perjantai 17. kesäkuuta 2016

Sari Essayah, älä vihaa lähimmäistäsi!Kristillisdemokraattien, entisen Kristillisen liiton, puheenjohtaja Sari Essayah toimii ikävän kaksinaismoralistisesti ristiriidassa kristillisen etiikan kanssa, kun hän eduskunnan käsitellyn maataloutta koskevan välikysymyksen aikana korotti äänensä yhdysvaltalaisen lojaliteetin puolesta.

Kristillisdemokraattien historia on ollut kautta aikojen jo pahasti kallella Amerikan Yhdysvaltojen tiettyjen kiliasmin tai fundamentalististen uskonnollisten piirien maailman selityksiin. Sari Essayah ei tee valitettavasti poikkeusta tässä. 

Sari Essayah korotti Eduskunnan äänensä sen puolesta, että Venäjä-pakotteiden toteutumista tulisi valvoa entistä paremmin, kun Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski oli vaatinut pakotteiden poistamista. Kyseessä olisi suomalaisen maatalouden kannalta tärkeä asia, jos pakotteet päättyisivät. Myös Ranskassa valtaosa kansanedustajista kannattaa pakotteiden lopettamista.

Sari Essayah moittii, että osa EU-maista kiertää näitä Venäjä-pakotteita ja vie elintarvikkeita Valko-Venäjän kautta. Myös EU-puheenjohtajamaa Hollanti tekee tällaista. Essayah tahtoo jatkaa ja suojella vihaa Venäjää vastaan.

Sitä vastoin Jari Myllykoski totesi: ”Suomalainen maatalous ja elintarviketeollisuus eivät voi odottaa enää pitkään korvaavien markkinoiden avautumista. Pääsyä Venäjän markkinoille on yritettävä tosissaan. Suomalaiselle maataloudelle ja elintarviketeollisuudelle se on elintärkeä kysymys”.

Tämä lähimmäinen – suomalainen maanviljelijä ja Venäjä valtiollisena instituutiona – rakastaa Suomea ja Suomen kansaa. Siksi tuntuu entistä pahemmalta ja vaikeammin ymmärrettävältä, että kristillistä nimeä kantavan puolueen puheenjohtaja tukee washingtonilaista vihan ääntä, jotta koko EU ja Suomi pysyisi tiukasti pakotekurissa Venäjää vastaan.

EU ei ole edes asettanut mitään sanktioita ruoanvientiä vastaan Venäjälle, mutta Essayah tahtoo intomielisyydessään tai tyhmyydessään enemmän tuhoa kuin edes EU vaatii pakotepolitiikallaan.

Kristillistä nimeä kantavan puolueen puheenjohtajan tulisi olla paremmin riippumaton washingtonilaisesta ohjauksesta ja mieltymyksistä niin että hän voisi nostaa ennen kaikkea esille Suomen arveltavan ja tuhoisan sitoutumisen Yhdysvaltojen ulkopoliittiseen ja sotilaspoliittiseen agendaan sekä Yhdysvaltojen alusta alkaen tapahtuneen sekaantumisen Ukrainan kriisin hämmentämiseen entistä pahemmaksi. 

En kirjoita tätä mitenkään pahalla ja nälvien teille, mutta se on todettava valitettavasti ikävänä faktana, että reipas kävely ei tee vielä Teistä Sari Essayah reipasta ja rehtiä ajattelijaa.


Kuvassa allekirjoittanut anopin luona kylässä. Anoppi oli puna-armeijan ekonomi.

Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha