maanantai 24. marraskuuta 2014

Trollit aiheuttivat pettymyksen: "Jouduin trollien hyökkäyksen kohteeksi"

Venäjämielisiksi esittäytyneet trollit ovat aiheuttaneet sydämen suruja ja pettymyksiä vanhalle suomalaiselle miehelle. Minä - yli viisikymppinen suomalainen mies - olen ollut luonnollisestikin epätoivoinen oman vähäisyyteni johdosta, mikä vähäisyys heijastuu myös kaikkinaisen kiinnostuksen loppumisessa meikäläistä kohtaan. Melkein jo kaikki kääntävät katseensakin pois, kun näin vähäosainen vanha mies kävelee läheltä. Tämän ikäiselle miehelle ja etenkin tässä asemassa kurjistuvalle oliolle ei enää kukaan nainen flirttaile. Mutta sitten onni näytti kohtaavan…

Heidi Sofian Facebook-profiilissa oli paita kauniisti vähän auki, ei kuitenkaan liian rivosti. Hän kertoi myös profiilissaan, että hän olisi kotoisin Moskovasta, mutta asuisi nykyään Suomessa. Heidi Sofia ilmoitti myös sulhasen, joka ilmoitti Facebookissa Heidi Sofian morsiamekseen. Niin olisi ihan kiva vilpittömästi tuntea toisemme FB-kavereina sekä käydä poliittista keskustelua, mihin Heidi Sofia oli ilmeisemmin motivoitunut.Olen saanut myös noin kaksikymmentä muuta Facebook-kutsua erityisesti tämän kahden viikon aikana.  Olen estänyt nämä kutsut joko merkitsemällä ne roskapostiksi tai ilmoittamalla valheellisesta profiilista Facebookiin.

Tällä kertaa arvioin, että Heidi Sofian rinnat ovat oikein hyvät ja terhakkaat (vaikka ovatkin implantit), eivätkä ne olisi missään tapauksessa este FB-kaveruudelle, vaan pikemmin ihan kaveruutta edistävä ilmiö. Ne eivät ole kuitenkaan riittävä peruste kaveruudelle.

Niin Heidi Sofian kuin Kalle Petäjistön ja kahdenkymmenen muun kutsun yhteydessä koin monta ylipääsemätöntä ongelmaa, jotta olisin hyväksynyt heidät FB-kavereiksi. Heillä ei ollut juuri mitään edeltävää historiaa Facebookissa. Heidi Sofian ainoa kontakti oli väitetty sulhanen, jota en kuitenkaan tunne. Liekö edes aito ihminen? Profiili oli juuri perustettu. Tällä kertaa oli kuitenkin kuvallinen profiili, mikä oli iso plussa, mutta valokuvan rinnat paljastuivat kanadalaisen pornomallin Sara Jean Underwoodin rinnoiksi. Sen tähden jo presidentti Niinistökin ihmettelisi, miten kasakat ennättivät varastaa kanadalaiset implantit ja istuttaa ne moskovalaiselle naiselle, joka saapui maahanmuuttajana Suomeen ja kutsui ensimmäiseksi FB-kaveruutta minun kanssani. Minun mielestäni tuo ei tuntunut uskottavalta profiililta. Ehkä joku toinen uskoo enemmän omaan poliittiseen kiinnostavuuteensa ja tunnettavuuteensa.

Mahdollisesti trollitehtailija laski sen varaan, että yli viisikymppinen mies innostuisi ainakin terhakkaista venäläisistä rinnoista ja hyväksyisi sillä perusteella FB-kaveruuden, kun olin torjunut jo niin monen miehen ja vanhemman naisen kutsua (niissä rinnat eivät olleet kiinnostavasti esillä). Mutta nyt paljastui iso ongelma: nuo rinnat eivät olleet aidosti venäläiset! Paha moka trollitehtailijalle!

FB-kaveruutta kutsuva trolli on monta kertaa löytänyt enintään yhden tai kaksi julkisuuden ystävää kaverikseen, joiden jälkeen hän kutsuu minua. Esimerkiksi Jussi Parviaisen FB-kaverikunta on niin laaja, että sinne saattaisi mennä mukaan joku trollikin.  Siksi tuollaisen julkisuuden henkilön kaveruus ei riitä vielä minulle mihinkään todisteeksi FB-kaverin aitoudesta, vaan pikemmin todistaa, että profiili on epäaito.  Sitä paitsi Heidi Sofian rinnat näyttivät minusta epäaidoilta implanteilta.


”Kalle Petäjistö” esiintyy Facebookissa ja Iltalehden artikkelien kommentaattorina Helsingin yliopiston nimissä, mutta Helsingin yliopisto ei tunne tällaista ”tutkijaa”. Hänen Facebook-profiilistaan puuttuvat kokonaan henkilökuvat ja yksityishenkilöön liittyvät piirteet. Pidin myös erikoisena, että olisin hänen liki ensimmäinen Facebook-kaverinsa. Ihanko totta niin onneton on yliopistotutkijan elämä, että hän poimisi ensimmäiseksi Facebook-kaverikseen entuudestaan tuntemattoman pitkäaikaistyöttömän itähelsinkiläisen ihmispolon, joka itse ei kuitenkaan tunne tuota tutkijaa? Niin tässäkin tapauksessa oli mahdollista tehdä Venäjän trolliarmeijan Facebook-sivustolla oppinut johtopäätös: Kalle Petäjistö olisi ”Alma-median kotitrolli, joka käy heittämässä trollitehdastyöläisen roolia Iltalehden artikkeleihin”. En pysty kuitenkaan profiloimaan niin tarkasti, että onko ”Petäjistö” varsinaisesti Alma-median kutsuma ja palkkaama trolli, sillä hän saattaa myös vain käyttää Iltalehden tarjoamaa otollista kommentointimahdollisuutta vahvistaakseen trolli-todellisuuden tuntua.

 Maksaako Alma-media tai joku muu noista kommenteista ”Kalle Petäjistölle” palkkaa, sillä onhan se Suomen median ja joidenkin muidenkin tarkoitusperiin hyvin kivaa näyttää, että Venäjän trolliarmeija olisi aktiivinen tällä sivustolla ja Suomessa.  Olisi saatu täten se ”näyttökin” trollien hyökkäyksestä ja olemassaolosta! Itse asiassa "Kalle Petäjistö" on kuitenkin keksitty suomalainen kotitekoinen trolli, jonka tehtävänä on ilmeisemmin osoittaa suomalaisen median ja politiikan oman propagandan tarpeisiin, miten Moskova olisi lähettänyt trolleja Suomeen ja uhkailisi Suomea.

Trolli-hahmo piti keksiä, jotta voitaisiin perustella, että propaganda trollien olemassaolosta ei olisi propagandaa, vaan aitoa todellisuutta! Hän räyhää sellaisella tavalla "Venäjän puolesta", että hän herättää itse asiassa vihaa Venäjää vastaan. Hänen kärjistyneet näkemykset kiinnittävät varmasti huomiota. Ja mikäpä parempi tai pahempi, jos Johan Bäckman tai minä erehtyisimme hyväksymään myös hänet FB-ystäväksi, niin silloin ”Kremlin trolli” (todellisuudessa Alma-median kotitekoinen trolli) olisi yhdistetty mielikuvissa meihin. ”Petäjistö” on näet yrittänyt saada juuri meidät FB-ystäväkseen. Muita ystäviä hänellä ei olekaan!


”Petäjistö” kommentoi 21.11.2014 kello 15:22 ja 16:58 Iltalehden artikkelia ja syytti lännen propagandaa seuraavia ihmisiä ”aivopestyiksi idiooteiksi” (mikä on sinänsä perusteltu syytös, vaikka hiukan raju ilmaus), mutta sen jälkeen hän eteni sopimattomaan uhkailuun: ”Jatkakaa vielä tätä ärsyttämistä niin Venäjä tulee kotiovellenne” ja ”Venäjä tulee vielä tuhoamaan korruptoituneen lännen ennen pitkää ja hyvä niin”. Tällä tavalla ikään kuin Venäjän trolli-armeijan nimissä syntyy uhkaus Suomen turvallisuutta vastaan! Itse asiassa tuo uhkauskin tyydyttää erittäin hyvin Lännen propagandan tavoitekuvaa Venäjää vastaan.  

Ymmärrän, että nettimaailmassa en voi tuntea kaikkia oikeasti, mutta kuitenkin tahtoisin enemmän faktaa ihmisen todellisuuden varmistamiseksi.

Ilmeisen taktisista syistä minulle tarjokkaat ystävät esittävät itsensä tavalla tai toisella  Moskovaan liittyviksi. Sinänsä en pitäisi pahana, jos kauniit rinnat olisivat useamminkin esillä minulle tulevissa FB-kaverikutsuissa, ja vielä parempi jos olisivat aidot kuin silikoni-implantit ja toisen ihmisen valokuvasta varastetut, mutta ennen kaikkea Lännen propagandistit voisivat olla kuitenkin edes jonkin verran ammattimaisempia, kun kutsuvat minua FB-kaverikseen.


Minä pyydänkin nyt: trollit - älkää kiusatko minua – jo vanhaa ihmistä!   


Kirjoittaja on joutunut trollien hyökkäyksen kohteeksiJuha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha