keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kuumat tummat pakolaismiehet ja valkoiset naiset Suomessa

Juha Siltala on kirjoittanut psykohistorialliset selvitykset mm. Suomen sisällissodasta (Prenatal Fantasies During the Finnish Civil War, 1995) ja siveellisyydestä 800 sivua paksun Valkoisen äidin pojat (1999). Myös mm. 5. toukokuuta 2008 Siltala esitelmöi Loviisassa sisällissodan psykohistoriasta.  Ylimitoitetut toiveet nopeista uudistuksista, ruokapula ja kiihtyvä paranoian kierre johtivat Suomen Euroopan verisimpiin kuuluvaan sisällissotaan vuonna 1918. Siltalan (2005) tutkimusartikkeli Nation as Mother Figure for Reformers in Finland, 1840–1910, käsitteli myös kansallistunteen syntyä Suomessa. Siltalan ”Valkoisen äidin pojat” loppuu kuvaukseen Suomen nykyisestä rappiosta: järvet on tärvelty, suomalaisuus edustaa vain ihmistä karsittavaa kuonaa nykyeliitille, tuloskuntoisuus on kaiken mitta ja muut saavat mennä.

Tuossa sisällissodan äärimmäisessä tilanteessa lihaa ja verta olevat vaimot nousivat kansallishengen inkarnaatioiksi. Nämä tunneviritykset sallivat miesten saavuttaa sankarilliset henkilökohtaiset menestykset ja samanaikaisesti liittyä osaksi laajempaa kokonaisuutta narsistisia jännitteitään lievittäen. Vuoden 1917 taisteluissa konfliktin osapuolet yrittivät säilyttää tunnetta valvonnasta ja itsesäätelystä.  

Syyrian ja Irakin pakolaisten saapuminen Suomeen on herättänyt huolia, miten suomalaisten valkoisten äitien käy (ja heidän tyttäriensä ja miestensä). Tiedetään, että muutamat oppineet suomalaiset naiset ovat päättäneet maksaa nuorille pakolaispojille rahaa, jotta saisivat oman tyydytyksensä.

Olemme kuulleet julkisesta kohusta, että kuumimmat saapuneet pakolaismiehet ovat huudelleet suomalaisnaisten perään, pahimmat ylilyönnit ovat olleet suorastaan lähentelyä, liekö jopa raiskauksia tapahtunut. Tietenkään ei raiskata saa: ei saa pakolainen eikä saa suomalainen! 

Kun monella tavoin haavoitettu ihminen joutuu edelleen ahtaalle uusissa oloissa, ehkä ilman omaa naista, ehkä tietoisena suomalaisnaisten ostohommista, hän ei suinkaan ole joka yksittäistapauksessa kiitollinen ja hieno isäntiään kohtaan, vaan impulssien kontrolli voi pettää ja primitiivisen käytöksen riskit lisääntyvät. Sotaa käsittelevät psykologiset tutkimukset ovat tämän osoittaneet toistuvasti.  Törkeydet uutenavuotena eivät olleet hyväksyttäviä, olipa tekijä vähemmän tai enemmän ahdistunut ihminen, suomalainen tsi ulkomaalainen. 

Miten nyt käy tummahiuksisten ja kuumien miesten saavuttua Suomeen valkoisten äitiemme ja Suomen kansallisen tunteen, kun tähän saakka vain suomalaiset miehet ovat huudelleet naisille törkeyksiä ja harjoittaneet lähentelyä, aivan samassa mittakaavassa? Työpaikoilla ei ole jäänyt miesten touhut flirttiin, vaan koskettelua on harjoitettu siinä määrin, että rikosoikeudenkäyntejä on ollut muutaman jäävuorenhuipun verran. Kaduilla ja kujilla ei ole vain huudeltu, vaan kaikenlaista luvatonta koskettelua ovat suomalaiset miehet tehneet. Mutta nyt on tullut myös muutama kaukainen moukka samoin menetelmin tänne, jossa entuudestaan oli joitakin suomalaisia moukkia vastaavissa puuhissa.

Suomi koki Euroopan verisimpiin kuuluvan sisällissodan. Nyt hirvittävyyksiä koetaan Syyriassa ja Irakissa. Syyllisiä on monessa ongelmiin siellä. Moni lähtee pakomatkalle. Jopa kuumia miehiä on saapunut kylmään Suomeen.

Pakolaisten saapuminen Eurooppaan ja Suomeen epäilemättä vaurioittaa alueemme taloudellista suorituskykyä. Ainoa, jota pakolaisten saapuminen ei merkittävästi vaurioita, on kriisin ensimmäinen arkkitehti: Amerikan Yhdysvallat.

Keskustelu suurvaltojen ja Lähi-idän politiikasta ei ratkaise ihmisen tarvetta omien ihmisoikeuksien puolesta.

Veriset kovat kohtalot ovat jättäneet elävän haavan saapuneisiin ihmisiin, joiden eheytymistä ei auta yhtään vapaaehtoisten järjestämät boikotti- ja partioryhmät, vaan päinvastoin haavoitettu ihminen menettää mielensä tasapainon entistä pahemmin painostuksen johdosta. Se on psykologisesti todettu ihmismielen laki. Poliisin tehtävään kuuluu järjestyksen ylläpitäminen. Se ei kuulu kiertelevien kansalaisjoukkojen tehtäviin.

Syyrian ISIS-sotiin ovat kiinteästi linkittyneet myös aiemmin Tshetshenian bandiittiryhmiin sidotut henkilöt, joista Suomessakin on kokemusta. Olen puolivuosikymmentä sitten moittinut, että bandiittikokemuksen jälkeen muutamia tshetsheenejä saapui Turkin kautta Suomeen, ainakin eräällä on jopa Interpolin etsintäkuulutus. Sellaisiin tahoihin sidoksissa olevat taistelijat ovat tietysti riski myös Suomessa, sikäli kuin heitä on saapunut lomalle Suomeen taistelujensa jälkeen. Nämä ovat ainakin toistaiseksi sellainen marginaalinen ja teoreettinen riski, sillä mitään häiriötä ei ole heidän tähtensä tapahtunut Suomessa, jos edes yhtään taistelijaa on saapunut lomalle Suomeen.

Ongelma on ollut siinä, miten Suomen omat valkoiset äidit ja heidän suojelemiseksi järjestäytyneet vapaaehtoiset semifasistiset ryhmäkunnat pitäisivät itsensä järjestyksessä niin että olisivat onnellisia kukin oman perheensä parissa.


Voisiko kiivaan ja pinnallisen väittelyn jälkeen kysyä hiukan enemmän mieltä ylentäviä pohdintoja siitä, mikä meidän omaan onneemme oikeasti juuri nyt kuuluu, mikä ehkä repii mieltämme ja mitä kuuluu erityisesti omaan rakkauteemme tässä Suomen tasavallassa? Voisiko lähimmäisen kunnioittamiseksi muistella, miten ankeissa ja hirvittävissä oloissa suuri osa suomalaisia kuoli Suomen oman sisällissodan aikana? Punikkien pennut kerättiin väärämielisiltä äideiltä pois, jotta oikeamieliset äidit kasvattaisivat heistä parempia ihmisiä. Tuo epäinhimillisyys ja suoranainen julmuus jättivät haavat moniin suomalaisiin pitkiksi aikoihin, olematta punaisten tai valkoisten puolella. Olisiko suomalaisten aika oppi hoitamaan vastaavista kriiseistä saapuneita pakolaisia vähemmän traumatisoivasti ja enemmän sivistyneesti? 


Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha