maanantai 9. helmikuuta 2015

Ukrainalaiset tukevat Novorussiaa ja vastustavat Ukrainan armeijaa Mariupolissa. Miksi tätä ei kerrota suomalaisessa ja läntisessä mediassa?

Helmikuun 1. päivä 2014 ukrainalainen Oles A. Buzina antoi Novorosia-sivustolle asiallisen ja tarpeellisen haastattelun: http://novorosia.ru/archives/3720 ”Minä kirjoitan totuuden”.

Tammikuussa 2014 Oles Buzina nimitettiin "Сегодня" –sanomalehden päätoimittajaksi. Hän kirjoittaa tällä " Сегодня" –kanavalla, että Krim onnellisesti irrottautui Ukrainasta. Tällä hetkellä Krimillä ihmiset onnellisena ripustavat Putinin muotokuvia kotiensa seinille. Se on tosiasia, joka vaatii selitystä. Ja Oles Buzina vastaa, että vuonna 1954 Krimillä ei kysytty, että tahtovatko he olla Ukrainan Neuvostotasavallassa. Nyt krimiläiset toteuttivat unelmansa ja palasivat Venäjälle – kotiinsa. He ovat tyytyväisiä, mutta Poroshenko lupaa pommittaa Sevastopolia ja Simferopolia niin kuin Donetskia ja Luganskia. Tämä on rikos omaa kansaa vastaan – kansanmurha.
29.1.2015 antamassaan haastattelussa «Литературная газета» -julkaisussa Oles Buzina kertoo, että hänellä on vain Ukrainan passi. Hän on aina tiennyt, että Ukrainassa on kaksi kieltä ja siellä on sekä ukrainalaisia että venäläisiä. ”Minä rakastan Kiovaa, Moskovaa, Pietaria ja Odessaa, ja lisäksi Sevastopolia. Kahvin juonti Sevastopolin rannalla antaa minulle enemmän onnea kuin Pariisissa”. 

Oles Buzinan mukaan Maidanin poliitikot olivat hyvin tietoisia Krimin ihmisten mielialasta sekä siitä, että Krimillä Ukrainan armeija koostui pääasiassa paikallisista asukkaista. Niin he ymmärsivät, etteivät voi tehdä todellisuudessa mitään Krimin kansan tahtoa vastaan. Novorussia on Katariina Suuren hanke, Oles Buzina huomauttaa. Maantieteen oppikirjat ennen vallankumousta määrittelivät Novorussian alueen. Oles Buzina tähdentää, että modernien poliitikkojen pitäisi tietää myös historialliset juuret. ”Minun mielestäni tulevaisuudessa Ukraina voisi olla liittovaltio, ja hyvä, jos se tapahtuu rauhanomaisesti, mutta se on minun mielipiteeni ja vain yksi mahdollinen ratkaisu”.

Ukrainan äärinationalistinen televisiokanava ”24” julisti 13.1.2015, että kyseinen journalisti Oles Buzina on ”pahamaineisten anti-ukrainalaisten julkaisujen toimittaja” ja nyt nimetty Rinat Ahmetovin (Рина́т Леони́дович Ахме́тов) omistaman "Сегодня" –sanomalehden päätoimittajaksi. Ukrainan uutiskanava ”24” määrittelee, että Oles Buzina tunnetusti ”lietsoo etnistä vihaa”.

Rinat Ahmetov on ukrainalainen miljardööri teollisuusmies, Ukrainan rikkain mies joka on myös Ukrainan suurin tuloverojen maksaja, Bloombergin arvion mukaan jopa 26. rikkain ihminen koko maailmassa. Rinat Ahmetov on suorittanut markkinoinnin tutkinnon Donetskin valtiollisessa yliopistossa taloustieteellisessä tiedekunnassa vuonna 2001. Vuoden 2004 vaaleissa Rinat Ahmetov oli Viktor Janukovitshin tukija. Erikoisena detaljina mainittakoon, että tämä Rinat Ahmetov omistaa Donetskin alueen jalkapalloseuran ФК «Шахтёр», joka on voittanut kahdeksan kertaa Ukrainan mestaruuden ja lukuisia kertoja Ukrainan Cupin sekä jopa UEFA Cupin. Vuonna 2009 Rinat Ahmetov avasi Donetskiin 50 000 katsojaa varten jalkapallostadionin ”Donbassin areenan”. Olen kesällä 2014 sattumalta tavannut, jutellut ja jopa pelannut yhdessä poikani kanssa useampana päivänä Venäjällä Smolenskin alueen eräässä kaupungissa jalkapalloa erään ukrainalaisen ex-ammattijalkapalloilijan kanssa, joka oli pelannut ammattilaisena tässä edellä mainitussa menestyneessä seurassa ja oli nyt paennut pommituksia Smolenskin alueelle venäläisen vaimonsa kanssa.

Avtomaidan-ryhmittymä on helmikuussa 2015 ottanut hyökkäysten kohteeksi Rinat Ahmetovin ja pitänyt leiriä hänen kotinsa tuntumassa Kiovassa syyttäen häntä militanttien tukemisesta. Aktivistit vetivät piikkilangat Ahmetovin kodin ympärille sekä laittoivat portteihin julisteet, joiden mukaan ”Ahmetov on terrorismin pääsponsori”.

Ukrainan äärinationalistisella uutiskanavalla ”24” kerrottiin 7. helmikuuta 2015, että Ahmetovin kannattajat valmistelevat 8. helmikuuta 2015 oikeudellisen kanteen nostamista Mariupolissa, jotta Ukrainan armeija tulisi vetäytyä kaupungista. Erityisesti Mariupolin aktivisti Miroslav Danilenko (Мирослав Даниленко) ilmoitti järjestävänsä mielenosoituksen Mariupolissa Ukrainan armeijan toimia vastaan 8.2.2015. Mariupolin keskusaukiolle kokoontui noin 500 ihmistä mielenosoitukseen Ukrainan armeijaa vastaan.

Ukrainan armeijan kriisiä ei lisää vain Mariupolin asukkaiden vastustus armeijan läsnäoloa vastaan, vaan myös Ukrainan armeijan sisäiset syytökset, paranoidinen epäluulo armeijan sisällä. 7. helmikuuta 2015 Ukrainan tiedustelupalvelu pidätti Ukrainan pääesikunnasta everstiluutnantin, jonka väitettiin olevan petturi.  

Ukrainan uuden poliittisen juntan nimittämä valtakunnansyyttäjä kuulusteli 7. helmikuuta 2015 Rinat Ahmetovia jo toistamiseen Maidan tapahtumien johdosta sekä itäisen Ukrainan terroristien rahoituksesta.

Ukrainalaiset vaativat 5.2.2015 Poroshenkolta, että tämä vetäisi pois
Ukrainan sotajoukot.


Ärtymystä Rinat Ahmetovia vastaan on herättänyt sekin, että hänen tehtaansa työntekijät kirjoittivat 5. helmikuuta 2015 avoimen kirjeen Ukrainan presidentti Petro Poroshenkolle ja vaativat tätä vetämään pois Ukrainan joukot myös Yasinovataya-Avdeevkasta. Kirjeessä työläiset moittivat, että Ukrainan armeijan Pataljoona Aydar ja 25. prikaati ”suojelee muka kaupungin asukkaita, mutta piiloutuu heidän tehtaisiin ja taloihin, joissa asuu siviilejä”.

Tutustuin tuon mielenkiintoisen ukrainalaisen toimittajan nimeen ihan sattumalta hänen kotisivujensa kautta, venäjänkielisten buzina-web-foorumin tähden, jonne muuan nimimerkki  Жигяйвис (muistuttaa latvialaista tai liettualaista nimeä) kirjoitti kuukausi sitten törkeyksiä muutamia suomalaisia ihmisiä vastaan. Tuolla kertaa minun nimeni oli enemmän vihan ja mainintojen kohteena kuin muiden suomalaisten nimet, jotka lueteltiin siinä ohessa. Mainittu mahdollisesti latvialainen tai liettualainen nimi tai nimimerkki intoutui likaiseen touhuun Ukrainaan liittyvän foorum-keskustelun johdosta. Hänen mainitsemista suomalaisista ei kuitenkaan kukaan mitenkään osallistunut kyseiseen keskusteluun. Hän vain päätti mustamaalata ihan ulkopuolisia tuolla ulkomaiselle kanavalla, jota pitää yllä ukrainalainen julkisuuden henkilö ja poliittinen vaikuttaja! Niin salanimi- nimimerkki sai esittää valheellisen väitteensä, että Suomessa toimisi ”pahamaineiset” ”Venäjän ystävät” Bäckman, Molari, Krohn, Tammi. Näiden toiminta olisi FSB:n järjestämää.  Voin vain todeta, että kyllä joidenkin viha täytyy olla kyltymätön, kun näiden pitää lähteä seikkailemaan ukrainalaiselle venäjänkieliselle foorumille ja ukrainalaisen julkisuuden henkilön sivustolle panettelemaan ja valehtelemaan meitä vastaan!

Buzina-foorumia pitää tämä edellä kerrottu ukrainalainen toimittaja Oles A. Buzina, joka on syntynyt 1969 Kiovassa. Hän on myös tunnettu toimittaja ja TV-juontaja, myös poliittisissa vaaleissa hyvin menestynyt henkilö. Hänen isänsä on neuvostoliittolainen KGB-everstiluutnantti. Itse Oles tukee Ukrainan kaksikielisyyttä eikä hän ole koskaan kannattanut maan ”oranssivallankumousta”. Toukokuussa 2009 Oles Buzina vaati uusnatsijärjestöjen ja natsien propagandan kieltävää lakipakettia. Hän tukee perinteistä avioliittoa. KIRJOITTAJA on riippumaton, sitoutumaton suomalainen mies, joka ei tahdo Suomen valtion tekevän taas niitä virheitä, joita sotiin johtanut epäonnistunut politiikka ilmensi. Suomalaisten ei pidä ajatella sen enempää Amerikan Yhdysvaltojen, Euroopan Unionin kuin Venäjän Federaation intressien tyydyttämistä, vaan Suomen omaa etua tässä maailmassa ja tässä ajassa.

 Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha