torstai 26. toukokuuta 2016

Tutkimus venäjä- ja suomivihamielisten trollien toiminnasta SuomessaVenäjä- ja suomivihamielisten trollien kartoittaminen on aloitettu. Voit ilmoittaa trollikokemuksesi allekirjoittaneelle Juha Molarille.

Venäjä- ja suomivihamieliset nettihäiriköt, eli trollit levittävät propagandaa ja terrorisoivat keskusteluja. He levittävät mahdollisesti yhdysvaltalaisten intressien mukaisia viestejä Ukrainasta, Itämeren ja Baltian turvallisuustilanteesta ja Naton tarpeellisuudesta. Viestien sisältö tukee Yhdysvaltojen johdettua informaatiosotaa suomalaisten itsenäisen ajattelun sumentamiseksi, suomalaisten riippuvuuden tunteen voimistamiseksi sotilasliitto Natoa ja Yhdysvaltoja kohtaan. Kaiken kaikkiaan nettihäiriöt tahtovat tukahduttaa kansalaisyhteiskunnan vapaan demokraattisen keskustelun.

Kerro kokemuksiasi siitä, miten olet joutunut näiden trollien häirittäväksi!

Jokaisen suomalaisen havaittavissa ja kovin monen jopa koettavissa oli, että venäjävihamielisten trollien toiminta voimistui erityisesti Jessikka Aron, Janne "Rysky" Riiheläisen, Torsti Sirénin ja Saara Jantusen julkisen aggressiivisen toiminnan alettua pari vuotta sitten. Vastaavien trollien toimintaa on ollut toki vähemmän massiivisessa määrin myös aiemmin. Aron, Riiheläisen, Sirénin ja Jantusen julkinen toiminta aktivoi trollien toimintaa siinä määrin, että tällä voi olla valtiollisesti johdettu päämäärähakuinen syy.

Tutkimuksen merkittävyys on yhteiskunnallisesti yhä lisääntynyt sen jälkeen, kun venäläis- ja suomalaisvihamielisen äkäisen trollitoiminnan laukaisseen Jessikka Aron yhteys yhdysvaltalaiseen informaatiosodankäynnin viranomaisiin on tullut julkiseksi. Sittemmin on käynyt ilmi, että Jessikka Aron toiminta linkittyy kiinteästi yhdysvaltalaisen sotilas- ja tiedusteluorganisaation sekä sotilaallisen informaatiosodankäynnin viranomaiseen, epäviralliseen ”trollikuninkaaseen” Joel Hardingiin. Täten trolleista tehtävä selvitys arvioi yhdysvaltalaisen informaatiosodankäynnin vaikutusta suomalaisen valtamedian kautta kansalaisten toimintaan ja sosiaaliseen mediaan. 

Tutkimuksessa on lopulta kyse todellisuudessa suomalaisen itsenäisen ajattelun säilyttämisestä, suomalaisten kansallisen turvallisuuden suojelemisesta, kun arvioidaan yhdysvaltalaisen informaatiosodankäynnin vaikutusta venäläisvihamielisen trollitoiminnan käynnistymiseen ja suomalaisen valtamedian vääristyneeseen kuvaan Suomessa.

Tutkimuksen julkaisutahoja ei ole toistaiseksi sovittu, mutta yhteistyötä pyritään etsimään tutkimuksen julkisuuteen saattamiseksi esimerkiksi kansainvälisen DONi-mediakeskuksen, Donetskin kansantasavallan edustuston Suomessa sekä mahdollisten muiden Suomen itsenäisyyttä kunnioittavien tahojen kanssa.

Kuvassa kirjoittaja helmikuussa 2016. Tutkimus toteutetaan osa-aikaisen siivoustyön ohessa kutsumuksena ilman apurahoja tai palkkaa.

Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha