keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Stripparit huijasivat suomalaisia Pietarissa

Valitettavasti en koe juurikaan sääliä suomalaisia ja ruotsalaisia miehiä kohtaan, jotka ovat muiden kanssa joutuneet valitettavan ja tuomittavan suunnitelmallisen rikollisen toiminnan uhreiksi striptease-baareissa Venäjällä. Miksi olen niin julma?

Suunnitelmallinen rikollinen toiminta

Venäjällä on alkanut rikostutkimukset, koska stripparit ja heidän työtoverinsa huijaisivat päihtyneitä asiakkaita Pietarin striptease-klubeissa, uhreina myös suomalaisia miehiä: клуб «Малинки» (Итальянская улица, 7), Music Bar 13 (Невский проспект, 88), Monella (Невский проспект, 158), Candy Girls (Большая Конюшенная улица, 29), «Моллис Хедчет» (Владимирский проспект, 8), «Монро» (набережная канала Грибоедова, 8), «Джентльмен» (Стремянная улица, 5), «Бабочки» (Стремянная улица, 16), «Эгоист» (Верейская улица, 44), «Лолипоп» (Московский проспект, 4), «Карамелла» (Лиговский проспект, 107), Molly M (Каменноостровский проспект, 47).   Eräs näistä paikoista oli myös suomalaisten yliopisto-opiskelijoiden kovassa suosiossa jo vuosikymmen sitten, kun nämä opiskelijat eivät tahtoneet osallistua yliopiston ohjelmaan vaan menivät pikemmin tähän striptease-baariin…

Venäjän sisäministeriö[2] ja Leningradskaja Pravda [1] sekä muut lähteet [3][4][5][6][7] ovat kertoneet 27.10.2014 ”Pietarin striptease-skandaalista”.[1] Venäjän sisäministeriö teki 25.10.2014 ratsiat kahteentoista striptease-baariin Pietarissa. Rikostutkimuksessa löydettiin, että ravintoloista kolmessa roistoilla oli psykoaktiivista jauhetta, joiden avulla nämä olivat tainnuttaneet asiakkaita ja varastaneet noin 180 miljoonaa ruplaa. Asiakkaiden cocktailiin laitettiin psykotrooppista ainetta huumaamista varten.  Uutiset eivät toistaiseksi kerro, missä paikoissa on rikollista toimintaa tapahtunut. 

Petoksen uhreiksi on joutunut useita satoja ihmisiä – ehkä jopa tuhansia. Valtaosa huijaukseen osallistuneista tytöistä on ollut noin 20 vuotta vanhoja. Rikollisen toiminnan organisaattoriksi on nimetty Juri Rah (Юрий Владимирович Рах).  Tämä 32 vuotta vanha mies johti ”RosEko”-yritystä, joka rekisteritietojen mukaan harjoitti vähittäiskauppaa[8], mutta tosiasiassa järjesti rikosten toteutumisen. Stripparit, vartijat, johtajat, baarimikot, kirjanpitäjä ja kaikki tiesivät rikollisen toiminnan luonteen.  Kaksitoista ihmistä on pidätettynä ja viisi kotiarestissa. Noin 150 yökerhotyöntekijää on kuultu asiassa. Go-Go –tytöt etsivät himokkaan humalaisen miehen, jota juotettiin lisää ja lopulta psykoaktiivisen jauheen vaikutuksesta mies ei enää hillinnyt itseään, milloin hänen luottokortiltaan varastettiin rahaa valheellisten suoritusten avulla.

Iltasanomat kertovat, että Pietarin Suomen pääkonsulaatista poliisiyhdysmies, konsuli Petri Eronen tietää suomalaisten joutuneen tämän rikoksen uhreiksi. Pääkonsulaatti on saanut myös yhteydenottoja suomalaisilta uhreilta.[7]

Otettakoon tästä tapauksesta opiksi se, että suomalaiset eivät enää jatkaisi elämää ”nelijalkaisen tavan” mukaan, vaan raitteina ja rehteinä saisivat enemmän iloa Venäjästä! Huhujen mukaan strippareiden salakavalaan verkostoon olisi joutunut eräskin kuuluisa TV-henkilö, pankin henkilöitä ja jopa virkamiehiä.

Olen matkustanut Venäjällä erityisen säännöllisesti 1990-luvun puolivälin jälkeen. Venäjällä olen osallistunut myös muutamiin tapahtumiin, joiden järjestelyihin ovat ottaneet osaa suomalaiset liikemiehet ja juristit. Voin vakuuttaa näkemäni jälkeen, että kovin monet suomalaiset ovat kärsineet tyhmästä päästä ja viinan himostaan! Ihmettelen, miten huonoin älyllisin ja moraalisin valmiuksin monet yritykset ja yhteisöt lähettävät työntekijänsä ja edustajansa Venäjälle! Komsomolskaja Pravdan toimittaja Ksenia Ahmatzhanova sanoo osuvasti: ”Miehet tahtovat hauskan illan, mutta saavat lopulta päänsäryn ja lommon talousarvioonsa”.[5]

Miksi miehet ovat tyhmiä?

Minä en ole koskaan käyttänyt alkoholia. Aivan hyvin olen selvinnyt Venäjällä jopa suurien upseereiden juhlista, joissa nämä ovat ottaneet vodkaa, vaikka minä en ole edes maistanut alkoholia. Toki sellaisissa veljellisissä hetkissä ei edes olisi mitään riskiä. En ole koskaan joutunut mihinkään Iltasanomissa kuvattuun uhkatilanteeseen. Lähtökohtani on se, että haluan raittiina ihmisenä säilyttää aina selvän ihmisen terävän harkinnan siinä, mihin laitan rahaani ja missä käytän pankkikorttiani.  Sitä paitsi minä näen ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä paljon enemmän selvänä! Tietenkään ei ole mitenkään rehtiä, että striptease tanssijat yhdessä pomojensa kanssa huijaavat suomalaiset ja ruotsalaiset miehet tyhmyyksiin, mutta kyllä on katsottava kriittisesti myös kyseisiä miehiä, jotka törppöilevät rahansa striptease-baarissa.

Mitä tyhmyyttä on, että edes nämä miehet kantavat pankki- ja luottokortteja mukanaan striptease-baareihin, joissa ostavat edes ensimmäistä nautintoaan kortilla? Pankkikorttien käyttö on käytännöllistä toisenlaisissa paikoissa, esimerkiksi pankin yhteydessä pankkiautomaatista noston tarpeisiin. Jo alkeellinen turvallisuusohje megapolissa selviytymiseen on, että ota vain harkintasi mukaan käteistä mukaan – ottamatta vielä kantaa itse moraaliin, kun nuo useimmiten aviolliset miehet käyttävät suuriakin rahasummia slaavilaisten tissien näkemiseen. En kiistä noiden paljaiden tissien – etenkään slaavilaisten – viehättävyyttä, mutta epäilen, missä määrin mainittujen suomalaisten ja ruotsalaisten miesten aviovaimot ovat antaneet hyväksyntänsä tissikierroksille. Miltä tuntuu nyt paljastumisen jälkeen, kun rahat ovat hävinneet tililtä? Eikö se ole ihan oikea rangaistus moraalittomuudesta?

Ylipäätään liikuttaessa ulkomailla on syytä olla erityisen älykäs siinä, miten käyttää pankkikorttiaan – nimenomaisesti kopiointivaaran ehkäisemiksi.  Itse en juuri koskaan juo mitään avoimesta juomalasista, vaan ostan esimerkiksi pienen suljetun pullon coca colaa tai fantaa tai spritea. Niistä ei tule edes humalaan. Täytyy myös ymmärtää, milloin on syytä olla erityisen älykäs ja valpas. Erään kerran menettelin näin, jolloin muuan venäläinen mies melkein hermostui naapuripöydässä ja syytti minua agentiksi, koska hän luuli minun olevan raittiina töissä seuraamassa häntä: Nemtsovin kaveria. Satuin vain muuten paikalle. Ravintola poisti tuon venäläisen miehen. Minä olin vain syömässä ruokaa aika myöhään illalla, kun koko päivänä en ollut ennättänyt syödä vielä mitään.

Toisaalla tunnen jopa vahingoniloa, vaikka rikollistoimintaa en tietenkään hyväksy: jos veri on pelkästään siinä tissien näkemisestä kasvavassa ”pikkuserkussa” (tai mikä lienee se outo ja tuntematon haarojen välissä), mutta ei lainkaan aivoissa, niin tyhmästä päästä, villistä ”pikkuserkusta” ja viinapäästä saakin kärsiä tsuhna-poika ja tämän ruotsalainen lajitoveri.

Olen nähnyt kaikenlaisia suomalaisia liikemiehiä Venäjällä. Mielestäni suuri joukko ikävistä Venäjä-kokemuksista tulee siitä, että nämä miehet ovat itse törppöjä. Muistan myös yliopistolta opiskeluajan, jolloin liian moni suomalainen miesopiskelija koki tärkeimmäksi kutsumuksekseen juoda viinaa striptease-baarissa. Sanottakoon, että en lähtenyt noiden opiskelutovereiden illanviettoihin striptease-baareihin!

Myös suomalaiset osaavat huijaamisen ja petoksen

2000-luvun alussa olin opiskelemassa ja suomalaisen yrityksen palveluksissa Venäjällä, jolloin eräälle hyvin tuntemalleni yritykselle palveluksia aiemmin antanut suomalaismies (käytän tässä nimeä TJ) piti harmaata talouttaan Venäjällä, suomalaisilta viranomaisilta piilossa, ja hän kertoi mielellään kuljeksivan lain ulkopuolisia polkuja. Sanomalehtiyritystoimintansa rinnalla samanaikaisesti tämä suomalainen yrittäjä TJ oli toiminut osakkaana Helsingin Bulevardilla toimineessa striptease-baarissa, johon hän toi tyttöjä Venäjältä. Näille tytöille kyseinen TJ järjesti asuntoja poreammeineen Bulevardilta Helsingissä. Minä tutustuin TJ:n touhuihin siten, että yrityksen nykyinen toimitusjohtaja oli riidoissa tämän vanhan johtajan kanssa niin että minun piti siinä välissä järjestellä asioita, kuten pääsyä yrityksen toimitiloihin Pietariin kun TJ oli vaihtanut lukot ja vallannut toimiston.

 TJ otti sanomalehtiyrityksensä kassasta rahaa noiden Bulevardin tanssityttöjen asunnonvuokraa varten aivan sumeilematta, mutta ei koskaan palauttanut rahaa yritykseen. Tämä TJ olikin syytteessä striptease-baarin toisen omistajan kanssa jostakin avustuspetoksesta sen lisäksi että hän oli saanut ehdonalaisen vankeusrangaistuksen jostakin salakuljetukseen liittyvässä asiassa. TJ säilytti ladattua pistoolia työpaikkansa lukitsemattomassa pöytälaatikossa. Keväällä 2002 TJ ei maksanut Suomessa yrityksensä verorästejä. TJ piti Pietarissa yrityksen toimitilaa juopottelutilana, jossa 6 miehen ja naisen juopposeurue juhlivat niin railakkaasti että tupakansavu oli tullut ilmassa niin raskaaksi että vastapuolen seinä vain vaivoin erottui. Pietarissa juttelin myös TJ:n entisten ja osittain nykyisten työtovereiden kanssa: nämä kertoivat, että TJ ja hänen työtoverit olivat saaneet Pietarin Nevski Prospektin Golden Dolls –striptease baariin vapaan pääsyn ja sieltä he toivat aina satunnaisesti tyttöjä yöksi yrityksen toimistolle. Kyseinen baari ei kuulu rikoksesta epäiltyjen ongelmallisten tapausten joukkoon. TJ:n eräs silloinen kaveri toimi läheisesti Pietarin luterilaisen kirkon piireissä maallikkona ja olisi tahtonut mukaan tämän uuden yrityksemme toimintaan, mutta en hyväksynyt enkä suositellut, koska en pitänyt häntä kyllin "siistin näköisenä tyyppinä".

TJ möi myös tuhansia viisumikutsuja yrityksensä nimissä venäläisille, mutta koskaan itse yritys tai verottaja ei saanut noista viisumikutsuista mitään rahaa tai yksilöityä tietoa.TV4 ja Matts Dumell teki sittemmin TJ:n toiminnasta Rikosraportin otsikolla ”Helsingin alamaailma tyhjensi rahoitusyhtiön”.[1]  Стрип-скандал в Петербурге 27.10.2014 http://www.lenpravda.ru/today/279139.html

[2] В Санкт-Петербурге задержаны участники организованного преступного сообщества. 27 Октября http://78.mvd.ru/news/item/2759300/  

[3] Жертвами «стриптиз-группы» стали сотни человек. http://www.vppress.ru/stories/Zhertvami-striptiz-gruppy-stali-sotni-chelovek-26671

[4] В Питере накрыли сеть клубов, где с платежных карт клиентов воровали миллионы http://spb.mk.ru/articles/2014/10/29/v-pitere-nakryli-set-klubov-gde-s-platezhnykh-kart-klientov-vorovali-milliony.html

[5] Ксения АХМЕТЖАНОВА. Мужчины хотели весело провести ночь, но, в итоге, получали мигрень и брешь в бюджете. http://spb.kp.ru/daily/26300/3178556/  

[6] Девочки, на выход: в Петербурге ликвидирована банда стриптизерш http://www.vesti.ru/doc.html?id=2080797#  

[7] Iltasanomat. Stripparit huijasivat suomalaisia härskillä konstilla Pietarissa – tappiot jopa 720 euroa! http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288757096288.html

[8] ООО "РосЭко"
http://www.freezepage.com/1414600636XGUQSZKBKZ

Kirjoittaja ei päihdy Venäjälläkään:


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha