tiistai 7. lokakuuta 2014

Natoa haaveilevat Pro Karelia –tahot syyttävät Suomen valtiojohtoa suomettuneeksi ja vaativat ulkoministeri Erkki Tuomiojaa valtakunnanoikeuteen

Wikipediassa Pro Karelian –liikkeen aktivistiksi ja juristiksi määritelty, itse itseään blogissaan varatuomariksi ja lupalakimieheksi määrittävä oikeust. lis. Kari Silvennoinen paljastaa blogissaan liikkeensä ja hengenheimolaistensa vihamieliset asenteet Suomen valtiojohtoa vastaan. 

Jo aiemmin on tiedetty, että Pro Karelia suhtautuu vihamielisesti Venäjää ja erityisesti Venäjän Federaation presidentti Vladimir Putinia vastaan. Kari Silvennoisen tekstit ovat myös erityisen alatyylisiä, pilkallisia ja vihamielisiä Suomen valtiojohtoa vastaan. Vihanpurkausten kohteiksi joutuvat yhtä hyvin Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kuin presidentti Tarja Halonen ja Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja. 

Valitettavasti Kari Silvennoinen ei ole ainutkertainen tapaus, vaan hän yksi vaikutusvaltainen oikeusoppinut suomalaismies tuossa hurmokseen verrattavassa hengenheimolaisten ryhmittymässä, jossa Nato-jäsenyyttä vaaditaan intomielisesti, Suomen valtiojohtoa vaaditaan valtakunnanoikeuteen ja Venäjän valtiollista tuhoutumista odotetaan.

Silvennoinen: Natoon liittymisellä kiire

Kari Silvennoinen – niin kuin myös hänen hengenheimolaiset – painottaa kirjoituksessaan 4.3.2014, että ”Natoon liittymisellä on kiire”. Hänen mukaansa Suomen pitäisi päästä ”pikaisesti natosateenvarjon suojaan”.  Tätä Nato-juttua aiemmin välittömästi edellisessä kirjoituksessaan oikeustieteen lisensiaatti Kari Silvennoinen esitteli hyvin voimakkaasti ihannoiden maanpetoksesta kuritushuoneeseen tuomittua Lauri Törniä, natsi-Saksan Waffen-SS joukoissa Hauptsturmführerinä sekä Yhdysvaltain armeijassa kapteenina palvellutta miestä. Lauri Törni sekaantui myös natsikumouksen ajamiseen Suomeen.[6] Sitä vastoin Kari Silvennoinen kokee, että tämä Lauri Törni olisi ”vapaussoturi” ja ”sankari”. Niin Kari Silvennoinen moittii erityisen likaisin sanoin dosentti Juha Pohjosta ja tutkijatohtori Oula Silvennoista, jotka hänen mukaansa ”ajavat Neuvostoliiton asiaa ja yleensäkin puolustelevat kommunismin rikoksia”. Hänen mukaansa tutkijat olisivat ”vaatineet Suomen isänmaallisten sankareiden alentamista alhaiseen”. Kari Silvennoisen mukaan Lauri Törni ”voitti meille vapauden”.   

Silvennoinen: Halonen harjoittaa rappion politiikkaa ja valehtelee

Pro Karelia –järjestön asioilla aktiivisesti toimiva ja Natoa voimakkaasti mainostava Kari Silvennoinen ei säästele myöskään 7. toukokuuta 2014 kirjoittamassaan tekstissä tuomionsa julistamista presidentti Tarja Halosta vastaan:  ”Presidentti Tarja Halosen kaudella valehdeltiin kansalle”, Silvennoinen kuvailee ja kutsuu Tarja Halosen toimintaa ”rappion politiikaksi”.


Silvennoinen: presidentti Niinistö on suomettunut, halveksii länsimaisia arvoja

Aivan uusimmissa teksteissään Kari Silvennoinen esittää entistäkin hurjempia häpäisyjä Suomen valtiojohtoa vastaan. 19.9.2014 Kari Silvennoinen kirjoittaa ”tasavallan presidentti Niinistön suomettuneesta ulkopoliittisesta selittelystä”, jota olisi ”vastenmielistä seurata”.


Oikeustieteen lisensiaatti Kari Silvennoisen mukaan Niinistön "suomettuneesta politiikasta" on sanottu vain "totuus", kun Niinistöä moititaan suomettuneeksi! Silvennoinen moittii 6.10.2014 julkaisemassaan tekstissä, että ulkoministeri Erkki Tuomioja olisi ”vastoin EU:n yhteistä päätöstä patsastellut Lavronin kanssa”.

Kari Silvennoisen mukaan Tuomioja ”jatkaa sitä tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloittamaa ulkopoliittista linjaa, joka perustuu länsimaisten arvojen halveksuntaan ja venäläisten alamaiseen mielistelyyn”.


Silvennoinen: Tuomioja valtakunnanoikeuteen, mahdollinen FSB:n myyrä

Kari Silvennoinen pitää Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan keskusteluyhteyttä Venäjän valtion kanssa ja toimintaa EU:n ministerikokouksessa niin raskauttavan pahana, että hän vaatii Tuomiojaa jopa valtakunnanoikeuteen (10.9.2014). Silvennoisen mukaan Erkki Tuomioja on ”koko ikänsä kaikin tavoin kampittanut isänmaataan, vähän väliä hän on asettunut Venäjän valtion etujen ajajaksi. Valtakunnanoikeuden on myös tutkittava, saako hän, tai onko hän saanut, jotain etuuksia Venäjän valtiolta? On häpeällistä, jos meillä on FSB:n myyrä valtioneuvostossa”.Kari Silvennoinen on toistuvasti aktivoitunut julkisuuden kampanjoissa Venäjää vastaan. Esimerkiksi Wikipedia tietää kertoa, että Suomen Asianajajaliitto ojensi Silvennoista hyvän asianajajatavan vastaisesta lehti-ilmoittelusta, kun Silvennoinen etsi asiakkaita Karjalaan jääneiden kiinteistöjen palauttamisasiassa. Nykyään Silvennoinen ei kuulu Asianajajaliittoon. Tiettävästi Silvennoinen on saanut ison joukon rangaistuksia myös muista asioista Asianajajaliitosta ennen eroamistaan liitosta. Suomen mediassa kerrottiin laajasti syyskuussa 2013, kun Kari Silvennoinen pidätettiin Moskovassa Suomeen käännyttämistä varten.[3] Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskie Vesti ja Viktor Kolyvansky arvioi 28.9.2013 Kari Silvennoisen kyseistä käännytystä Moskovassa.[7]

Mikä on Pro Karelia –äärijärjestö?

Pro Karelia –järjestö tahtoo muuttaa kansainvälisesti ja valtiollisesti sovittuja rauhansopimuksia ja rajasopimuksia. Järjestön puhemiehenä toimii Heikki A. Reenpää, joka on kehunut toimistaan saksalaisten rinnalla katkaisemassa ns. Elämän tietä Leningradin piirityksen aikana. Järjestön pääsihteerinä toimii Veikko Saksi ja neuvonantajana ilmavoimien entinen komentaja, kenraaliluutnantti Rauno Meriö.

Kesällä 2013 Pro Karelia tiedotti laajasti ja myötämielisesti, kun kyseistä järjestöä lähellä oleva Finrosforum (Kerkko Paananen, Antti-Pekka Mustonen) oli tehnyt tutkintapyynnön Vladimir Putinia vastaan ”rikoksista ihmisyyttä vastaan”.[4] Erityisesti Antti-Pekka Mustonen on ollut aktiivinen Pro Karelian yhteyksissä. Kapteeni evp. Antti-Pekka Mustonen on julkisuudessa kehunut, että hän toimii Espoon-Kauniaisen reserviläisjärjestön koulutusosastossa ammuttajana. Mustonen oli Tallinnassa läsnä konferenssisalissa, kun USA:n presidentti Barack Obama kävi vierailulla elokuussa 2014. Pro Karelian aikakauslehti Karjalan Kuvalehti on julkaissut myös ylpeänä tiedon ja valokuvan, jonka mukaan evp. kapteeni Antti-Pekka Mustonen on osallistunut Naton informaatiosotakeskuksen tapahtumaan Virossa.[9]  ”Tynkä-Karjalan Antti” nimimerkin suojissa on Antti-Pekka Mustonen vannonut, ettei anna koskaan anteeksi Karjalan menestystä, nimitellyt poikaani ja lausunut lupauksia poikani vammautumisesta ja kuolemasta.[9]

Lappeenrannan Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Ilpo Heltimoinen toimii kyseisen revanssiliikkeen julkaiseman "Karjalan Kuvalehden" levikkipäällikkönä ja Karelia Klubin puheenjohtajana. 

Suomen evankelisluterilaisen kirkon mukaan Pro Karelia -järjestöä ei tule arvioida poliittisena ryhmäkuntana, vaan kansalaisjärjestönä. Suomen piispoista hyvin monet, kuten Matti Sihvonen ja arkkipiispa Leo, ovat toimineet jopa Pro Karelian työryhmissä, jotka ovat muovanneet lausumia rajasiirtojen puolesta.[8] Kielletyn Akateemisen Karjala-Seuran ainaisjäsen numero 1575, piispa Erkki Kansanaho suositteli  Aamulehdelle antamassaan haastattelussaan 28.11.1991 ProCarelian perustamista sekä lisäsi: ” En ole tavannut AKS:läisten joukossa takinkääntäjiä. Tuskin kukaan voi väittää minunkaan luopuneen näkemyksistäni”.


[2] Wikipedia: Kari Silvennoinen. http://www.freezepage.com/1412670400JLWWBXOOVE[5] Pro Karelia: Ilpo Heltimoinen http://www.freezepage.com/1412670993IDKFUIANTZ

[6] Historioitsija: Lauri Törni sekaantui natsikumouksen ajamiseen Suomeen. http://yle.fi/uutiset/historioitsija_lauri_torni_sekaantui_natsikumouksen_ajamiseen_suomeen/6889620[9] http://juhamolari.blogspot.fi/2012/06/suomalainen-kapteeni-antti-pekka.html


Kirjoittaja on riippumaton itsenäinen suomalaismies, joka on opiskellut vuosina 2003-2004 kuvan taustalla näkyvässä Pietarin valtiollisessa finanssi- ja ekonomiyliopistossa (FINEC) sekä laatinut useamman julkaisun ja luennon Pietarissa Luoteis-Venäjän julkishallinnollisessa akatemiassa (СЗАГС)

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha