maanantai 24. marraskuuta 2014

Miksi Itä-Uudenmaan Paasikivi-Seura on ryssävihan estradi KAPO:n ja CIA:n asialla?

Itä-Uudenmaan Paasikivi-Seura on ollut vuoden 2014 aikana jo toistuvasti ryssävihan pahimpien suomalaistorvien estradi. Sopii kysyä: miksi?


Kuvassa Jukka Mallinen puhuu Porvoossa Paasikivi-seuran tilaisuudessa Venäjä-vihaansa
ja vasemmalla seuran puheenjohtaja rovasti Veli-Matti Hynninen.


Sen lisäksi että J.K. Paasikivi toimi pääministerinä ja presidenttinä, hän toimi myös Suomen valtuuskunnan johtajana Suomen ja Neuvosto-Venäjän välisissä rauhanneuvotteluissa Tartossa 1920. Hän toimi valtuutettuna neuvottelijana Suomen ja Neuvostoliiton välisissä neuvotteluissa Moskovassa loka-marraskuussa 1939. Hän toimi valmistelevana rauhanneuvottelijana Tukholmassa helmikuussa 1944 ja Moskovassa maaliskuussa 1944. Paasikivi-seura perustettiin ”yöpakkasten” jälkeen ulkopoliittiseksi keskustelukerhoksi, jonka tarkoituksena oli vakiinnuttaa Paasikiven-Kekkosen linja Suomen ulkopolitiikassa. 

Paasikivi-seuran historiallisesta taustasta ja tehtävästä käsin on suorastaan törkeää, miten Paasikivi-seura on kääntynyt erityisesti viimeaikoina Venäjä-vihan kasvattajaksi ja estradiksi, mahdollisesti Kapon ja CIA:n hyvässä ohjauksessa.


Itä-Uudenmaan Paasikivi-Seuran (IUPS:n) puheenjohtajana toimii kirkkoherra Veli-Matti Hynninen.  24.11.2014 IUPS:n vuosikokoukseen ja Venäjä-seminaariin on saapunut puhujaksi ”Venäjän tuntija Jukka Mallinen”, joka puhuu Veli-Matti Hynnisen kotisivujen mukaan aiheesta ”Soluttautuuko Kreml sinisilmäiseen Suomeen?”. IUPS:n seminaari on jatkoa 6.8. Loviisassa pidetylle seminaarille, jossa Arto Luukkanen esitteli näkemyksiään.

En voi pitää Jukka Mallista minkään sortin ”Venäjän tuntijana”, vaikka hyvä venäjäkielen osaaja hän on.  Samaa on sanottava edellisestä luennoitsijasta Arto Luukkasesta, joka osaa venäjän kielen, mutta Venäjää hän ei tunne, vaan ainoastaan toistaa savolaisittain vääntäen anglosaksista propagandaa Venäjästä. Hynninen ei ole lainkaan Venäjä-tuntija sen enempää kuin kuka tahansa Iltasanomien ja Hesarin lukija.

Välittömästi sen jälkeen kun Jukka Mallinen sai CIA:n ”entisen” amerikkalaisen työntekijän, Viron presidentin Toomas Henrik Ilveksen palkinnon työstään Venäjä-vihan edistämiseksi, hän antoi Verkkouutisille lausunnon, jossa hän toi esille samat näkemyksensä ja saman otsikon alla kuin nyt Paasikivi-seuraan kutsuttuna puhujana. Hän leimasi Johan Bäckmanin, Jon Hellevigin, Janus Putkosen ja minut (Juha Molari) Kremlin ”vaikuttaja-agenteiksi”. [1] Mallisen ja Verkkouutisten juttu oli jo silloin niin törkeästi leimaava ja sisällöltään ala-arvoinen, että Veli-Matti Hynnisen ja Paasikivi-seuran olisi pitänyt ymmärtää tehdä Paasikivi-Kekkosen linjan mukaiset johtopäätökset. [2] Hurjista Venäjä-lausunnoistaan pahaa mainetta saanut everstiluutnantti Torsti Sirén,  Maanpuolustuskorkeakoulun Strategialaitoksen silloinen johtaja joka on nyttemmin potkittu pois pelkäksi tusina dosentiksi, ylisti Mallisen ”paljastavaa vaikuttaja-agentti”-lausuntoa.[3] Onko Paasikivi-seura todella mennyt tuolle linjalle?Jukka Mallinen, Arto Luukkanen ja Torsti Sirén sekä ilmeisemmin myös Paasikivi-seura tahtoisivat rakentaa suomalaista mielipideilmapiiriä entistä enemmän sellaiseksi, että  russofobia ja suoranainen ryssäviha sekä derussofikaation tai ”ukrainisaation” («украинизацию») –nimillä kulkevat diskriminaatiota edistävät toimet vahvistuisivat entuudestaan Suomessa.[4] Tuohon menetelmään kuuluu leimata NATO-kriittiset yksityisihmiset Kremlin haamukirjoittajiksi, Venäjän "trolleiksi" tai vaikuttaja-agenteiksi tai julistaa heidät suorastaan kansalliseksi turvallisuusriskiksi ja ”Viidenneksi kolonnaksi”.[4] Valitettavasti Paasikivi-seura antaa julkisuutta ja tukea noille pyrkimyksille saattaa suomalainen demokraattinen avoin kansalaisyhteiskunta ja oikeus- ja hyvinvointivaltio repressiiviseen tilaan.

Paasikivi-seura on muuttunut vihan kylvöksi Venäjää vastaan

Ihmisoikeuksien nousu ja matka demokraattiseen oikeus- ja hyvinvointivaltioon alkoivat toisen maailmansodan lopputuloksena globaalisen poliittisen arkkitehtuurin muutoksena. Viimeaikainen kehitys näyttää oikeusvaltion kääntyvän negaatiotaan kohti: valta keskittyy, valtakoneisto harjoittaa systemaattista repressiota ja eräänlainen poliittisen puhdistuksen henki voimistuu. Toimiva, aktiivinen ja avoin kansalaisyhteiskunta sekä tämän mukainen vapautunut keskusteluilmapiiri olisi demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion toteutumisen ehdoton edellytys myös Suomessa: ihmisoikeuksien jakamattomuus ja universaalisuus olisivat välttämättömiä demokratian edistämiselle. Aktiivinen kansalaisyhteiskunta ja osallistuva demokratia olisivat ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion toteuttamisen ehdottomat edellytykset: ilman niitä ei Suomessakaan voi kehittyä valtaväestön luottamusta ja tukea maanpuolustuksemme ratkaisuihin. Paasikivi-seura on jo ehkä muuttunut tai valitettavasti muuttumassa stigmatisoivaksi ryssävihaa tukevaksi klubiksi, jolle on leimallista huonot suhteet Moskovaan ja Kremliin.

Minun karu ja suorastaan järkyttävä kohtaloni on siinä, että tulin Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi helmikuussa 2008, jolloin tämä Veli-Matti Hynninen jätti paikan minulle, kun olin voittanut vaalit. Hynninen säilyi kuitenkin seurakunnan demariyhteyksien tähden keskeisenä henkilönä edelleen virkansa päättymisen jälkeen, vaikka hänen virkaseurakunta oli 200 kilometrin päässä ja koti 100 kilometrin päässä Helsingin Kalliossa.  Sinänsä ihan hyvä asia on vanhemman kirkkoherran kanssa viranhoidollinen kumppanuus, paitsi nyt on käynyt ilmi, että Hynninen on itse asiassa Facebookissa ja ilmeisemmin muutenkin varsin aktiivinen kumppani Jukka Mallisen, Torsti Sirénin, Arto Luukkasen, Antti-Pekka Mustosen, Pauli Saarisen ja Veikko Saksen kanssa. Kovasti he tykkäävät ja kommentoivat tuttavallisesti toistensa näkemyksiä.  Jukka Mallinen, Antti-Pekka Mustonen, Pauli Saarinen ja Veikko Saksi olivat tuolloin kirkkoherrakaudellani myös tekemässä vilpillisiä kanteluita Espoon tuomiokapituliin minua vastaan (vaikka kukaan heistä ei ollut missään seurakuntani tilaisuudessakaan eivätkä asuneet tuolla päin). 

Veli-Matti Hynnisen toiminta Pohjan seurakunnassa oli joutunut vakavaan ristiriitaan seurakuntayhtymän talouspäällikön kanssa, jonka kanssa hänellä ei ollut ilmeisemmin puoleen vuoteen edes keskusteluyhteyttä: talouspäällikkö koki, että Hynnisen taloudenhoidossa ei ollut riittävää valvottavuutta. Talouspäälliköstä muodostui minulle hyvä työtoveri, kun hän oli myös muutoin miehenä todella sympaattinen ja asiallinen. Niin minä jouduin myös näkemään ja kokemaan nuo jännitteet seurakunnan hallinnossa. Silloin minä säilytin yhteyden molempiin miehiin, jotka eivät keskenään selvinneet lainkaan. Hynnisen yhteys Malliseen ja tuon kaltaisiin ryssävihan propagandisteihin on niin ala-arvoista, että tämä mustaa myös kyseistä vanhaa kirkkoherraa.

Pahoittelen erittäin paljon, että Veli-Matti Hynninen ja Itä-Uudenmaan Paasikivi-seura ovat antaneet Jukka Malliselle estradin ryssävihan julistusta varten, vaikka Mallisen ala-arvoinen esitelmä tuli julkisuuteen jo yli puoli vuotta sitten ja sen sisältö on täytynyt olla hyvin tiedossa. Valitettavasti Mallinen ei saapunut Porvooseen pyytääkseen anteeksi niitä solvauksia, joita hän puoli vuotta aiemmin lausui nimeltä mainittuja Suomen kansalaisia vastaan.
[4] Propaganda Venäjän ”haamukirjoittajista” ja ”vaikuttaja-agenteista” on NATO-lobbausryhmien taktinen keino demokratian tukahduttamiseksi Suomessa. http://juhamolari.blogspot.fi/2014/06/propaganda-venajan-haamukirjoittajista.html

Kirjoittaja on poliittisesti riippumaton, sitoutumaton suomalaismies, joka tukee itsenäisen Suomen hyviä Venäjä-suhteita niin että KAPO, CIA (USA), NATO ja EU eivät saisi turmella Suomen valtiollisia, taloudellisia ja kulttuurisia suhteita Venäjään. Valokuvaaja: Petri Krohn.


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha