perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pentagonin propellipäät Jessikka Aron tukenaEric Tallant kirjoitti LinkedIn-artikkelin, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa: 

”Venäläismieliset trollit valmistuvat informaatiosodankäynnin taktiikoista hakkerointiin, porttikieltoihin ja tosi maailman uhkailuihin”.Tallant käyttää sanaa ”graduate”, joten tämä ”valmistuminen” antaa vaikutelmaksi jonkinlaisen graduoidumisen, päätöstodistuksen saamisen seuraaviin tehtäviin. Lähtöpiste olisi ollut ”informaatiosodankäynnin taktiikat”, jotka mitä lienevät mutta ilmeisesti näitä trollijuttuja. Seuraavalla asteella olisivat ”hakkeroinnit, porttikiellot ja uhkailut tosielämässä”.

Eric Tallant käyttää pohjatekstinä Joel Hardingin julkaisemaa kirjoitusta, jonka käsikirjoitus on ilmeisemmin pahamaineisen everstiluutnantti Torsti Sirénin käsialaa. 

Joel Harding on eläkkeelle siirtynyt yhdysvaltalainen informaatiosodankäynnin upseeri, joka pitää nykyään julkista meteliä ihan kaikissa asioissa täyttääkseen tyhjänpäiväiseksi tullutta elämäänsä.

 
Kuvassa Joel Harding.
Tallantin ja Hardingin kirjoitus nostaa esille minun nimeni. 

Tämä on sekä surkuhupaisaa että aidosti surullista, että amerikkalainen informaatiosodankäynti kulkee noin alhaisia polkuja. Nämä miehet kirjoittavat ikään kuin Ylen toimittajan Jessikka Aron puolustukseksi. Nykyään Jessikka Aro on viihtynyt enemmän Naton konferensseissa kuin Ylen toimituksessa.

En ole koskaan toiminut mitenkään trollina. 

Siihen minulla ei ole know-how:ta, osaamista ja taitoa.

 Tallant ja Harding eivät ymmärrä riittävästi, että Suomessa koko kansalla on mielipide- ja ilmaisuvapaus. Suomalaiset köyhimmätkin ihmiset voivat ilmaista poliittisen mielipiteensä vaaleissa, eikä meillä ole sellainen outo ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmä vaaleja varten kuin Amerikan Yhdysvalloissa.  Niin myös osa-aikainen siivooja katsoo ihmisoikeuksiensa ja perustuslain mukaiseksi oikeudekseen kommentoida ja seurata poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua. Se on Suomea!

Se, että minä seuraan poliittista keskustelua ja joskus teen kommentin blogissani, ei ole mitenkään poikkeuksellista Suomessa, joka perustuu kansalaisten yhdenvertaisuuteen yhteiskunnassa. Minusta ei tule venäjämielistä trollia sillä perusteella, että olen ajankohtaisen keskustelun yleisössä! 

Valitettavasti Tallant ja Harding niin kuin myös J. Aro eivät ole ymmärtäneet, että keskusteleva yleisö istuu katsomossa ja ilmaisee moninaisia mielipiteitänsä, mutta he eivät ole agentteja informaatiosodankäynnissä. Niin minäkin olen katsomossa yleisönä, en ole tekijä informaatiosodankäynnissä!

Kun informaatiosodankäyntiä ammatikseen harjoittavat ja tutkivat henkilöt menettävät edellä mainitut perustavat mittasuhteet ja perspektiivit, niin syntyy heidän kirjoittamistaan tarinoista yhtä sekasotkua.
.
Minä en ole suinkaan ”graduoitumassa  (to graduate) yhtään mihinkään, en ole saamassa päästötodistusta uusiin tehtäviin, vaan taustani on ollut pelkkä vähäinen pappiskurssi, jossa opin rukoilemisen ja Raamatun lukemisen. Sitä voi verrata jenkeissä johonkin raamattukurssiin tai rukouspiiriin, joita uskovaiset käyvät. Minulla ei ole tietämystä, ei ole osaamista eikä halua informaatiosodankäynnin moninaisiin taisteluihin. Todellisuuttani on siivota aamuisin ravintolan vessoja. Tämä ei ole osaamista informaatiosodankäynnin alueella!

Tallant otsikoi, että venäläismieliset trollit olisivat siirtymässä nyt hakkerointiin (hacking)1 Ketä hän käyttää esimerkkinä jutussa, on ainoastaan viittaus minun elämääni. Minä en ole kuitenkaan koskaan hakkeroinut yhtään mitään, enkä osaa mitään sellaisia asioita tietokoneen kanssa. Oikeastaan en osaa tehdä melkein mitään tietokoneen kanssa! Minulle riittää, kun osaan laittaa virran tietokoneeseen ja sammuttaa sen jälkeen, kun olen lopettanut kirjoittamisen!

Kuka bannaa ja ketä?

Toinen sana on ”bannaus”, porttikiellon antaminen (banning). Sellaistakaan en ole harjoittanut, vaan itse asiassa olen pistänyt merkille, että Torsti Sirén ja Jessikka Aro ovat antaneet porttikiellot minua vastaan Facebookissa! En voi lukea sitä, mitä he kirjoittavat minusta yhä edelleen satunnaisesti. Onneksi ystävät välittävät pahimmat asiat minun murhettani ja hämmästystäni vahvistaen. 

Minä en ole koskaan kirjoittanut mitään Torsti Sirénin tai Jessikka Aron Facebook-sivuille!

En ole koskaan lähettänyt heille sähköpostia. Siitä huolimatta nämä ihmiset katsovat aiheelliseksi antaa minulle ”porttikiellon”. Aika erikoista, että Eric Trallant kääntää jutussa ylösalaisin ikään kuin venäläismieliset trolllit siirtyisivät tuollaiseen taktiikkaan?!

Tosi elämän uhkailut?

Kolmas otsikon erikoisuus on ”tosi elämän uhkailut”. Sinänsä minulle olisi yhdentekevää, mitä joku Eric Tallant kirjoittaa, mutta hän käyttää minun nimeäni esimerkkinä. 

En ole koskaan lausunut minkäänlaista uhkausta Jessikka Aroa vastaan – en reaalielämässä, en sosiaalisessa mediassa enkä sähköposteissa tms. En ole myöskään koskaan kirjoittanut mitään uhkausta Joel Hardingia vastaan. Sen tiedän, että tämä oli uhkaillut jollein suomalaisessa sosiaalisessa mediassa, että hän (Joel) osaa kääntää veitseä miehen vatsassa. Sellaista kirjoittelua en hyväksy.

Mitä tulee Tallantin linkittämään videoon, jota voisi ehkä käyttää "tekosyynä" väitteelle, että olisin joskus jotakin uhkaillut, niin vastaan: Kyseisessä videossa en sano kohteeksi ketään nimeltä mainittava ihmistä ja kyseisen videon loppu on valitettavasti vihamielisessä editiossa katkaistu pois. Niin ilman redaktiota tuo video olisi päättynyt siihen ihmetykseen, että minä en tiedä mitä tehdä näitä YK:n turvaneuvoston terrorismin vastaisten pakotteiden listalle kuuluvia internet-resursseja vastaan, joihin Kaukasian emiirikunnan ja Doku Umarovin puolesta Kavkaz-Center oli luettavissa. Kyseessä oli siis video, jossa pyysin viranomaisilta väkevämpiä toimia terroristeja vastaan, mutta itse en koskaan julkaissut sitä videota, jota alkuaan suunnittelin provokaatioksi. Video varastettiin minulta ja julkaistiin turmeltuna, pahantahtoisen redaktion jälkeen. Tällä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä Jessikka Aron ja Joel Hardingin kanssa!

Tästä otsikosta huomaan jo heti, että Eric Tallant ei ole vilpittömästi kirjoittamassa ”venäläismielisistä trolleista” informaatiosodankäynnin kentällä.

Eric Tallant on julkaissut kirjoituksensa 28. toukokuuta 2016.


Ketkä ovat sitten tykkäämässä Eric Tallantin kirjoitusta? 

Tiedusteluasiantuntija Keith Smith, kyberturvallisuusasiantuntija Brady Willis, ohjelmistosuunnittelija Tyler Wong, kyberturvallisuusanalytikko Emer Zapanta, julkisiin lähteisiin perustuvan tiedustelun (OSINT) spesialisti Brian Tarling, Coloradossa toimivan kansainvälisen kyberturvallisuusorganisaation ISRSEC:n operatiivinen johtaja Yon Lew, vanhempi kyberturvallisuusinsinööri Dan Williams, Amerikan Yhdysvalloille palveluja tarjoavan turvallisuusorganisaatio Stratpassin toiminnanjohtaja Michael Woodson, Sofian yliopiston professori Nikola Tehodossiev, CIA:n eläkkeelle jäänyt legenda Charles Leven, kyberturvallisuus ja tiedusteluviranomainen Kandy Zabka sekä informaatio-operaatioita toimittava texasilainen Paul Cobaugh (Yhdysvaltain armeijan pääurakoitsija) ja jotkut muut.

Paul Cobaugh esiteltynä LinkedIn-ansioluettelossa.

Esimerkiksi Paul Cobaugh työskenteli 9 vuotta (elokuu 2006-elokuu 2015) Yhdysvaltain armeijan vääpelinä, tehtävänään informaatio-operaatiot. 

Kuvassa Keith Smithin työhistoria LinkedIn-sivuston perusteella.

Coloradossa toimiva Keith Smith kertoo työskennelleensä 20 vuotta tiedustelutehtävissä Yhdysvaltain armeijan tarpeita varten, erityisesti Venäjän aihepiirissä. Hänelle kuuluu tiedustelutoiminta SIGINT ja HUMINT –osaamisensa ansiosta.

Charles Leven

CIA-upseerina Charles Leven on yksi legenda, josta Googlen avulla löytää paljon tietoja. Hän toimi 1970-2006 tiedustelu-upseerina CIA:ssa sekä Washingtonissa että ulkomailla. Vuodet 2006-2011 hän toimi henkilökuntaupseerina ja mentorina uusille CIA-agenteille. Hän toimi myös CIA:n rekrytointikeskuksessa. Huhtikuussa 2011 hän jäi eläkkeelle. Hän osallistui Obama for America –kampanjaan. Edelleen hän toimii epävirallisena neuvonantajana ja mentorina. Hän osaa erinomaisesti venäjää, jota hän käytti matkaillessaan Neuvostoliitossa palvellessaan Ronald Reagania, joka hänen infon perusteella keksi ajatuksen Neuvostoliitosta “pahan valtakuntana”.

 
Kuvassa Eric Tallant
Itse jutun kirjoittaja Eric Tallant on myös Yhdysvalojen armeijan miehiä. Hän kertoo LinkedIn-profiilissaan, että erityisesti hänellä on laaja osaaminen elektroniikkaan ja intelligence-aineiston keräämiseen sekä analysointiin mentoreita ja ammattilaisia varten. Viimeiset vuodet hän on toiminut Tennessee Kansalliskaartissa (National Guard) ja osittain samanaikaisesti vuoden 2014 Yhdysvaltain armeijassa lähinnä teknisessä tarkistuksessa ja sähköjärjestelmien korjaustehtävissä. Hänen opintonsa on vielä kesken Henely-Putnam yliopistossa, jossa hän analysoi propagandaa ja psykologista sodankäyntiä. Tätä ennen hän suoritti armeijan tiedusteluanalyytikon kurssin vuonna 2013. Hänet on palkittu armeijan mitalilla elokuussa 2014 saavutuksistaan, maaliskuussa 2010 Irak-kampanjan mitalilla, marraskuussa 2014 Afganistan kampanjan mitalilla, joulukuussa 2014 Naton artiklan 5 mitalilla jne. 

Samalla tavalla voisin käydä koko listan ansioituneita nimiä, jotka tykkäävät Eric Tallantin artikkelista ja osallistuvat sen tukemiseen.

Jenkkien informaatioupseeria uhattiin? Kuka ja missä ja milloin muka?

Jutussa isolla otsikolla Tallant kirjoittaa: American Information Officer Threatened by Pro-Russian Finnish Neo-Nazis on Popular Social Media Site

Amerikkalainen informaatio-upseeri joutui venäläismielisten neonatsien uhkaamaksi suositulla sosiaalisen median sivustolla.

Tässä Tallant viittaa itse asiassa siihen, että Joel Harding on saanut osakseen kritiikkiä MV-lehden sivustolla: hänen argumentit on kyseenalaistettu ja yhteistyö Ylen toimittajan Jessikka Aroon on nostettu hämmästelyn kohteeksi läpinäkyväksi. 

Mitä tässä on todella ”uhkausta” (threatened by), on kokonaan ainoastaan herra Tallantin fantasiassa. 

Toinen merkillisyys on tuossa väliotsikossa sana ”Pro-Russian Finnish”. Mistä hän keksii sanan ”pro-Russian”, ”venäläismielinen” vain sillä perusteella, että Jessikka Aron epäpatrioottinen yhteistyö Joel Hardingin kanssa nostetaan läpinäkyväksi ja tunnetuksi?

Tallant leimaa jutussa minua ”uusnatsiksi” (Neo-Nazis), mitä tuskin kukaan minun ystävistäni tai vähänkään minua tuntevista voisi hyväksy oikeasti määritelmäksi.

Mikä on huvittavaa  (surkuhupaisaa; jenkkitiedustelulle käännökseksi: amusing, tragicomic) Tallantin artikkelissa, niin hän liittyy Joel Hardingin parjaavaan kirjoitukseen minua vastaan, joka rakentuu vain sen varaan, että Harding ei osaa suomen kieltä ja hän yritti lukea tekstiä Googlen kääntäjällä, jolloin hän ei ymmärtänyt lauseiden merkityksiä

Tämän lisäksi Harding sekoittaa minut MV-lehden nimimerkkiin vain sillä perusteella, että hänelle Torsti Sirén oli lähettänyt sellaisen väitteen. Kun tarpeeksi jotakin alkaa väittämään, niin sitä lopulta jo uskoo, että väite olisi näytetty toteen!

Kyse oli tuolla kertaa siitä, mitä tarkoittaa, että Yhdysvaltain armeijan erityispalvelujen mies sanoo Jessikasta, että ”She is ’good people’”, joka kuuluu jenkkien erityisjoukkojen pyhimpiin. Tätä itse isoa juttua Tallant ei lainkaan analysoinut, vaan ainoastaan sitä, kuka osaa kieltä oikein ja kuka väärin! 

Mahdollisesti Tallant ja Harding eivät lainkaan ymmärrä, että suomalainen ja eurooppalainen käsitys hyvästä tutkivasta journalistista tarkoittaa riippumattomuutta vieraiden valtioiden tiedustelupalveluista, kun taas Tallant ja Harding eivät mitenkään tajua tätä ongelmaa Jessikka Aron kytköksestä Natoon ja Yhdysvaltoihin. Heille se on normaalia.

Charles Leven, eläkkeellä oleva CIA-legenda, vastaa Tallantin ja Hardingin tekstiin:

”Hyvä asia on, että trollien uusi pelottelutaktiikka ei toimi; itse asiassa he ovat rintakuva (bust); Belgian kontakti, Joel Harding, ja muut, jotka ovat heidän hyökkäysten kohteina tulevat vahvemmiksi kuin koskaan, jatkuvasti paljastava trollien disinformaatiota ja levittävät täsmällisiä tietoja”.

Kun kyseessä on kuitenkin CIA-legenda Charles Leven, joka kirjoittaa tuollaisen myötämielisen arvion Tallantin ja Hardingin juttujen jälkeen, niin syntyy epätoivoinen olo: voivatko aivan oikeat agentit olla noin tyhmiä Amerikan Yhdysvalloissa, kun siivoojakin ymmärtää Suomessa enemmän???

Ensinnäkään Leven ei lainkaan aseta tervettä kysymystä siihen, onko lainkaan olemassa mitään ”uutta pelotelutaktiikkaa” tai mitään ”pelottelua”!!! 

Kukaan ei ole todellisuudessa näyttänyt tai käyttänyt yhtään mitään pelottelua (intimidation) missään Joel Hardingia vastaan! 

Ja mitä tarkoittaa ”heidän hyökkäysten kohteina” (the targets of their attacks), jos kyseessä on ollut vain ja ainoastaan Jessikka Aron yhteyksien paljastaminen Joel Hardingin kanssa. Miten tämä on muka ”hyökkäys”?

 
Charles Leven ja Joel Harding

Tämän jälkeen alkaa Joel Hardingin vähintään yhtä merkillinen vuodatus kommentissaan.

”Huono uutinen on, että Jessikka Aro oli puhumassa eräässä konferenssissa Liettuassa eilen, ja Juha Molari oli siellä, kuvasi hänen puhettaan vihanlietsonnasta. He jatkavat hyökkäystä.”

”Todella siisti asia on, että me löysimme kyber haavoittuvuuden hyväksemme, ja siisti asia on että se on täysin laillinen! Aiomme laittaa alas seitsemän heidän sivustoistaan… Tietysti he alkavat sijoittaa niitä jonnekin muualle, mutta kun saamme selville, toivottava he eivät ole kiintyneitä haavoittuvuuteensa

”Olen myös työskentelemässä Suomen hallituksen kanssa. Noin kolmesta muustakin asiasta, plus saamme julkisuutta Suomen lehdistöss”.


”Minä en ole tottunut sotaan päivävalossa… Olen niin tottunut varjoihin”.

Joel Hardingin teksti nostattaa monia kysymysmerkkejä. 

Ensinnäkin Jessikka Aron ja Joel Hardingin läheinen yhteys näyttää jatkuvan. Joel Harding on saanut jostain tiedon, että ”Juha Molari” olisi ottanut videokuvaa Jessikka Aron konferenssista Liettuassa vasta edellispäivänä. Aron ja Hardingin yhteys näyttäisi pelaavan lähes reaaliaikaisesti.

Toiseksi, en ole koskaan ollut Liettuassa. Minulla ei ole edes rahaa matkustaa ulkomaille. Elämäni on rajoittunut pienelle alueelle kotini ja Helsingin keskustan välille, minkä matkan kuljen joko juosten tai metrolla. Joskus harvoin käyn julkisissa tilaisuuksissa ja otan niissäkin kuvaa. Se on suomalaista perustuslaillista oikeutta, mikä kuuluu yhdenvertaisesti vähäosaiselle siivoojalle Suomessa. Mitään ”heidän taistelua” ei ole kuitenkaan olemassa. On minun oma mielenkiintoni ja oikeuteni seurata tapahtumia Suomessa! Säälittävää ja murheellista, että informaatiosodankäynnin ammattilaisena esiintyvä Joel Harding ei näytä ymmärtävän näitä asioita.

Kolmanneksi, Harding kertoo löytäneensä (tai ”me löysimme”) kyberhaavoittuvuuden, jota aikovat käyttää hyväkseen. En epäile lainkaan, että minun tietokoneessa ja nettiliikenteessä on paljon kyberhaavoittuvuuksia. Siivoojalla ei ole salaisuuksia, joten en erityisemmin pistä painoarvoa asialle. 

Harding näkee oikeudekseen kaataa ne seitsemät sivustot, jotka eivät miellytä häntä. Suomessa ymmärretään ilmaisu- ja sananvapaus sekä demokratia kokonaan eri tavalla. Mitenkään hyvää arvosanaa ei muodostu sille, että Yleisradion toimittaja Jessikka Aro pitää kaveruutta tuollaisten tyyppien kanssa, jotka uhkailevat kaataa toisten ihmisten sivustoja! Joka tapauksessa tässäkin tuli ilmi, kuka se todellisuudessa ”uhkailee”.

Neljänneksi, Harding uskoo, että hän saisi jalan oven väliin ja voisi puhua Suomen hallitukselle. Mahdollisesti Amerikan Yhdysvalloissa informaatiosodankäynnin upseereilla on tapana sekoittaa poliitikkojen mielipiteitä. Suomi on kuitenkin toinen maa. Suomi on itsenäinen maa. Jenkit ovat ihan vieraita ja outoja meille. 

Itse en esimerkiksi kirjoita tätä juttua englanniksi, koska se on vieras ja outo kieli. Venäjänkieli on paljon kauniimpi ja venäjää kuulee enemmän Suomen kaduilla kuin englantia. Jenkit ovat pitkien matkojen takana oudossa maailmassa - HYVIN KAUKANA SUOMESTA! Venäjä on ihan vieressä: kun menen bussipysäkille, maksan reilut 10 euroa, niin olen pienessä hetkessä jo Venäjällä. Minulla ei ole ikinä rahaa matkustaa Amerikan Yhdysvaltoiin saakka (eikä ole mielenkiintoakaan). 

Niin koko Suomi on rakentunut täysin toisella tavalla kuin Joel Harding kuvittelee. Suomi on itsenäinen maa: USA:n upseeri-eläkeläinen ei onnistu myyräntyössä Suomen hallituksen avulla. Tuskin ovet aukenevat jollekin Joel-eläkeläiselle Suomen hallituksessa! Ilman Jessi Aron nimeä, kukaan ei tuntisi Joel-eläkeläistä ja nytkin vain aktiiviset muistavat, että Jessin takana oli joku jenkki-Joel.

Olemme selvästi erilaisia. Joel Harding kirjoittaa, että hän on tottunut toimimaan varjoissa, mutta ei päivänvalossa. Minä elän aina päivänvalossa. Yöllä minä nukun.

Eräät heistä on CIA-agenttien mentoreita, eräät ilmoittavat julkisesti (!) tahtonsa toimia tiedustelutehtävissä. Jenkkien maailma on erikoinen!


Joel Harding kirjoitti kumman käsityksensä ja sitä tykkäsi merkittävä joukko tiedusteluun erikoistuneita jenkkejä alkaen CIA-legendasta Charles Leven.

 
Jason C. Groves ilmoittautuu myös, että hänelläkin on osaamista ja voimaa.


Pentagonia palvelevat propellipäät (propeller heads)

Minä itse olen melkoisen varma, että minua varten ei ole varattu pienintäkään tiedostoa ja merkintää sen enempää Suomen Ratakadulla (Suojelupoliisi) kuin Tehtaankadulla (Venäjän suurlähetystö). Siellä ei kukaan tunne minun nimeäni. Vielä vähemmän kukaan tietää minusta Venäjän Federaation ulkoministeriössä tai turvallisuuspalvelun suurissa rakennuksissa. 

Sitä enemmän minua oudoksuttaa, että Pentagonia palvelee ilmeisesti useampi ”propellipää” (propeller head), viisaita ja intelligentteja omasta mielestään esitellen julkisestikin osaamistaan tiedustelussa, mutta todellisuudessa elävät vieraantuneena reaalisesta maailmasta sekaisin omissa fantasioissaan ja luuloissaan. Ja Jessikka Aro pitää kaveruutta heidän kanssaan!

Minulle itselleni tuollaiset tiedustelumaailman propellipäät ovat aivan outo ilmiö. 

En ole koskaan ennen kohdannut sellaisia. Olisin tahtonut uskoa parempaa myös jenkeistä. 

Aiemmin minulla on oikeastaan vain yksi kokemus jenkeistä. Kun opiskelin pappiskurssilla rukoilemista ja Raamatun lukemista, niin muuan amerikkalainen sattui lukemaan samoja hengellisiä kirjoja kuin minäkin. Kohtasin hänet kirjastossa. Aina samat kirjat ja samat sivut! Niin minä kutsuin hänet kotiimme, sillä en ole lähtökohtaisesti ennakkoluuloinen amerikkalaisia kohtaan. Valitettavasti minun oli vähän ajan kuluttua pyydettävä häntä poistumaan kodistani. Hän oli aivan sekaisin mieleltään. Etsi ”totuuksia” numerosarjojen avulla, joita uskoi löytävänsä noista hengellisistä kirjoista sivunumeroiden ja muiden salaisten koodien avulla. Ulkoisesti hän näytti ihan terveeltä ihmiseltä. Tarkempi tutustuminen osoitti, että hänellä oli jonkinlainen skitrofreeninen maailmanjärjestys, joka oli järjestäytynyt numerojen varaan. 

Tahtoisin toivoa, että Pentagonin palvelijat eivät olisi yhtä hulluja kuin tuo vanha tapaus nuoruudestani!Arvioitava lähde: Pro-Russian Trolls Graduate from Information Warfare Tactics to Hacking, Banning, and Real World Intimidation | Eric Tallant | LinkedIn https://www.linkedin.com/pulse/pro-russian-trolls-graduate-from-information-warfare-tactics-tallant
Kuvassa allekirjoittanut:

Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha