maanantai 10. marraskuuta 2014

Miksi Putin on voittamassa uuden Kylmän sodan?

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Suomen pääministeri Alexander Stubb ja Suomen valtioneuvosto (hallitus) eivät tiedä, mitä Venäjän Federaation presidentti Vladimir Putin tahtoo, vaikka Suomen ja koko ”Lännen” media sekä Suomen johtavat poliitikot pohtivat Putinin suunnitelmia, perhesuhteita ja kaveripiiriä enemmän – voisi sanoa että jopa vähintään päivittäin - kuin Suomen tasavallan presidentin, Suomen pääministerin, Suomen valtioneuvoston tai muiden keskeisten suomalaisten instituutioiden ja vaikuttajien omia aikomuksia, joista varsin aktiivisestikin tapahtumia seuraava Suomen kansalainen saa vain salamyhkäisen ja peitellyn viestin.

Uusi-Seelanti –taustainen intialainen journalisti ja ulkoasioiden analyytikko Rakesh Krishnan Simha aloitti uransa vuonna 1995 Business World-lehdessä, minkä jälkeen hän on työskennellyt myös Hindustan Times, Business Standard ja Financial Express –lehdissä. Useat tutkimuslaitokset ovat käyttäneet hänen töitänsä aineistona.  Hänen analyysinsä ja raporttinsa ovat olleet hyvin vaikuttavia. Hänen analyysiensä kiinnostavuutta osoittaa sekin, että niitä on jopa luvattomasti plagioitu suhteellisen keskeisissä medioissa ja tutkimuksissa. Rakesh Krishnan Simha on kirjoittanut useita Venäjään liittyviä analyysejä. Russia & India Report julkaisi lauantaina 8.11.2014 hänen kirjoituksensa, ”Miksi Putin voittaa uuden Kylmän sodan”. Sen lukeminen ei olisi pahitteeksi myöskään Suomen poliittiselle eliitille ja medialle.

Rakesh Krishnan Simha antaa vastaukseksi Venäjän voitolle uudesta Kylmästä sodasta sen, että ”Venäjän presidentti käyttää epäsymmetristä strategiaa pysäyttääkseen ja lopulta kaataakseen Venäjän valtion viholliset”.

Maailmassa on 7,2 miljardia ihmistä, mutta Amerikan Yhdysvallat pelkää vain yhtä miestä – Vladimir Putinia. Tämä johtuu siitä, että uuden Kylmän sodan lähes jokaisella rintamalla Venäjän presidentti on antamassa selkäsaunan Lännen kollektiiviselle haasteelle. Pelko saa sinut tekemään outoja asioita. Forbes-lehti nimesi Putinin maailman vaikutusvaltaisimmaksi ihmiseksi jo toisena vuotena peräkkäin”, muistuttaa Rakesh Krishnan Simha.

Sanotaan että venäläisillä kestää kauan satuloida ratsunsa mutta he ratsastavat hirvittävän nopeasti. - - - Syyriassa, Krimillä ja Ukrainassa Länsi on kuihtunut pois Putinin toimien johdosta ja kohdannut nöyryyttävät takaiskut. Energia-alalla ovat venäläiset – eivät läntiset – putkistot, jotka hallitsevat Euraasian maa-alaa. ”

Putin tietää ”heidän DNA:n”, muistuttaa Rakesh Krishnan Simha ja jatkaa: ”Enemmän kuin mikään toinen johtaja, Venäjän presidentti KGB-kokemuksensa nojalla ymmärtää,  miten Amerikan Yhdysvallat toimii. Amerikkalainen toimintatapa (modus operandi) on synkronoituna brittien kanssa: he järjestävät vallankaappauksia, kapinoita ja vastavallankumouksia maissa, joissa nationalistiset johtajat tulevat valtaan. Iran, Chile, Ecuador, Venezuela, Panama ja Ukraina ovat klassisia esimerkkejä”.

John Perkins kirjoittaa teoksessaan Confessions of an Economic Hitman, miten hän ja muut iskumiehet lähetettiin kehitysmaihin konsultteina lahjomaan ja pakottamaan diplomaatteja, taloustieteilijöitä, hallintohenkilöstöä ja politiikkoja, jotta nämä sitoutuisivat Yhdysvaltojen pyrkimyksiin”. ”Usein he onnistuivat, mutta jos eivät onnistuneet niin CIA lähettäisi sakaalit – koulutetut salamurhaajat, jotka operoivat niiden ihmisten kuolemat, jotka seisoivat amerikkalaisen täyden ylivallan tiellä".

 Rakesh Krishnan Simha kirjoittaa, että menetelmän avulla "Yhdysvallat oli tehokas luomaan banaanitasavaltoja. Harvoissa tapauksissa Amerikan piti käyttää sotilaallista voimaa kaupallisten tavoitteidensa voimistamiseksi, kuten Irakissa ja Libyassa".

Kuvassa Suomen pääministeri Alexander Stubb, joka ohjaa Suomea USA:n banaanivaltioksi


Putin tuntee Amerikan Yhdysvaltojen yrityksen käyttää samanlaista lähestymistapaa Venäjällä. Entisenä KGB-upseerina Itä-Saksan asemapaikalta hän tietää, miten iskumiehet vaanivat. ”Yksi niistä seikoista, miksi hän on niin kriittinen pelaaja, on hänen tuntemus vakoilupalvelusta”, Sihma viittaa Joaquin Floresin kirjoitukseen tutkimuslaitoksessa Center For Syncretic Studies: ”Vastavakoilu ei ole vain vakoojien löytämistä, vaan se on itse asiassa muiden agenttien toiminnan vastustamista, kun nuo agentit ovat sijoitettu myös laitosten sisälle niiden tuhoamiseksi”.

Miten sanktiot vauhdittavat maailman selviytymistä ilman Länttä?

Nyt on selvästi nähtävissä, kuten Sihma osuvasti painottaa, että Amerikan Yhdysvaltojen talous - ja sen apurin Britannian talous – on sotataloutta. Venäjän presidentin neuvonantaja Sergei Glazyev sanoi Moskovassa pyöreän pöydän tapaamisessa: ”Amerikkalaiset ovat hyötyneet jokaisesta sodasta Euroopassa – Ensimmäisestä Maailmansodasta, Toisesta Maailmansodasta ja Kylmästä sodasta. Sodat Euroopassa ovat heidän talousihmeen keinoja oman menestyksen hyväksi”.

Ukrainan sota on selvästi tekosyy vetää Venäjä välittömään yhteenottoon Ukrainan asevoimien kanssa, jotta voitaisiin luoda alueellinen sota Euroopassa. Venäjän vastaus on kaksijakoinen.  Ensiksi Venäjän kieltäytyy sodasta Ukrainan roistojen kanssa, mikä kieltäytyminen turhauttaa amerikkalaisia. Kiinalainen kenraali on loistavasti kuvannut amerikkalaisten passiivisuutta Ukrainassa ”Amerikan strategian erektiohäiriön symptomiksi”.

Toiseksi Putinin epäsymmetrinen strategia pysäyttää ja lopulta kaataa Amerikan imperiumin. Ensisijainen tavoite on iskeä kovaan Amerikan voiman sydämeen: dollariin. Venäjä BRICS:n tuella on siirtymässä pois dollarikaupasta.

Sihma muistuttaa, että talousportaali  Zelo Hedgen mukaan Glazevin joukkojen toimet kohdistuvat erityisesti Amerikan Yhdysvaltojen sotakoneiston vahvuuteen, eli Fed:n painokoneeseen. Putinin neuvonantaja ehdottaa perustettavaksi laaja dollarin vastainen liittouma. Dollarin vastainen koalitio olisi ensimmäinen askel luoda sodanvastainen koalitio, joka auttaisi pysäyttämään Yhdysvaltojen agression.

Miksi sotilaallisesti vahva Venäjä on hyvä koko maailmalle?

Ei ole yllättävää, että Glazyev uskoo Euroopan liike-elämän ottavan pääroolin, kun luodaan poliittinen koalitio Amerikan aggressioita vastaan. Amerikka yrittää synnyttää sotaa Euroopassa ja kylmää sotaa Venäjää vastaan. Mutta tämä Amerikan pyrkimys uhkaa suurten eurooppalaisten liikkeiden intressejä.

Tämä on nähtävissä Saksan, Ranskan, Italian ja Itävallan yritysjohtajien pyrkimyksistä lopettaa pakotteet Venäjää vastaan. Putinin avustaja on oikeassa arviossaan. Hieman yllättäen Washingtonille Ukrainan sota voi kääntyä itseään vastaan ja muodostua sodaksi Euroopan riippumattomuuden puolesta Yhdysvaltoja vastaan - sodaksi dollaria vastaan.

Venäjä tukee myös institutionaalisia muutoksia

Nykyinen lainausjärjestelmä suosii Länsimaita, koska Maailmanpankki ja IMF tarjoavat lainaa, mikäli laina täyttää tietyt ehdot. Esimerkiksi rahat voidaan käyttää tavaroiden ja palvelujen ostoon vain Lännestä. Tai rahat voidaan käytää vain patojen rakentamiseen, mutta ei juomavesivarantojen parantamiseen.  Osaaminen ja rakennusmateriaali täytyy tulla Lännestä. BRICS:n New Development Bank osuu Länttä vastaan juuri siinä, mikä sattuu eniten Lännen kukkaroihin.

Vladimir Putin – vaikutusvaltaisin ihminen maailmassa (Forbes)

Putin on tehnyt kaikki oikeat siirrot geopoliittisella shakkilaudalla. Hänen vastustajansa eivät istu kuitenkaan toimettomina katsomassa valtakuntiensa romahtamista. Tällä hetkellä ruplan ulkoinen arvo liukuu alas suhteessa Amerikan dollariin niin kuin öljyn hinta alentuu saudien toimesta – todennäköisemmin sidonnaisuuksista amerikkalaisiin isäntiin. Amerikkalaiset herpaantumatta yrittävät horjuttaa Venäjä, koska Venäjä on ainoa maa, joka seisoo Yhdysvaltojen ja maailman herruuden välissä.

Kuitenkin Putin on judoka, joka osaa käyttää vastustajan voimaa vastustajaa itseään vastaan. Joka tapauksessa, kaikki mitä hänen tarvitsee tehdä, on pysäyttää barbaarien tunkeutuminen. Vahvistukset tulevat idästä – lähinnä Kiinasta ja Intiasta myös – ja on vain ajan kysymys ennen kuin Amerikan johtamat joukot on voitettu. 

Sihma päättää analyysinsa vaikuttavalla tavalla: "Tällä hetkellä tulostaulu kirjaa sen, miten Putin pärjää presidentti Barrack Obamaa vastaan:
Syyria: Putin-1, Obama-0
Krim: Putin-1, Obama-0
Ukraina: Putin-1, Obama-0
Öljy- ja kaasuputket: Putin-2, Obama-0
Forbes: Putin-2, Obama-0"[1] Rakesh Krishnan Simha, 8.11.2014. Why Putin is winning the new Cold War. Russia & India Report. http://in.rbth.com/blogs/2014/11/08/why_putin_is_winning_the_new_cold_war_39589.html 

Kirjoittaja tukee itsenäistä Suomea, EU:n ja Suomen riippumattomuutta USA:n hegemoniapyrkimyksistä sekä luonnollisen hyviä suhteita Venäjään:Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha