tiistai 7. lokakuuta 2014

Kyber-kyylääjien virkakunta on saapumassa! Mielipiteiden valvonta kiristyy Suomessa

Olen kirjoittanut lukuisia kertoja paheksuntani valtiollisten viranomaisten työajan ja työresurssien käytöstä.  1. lokakuuta 2014 kerroin Suomen Puolustusvoimien ja Ulkoministeriön virkaoikeuksien hämärästä käytöstä.[1] Tuolloin toin ilmi, miten Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK):n korkeasti palkatut upseerit jo heti varhaisesta aamusta maanantaina 29.9. ja tiistaina 30.9. kävivät seikkailemassa blogissani voidakseen nähdä, mitä suomalainen, ”putinistiksi” erheellisesti väitetty yksityisihminen lausuu ehkä heidän informaatiosota- ja trolliväitteitä vastaan. ”MPKK:n ja eräiden tämän piirin ammattilaisten suorastaan hysteerinen aktiivisuus on suorastaan säälittävää”, määrittelin tuolloin lokakuun alussa. MPKK:n toiminta on jatkunut noiden huomautusten jälkeen aivan yhtä hulluna. Kritiikkini voi kuulostaa erityisen ankaralta senkin vakaumukseni ja johtopäätökseni johdosta, että en näe mitään kansantalouden ja valtiollisen turvallisuuden kannalta älyllistä tarkoitusta koko MPKK:n olemassaolossa. Hullua verojen hukkaamista!Eilen maanantaina 6.10.2014 MPKK:n upseeri saapui blogini lukijaksi kello 12:30. Tänään tiistaina 7.10.2014 hän saapui ensimmäisen kerran kello 11:58 ja toisen kerran kello 16:35. Upseeri käy useita kertoja vuorokauden aikana ”kybersotansa eturintamassa”, niin kuin hän höyrypäissään mahdollisesti luulee. Tämän päivän upseerin ip-osoite on täysin sama kuin viime viikollakin, mutta nyt hän käytti Internet Exploreria selaimenaan.

Suomen MPKK:n höyrypäinen kyber-upseeri ei ole lajissaan ainutlaatuinen ongelma. Eilen maanantaina 6.10.2014 jo varhain aamulla kello 8:09 Viron puolustusvoimien henkilö saapui blogini lukijaksi. Erityisesti Donetskin kansantasavallan ansiomitali näytti häntä kiinnostavan. Viron puolustusvoimien surffaaminen osoittaa, että Johan Bäckmanin käsittelemät teemat ovat erityisen tärkeiltä: perjantaina 10.10.2014 kello 12 dosentti Bäckman järjestää Helsingissä tiedotustilaisuuden, jossa hän käsittelee mm. Suomen sananvapaustilanteen heikkenemistä Venäjä-vastaisessa informaatiosodassa. Lisäksi hän käsittelee monia muitakin ajankohtaisia tärkeitä kysymyksiä, kuten Novorossijan vapaustaistelun tilannetta. Tilaisuus on tarkoitettu toimittajille ja opiskelijoille. Tapahtumapaikasta Bäckman tiedottaa ilmoittautuneille.[2] Nämä edellä kuvatut virkakunnan harjoittamat muutamat tapaukset ovat vain hyvin näkyviä pieniä poimintoja suuremmasta ilmiöstä, valtiollisten viranomaisten merkillisestä internet-surffailusta. Näiden edellä kerrottujen läpinäkyvien surffailujen lisäksi on myös melko paljon ammattitaitoisempaa ja varsin säännöllistä ”salaista” ”kyber-valvontaa”, jossa toimija kätkee kuitenkin ip-osoitteensa ja taustansa kykyjensä mukaan.  Tuollaista kyyläämistä on yksilöitävissä joka päivä! Edellä kuvatut kyyläämiset tapahtuvat julkiseen blogi-kirjoitteluuni perehtymisen avulla, mutta kontrolli ei jää valitettavasti tähän tavanomaisuuteen. Olen jo vuosia sitten muutaman kerran lähettänyt Suojelupoliisille sähköpostin, jossa olen pyytänyt eräiden ilmenneiden yksittäistapausten johdosta, että heidän olisi huomattavasti kustannustehokkaampaa lukea valmiit artikkelini sanomalehdestä tai blogistani, kuin että toimitaan pimeitä menetelmiä käyttäen tietokoneeni muureja uhmaten.  Tietysti kyber-kyylääjään epäonni on siinä, että kyyläjää voi tulla itsekin valvotuksi.

Kirjoitukseni ovat pitkäaikaistyöttömän yksityisihmisen kirjoituksia yksityisihmisille, jotka eivät toivottavasti käytä virka- ja työaikaansa blogini lukemiseen. Minun eettinen näkemykseni työstä ja virasta kutsumuksena ei siedä, että työtä ja virkaa käytettäisiin internet-surffailuun!

Jos minulla olisi kuitenkin kaikesta vakuuttelustani ja vähäosaisuudestani huolimatta jotain merkityksellistä suomalaisten kyber-kyylääjien virkavelvollisuuksien näkökulmasta, niin tätä merkityksellistä ei yksikään kyber-kyylääjä ikinä saisi tietää internettiä ja tietokonettani valvoen, sillä en tietenkään käyttäisi oikeasti merkityksellisten asioiden hoitamiseen  internettiä tai puhelinta.  Kuka voisi olla edes niin älytön tyyppi? Siis kaiken jälkeen on ehdottomasti pääteltävissä, että koko kyber-kyylääjien virkakunnan nettiharrastus on perin outoa! Sikäli kuin Suomessa kasvatetaan kuitenkin kyber-kyylääjien virkakuntaa ja resursseja, niin tuo orwellilainen kehitys toteutuu ainoastaan ja vain mielipidevalvonnan toimittamiseksi,  ja kyylääjien oman trolliarmeijan rakentamiseksi SOME-manipulaation tarpeisiin, eikä ole sellaisenaan mitenkään hyväksyttävissä. Suomen Puolustusvoimat ovat valitettavasti rakentamassa kybersodan keskusta, johon huhujen mukaan olisi siirtymässä muuan kyber-kyylääjien esimies MPKK:n upseerin korkeasta virasta.  Eivät hyvältä näytä kansalaisyhteiskunnan, sananvapauden ja mielipidevapauden näkymät Suomessa!
[1] Juha Molari, 1.10.2014. Puolustusvoimien ja UM:n virkaoikeuksien hämärää käyttöä. http://juhamolari.blogspot.fi/2014/10/puolustusvoimien-ja-umn-virkaoikeuksien.html

[2] Johan Bäckmanin tiedotustilaisuus Helsingissä 10.10.2014 kello 12. http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/10/johan-backmanin-tiedotustilaisuus.html


Kirjoittaja on riippumaton itsenäinen suomalaismies, joka on opiskellut vuosina 2003-2004 kuvan taustalla näkyvässä Pietarin valtiollisessa finanssi- ja ekonomiyliopistossa (FINEC) sekä laatinut useamman julkaisun ja luennon Pietarissa Luoteis-Venäjän julkishallinnollisessa akatemiassa (СЗАГС)

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha