maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kavkaz-Center, terroristijärjestön palveluksessa, Suomen valtiovallan suojeluksessa

Jo neljä vuotta sitten keväällä 2011 tein rikosilmoituksen, koska suomalaisen miehen (Mikael Storsjö) kustantama ja Suomessa asuvan ulkomaalaistaustaisen henkilön (Islam Matziev, joskus esiintyy salanimellä Adam Tumsoev; saapui Suomeen Imran Istapaevin – kuolleen pikkuserkun  – väärällä passilla) ylläpitämä Kavkaz-Center – YK:n turvaneuvoston Al-Qaida-sanktiolistan mukaan terroristijärjestelmän kiinteä toiminnallinen osa – oli siihen mennessä julkaissut toista sataa törkeän kunnianloukkauksen tuntomerkit täyttävää rikollista tekstiä minua vastaan.  Kavkaz-Center -sivuston rekisteröintitiedot olivat siinä vaiheessa Bulevardi 2 –osoitteessa Helsingin ydinkeskustassa.

KUVA: sähköposti lähetetty eräille suomalaisille viranomaisille 30.3.2015 kello 9:50.

Islam Matziev tunnetaan Shamil Basajevin ydinjoukkojen ja setänsä Bilan Matzievin radiomiehenä, joka toimi ja asui yhdessä samasta kodista lähteneen nuoremman radiomiehen, Beslanin terroristin Yunus Yusupovich Matzievin kanssa. Islam Matziev toimi Kavkaz-Centerin webmasterina, kun Basayev ilmoitti hänen kauttansa Beslanin terrori-iskun. Islam Matzievin nuoruusvuosien ryhmän komentajia olivat Al-Khattab ja Shamil Basayev. Turkissa hänen lähin työtoveri ja partneri oli Doku Umarovin serkku Musa Ataev, Pohjois-Kaukasian terroristiliikkeen varsinainen rahoituskoordinaattori ym. Islam Matzievin kodin alla olevasta bunkkerista Venäjän sisäministeriön joukot, FSB ja GRU (mukana myös Alfa-joukot) tavoittivat Al-Qaida-terroristeihin kuuluvan ja amiiri Al-Khattabin uskotun arabipalkkasoturin Zalmay Abu Yaqub (Залмай Якуб), joka kuoli pidätystilanteessa. Pidätysten lisäksi kodista löytyi suuri määrä aseita ja ammuksia, kaksi kranaattia, 7 Kalashnikovia, 2 kranaatinheitintä ja 400 patruunaa automaattiaseisiin Vanhasta Atagissa 27.9-6.10.2011 terrorismin vastaisen operaation ”Rus” («Русь») aikana. Pian uudestaan toimitetussa terrorismin vastaisessa operaatiossa ”Myrsky” Matzievin kotiin Keskuskadulle 49 Vanhassa Atagissa, jonka hän ilmoitti myös maahantulohaastattelussa kotiosoitteeksi saavuttuaan Suomeen, löydettiin lisäksi vielä toinenkin bunkkeri, jossa oli kolme huonetta, radiotoimintaan laitteisto, sairaalan leikkaussali, lääkkeitä sekä satoja tuhansia dollareita.  Tiedustelutietojen mukaan myös Abu Tariq piileskeli Vanhassa Ataqissa joulukuun lopulla. Operaatio ”Myrskyn” ("Буря") aikana löytyivät Abu Tariqin henkilökohtaiset tavarat ja asiakirjoja, mutta Tariqia ei tavoitettu, vaan hän onnistui pakenemaan. Algeriasta kotoisin oleva arabisoturi Abu Tariq (Абу Тарик) oli saanut koulutuksensa Osama bin Ladenin ja Al-Qaidan leirillä Afganistanissa sekä toimi Tšetšeniassa al-Khattabin yhteydessä.  Suomessa Islam Matziev on usein esiintynyt yhdessä Mikael Storsjön, Heidi Hautalan ja Tarja Kantolan seurassa.  

Osa Suomeen saapuneista entisistä taistelijoista on tiettävästi palannut takaisin Turkkiin ja jatkaneet Turkin kautta ISIS-joukkoihin tai muihin radikaaleihin taistelijoihin Syyrian alueella, jossa radikaalien islamistitaistelijoiden johdossa on tshetsheeneitä. Mikä on suomalaisten toimijoiden yhteys mainittuihin tahoihin Syyrian ja Irakin alueella, on sivuutettu ongelma suomalaisessa ISIS-esitutkinnassa.

Rikostutkintaa varten neljä vuotta sitten – ja uudelleen kaksi vuotta sitten – lähettämäni aineisto koski ajanjaksoa, jolloin kiistattomasti mainitun Kavkaz-Centerin administraatio on ollut Suomessa osoitteessa Bulevardi 2, Helsinki. Myös tämän jälkeen on syntynyt iso joukko uutta samanhenkistä tekstiä sivustolle minua vastaan. Administraatio ja sivuston omistavan ProCaucasus-yhdistyksen puheenjohtajuus kuuluivat jo silloin niin kuin yhä edelleen Mikael Storsjö-nimiselle suomalaiselle miehelle, kuten sivuston yhteystiedot ja puhelinnumerot kertovat ja kuten 24.4.2013 Mikael Storsjö tunnusti julkisesti uudemman kerran A-Studio –keskusteluohjelmassa. Rikosilmoituksessani olen antanut tiedoksi, että Mikael Storsjö ja Islam Matsiev ovat nimenomaisesti sopivia sivuston administraatiosta vastaavina, Suomessa asuvina henkilöinä todistajiksi, jotta törkeästi kunniaa loukkaavien tekstien kirjoittajat saadaan tunnistettua. Islam Matsiev (s. 5.3.1979) on ilmoittanut, että hänen työnantajansa on Kavkaz center, jossa hän toimii webmasterina. Storsjö ja Matsiev ovat molemmat työskentelleet  osoitteessa Bulevardi 2, Helsinki (Suomi).

Länsi-Uudenmaan Raaseporin poliisilaitokselle Tammisaareen jättämässä rikosilmoituksessani oli ilmoituksen liitteenä dokumentaatio, yhteensä toista sataa sivua. Isosta aineistosta huolimatta Tammisaari onnistui kadottamaan aineiston eikä tuottanut mitään asiaan liittyvää rikostutkinnan päätöstä. Kantelin 23.10.2012 aineiston katoamisesta ja tutkinnan viivästymisestä Eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka otti asian johdosta yhteyttä Tammisaareen. Samanaikaisesti tapahtui myös Bostonin terrori-isku, jonka tekijöiden radikalisoitumiselle näyttäisi Kavkaz-Centerin vihakehoituksilla olleen osuutensa. Pyysin Eduskunnan oikeusasiamiestä selvittämään, onko Raaseporin poliisiasema syyllistynyt aiheettomaan viivästykseen rikosilmoitukseni käsittelyssä, huolimattomuuteen tai muuhun hyvän hallinnon vastaiseen menettelyyn, koska Tammisaaren jättämästä rikosilmoituksestani tulee kuluneeksi ”pian jo KAKSI vuotta eikä poliisi ole vieläkään mitenkään reagoinut rikosilmoitukseeni eikä ole antanut asiasta koskevaa päätöstä minulle tiedoksi” (näin kirjoitin Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan 23.10.2012).

Eduskunnan oikeusasiamiehelle muistutin kantelussani 23.10.2012 siitäkin, kuinka FIFI-lehdessä Antti Rautiainen kirjoitti 22.10.2012 asiallisen huolestuneen arvion Kavkaz-Centerin erityisasemasta Suomessa. Esitin toiveen, että kaikesta huolimatta  tahtoisin edelleen luottaa poliisiviranomaisten yhdenvertaiseen toimintaan kaikkien rikosasioiden tutkinnassa. Rautiainen kirjoitti: "Kavkaz Center on varmasti Pohjoismaiden ylivoimaisesti merkittävin vihasivusto. Siihen verrattuna Jussi Halla-Aho, Mikko Ellilä ja Seppo Lehto ovat nappikauppiaita. Kavkaz Centerillä on satojatuhansia lukijoita – liike, jota se tukee, iskee aseellisesti Venäjän viranomaisia vastaan viikoittain. Jos joku kirjoittaisi tällaista tekstiä Suomessa ja suomeksi, kutsu käräjäoikeuteen tulisi nopeasti. Bäckmanin ja Molarin mölistyä Kavkaz Centerista kukaan ei kuitenkaan enää halua ihmetellä sivustoa Suomessa. Mikael Storsjö on Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin hallituksen jäsen, ja hän oli vuonna 2008 vihreiden ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Rikosvastuu on tietysti aina ensisijassa kirjoittajalla ja vasta sitten palvelimen ylläpitäjällä. Minua ei edes niinkään häiritse kysymys Kavkaz Centerin laillisuudesta, enkä tiedä auttaisiko Kavkaz Centerin sulkeminen mitään. Islamistit ovat Pohjois-Kaukasuksella niin merkittävä voima, että on myös hyvä tietää, mitä he ajattelevat. Ja mahdollisesti heidän kanssaan on ennen pitkään joka tapauksessa neuvoteltava rauhasta, vaikka itse en välttämättä haluaisi neuvotella näiden ihmisten kanssa yhtään mistään. En usko, että tällaisen sivuston ylläpitäjä voisi ajaa uskottavasti ihmisoikeuksia Venäjällä. Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi tekee paljon tärkeää työtä, jota juuri kukaan muu ei Suomessa tee. Mutta Kavkaz Centerin kaltaisen vihasivuston palvelimen ylläpitäjän osallistuminen vie projektilta kaiken uskottavuuden, ja itsekin haluan pitää järjestöön tiettyä etäisyyttä" (Antti Rautiainen, FIFI).

Niin lopulta sain Raaseporin poliisilta pyynnön 18.4.2013, että toimittaisin uudestaan päätökseen 8180/2012/970 liittyvän aineiston, jonka Tammisaari oli kadottanut.

Kavkaz-Centerin asian tutkinnalla näytti julkinen intressi virinneen erityisesti keväällä 2013, kun useassa valtiossa olevat tietotoimistot, mediat ja turvallisuusviranomaiset olivat havainneet Kavkaz-Centerin vihakehotukset inspiraation ja motivaation perusteeksi Bostonin terrori-iskun tehneiden miesten radikalisoitumiselle. RT-televisiokanavan artikkelissa mielipiteensä Kavkaz-Centerin ja Bostonin terroristin Tamerlan Tsanaevin yhteydestä lausui CIA:n työntekijä, professori Brian Glyn Williams.  Kavkaz-Centerin asian tutkinnan yleistä, julkista intressiä lisäsi myös Bostonin jälkeisen tilanteen ja julkisen huomion lisäksi se Suomessa järjestelmällisesti vaiettu seikka, että YK:n turvaneuvoston Al-Qaida-pakotteissa Kavkaz-Center –sivusto on nimetty Al-Qaidaan linkittyvän Emarat Kavkaz-terroristijärjestön internet-resurssiksi.

Henkilökohtainen intressi sivuston sisältöä ja olemassaoloa kohtaan syntyi siitä kovasta kohtalosta, että edellä kuvatulla, kansainvälisesti kielletyksi ja vaaralliseksi luokitellulla terroristien internet-palvelulla on julkaistu toista sataa törkeästi valheellista kunnianloukkausta minua (Juha Molari) vastaan.

Vuoden 2013 lopulla Pasilan poliisi kutsui minut kuultavaksi rikoksen uhriksi joutuneen asemassa Kavkaz-Centerin asiassa ja kirjasi asiat hyvin rehdisti sekä laadukkaasti. Raaseporin poliisilta saadusta uudesta pyynnöstäkin 18.4.2013 on kuitenkin kulunut jo taas uudestaan KAKSI vuotta sekä alkuperäisestä rikosilmoituksesta NELJÄ vuotta.

Samanaikaisesti suomalaisiin epäiltyihin ISIS-henkilöihin liittyvässä esitutkinnassa ovat  periaatteessa löytyneet  esimerkiksi suomalaisena peruskouluopettajana toimineen Sami Grippin sekä muiden ”ISIS-solussa” toimineiden yhteydet Mikael Storsjöhön ja Kavkaz-Centerin aineistoon sekä matkailut Tshetsheniassa ennen Turkin kautta tehtyjä matkojaan Syyriaan , mutta poliisi on tiettävästi valitettavan järjestelmällisesti VÄLTTÄNYT kuitenkin näiden nimien ja yhteyksien kirjaamista esitutkinta-aineistoon kuulustelutilanteissa. Tämä erityislaatuinen neljän vuoden hitaus tutkinnassa sekä uudemmat havainnot ISIS-esitutkinta-aineistoa varten harjoitettu todistajien lausuntojen ”kirjaamissensuuri” herättävät epäilyn, että Kavkaz-Center toimii terroristijärjestön osana jopa Suomen valtiovallan suojeluksessa.

Pyydänkin vastausta siihen, miten poliisin esitutkinta etenee asiassa.KIRJOITTAJA tahtoo onnellisuutta, rauhaa ja rakkautta maailmaan:

Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)