torstai 30. lokakuuta 2014

Maanpuolustuskorkeakoulusta Torsti Sirén jälleen törkyturpana

Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitoksen esimiehenä vielä toistaiseksi toimiva everstiluutnantti Torsti Sirén levittää Verkkomeedio-törkyturpien pilakuvaa, jossa on venäläisten mummojen asuun puettu Putkonen, Iiskola, Bäckman, Molari, Krohn ja Hellevig.


Minusta itsestäni on käytetty huonoa kuvaa erään kylmän juoksulenkin jälkeen. Tietysti kuva pitää ottaa huumorilla. En usko, että kukaan meistä murtuu epätoivoon tämän kuvan perusteella. Voisi ajatella jopa, että ei ole paha, kun tuollaista arvoa osoitetaan meitä kohtaan. 

Kuvaan liitetyistä henkilöistä kukaan ei tunnistanut kasvojani. He kävivät julkisemmin ja yksityisemmin keskustelua, kuka olisi tuo neljäs vasemmalta. Tämäkin osoittaa, että kenellekään ei edes juolahtanut mieleen minun sijoittaminen noiden ryssävihaa vastustavien keskeisten aktivistien joukkoon. Kuvamanipulaatio on niin vääristävä ja totuuden vastainen, etteivät kuvaan liitetyt henkilöt voi edes tunnistaa minun kuulumista joukkoon! Tietysti kuvakaan ei ole paras mahdollinen.

Kaikesta ymmärryksestä huolimatta katson, että on hyvinkin kyseenalaista, että Maanpuolustuskorkeakoulusta - ja jatkossa mahdollisesti kybersodan keskuksesta - niinkin korkea-arvoinen upseeri kuin Torsti Sirén levittää tuollaista kuva-aineistoa. Kuvan vääristävä propagandistinen luonne on jo siinä, että siinä minun ja eräiden muiden kuva esiintyy USSR -televisio- ja radiolinkin taustana. Minä en ole ollut koskaan mikään "Neuvostoliitto"-fani. On tahallista vääristelyä esittää minut tuollaisen tarkoitusperän tai ajatelman yhteyteen. Kyse on siis Torsti Sirénin ja Verkkomeedion tarkoituksellisesta valehtelusta, jossa nykyisten asioiden asianmukainen tarkastelu vääristellään kaikenlaisilla "Neuvostoliitto"-leimoilla. Menetelmä on varsin sama kuin propagandaelokuvassa The Soviet Story käytetty keino, jossa jopa valheellisen historiakuvauksen avulla leimataan nykyisiä ihmisiä, jotka linkitetään vanhasta historiasta luotuihin mielikuviin.[2]


On toki esitetty epäilyjä, että Torsti-setä työllistyisi korkeasta iästään huolimatta tai sen tähden - tai kaljun päänsä tähden - myös ihan toisenlaisiin tehtäviin: Väitetään, että nämä kuvat Torsti-sedän uudesta tehtävästä olisivat väärennöksiä ja että niissä olisi vain pilailtu Torsti Sirénin yhteyttä Pussy Riot/Voina-menoon, joita hän toistuvasti puolustelee ja mainostaa. Ken tietää, onko kyse aidosta kuvasta vai väärennöksestä. Ehkä Torsti-setä voi itse kertoa, onko hän aidosti mukana Pussy Riot/Voina -menoissa?


Useammat ihmiset ovat joskus tavanneet Torsti Sirénin aseman kannalta yhdenvertaisia venäläisiä kollegoja. Viime kesällä juttelin Sirénin ”erään kollegan” ja toisenkin kanssa – molemmilla oli suurempi sota-arvo kuin Sirénillä. He eivät voisi enkä itsekään voisi kuvitella venäläistä sota-akatemian korkeaa upseeria ja johtoa tuollaisten pilkkakuvien levittäjäksi SOME:ssa, mitä kuitenkin Torsti-setä harrastaa. Nuorempi noista upseereista on jopa venäläisessä SOME:ssa, mutta hänellä on ihan reippaita ja rehtiä valokuvia perheensä ja ystäviensä elämästä sen sijaan että hän ryhtyisi törkyturvaksi. Asiallisuus on ihan eri luokkaa, vaikka eivät ole suinkaan tylsiä ja ikäviä tyyppejä vapaa-ajallaan.

En tahtoisi korostaa ja liioitella omaa pientä asemaani, mitä nyt setä Torsti Sirénin liittyminen Verkkomeedion-törkyturpien mielikuvakampanjaan luo. Keväällä 2012 RT-kanava ilmoitti minulle, että Suomen UM oli ollut heihin yhteydessä. Perustelematta tarkemmin RT ilmoitti, että "sinulle itselleen on parempi, jos et kirjoita enää RT:lle". Tämä oli minua ärsyttävä mysteeri: RT toimi yhtä törkeästi kuin ev.lut. kirkko aikoinaan, tai varsin identtisellä tavalla. Nyttemmin olen miettinyt, mikä oli se "parempi minulle". Siis miksi oli parempi? Mitä muka minulle olisi voinut käydä? Luin äsken jännittävän kirjoituksen siitä, miten ryssävihaa tukevana organisaationa SUPO on vuosien varrella toiminut. Olisiko tuosta näkökulmasta etsittävä mahdollista syytä siihen, miksi ”minulle oli parempi”, että en kirjoita enää UM:n yhteydenottojen jälkeen?

Erkki Aho [1] kirjoittaa varsin osuvasti Olli Mattilan ja Matts Dumellin tapauksista, miten SUPO ja Suomen oikeuslaitos järjestivät harkitun oikeusmurhan näitä ihmisiä vastaan. Kun Erkki Aho kirjoittaa nuo kuvaukset, niin hän kirjoittaa ne 100 %:sti isänmaallisena suomalaisena miehenä, joka ei ainoastaan hyväksy epäreilua oikeusmurhaa, vilpillisyyttä ja pelottelua, jota Suomessa harjoitetaan ”dissidenttejä” vastaan. Nykyään ryssävihan avulla luodaan pahoja objekteja, joita leimataan aiheettomasti ja perusteettomasti epäisänmaallisiksi. Kuka tietää, milloin taas kerran tahdotaan nostaa esille ”varottava esimerkki” niin kuin on menetelty Olli Mattilan ja Matts Dumellin tapauksissa?

Minä en voi määritellä itseäni mitenkään edes pro-Putin –mieheksi, vaan olen riippumaton itsenäinen ihminen, joka vain sattumalta aika usein kunnioittaa niitä päätöksiä ja näkemyksiä, joita Vladimir Putin esittää ja edistää. Myöskään en pidä riippumattomuuteni, itsenäisyyteni ja köyhyyteni vuoksi reiluna, että minut leimataan ikään kuin jäseneksi ”tiettyyn ryhmään”. Elän KELA:n työmarkkinatuen varassa, satunnaisesti teen poliittisia reunahuomautuksia blogiini niin kuin puolimiljoonaa muutakin suomalaista köyhää sanovat satunnaisesti mielipiteensä Suomessa harjoitetusta politikoinnista. Miksi Torsti Sirénin ja Verkkomeedion pilakuvassa ei ollut pariakymmentä muuta miestä ja naista ennen minua, vaikka en nyt viitsi julkisesti nimetä ja leimata noita kyseisiä parempia nimiä: he olisivat kaikki paljon enemmän Venäjän kannalta vaikutusvaltaisia kansalaisaktivisteja, jos tahdotaan etsiä myös pro-Putin –henkisiä suomalaisia!

Tänään vien kahdet vanhat talvikenkäni suutariin, jotta saan niihin uudet kannat vanhojen kuluneiden sijaan. Käyn juoksulenkillä, kun vanhaa kehoani täytyy vielä hoitaa. Teen kotona käsipainoilla lihaskuntoharjoituksia käsiäni varten, jotka todellakin tarvitsevat harjoitusta! Sain juuri pienen, mutta välttämättömän KELA:n työmarkkinatuen, jonka avulla maksoin heti VISA-kortin 174 euron maksun. Tällaisten vähäisten asioiden ympärillä todellisuuteni rakentuu. En hyväksy enkä tahdo, että minua liitetään mihinkään ”Venäjän edun” puolustajien joukkoon: olen riippumaton köyhä pitkäaikaistyötön Suomessa syntynyt suomalaismies, joka joskus sanoo reunahuomautuksen kansainvälisiin kysymyksiin ja joskus reunahuomautukseni voidaan tulkita enemmän tai vähemmän Venäjä-myönteiseksi. En kuitenkaan ansaitse Maanpuolutuskorkeakoulun tai Kybersodan keskuksen korkea-arvoisten upseereiden pilkallistakaan huomiota, paitsi tietysti jos upseeri onkin huhujen mukaisesti siirtymässä Pussy Riot- Voina –ryhmän törkyturpien aktioryhmään. Heillehän tuollainen käytös sopii!

Kirjoittaja matkustaa ja katselee maailmaa riippumattomana ihmisenä niin Venäjällä kuin Suomessakin


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha