perjantai 10. heinäkuuta 2015

Pahat upseerit eivät siedä ajattelua

Muistan, kuinka erään kerran 1980-luvun alussa varusmiehenä puhuttelin erästä everstiluutnanttia yliluutnantiksi. Heidän kaulustensa merkit näyttivät yhtä vähäpätöisiltä, yhdentekeviltä ja samanlaisilta jo silloin silmissäni. Minulle henkilökohtaisesti ne merkit olivat todella yhdentekeviä ja laatat menivät sekaisin. Olen joskus verrannut laattojen merkkeihin mieltymystä fetisismiin, rakkauteen objekteihin ja esineisiin, vaikka toki myönnän, että joku ero voi olla lopulta siinä, mikä on kenenkin sotilasarvo. En ole sittemmin tutustunut suomalaisiin upseereihin virantoimituksessa, joten yhä edelleen sekoitan everstiluutnantin, yliluutnantin, ylivääpelin ja alikersantin kaulusmerkit sekä heille osoitettavan kunnioituksen.

Näin ollen en osaa osoittaa erityistä kunnioitusta ja ”herran pelkoa” everstiluutnantti Torsti Sirénin paskanpuheille Facebookissa. Paskanpuhuja on paskanpuhuja; ei sen arvokkaampi sotaherra, vaikka hänellä olisi fetisistinen kiintymys laattojensa merkkeihin..

Ehkä olen saanut ikävän puoleisen kyynisen käsityksen siitä, että minulla ei ole sotilastuttuja Suomessa. Ehkä hyviäkin alempia upseereita olisi Suomessa. Tunnen Venäjälläkin paremmin vain kaksi upseeria, joten kosketuspintani upseereihin on hyvin kapea. Näiden ikätovereitteni tai vähän vanhempien venäläismiesten sotilasarvot ovat huomattavasti Torsti Siréniä yläpuolella. Niin minulle on muodostunut noiden kahden venäläisen hienon upseerin vähäisen tapaamisen perusteella mielikuva ja vaatimus upseerista herrasmiehenä, joka ei huutelisi mielipuolena vihatekstejä naapurivaltioita ja oman maan kansalaisia vastaan sosiaalisessa mediassa. Nuo venäläiset upseerit ovat oikein hienoja ja keskustelutaitoisia ihmisiä, sivistyneitä, kohteliaita, asiallisia ja patrioottisia. Siksi minulle on ollut täysin käsittämätöntä ja sietämätöntä se touhu sosiaalisessa mediassa, jota Torsti Sirén on kavereidensa kanssa harjoittanut. Onko Suomessa todella upseerit tuollaisia törkyturpia? Sirénin touhu on vallannut mukaansa myös muita törkyturpia upseerikunnasta, mikä ei ole mitenkään palauttamassa menetettyä kunnioitusta suomalaista upseerikuntaa kohtaan.

Mahdollisesti suomalaisilta ”konttorineideiltä”, kuten toinen noista venäläisistä upseeritutuista kuvaili Torsti Sirénin sotilasasemaa ja tehtävää, ei voi olettaa sellaista ajattelukykyä ja sivistystä kuin korkeammilta arvostetuilta upseereilta herrasmiehinä: kauluslaatta kertoo lopulta perustavan eron käytöksessä ja osaamisessa.

Torsti Sirénin kaveripiiriin kuuluu yhtäläisen kyseenalaisen sivistymättömyyden mukaan toimivia useita henkilöitä. Eräs sellainen on YLE-Svenskan uutispäällikkö Henrik Johan Bernhard Gahmberg, joka intoutuu kirjoittaa Sirénin Facebookissa määritelmän allekirjoittanutta osa-aikaista siivoojaa vastaan: ”Täysin latvalaho foliohattu!”. Se, että en hyväksy, vaan moitin ankarasti ”everstiluutnantti-konttorineidin” vihakirjoittelua Venäjää vastaan ja totean sellaisen johtavan omalla painollaan asianomaisen henkilön ”merkityksi” tulemiseen naapurivaltion toimesta, saa Suomen valtiollisen yleisradioyhtiön uutispäällikössä tuollaisen vihareaktion ryssävihaprogandistin hyväksi! Gahmberg kutsuu "foliohattuisuudeksi" eli vainoharhaisuudeksi sitä, kun suomalainen mies ei hyväksy vainoharhaisuuden ja vihan propagandaa naapurivaltiota Venäjää vastaan!


Hyvällä syyllä voidaan kysyä, mihin analyysiin ja osaamiseen perustuu Yleisradion ruotsinkielisen toimituksen uutispäällikön halventava väite mielenterveyteen liittyvistä vakavista ongelmista, kun sen enempää kognitiivista kuin mielenterveydellistä ongelmaa ei ole koskaan diagnosoitu meikäläisessä. En tarvitse mitään lääkkeitä eikä mikään lääkäri ole sellaisia suosittanut, enkä ole sellaisia kysellyt. Olen harvinaisen hyvinvoiva ja toimintakykyinen ihminen siinäkin pitkäaikaisessa stressissä, jonka pitkäaikaistyöttömyys ja köyhyys aiheuttavat ihmisessä! Nukun yöni rauhassa, en näe vihreitä pieni mörköjä vaanimassa suomalaisten itsenäisyyttä. Sitä vastoin kuvatunlainen käytös Yleisradion uutispäällikössä osoittaa erittäin suuria ongelmia suomalaisessa mediassa ja mielenlaadussa ylipäätänsä. Jos vaikka armeijassa ajattelu on valitettavasti vain kenraalien erityisominaisuus, niin toivoisi Suomen valtiollisessa Yleisradiossa edes uutispäällikköjen osoittavan alkeellista pyrkimystä ajattelemisen hyväksi.

Eversti Reima Helminen toimi maaliskuusta 2009 Karjalan Prikaatin esikuntapäällikkönä, kunnes hänet määrättiin Pääesikuntaan kanslian päälliköksi. Sitä ennen hän oli apulaisosastopäällikkönä Maavoimien Esikunnassa suunnitteluosastolla ja ennen sitä apulaisosastopäällikkönä Maavoimien Esikunnan rungossa Itäisen Maanpuolustusalueen Esikunnassa. Aikaisemmin hän on muun muassa toiminut erityistehtävässä Pääesikunnan suunnitteluosastolla, apulaisosastopäällikkönä ja vanhempana osastoesiupseerina Pääesikunnan kansainvälisellä osastolla. Hän suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1991. Hänet ylennettiin everstiksi 4.6.2009. Eversti Reima Helminen työskenteli myös Bosniassa suomalaiskontingentin komentajana. Eversti Reima Helminen lausuu ilmeisesti kaikki osaamansa sanat, kun hän määrittelee meikäläisen ihmispolon Torsti Sirénille yhdellä sanalla: ”Umpihullu!
 

Suomalaiset ”konttoritytöt” (Sirén, Helminen etc.) toimivat noin halventavalla tavalla sen jälkeen, kun Torsti Sirénin Venäjä-tuhoa implikoivat, eksplikoivat ja toivottavat lausahdukset joutuivat kritiikin kohteeksi. Eversti Reima Helminen ei osoita sanojensa avulla mitään sellaista älykkyyttä ja osaamista, jota Suomen kansalainen toivoisi upseeriensa osoittavan: Helminen ei lainkaan arvioi kriittisesti ja analyyttisesti, miten pähkähulluja juttuja Sirén kirjoitti jälleen kerran Venäjää vastaan ja millaisen stigman Sirén itse asiassa saa omien kirjoitustensa seurauksena naapurivaltion analyyseissa, kuten on jo tapahtunut. Olen tuonut jo aiemmin esille, että Venäjän Presidentin määräyksestä perustettu RISS (or RISI) tutkii suomalaisten sotilaiden ja poliitikkojen outoja tunteellisia purkauksia.[2] RISI:n tutkijat arvioivat erityisesti everstiluutnantti Torsti Sirénin Maanpuolustuskorkeakoulusta ja muiden keskeisten suomalaisten toimijoiden hyvin erikoisia julkisia tunteenpurkauksia postmodernismin käsitteen avulla. Moskovan Lomonosovin yliopiston apulaisprofessori Marina Yanglyaeva on julkaissut myös vasta äskettäin vuonna 2015 mielenkiintoisen tutkimuksen ”Informaatiosodan haaste: postmodernismin skitsofreeninen diskurssi” (Вызовы информационной войны: шизофренический дискурс пост-модернизма // "Российский вектор"), jota varten hän on  saanut aineistoa ja innoitusta suomalaisten sotilaiden ja poliitikkojen ”postmodernismista skitsofreenisesta diskurssista”.[2] Ainakin tutkijoiden silmin hulluus on Suomen eräiden upseerien erityispiirre!

Lisäksi tiedämme lukuisat venäläiset uutiset suomalaisten upseerien älyttömistä vihanpurkauksista. Erittäin paljon jää kuitenkin lausumatta julkisesti siitä, miten venäläiset sotilaat arvioivat suomalaisten upseerien vihan agendaa. Miksi Sirén tahtoo tulla kaikessa älyttömyydessään esille ja provosoida kuitenkin vihaa Venäjää vastaan, vaikka hän tietää tulevansa merkityksi pahaksi upseeriksi ”konttorityttönä”?

Suomalaisia ”konttorityttöjä” seuraavat sosiaalisessa mediassa kaikenlaiset perässähiihtäjät. Esimerkiksi eräs sellainen on Helsingin Vapaa-ajattelijain aktiivi Ari "Käde" Kähärä, 50-vuotias liikennealalla toimiva mies, joka on myös osallistunut Perussuomalaisten vaalilistalla eduskuntavaaliehdokkaana Helsingin vaalipiiristä. Hän on vaikuttanut myös nuorisolautakunnan, teknisen lautakunnan sekä sosiaali- ja opetuslautakuntien luottamusmiestyöskentelyssä. Eduskuntavaaleissa Ari Kähärä sai kaikkein vähiten ääniä jättipuolueen persujen kaikista ehdokkaista. Kontulassa, jossa Ari asui kaupungin vuokra-asunnossa, hän sai ainoastaan seitsemän (7) ääntä, mikä on tosi vähän Perussuomalaisten rivissä. Sittemmin tämä sankari Ari ”Käde” Kähärä kohosi Itä-Helsingin Kokoomus ry:n yhdistyksen puheenjohtajaksi,[1] ja nyt everstiluutnantti Torsti Sirénin innossa hän parjaa meikäläistä vähäosaista ihmistä konttori-upseerin Facebook-sivulla: ”Siis Juha Molari!!!!!! ????? Mitä väliä ko. henkilön postauksilla. Kun henkilö on out of control, niin on. Tuon kaltaista sairautta voi ehkä sääliä, mutta ei sitä parantaa voi. Luonto hoitaa ajallaan pois tuollaisen viruksen.

 
Ihan kiinnostuksella kyselen, mihin osaamiseen, oppineisuuteen ja tuntemukseen Ari ”Käde” Kähärä perustaa kovat väitteensä? Joka tapauksessa Sirénin tarjoama pohja sosiaalisessa mediassa jatkaa jo vuosikymmenen verran tuntemaani menetelmää näiden perässähiihtäjien touhuissa: halventamista halventamisen jälkeen. Ja kaiken tuon halventamisen jälkeen nukun kuitenkin yhä edelleen yöni onnellisesti ja säilytän iloisen mieleni Venäjän ystävällisten suhteiden puolesta sekä kaikkinaisen muunkin toimintatarmon.  

Helsingin Reserviupseeripiirin piirihallituksesta ja MPK:n Helsingin koulutus- ja tukiyksikön johtoryhmästä majuri Timo Niiranen, jonka Facebook-sivuston taustakuvana oli aiemmin hakaristillä merkitty sotakone, ei ole aiemminkaan suvainnut Suomen hallituksen ”suomettunutta" politiikkaa. Nyt majuri kirjoittaa väitteitä ”rinnakkaistodellisuudesta” ja ”tappouhkauksista”, joita osoittaisin, kun arvostelen Torsti Sirénin ja kumppaneiden ryssävihan lietsontaa!

 

Yhä enemmän olen pahoillani kaiken nyt äskettäin ja viime vuosien aikana havaitun perusteella siitä, että Suomen armeijan järjestelmä on alistanut ajattelemisen vain kenraalien tehtäväksi eikä näiltä muilta upseereilta voi juuri mitään odottaa.


[1] Itä-Helsingin Kokoomus ry. http://liitykokoomukseen.fi/KOK/yhdistys/451

[2] Venäjän presidentin RISI tutkii suomalaisten sotilaiden ja poliitikkojen skitsofreenista vihakirjoittelua

  http://juhamolari.blogspot.fi/2015/05/venajan-presidentin-risi-tutkii.html


Kirjoittaja on rauhan ja rakkauden puolella. Tämä desantin lakki kuuluu oikeasti venäläisille laskuvarjosotilaille, joiden päällikkö on oikein sivistynyt ja hieno upseerimies. Kuva on otettu VDV:n (ВДВ) juhlassa kesällä 2014.


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)