maanantai 20. lokakuuta 2014

Kokoomuspomo, reservin upseeri tappoi Krimin venäläisen naisen Laajasalossa

Venäläinen oikeustapauksia käsittelevä web-sivusto paljastaa, että Suomen suurimman puolueen Kokoomuksen nuorisojärjestön johtaja, 28-vuotias mies Jukka Romppainen murhasi raa’asti Krimiltä Suomeen muuttaneen 58-vuotiaan venäläisen Irina-nimisen naisen.[1] Tämä Irina piti kotonaan maahantuontiyritystä, josta myös venäläisiä maahanmuuttajia yhdistävä web-portaali kertoo. Irina on syntynyt Neuvostoliitossa Kazakstanin koillisosassa Pavlodarin kaupungissa.

Romppainen tappoi naisen lähellä kotiaan, mutta vei pahasti pieksetyn Irinan lopulta usean kilometrin päähän meren rantaan. Romppainen oli nuorisojärjestön johtaja, mutta oli ollut jo yli vuosikymmenen verran täysi-ikäinen mies, jolla oli työpaikka, opiskelupaikka ja poliittinen vaikutusvaltainen asema. Facebookiin hän oli ladannut itsestään soturin kuvan, koska tahtoi ilmentää itseään suomalaiskansallisena taistelijana.Jukka Romppainen tunnetaan vihastaan Venäjää vastaan. Hänen Facebook-sivullaan on paljon iskulauseita Venäjää vastaan. Nämä iskulauseet ja herjat on kuitenkin pyyhitty pois aivan viime vuorokauden aikana syystä tai toisesta.

Äärioikeistolaisuudestaan tunnetussa Uusi Suomi –verkkolehdessä Romppainen julkaisi runon, joka venäläisen oikeussivuston tulkinnan mukaan näyttäisi ilmaisevan tukea jopa ulkomaalaisten murhille.[2][1] Maltillisemman tulkinnan mukaan runo ilmaisee äärimmäistä tylyyttä vähäosaisia vastaan: runohan päättyy sanoihin ”sosiaali- ja terveysvirasto on lakkautettava”.

Oikeussosiologian asiantuntija, ihmisoikeusaktivisti Johan Bäckman kommentoi venäläisellä lakisivustolla Jukka Romppaisen suorittamaa raakaa murhaa: ”On mahdollista, että Suomen median jo pitkään kestänyt jatkuva hysteerinen Venäjä-vastainen propaganda on vaikuttanut tappajan käyttäytymiseen”.[1]

Vaikuttaa todella siltä, että venäläiset ovat paremmin turvassa Venäjän Krimillä kuin Suomen Laajasalossa.

Lehtitietojen mukaan Kokoomuksen Nuorten liiton viestintäpäällikkö ja Kokoomuksen Nuorten Helsingin piirin toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Johannes Romppainen on tappanut venäläisen maahanmuuttajan sunnuntain vastaisena yönä 12. lokakuuta 2014. Kun häntä ei vielä tunnistettu murhaajaksi, niin pari päivää tekemänsä murhan jälkeen, 14. lokakuuta, Romppainen julkaisi Facebook-sivustollaan juttuja, joissa hän ryssitteli avoimesti ja liitti ryssittelynsä Finlandia-hymniin.

Muistettakoon, että nuorsuomalaiset järjestivät marraskuussa 1899 Helsingissä mielenosoituksen Venäjän valtiota vastaan ja Kaarlo Bergbomin suomalaiskansalliseen historialliseen kuvaelmaan Jean Sibelius sävelsi Finlandian. Eino Leino kirjoitti Suomi Herää –nimisen osan tekstistä, joka kuvasi Suomen kansallista heräämistä. Sibelius johti Helsingin filharmonisen seuran orkesteria Finlandian ensiesityksessä Ruotsalaisessa teatterissa. Sibelius tuli sittemmin tunnetuksi natsisympatioistaan, kuten teksasilainen musiikkiteorian professori Timothy L. Jacks on monien muiden ohessa seikkaperäisesti argumentoinut. Sibelius ei mitenkään puolustanut myöskään juutalaista kollegaansa Günther Raphaelia. Propagandaministeri Joseph Goebbels perusti Saksaan Sibelius-seuran vuonna 1942.  Kokoomuspomo Romppainen on suorittamansa venäläisnaisen murhan jälkeen liittänyt Facebook-sivulleen kirjoittaman ryssittelyn kyseiseen suomalaiskansalliseen tunnelmaan. Romppaisen Facebook-sivun kirjoitukset ovat vuoden 2014 osalta vasta äskettäin tyhjennetty.

Kokoomuspomon suorittamaa raakaa verityötä eivät ole syyttäjä ja oikeuslaitos vielä analysoineet.  Toistaiseksi ei tiedetä sitäkään varmuudella, missä määrin Jukka Romppainen tiesi tappavansa venäläisen naisen. Oliko surmassa ”venäläinen ulottuvuus”? Emme tiedä myöskään, missä määrin Romppaisella ja hänen naapurillaan on ollut surmaa edeltävää vuoropuhelua. Romppaisen voidaan kuitenkin hyvin todennäköisesti olettaa tiedostaneen naapurinsa venäläiseksi naiseksi, niin kuin yleensä taloyhtiön kansalaisuudet tulevat kyllä jotenkin tietoon. Myös surmaa välittömästi edeltänyt tilanne lienee näyttänyt Romppaiselle kielen piirteiden avulla, että tämä nainen on maahanmuuttaja. Naapurit ovat kuvanneet surmattua naista ”aina valmiiksi auttamaan", ”iloiseksi ja ystävälliseksi” ihmiseksi, joka ”pysähtyi aina juttelemaan”.[4] Facebook-sivuston ”ryssittely” vaikuttaisi viittaavan siihen, että Romppainen todellakin tunsi tappaneensa nimenomaisesti venäläisen naisen.

Massachusetin yliopiston psykologian professori Ervin Staub on tuonut ilmi useissa tutkimuksissaan sodan ja vihan ilmiöitä, kun hän on selvittänyt, miten ihminen antautuu murhaajaksi tai jopa massamurhaajaksi. Tällöin tavanomainen murhaajan menetelmä on uhriansa ”demonisointi”.[5] Tuolloin murhaaja ”demonisoi” uhrinsa jälkikäteen välttääkseen moraalista tuskaa hirmuteostaan, mutta toisaalta etukäteen suoritettu ”demonisointi” myös lieventää kynnystä ryhtyä hirmutekoon pahaksi objektiksi alennettua ihmistä vastaan.

Ideologia ei koskaan ratkaise kaikkea, mutta väkivaltatutkimusten näkökulmasta katsottuna Romppaisen russofobinen ideologia on voinut hänen omissa kokemuksissaan lievittää ”moraalista kynnystä” suorittaa kyseinen raaka surmatyö. Ruumiin kuljettamisen ja pahoinpitelyn perusteella on nähtävissä, että Romppainen ei ole tehnyt mitään hetkellistä poskelle läimäytystä äkkipikaisuudessaan, vaan hän on osoittanut pitkäaikaista suunnitelmallista tuhoamista ja teon jälkeistä kätkemistä.

Epäselvää on toistaiseksi, missä määrin Kokoomuksen nuorisojärjestön johtaja on ollut enemmän tai vakavammin psyykkisesti häiriintynyt.  Lehtitietojen mukaan entiset työnantajat ja Kokoomuksen nuorisojärjestön aatetoverit eivät ole kokeneet Romppaisessa mitään ”äärimmäishenkistä” – eivät edes senkään jälkeen, mitä tämä oli kirjoittanut valtion saatanallisesta luonteesta ja tarpeesta lopettaa sosiaali- ja terveysvirasto. Pohdittavaa riittäisi siinäkin, että kertooko tämä enemmän Romppaisen terveydestä vai Kokoomuksen nuorisojärjestön yleisestä sairaudesta. Ideologia ja psyyke kulkevat usein rinnatusten. Erityisesti Kokoomuksen nuorisojärjestön aikuiset miehet ja naiset ovat ilmaisseet viime vuosina äärimmäisen hurjia vaatimuksia.

Lehtitietojen mukaan pelkästään masennuslääkkeiden käyttäjiä on Suomessa jo noin puoli miljoonaa ihmistä, mikä on valtava määrä kun koko Suomen populaation määrä on vain viisi miljoonaa.  Voidaan arvioida, että lähes joka viides suomalainen tarvitsee psyykeensä hoitamiseen lääkitystä. Muutamien ulkomaalaisten tuttavieni tekemien arvioiden mukaan suomalaisista jopa noin 90 % on mielenterveydellisesti häiriintyneitä ja epävakaita. Suomen median russofobinen sisältö vastaa tuolla valitettavalla tavalla kansakunnan yleistä mielenterveydellistä huonoa tilaa.

Kokoomuspomon lukuisat tekstit, kuten venäläisiä halventavan ryssittely-sanamuodon voimakas ilmentyminen jo heti seuraavassa tekstissä itse surmatyön jälkeen ja samassa yhteydessä Finlandia-hymnin kaunainen into, voivat paljastaa, että Kokoomuksen nuorisopomo tiesi tappaneensa venäläisen vanhemman naisen Irinan, ehkäpä hän tiesi tappaneensa juuri Krimiltä saapuneen maahanmuuttajan. Tuskin hän sattumalta ryssitteli heti surmatyön jälkeen Facebook-päivityksessään!

Tapon jälkeinen voimakas ryssittely ja Finland-hymniin liitetty kaunainen intomielisyys voivat osoittaa myös Kokoomuksen nuorisojohtajan psyykeen häiriöitä, joka on osaltaan heijastunut hänen ideologisiin valintoihinsa: hän oli kuin ”puolisyntynyt aikuislapsi”, jonka mielensisäinen myllerrys heijastui hänessä tarpeeseen korostaa tietynlaista isänmaallista järjestystä, jonka rakoilu uhkasi häntä psyykkisellä hajoamisella, sidotun aggression ja halun irti pääsyllä.[3]

 Valitettavasti Kokoomuksen useammankin nuorisovaikuttajan viime vuosien lausunnoissa on toistuvasti ollut merkkejä siitä, että liikkeeseen hakeutuvat henkilöt ovat olleet taipuvaisia käsittelemään oman itsensä pahan ulkopuolisena vainoajana ja uhkana, tulipa kuviteltu uhka sitten Venäjältä tai yhteiskunnan köyhästä väestä. Tässä mielessä Romppainen ei ole yksityistapaus asenteiden koventumisesta. Mediassa tavallisesti käytetyt ”moraalisen paniikin” ja ”poliittisen paranoian” keinot voivat luoda mieleltään epävakaisiin ihmisiin uhkaavan tunnelman, jolloin mainitunkaltainen ”puolisyntynyt aikuislapsi” ratkaiseekin oman mielensä sisäisen myllerryksen aggressiolla käsittämäänsä ulkoista vainoajaa ja uhkaa vastaan.
[1] Жесткое убийство женщины в Хельсинки с политической подоплекой. http://lawinrussia.ru/node/302746

[2] Jukka Romppainen, 8.12.2011. (itse)Sensuurin kieltämiä helmiä. http://www.freezepage.com/1413787453RAYTDGVUKF

[3] Vrt. Juha Siltala, Suomalainen ahdistus. 1993:13.

[4] Naapurit Laajasalon surman uhrista: Hän oli aina valmis auttamaan. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101818760352_uu.shtml

[5] Ervin Staub, The Psychology of Good and Evil. Why Children, Adults and Groups Help and Harm Others. Cambridge University Press. 2003: 375-376, 384, 387


Kirjoittaja on tutkinut väitöskirjassaan hirmutekojen psykohistoriaa,  ja vastustaa hullujen russofobisia horinoita.

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha