torstai 15. tammikuuta 2015

Miksi USA ja Obama boikotoivat Eurooppaa ja Pariisin yhtenäisyyden marssia?

Vanha tuttu professori vuosien takaa, Moskovan Lomonosovin valtioyliopiston professori Andrei Manoilo on antanut mielenkiintoisan haastattelun 12.1.2015 Pravda-lehdelle Pariisin ”yhtenäisyyden marssin” jälkeen. Haastattelussa hän pohtii yhtäällä eurooppalaista yhtenäisyyden illuusiota ja toisaalla Amerikan Yhdysvaltain häpeällistä boikottia tuota marssia vastaan. USA hylkäsi Euroopan islamistien armoille.

Andrei Manoilo on tuonut ilmi aiemmin tammikuussa 2015, että nykyisen maailmanjärjestyksen horjuttaminen ja epävakauden rakentelu on USA:n etukäteen suunniteltu ja laskettu hanke, jossa sen enempää Ukrainan rooli vanhalle Euroopalle kuin islamistiset terroriryhmät eivät ole itsenäisiä sattumia.[3] USA käyttää, aseistaa ja provosoi poliittisia, sotilaallisia ja taloudellisia konflikteja Euroopassa ja ympäri maailmaa oman globaalin strategiansa ja hegemoniansa turvaamiseksi.Pariisin yhtenäisyyden ja solidaarisuuden marssi Charlie Hebdo –satiirilehteä vastaan tehtyjen terrori-iskujen uhreille oli tietysti  - niin kuin professori Manoilo määrittelee Pravdan haastattelussa – ”propagandakampanja, joka ei kuitenkaan koonnut aidosti Euroopan maita yhteen”. Eurooppa ei tullut yhteen edes kansainvälisen terrorismin torjunnassa.

”Pariisiin kerätyt valtionpäämiehet kulkivat käsi kädessä ja pyrkivät osoittamaan Euroopan yhtenäisyyttä ikään kuin Eurooppa olisi yhdistynyt. Näin ei kuitenkaan ole. Eurooppa on parhaillaan vakavassa talouskriisissä”. Professori Manoilo muistuttaa siitäkin, että Saksa ja Kreikka käyvät kiivasta polemiikkia siitä, pitääkö Kreikka karkottaa EU:sta, jonka talouden Kreikka vaarantaa.

Pariisin marssi tahtoi ”luoda illuusion yhtenäisyydestä”, mikä illuusio lienee ainoa asia, missä Euroopan johtajat kykenevät toimimaan. Euroopan johtajista monet ymmärtävät, että heidän on tarpeen yhdistää voimansa hyvin järjestäytynyttä terrorismia vastaan eikä yksikään Euroopan maa kestä yksinään tässä taistelussa.

Euroopan Unionin eri maissa on nykyisin kuitenkin valtaisa määrä ristiriitoja ja kiistanalaisia asioita, minkä tähden EU:n maat eivät voi yhdistää voimiansa.  

Paheksuttavinta oli Pariisin marssia vastaan osoitettu boikotti: USA:n presidentti Barach Obama ei tullut Pariisin yhtenäisyyden marssille. Professori Manoilo analysoi boikotin syitä, että ”Yhdysvalloilla on melko monimutkainen suhde Euroopan Unionin huippujohtajiin Saksassa ja Ranskassa. Hollande on moittinut Washingtonin määräämien Venäjä-pakotteiden seurauksia, jotka ovat haitallisia EU:lle”.

Manoilo muistuttaa myös eräistä selityksistä, joiden mukaan Pariisin islamisti-terroristit olisivat tulleet ISIL-järjestöstä, jonka ”Yhdysvallat loi, koulutti ja aseisti taisteluun Bashar al-Assadia vastaan Syyriassa”. Moskovan valtioyliopiston professori pitää täysin mahdollisena, että USA ”lähetti välittömästi terveisensä, kun Hollande alkoi kääntyä Venäjää kohti: He iskivät aivan Pariisin keskustassa, käyttivät valmiita islamistiryhmiä iskuun”. Niin Obamalla ei ollut mitään syytä lentää seremonioihin.

Manoilo viittaa myös Amerikan Yhdysvaltojen asemaan Euroopan kilpailijana: ”Yhdysvalloissa korostetaan Euroopan islamismin, maahanmuuton ja terrorismin ongelmaa ensisijaisesti Euroopan omana ongelma. Euroopan Unioni on Yhdysvaltain suurin taloudellinen ja poliittinen kilpailija. Niin USA tahtoo Euroopan käsittelevän itse tätä sisäistä ongelmaansa”.

Obaman poissaoloon Pariisin yhtenäisyyden marssilta kiinnittää huomiota myös RIA Novosti, joka muistuttaa useiden länsimaisten medioitten pitävän Obaman poisjääntiä häpeällisenä[2] Yhtenäisyyden marssille eivät osallistuneet myöskään Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden tai ulkoministeri. Forbes-lehti toteaa ”amerikkalaisten suhdetoiminnan erittäin surkean virhearvion”. Pariisiin olivat saapuneet jopa Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja palestiinalaisjohtaja Mahmud Abbasin.  Politico-lehti kutsuu Obaman päätöstä ”arvoitukselliseksi”.  New York Daily News tuomitsi  Amerikan jättäytymisen pois. Fox Newsin johtaja Greta Van Suster lausuu, että amerikkalaisten menettely oli ”häpeällistä”. Venäjää edusti Pariisin marssilla ulkoministeri Sergei Lavrov.

Yhteenvetona ja johtopäätöksenä voin todeta, että Obama tuntee moraalisia esteitä ilmaista tai tuntea solidaarisuutta Eurooppaa kohtaan, jota USA voisi vain ”käyttää, sitoa ja alistaa” niin kuin sadistisin perverssi pedofiili, jos suinkin mahdollista. Toisenlaista moraalia ja toimintatapaa USA ei tunne. Kokonaan kiehtova jatkokysymys on siinä, millä sanoilla olisi siis määriteltävä ne muutamat suomalaiset ja virolaiset poliitikot, jotka alistuvat tuohon USA:n harjoittamaan toimintaan ja peliin. Kyse ei ole siis rakkaudesta, lähimmäisrakkaudesta tai keskinäisestä kunnioituksesta, vaan jostain toisenlaisesta suhteesta, joita ei tämän ikäisenä vanhana maltillisena miehenä viitsi edes julkisesti kirjoittaa.


[1] Андрей Манойло: США оставили Европу на растерзание исламистов. 12.01.2015 | Источник: Правда.Ру http://www.pravda.ru/news/expert/12-01-2015/1243421-Andrej_Manojlo-0/  

[2] Западные СМИ: Обама постыдно пропустил марш единства в Париже http://ria.ru/world/20150112/1042145804.html

[3] Запад реализует план по дестабилизации существующего миропорядка. Андрей Манойло http://news-front.info/2015/01/11/zapad-realizuet-plan-po-destabilizacii-sushhestvuyushhego-miroporyadka-andrej-manojlo/  


KIRJOITTAJA julistaa ja tahtoo rauhaa maailmaan:


Juha Molari, D.Th .Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

Ps. Facebook-sivuani en enää päivitä