisessa erässä joukkue ei jakanut hänelle riittävästi syöttöjä, vaikka hän oli etsinyt loistavat paikat tehdä lisämaaleja. Kaksinkamppailut hän voitti ja jaksoi juosta hyvin, syötöt olivat myös tarkkoja ja juonikkaita aivan pelin loppuun saakka.

Maksetut propagandistit ja hyödylliset idiootit

Kapteeni Janne Vaahtovuo esittää puhtaan arvauksensa, että ”maksettuja” (ilmeisesti Venäjän maksamia) olisi ”vain muutama, mutta nämä muutamat johdattelevat keskusteluja ja saavat sitten varsinaiset hyödylliset idiootit mukaan lauluun”. Torsti Sirén liittyy arvioon. En tiedä, miten on maksusuhteet Nato-propagandistien puolella. Vaahtovuo ja Sirén olisivat olleet noita suhteita huomattavasti tietävämmät paljastamaan kuin spekuloimaan Venäjä-myönteisten ihmisten rahoitussuhteilla. Vaahtovuo jätti myös lausumatta, miten ”maksetut” ja ”hyödylliset idiootit” menisivät nyt käsiteltävissä tapauksissa. Omasta puolestani myönnän itseni pikemmin idiootiksi, joka olisi jopa hyödyllinen, kuin maksetuksi sanansaattajaksi: idiootti parasiitti, joka pitää meidän surkeimmassa asemassa elävien suomalaisten puolta sen sijaan että hehkuisi jossakin Venäjä-pelossa Nato-tarpeita kuvitellen.

Kilpiset-yrityksen toimitusjohtaja Kari Kostiainen opastaa tällä kertaa Sirénin lukijakuntaa harhaan, kun esittää väitteen ”Molarin ja Elon ryhmistä ja heidän kannattajista”, joita yhdistäisi ”kovin vasemmistolaisuus” ja ”vasemmistolaisuus jo NL:n aikana”. Heidi Leppikoski uskaltautui ansiokkaasti kyseenalaistaa edellisten kirjoittajien näkemyksiä ja moittia Kokoomuksen sekoomushallitusta ja Ylen yhtäkkistä Venäjä-pelottelua ja Natokiimaa. Itse asiassa minulla ei ole edes mitään ”ryhmää”, jossa olisin tai johon kuuluisin. Olen ihan surkea yksinäinen pieni ihminen itäisestä Helsingistä, mutta silti pyydän oikeutta ja laupeutta vähäisen elämämme hyväksi!

Kilpiset-yrityksen toimitusjohtaja opastaa todellakin harhaan, sillä minun julkisia kirjoituksiani olisi voinut analysoida huomattavasti tarkemmin; esimerkiksi liiketalouden ja kansantalouden aiheita olen käsitellyt monissa julkaistuissa kirjoissa ja lehtijutuissa.  Myöskään minulla ei ole mitään ”NL:n aikaista vasemmistolaisuutta”. Sirénin FB-jengi voisi tarkistaa NL:n aikaisen poliittisen taustani varsin hyvin Arto Luukkaselta, joka kantoi lukiovuosina kommunistisen vallankumoustaistelijan rintanappeja, mutta minä en kantanut: minä en liittynyt poliittisen idealismiin. En sinänsä halveksi häntä rintanapin tähden, jossa on tiettävästi sama vakaumuksen henki kuin toveri Abdullah Tammen videoitten toistuvalla punaisella taustakuvalla. Sellainen oli Arton tausta, mutta ei minulla! Tietysti olen kiitollinen, että Suomen yhteiskuntajärjestys ei ole aivan niin kapitalistinen kuin Venäjällä: Suomessa saan kuitenkin työmarkki, jonka avulla ihmispolo voi temppuilla kuukaudesta toiseen. Venäjällä saatava tuki olisi paljon vähäisempi. Suomi on kuitenkin päättänyt verovaroilla elättää köyhiä .

Eniten minua harmittaa, että Suomen kansantalouden ja yhteiskuntapolitiikan hurja alasajo tapahtuu niinkin hiljaisella hyväksynnällä kuin on tapahtunut, kun samanaikaisesti on julkisuudessa viritetty suurtakin Nato-tarvetta (maksaisi vielä enemmän kuin nykyisen järjestelmän ylläpito), yhä suurempaa EU-vastuuta (rahanmenoa) ja keksitty kaikenlaisia Venäjä-uhkia. Noista jälkimmäisistä aihepiiristä sopisi luopua aivan kokonaan ja tajunta saisi täyttyä Suomen sisäpolitiikan surkeasta tilasta!!!

Kutsukoon ”vihamieheni” siis minua ”hyödylliseksi idiootiksi” sillä perusteella, että pelkän omantunnon ja vilpittömän lähimmäisrakkauden velvoittamana en suostu vihaamaan Venäjää ja sen valtiojohtoa niin kuin Suomen media länsimaisessa ohjauksessa tahtoisi opastaa kaikkia suomalaisia.

Paha manipulointi tulee ilmi…

Iloisiakin uutisia tapahtuu maailmassamme! Nato-hirmujen ja ryssävihassa intoilevien ryhmäkuntien elämä ei suinkaan ole voittokulkua! 

Kirjoitin 17. syyskuuta EU:n Vihreiden johtajan Rebecca Harmsin (Heidi Hautalan hyvän kaverin) kummista ja vakavista hyökkäyksistä Venäjän journalisteja vastaan, joita hän nimitti Venäjän hallituksen ”tiedottajiksi” ja siksi mahdollisiksi EU:n mustalle listalle! Kommentoin myös Facebookissani, että Harms saisi itse joutua mustalle listalle ja hänen Venäjälle pääsy tulla estetyksi niin kuin muutaman muunkin henkilön pääsy. Minä en voinut tietää niin kuin Rebecca Harms ei myöskään itse tietänyt, kun hän oli torstaina 25.9.2014 matkustamassa Venäjälle oikeudenkäyntiä seuratakseen, että hän oli joutunut Venäjän laatimalle mustalle listalle. Moskovassa lentoaseman rajavartiopisteellä Harms pysäytettiin ja käännytettiin takaisin. Jo perjantaina 26.9.2014 Heidi Hautala ilmaisi tuohtumuksensa Rebecca Harmsin käännytyksen johdosta  - ja ilmeisesti mietiskeli syvässä sielunsa ahdingoissa, että häntä itseäänkin voisi kohdata samanlainen yllätys Venäjän lentokentillä.[4]

Kaiken kaikkiaan meidän perusoikeuksiamme, itsenäisyyttämme ja vapauttamme kunnioittavien ihmisten on hyvin perusteltua säilyttää rohkeutemme ja ilomme, vaikka joskus satunnaisesti joutuisimme Nato-intoilijoiden propagandan panettelun ja pelottelun kohteeksi. Niin kuin Venäjän valtionyliopiston (MGU) valtiotieteen professori Andrei Manoilo lausui minulle haastattelussa vuonna 2008, jolloin hän toimi Venäjän ulkoministeriön diplomaattiakatemiassa professorina: Globaalista näkökulmasta katsottuna psykologinen sota on pelkkä pyramidi, jonka derivaatassa on Yhdysvallat, joka lopulta epäonnistuu: enemmin tai myöhemmin kaikki manipulointi tulee ilmi”.[5]

VIITTEET:

[1] Secret Intelligence Service MI6 https://www.sis.gov.uk/careers.html


[3]


[5] Juha Molari. Professori Andrei Manoilo – Elämme informaatiosotaa. Venäjän kauppatie –lehti 11/2008.      http://www.kauppatie.com/2008/11-2008/4.pdf


Kirjoittaja on poliittisesti väritön ja sitoutumaton suomalainen mies


Juha Molari, D.Th .Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)