torstai 5. helmikuuta 2015

USA yrittää ostaa ”Venäjän kevät” -värivallankumouksen maaliskuussa 2015

Amerikan Yhdysvallat uskoo, että kaikki olisi dollarilla ostettavissa ja aseilla alistettavissa. Dollarin voimaa on jo etukäteen tehostettu öljynhinnan manipuloinnilla ja sanktiorintamalla Venäjää vastaan, jotta dollarin voimalla olisi tehokkaammin ostettavissa Moskovan ja "Venäjän kevät" maaliskuussa 2015. USA on kutsunut taas uudestaan tehtävänsä suorittajiksi Aleksei Navalnyin ja Mihail Hodorkovskin. 

Kirjoitin 5. helmikuuta 2015 siitä oikeaan osuneesta analyysistä, jossa ortodoksispatrioottisen uudistusliikkeen eräs johtohahmo Kirill Frolov määritteli Amerikan Yhdysvaltojen hybridisodankäynnin muodot Venäjää vastaan. Monien muiden pahojen toimiensa ohessa USA käy taloussotaa ja pakottaa EU:n pakotteisiin Venäjää vastaan sekä vaikuttaa globaaliin öljymarkkinoihin ja yrittää luoda valuuttasotaa Venäjän ruplaa vastaan. Tuo taloussota on omiaan tukemaan USA:n tunkeutumista Venäjän sisälle: USA käy poliittista sotaa kannustamalla hajaannukseen Venäjän poliittista eliittiä ja tukemalla Venäjän alueella sellaisia ryhmittymiä, jotka voisivat järjestää mellakoita. 

Juuri tuo poliittisen sodan toimittaminen on tällä hetkellä valmisteilla mitä voimakkaimmalla tavalla, vaikka asiasta ei julkisuudessa toistaiseksi merkittävästi puhuta eikä varsinkaan Suomessa.

Joulukuussa 2014 Aleksei Navalnyi tuomittiin petoksesta kolmen vuoden ehdolliseen rangaistukseen. Monet läntiset mediat ovat kauhistelleet 16.1.2015, että Navalnyi oli uudestaan haettu kuulusteluihin.  Navalnyin tueksi järjestettiin noin 100 henkilön mielenosoitus Moskovan keskustaan. Mielenosoittajia vastassa oli kuitenkin suurempi joukko Kreml-mielisiä aktivisteja. Pietarissa oli noin 300 henkilöä mielenosoituksessa Navalnyin puolesta.


Amerikka innoissaan Navalnyin tulevasta mielenosoituksesta


Muutama päivä sitten 2. helmikuuta 2015 Aleksei Navalnyi julisti järjestävänsä 100 000 henkilön ”Venäjän-kevät” mielenosoituksen, joka järjestettäisiin Moskovassa 1. maaliskuuta 2015. Yhdysvaltalainen New Yorkissa ilmestyvä uutisviikkolehti Newsweek uutisoi Navalnyin uutta lupausta näyttävästi ja muistutti, että Mihail Hodorkovski tukee tätä ”Moskovan kevättä”. Newsweek on lajissaan Yhdysvaltain toiseksi suurin Timen jälkeen.


Newsweekin mukaan Hodorkovski ”olisi valmis myös presidentiksi” (he would be prepared to run for president). Navalnyi kirjoitti 2.helmikuuta, että myös Hodorkovski on kehottanut maanmiehiään liittymään maaliskuussa Venäjän kevät –mielenosoitukseen. Navalnyi muistuttaa, että protestia kutsutaan tietoisesti sanalla ”Kevät”, koska näin viitataan Itä-Euroopan kommunististen hallitusten kaatumiseen. Navalnyin mukaan Putinin pitäisi erota, koska presidentti olisi kyvytön hallitsemaan Venäjän taloutta. Navalnyi uhoaa, että ”haluamme mielenosoituksen menevän eteenpäin ja me luotamme, että voimme välttää ikuista hälyä sitä, onko meillä mitään tai tarpeeksi laillista lupaa protestiin”. Navalnyi tahtoo johtaa mielenosoittajat Tverskayan katua Punaiselle torille. Newsweek kertoo senkin, että Navalnyin oikeudenkäyntiä ovat EU:n ja USA:n johtajat arvostellet voimakkaasti.


The Wall Street Journal kertoo 5. helmikuuta 2015 päivitetyssä jutussaan, jossa on vanha juttu taas nostettu tällä tavalla julkisuuteen, että Navalnyi ”on mies, jota Vladimir Putin pelkää eniten”( The Man Vladimir Putin Fears Most). The Wall Street Journal lupaa, että Navalnyi on ”Venäjän opposition nouseva tähti”. Matthew Kaminski kirjoittaa, että Navalnyi on pian keskellä kolmen viime kuukauden odottamatonta poliittista heräämistä Venäjällä. Kymmenet tuhannet venäläiset ovat karistaneet pelkonsa ja apatiansa: nyt he ovat valmiit protestoimaan. The Wall Street Journal uskoo, että ”herra Navalnyi on noussut karismaattiseksi tuoreeksi kasvoksi liikkeelle” (Mr. Navalny has emerged as the charismatic and fresh face of the movement.).  


Mihail Hodorkovski, rikoksista tuomittu ja vankeuden lopulla armahdettu oligarki, kirjoittaa kotisivullaan 3.2.2015 antamansa Voice of America –haastattelun mukaisesti, että “Navalnyi ja minä olemme liittolaisia” ("Navalny and I are allies”). Hodorkovski ilmoittaa päämääräkseen 1. maaliskuuta katutapahtuman Moskovaan. Hän julistaa Moskovan ja Venäjän kevättä. Mielenosoituksen järjestelyihin osallistuvat myös Boris Nemtsov, Mihail Kasjanov ja Alexander Ryklin. Itseään Hodorkovski tituleeraa entiseksi ”Putinin vanki numero yhdeksi”.


3. helmikuuta 2015 Amerikan Yhdysvaltain hallinnon Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) ilmoittaa Moskovan tuomioistuimen lykänneen helmikuun 12 päivälle Aleksei Navalnyin kuulemista.


Muutama päivä aiemmin tammikuun lopulla 2015 Aleksei Navalnyi esitti väitteitä presidentti Vladimir Putinin tytärten yksityiselämästä. Ilmeisenä tarkoituksena on amerikkalaisten ostamilla värivallankumouksen agenteilla aiheuttaa uhkaa Vladimir Putinin perhettä vastaan.


Marijuona mogulin suojatti


Sotilaallispatrioottisella «Военное обозрение»  sivustolla 14.10.2014 on muuan  Juri Kapteeni –nimimerkkillä (Юрий Кэптен) artikkeleita julkaiseva ja kommentoiva henkilö muistanut hyvin aiheellisesti Aleksei Navalnyin jo vuosia kestäneet, korruptoituneet amerikkalaiset rahoitussuhteet. Juuri nämä näkökulmat ovat tyystin unohdettu läntisessä mediassa, kun Navalnyi on esitelty karismaattisena nousevana tähtenä.

Vuonna 2010 Garri Kasparovin, Eugenia Albatsin (Евгения Альбац, New Times-lehden päätoimittaja, Venäjän juutalaiskongressin johtaja, Anna Politkovskajan ystävä, Эхо Москвы-radiokanavan talk-emäntä), Sergei Gurievin (Сергей Гуриев; professori joka pakeni keväällä 2013 Ranskaan ja kirjoittaa New York Timesiin ja Moscow Timesiin) ja Oleg Tsyvinskin (Олег Цывинский; Valko-Venäjältä kotoisin oleva Yalen yliopiston kansantaloustieteen professori, joka valmistui vuonna 1998 Valko-Venäjän valtion yliopistosta, mutta on toiminut professorina myös Harvardissa 2004-2008 ja Kalifornian yliopistossa 2003-2004) suositusten mukaisesti Aleksei Navalnyi otti osaa kuuden kuukauden koulutukseen USA:ssa Yalen yliopistossa.

Yliopiston rehtori Richard Levin loi hankkeen yhdessä Meksikon entisen presidentin Ernesto Zedillon kanssa, jolle George Soros – ”marijuana moguli”   - maksaa toimistaan. Zedillo toimii myös Yalen yliopistossa. Zedillo on ollut johtava ääni Soroksen määrittämän globalisaation puolesta. Nykyään Zedillo toimii myös Citigroupin hallituksessa. Zedillon avulla Soros on lobannut voimakkaasti Latinalaisessa Amerikassa huumeiden laillistamista, minkä Open Society Foundation on ilmaissut asian markkinaystävällisemmin ”syvällisenä paradigman muutoksena”, jossa suositeltaisiin ”tehokkaampaa ja inhimillisempää politiikkaa”. Soroksen ryhmään kuuluu Meksikon entinen presidentti Ernesto Zedillo, Kolumbian entinen presidentti Cesar Gaviria sekä Brasilian entinen presidentti Fernando Henrique Cardoso.  Soroksen Open Society rahoitti huumelakikampanjan Uruguayssa, jossa valtio laillisti marihuanan käytön ja kaupan joulukuussa 2013.  Maailmanlaajuista Drug Policy komissiota vetivät Zedillo, Gaviria ja Cardoso

Yalen yliopiston hankkeen tehtävänä oli muodostaa ”maailmanlaajuinen uusien johtajien verkosto”. Opiskelijoilla oli kunnia opiskella Lordi George Mark Malloch-Brownin (Britannian ex-ministeri, YK:n apulaispääsihteeri ym., joka on tiiviisti mukana Soroksen toimissa, mm.  Bosniassa 1993-1994 neuvoa-antavassa komiteassa sekä Georgiassa; toimii Soros Fund Managementin ja Open Society Instituten varapuheenjohtajana), Soroksen ”Open Societyn” johtaja Arie Nayerin sekä Gordon Browin esikuntapäällikkö Tom Scholarin (brittiläinen virkamies, joka on Britannian valtiovarainministeriön kansliapäällikkö) ohjauksessa. Opetusohjelmaan kuului Navalnyilla perehtyä Amerikan erityisasemaan ja ihmisoikeuksiin (American Exceptionalism and Human Rights), kansainväliseen johtajuuteen, tekniikkaan ja sotaan (Strategy, Technology and War).


Navalnyin amerikkalainen isäntä

Sotilaallispatrioottisella «Военное обозрение»  sivuston kommentissa 14.10.2014 muistetaan myös Aleksei Navalnyin kohtaamia aivan ensimmäisiä moitteita amerikkalaisrahoitteisesta värivallankumouksellisuudesta:

Suomalainen kolumnisti Juha Molari julkaisi artikkelin, jossa hän väitti, että ihmisoikeusaktivisti Aleksei Nalvanyin, Golos-organisaation (joka valvoo vaaleja) ja  Tšetšenian terroristien rahoittaja on yksi ja sama isäntä: Amerikan Yhdysvaltojen National Endowment for Democracy (NED). Tämä järjestö on sponsoroinut myös Venäjä-Tšetšenian ystävyysseuraa, joka on rekisteröity Suomeen mutta Venäjällä tunnustettu ääriorganisaatioksi. Sama rahasto antaa rahaa Golos-organisaatiolle ja vuonna 2010 Yalen yliopistossa opiskelleelle Aleksei Navalnyille. Suomalaisen kommentaattorin mukaan Navalnyi oppi Yalessa vallankumouksellisen taistelun, johon Internettiä käytetään. Esimerkiksi Juha Molarin mukaan Navalny käytti 200 Internet-botia levittäessään venäläisessä internetissä itselleen poliittisia viestejä”.


Helsinki-komitea ja ETYJ


Itsenäisessä sotilaallispatrioottisessa «Военное обозрение» julkaisussa 14.10.2014 viitataan aiheellisesti myös Amerikan Yhdysvaltojen kiinteään yhteistyöhön Navalnyin kanssa. Jo 9.11.2010 Amerikan Yhdysvaltojen Helsinki-komitea järjesti tilaisuuden, jossa Helsinki-komitea lupasi järjestää ”kiehtovia ja provosoivia keskusteluja Venäjän johtavan korruptionvastaisen ristiretkeilijän, aktivistin ja top-bloggaajan Aleksi Navalnyin kanssa”.    Helsingin komission jäsenet puhuivat Yhdysvaltain kongressissa Venäjän korruptiosta. Pidettyä kokousta johti Venäjän juutalaisista maahanmuuttajista lähtöisin oleva baltimorelainen senaattori Benjamin Cardin (toimii myös turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön ETYJ varapuheenjohtaja, joka oli 1.7.2014 johtamassa BakussaETYJ:n kokousta päätöslauselmaan, jossa tuomittiin Venäjän toimet Ukrainassa; päätöslauselma tehtiin Cardinin aloitteesta ). Cardinin kollega alahuoneesta ”tuomari” Alcee Hastings (ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja 2004–2006) oli myös johtamassa tapahtumaa. Lisäksi Bisnes-solidaarisuuden (Бизнес Солидарность) johtaja, vuodesta 1993 kemiallisten tuotteiden valmistajan Sofexin talousjohtajana toiminut Yana Yakovleva (Яна Яковлева; oli heinäkuussa 2006 pidätettynä Moskovan huumevalvontaviraston nostaman rikosasian johdosta, mutta vapautettiin 15.7.2007 takuista vastaan) ja Forbesin toimittaja Olga Romanova (Ольга Романова) antoivat komissiolle kirjalliset raportit. Näiden kolmen venäläisen aineisto julkaistiin USA:n kongressin lehdessä. Tuossa kuulemisessaan ja raportissaan Navalnyi ei sulje pois sitä, että USA:n lainsäätäjät olisi aiheellista ”järjestää viisumisanktioita”, kuten Magnitskin tapauksessa, ”pro-Kremlin nuorisoryhmiä vastaan”. Näin Navalnyi oli suosittelemassa Yhdysvaltain kongressissa 4,5 vuotta sitten.


Navalnyi kiirehtii dollari-rahoitusta

Helsinki-komissio on ns. riippumaton elin, mutta toimii Yhdysvaltain kongressin puitteissa. Komissio on perustettu vuonna 1976. Se on ollut mukana valvomassa vuoden 1975 turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) päätösasiakirjan toteutumista, jossa on muun muassa laadittu yhteiset säännöt Euraasian ja Yhdysvaltojen ihmisoikeuksien tulkintaa varten. Navalny on ollut kirjeenvaihdossa näiden USA:n kongressien isäntien kanssa, mistä kirjeistä on myös saatu kuvankaappauksia: näissä kirjeissään Navalnyi pahoittelee amerikkalaisten yhteistyötahojensa rahoituksen viivettä.

NED rahoittaa Yhdysvaltain ulkopolitiikan tavoitteiden mukaista toimintaa. Lisäksi ulkomaiseen poliittiseen toimintaan tulee rahoitusta John McCainin johtamalta IRI:ltä (International Republican Institute) ja Madeleine Albrightin johtamalta NDI:ltä (National Democratic Institute).  Niin kuin sotilaallispatrioottisella «Военное обозрение»  sivustolla 14.10.2014 todetaan aiheellisesti: ”Ei ole vaikea arvata, että Navalnyi toimi näiden järjestöjen kanssa. Navalnyin kirjeen liitteenä oli mielenkiintoisia tilinpäätöstietoja, joissa Navalnyi raportoi tilinpäätöstietoja, joissa hän kertoi rahaston käytöstä poliittisen keskustelun edistämiseen. Excel-dokumentti näytti 23 000 dollarin määrää”.


Vale-asianajaja


«Военное обозрение»  sivuston kommentissa "Juri Kapteeni" käy 14.10.2014 hyvin seikkaperäisesti läpi myös Aleksei Navalnyin ns. asianajajan työn kulissien takaiset olemattomat ansiot: hänellä ei ole Moskovan asianajajien profiilissa (rekisterinumero 77/9991) edes mitään puhelinta, ei työtä eikä luetteloa voitoista. Ei mitään infoa. Saadakseen tällaisen asianajajan lisenssin Moskovassa rehellisesti, henkilöllä tulisi olla vähintään kaksi vuotta oikeudenkäyntityöskentelystä kokemusta sekä oikeusministeriön mukainen erityinen henkilökohtainen tentti. 

Niin on voitu tehdä johtopäätös, että Navalnyi on saanut lisensinsä lahjuksen avulla, jonka hinnaksi arvioidaan yleensä noin 40 000 dollaria. Asianajajan aseman saaminen on ollut Navalnyille arvokasta, koska asianajajan kotiin on huomattavasti vaikeampi saada lupaa kotietsintöihin. Tarkempi selvitys paljastaa, että Navalnyillä ei ole mitään asianajajan tehtävistä kertyneitä tulojakaan.


Alkoholia, glamouria ja tyttöjä...


Maxim Kononenko (Максим Кононенко) on kirjoittanut 28.11.2011 julkaistun artikkelin ”Asianajaja Navalnyin mysteeri«Взгляд» -lehdessä erittäin vaikuttavasti, miten Navalnyin puheet vetoamiset juristin ammattiinsa eivät tyydytä. Siksi juristilta tahdottiin enemmän tietoa, milloin ja missä hän oli saanut ammattinsa mukaista kokemusta. Kuuden vuoden tutkimuksen jälkeenkään toimittaja ei löytänyt Navalnyin työtä lakimiehenä. Navalnyi perusti syyskuussa 2010 ”Korruptio rahaston”. Vuonna 2005 hän perusti Denis Terekhovin (Денис Терехов) kanssa «Фонд поддержки демократических инициатив» (Rahasto demokratian aloitteiden tukemiseksi).  Terekhov kuvailee heidän rahastonsa henkilökohtaisia etuja: ”Aktivistit, alkoholi, glamour, tytöt, dominikaaniset sikarit - - -”.  

Vuonna 2009 Navalnyi perusti ”Rahaston tukemaan Kirovin alueen aloitteita”. OOO ”Navalnyi ja kumppanit” perustettiin vuonna 2009, mutta järjestössä ei ollut mitään kumppaneita, ja sittemmin järjestö lopetettiin. OOO Allectus on perustettu vuonna 1997, mutta yritys joutui pian selvitystilaan. Kaiken kaikkiaan yritykset vaikuttavat enemmän kulisseilta, kun mitään varsinaista liiketoimintaa ei tapahtunut.


USA:n skenaario

On ilmeistä, että USA:n dollareilla voi ostaa liikehdintää, mutta Venäjän kansan tuki ei käänny amerikkalaisrahoitteisten värivallankumouksellisten puoleen edes nykyisen kireän maailmantalouden aikana. Lännessä uskotellaan länsimaisille lukijakunnille huomattavan vakavaa venäläistä kurjuutta, mikä ei vastaa todellisuutta.  Lännen propagandan tarkoituksena on saada länsimainen yleisö puolelle, kun Navalnyi ja Hodorkovski ”tarvitsevat” länsimaista tukea värivallankumouksen puolesta Venäjän valtionhallintoa vastaan. Dollareilla ostettu liikehdintä ei tavoita Venäjän valtaväestöä, joka tukee Vladimir Putinin toimintaa, mutta ostettu liikehdintä – dollarien kevät – tuottaa länsimaista mediaa varten performansseja, joiden avulla ns. Länsi uskaltaa vaatia länsimaiselta yleisöltään oikeutta puuttua Venäjän sisäisiin oloihin venäläisten ”pelastamiseksi” ja ”auttamiseksi”.

Pyydän, että itse kunkin on aiheellista valmistautua suureen lavastukseen, jota Amerikan dollareilla halutaan ostaa ihmisten tajuntaan maaliskuun 1. päivä 2015. On aivan varmaa, että kaikenlaista roskaa Suomen mediakin tarjoaa silloin jo vähän ennen tapahtumia ja tapahtumien aikaan, koska kaikki suomalaiset uutiset ovat käytännössä Washingtonissa kirjoitettu ja vain suomen kielelle muokattu.KIRJOITTAJA on riippumaton, sitoutumaton suomalainenmies, joka ei tahdo Suomen valtion tekevän taas niitä virheitä, joita sotiin johtanut epäonnistunut politiikka ilmensi. Suomalaisten ei pidä ajatella sen enempää Amerikan Yhdysvaltojen, Euroopan Unionin kuin Venäjän Federaation intressien tyydyttämistä, vaan Suomen omaa etua tässä maailmassa ja tässä ajassa.

 Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha