perjantai 8. heinäkuuta 2016

Tavoittamattoman Juhan asia Puolustusvoimien kyberyksikön keskuksessaPuolustusvoimien kyberyksikön saluunassa oli aamupalaveri: neljä cowboyta, joista kaksi enemmän talon väkeä ja kaksi vierasta: Pääesikunnan kyberpuolustussektorin johtaja Catharina Candolin, Suojelupoliisin osastopäällikkö Iikka Hanski sekä vieraina Ylen kesätoimittaja Rysky Riiheläinen sekä Some-majuri James Mashiri.

Yhtäkkiä Ryskyn kännyssä piippasi, kun joku ampui twiittiä hänelle ja oli somessa. Jamesin kännyssä myös piippasi. Rysky ja James katsoivat puhelimen näyttöä, korvat punottivat ja nämä puhuivat saluunan pöydässä tohkeissaan siitä henkilöstä.  James käänsi twiittinsä heti poliisille ja SUPO:lle. Mutta kyberyksikön saluunassa ei kukaan korvaansa heilauttanut – ei edes Jamesin twiitin jälkeen.

Rysky työnsi twiitin Catharinan kasvojen eteen, tämän viskilasin ja suun väliin: ”Catharina? Tiedätkö?”

”Niin, Rysky?”

”Mikä tämä on, Iikka”, James säesti Ryskyn kysymystä.

”Se on Tavoittamaton Juha”, vastasi Catharina Ryskylle ja Jamesille.

”Ja miksi hänen nimensä on Tavoittamaton Juha”, kysyi Rysky tohkeissaan.

”Koska kukaan ei ole saanut häntä kiinni, Ryskyseni”, Catharina iski silmää Ryskylle ja Jamesille juoden viskilasinsa pohjia myöten.

”Ja miksi ei ole kukaan saanut häntä kiinni?”, heitti James kysymyksen Supolle.

”Koska kukaan ei häntä tarvitse”, vastasi Iikka juoden myös aamuisen viskilasinsa pohjia myöten.

Tämä venäläinen anekdootti soveltaen tuli mieleeni, kun mietin omaa elämääni tässä informaatiosodankäynnin aallokossa ja tuulissa. Venäläisen anekdootin löysin MV-lehdestä, jota luen niin usein kuin suinkin voin.

Putin-trolli säilyy vapaana vapaassa Suomessa, vain lehtien mainostajat tarkkailevat cookie-keksiensä avulla webbikäyttäytymistäni ja toinen tyhjänpäiväisyys Torsti Sirén kirjoittaa päivittäisen kevennyksensä.

Pistin kännykkääni yhden tunnetun ja laadukkaan maksullisen palvelun, F-Securen Freedome, tietoturvan lisäämiseksi. Keskiviikon jälkeen on tämän muutaman päivän aikana ollut 1596 eri seurantayritystä GSM-liikenteeni tunnistamiseksi. Paljastan nyt ne, joita Tavoittamaton Juha kiinnostaa.

Minua hiukan jopa harmittaa se, että olen käynyt kännykällä lukemassa Naton, Kapon, USA:n ulkoministeriön ja Supon julkaisuja sekä Kavkaz-Centerin terroristisivua, amerikkalaisen kybersodan grand old mannin Joel Hardingin ja jopa Venäjän erään johtavan kyber-infosodan tämänhetkisen päättäjän sivuja/tiedostaja, mutta mikään vakava tahto ei seuraa meikäläistä trollia: F-Securen Freedome –ohjelma on pelastanut trollin ainoastaan Iltalehden, Ilta-Sanmien, MTV:n, Kalevan ja Hesarin mainostaja varten tehdyiltä seurantaohjelmilta.

F-Secure on suojannut ihan riittävästi suomalaisen Putin-trollin salaisuudet: poliittiset ja sotilaalliset tahot eivät ole edes seuranneet.

Kun pari vuotta sitten söin saslikia kahden venäläisen sotilashenkilön kanssa, joista toisella oli avoimesti paidassa: FSB tarkkailee sinua. Sellainen paita oli kunnia niissä piireissä, joissa käytännöllisesti katsoen kaikki olivat mukana sotilaskaupungin erityispalveluissa ja pikkupojat kertoivat tahtovansa tuollaiseen unelmatyöhön. Hän valitsi armeijassa desantteja erityistehtäviin.  Tahdoin mielikuvituksessani tarttua   pienen ihmisen suurentelevaan unelmaan, kun tämä mies laittoi kätensä olalleen ja sanoi: ”Me pidämme sinua veljenä”. Se toinen kenraalimies oli vieläkin tärkeämpi iso taho, mutta jääköön hänen nimensä salaisuudeksi.

Sitten kävi ilmi, että minun jo vuosikymmenen kauan kestänyt tuttavuus on itse asiassa Venäjän valtion kyber- ja infosodan johtava valtiollinen toimija, ei pelkästään mikään sellainen puhuva pää kuin sotatohtori Saara Jantunen Suomessa, vaan ihan valtiollisissa instituutioissa istuu Vladimir Putinin ja turvallisuuskoneiston eteen keskustelemaan tilanteesta sekä tekee valtiollisia ulkomaanmatkoja. 

Ja kävinhän minä jo kauan sitten tuo FSB:n palveluksessa olleen henkilön kanssa vakavaa keskustelua informaatiosodankäyntiä käsittelevän kirjan kirjoittamista, niin kuin venäjänkielinen Wikipedia tietää yhä kertoa. Hän ei toki silloin kertonut enää työskennelleen siellä. Kävin jopa FSB:n toimistossa eräässä muussa asiassa, jolloin minulle tarjottiin sieltä pöytää ja huonetta kirjan kirjoittamista varten heidän toimistossaan. En tarttunut tarjoukseen.

Joskus kerskaan niilläkin faktoilla, että vaimoni ukki oli miliisi- ja partisaanipäällikkö ja ukin isä oli koko suuren Neuvostoliiton ensimmäinen miliisi.  Vuoden vaihteessa nostatin itseäni surkeuden ja mitättömyyden syvyyksistä näillä kaikenlaisilla kuvitelmilla, joita toisen niukkuuteen sopeutuneen miehen, Jussi Parviaisen, kanssa kehittelin. Sittemmin olen tullut tuntemaan itseni ihan riittäväksi osa-aikaisena siivoojana, joka saa päivittäin syödä ruokansa, enkä enää kehittele itseäni suurempaa elämää: nyt voin paljastaa, että SUPO:n, Puolustusvoimien kyberkeskuksen, Kapon, Suomen ulkoministeriön, Yhdysvaltain eri palvelujen tai Venäjän valtiollisten instituutioiden (ulkoministeriö, suurlähetystö, turvallisuuspalvelu) kansioissa ei ole yhtäkään tiedostoa tai mainintaa minun nimelle!

Pienenä ihmisenä olen päivääni hauskuttaakseni antanut valikoitujen faktojen avulla tilaa suuremmille unelmoinnille sen mahdollisuuden puolesta, että en olisi sittenkään Tavoittamaton Juha: ehkä jotain tärkeää on minussakin, jonka tähden joku jopa kiinnostuisi kyyläämään. Mutta ei toden totta!!!! Tavallinen elämä alkaa näyttää kummalliselta, kun ja jos tavallista elämää osaa kirjoittaa "sopivasti".

Kukaan ei koskaan ole minua kyylännyt, kaikkialla tiedetään minut osa-aikaiseksi siivoojaksi, joka internetissä ampuu vain kovia sanoja twitterissa, bloggerissa ja Facebookissa. Kun Jessikka Aro julkaisee nyt toimeentulonsa pelastamiseksi kirjan ja luennoi vanhat tarunsa 1000 euron luentohinnalla, niin älkää edes kuvitelko, että sielläkään olisi mitään tuntematonta tietoa elämästäni paljastettu! Ei edes Jessia kiinnosta: ei syntyisi fantasioita edes sen jälkeen jos hän erehtyisi takaisin pirin salattuihin satuihin!

Pelkästään päivänsä pelastamiseksi näyttäen täten julkisuuteen siis vieläkin surkeamman olennon kuin nämä itse tuntevat itsestään, niin everstiluutnantti Torsti Sirén, Helsingin Sanomien Laura Halminen (LauraHuu), trolli-majuri James Mashiri ja sekatyöpropagandisti Rysky Riiheläinen iskevät huumoria kustannuksellani. Kukaan ei ole OIKEASTI kiinnostunut: SUPO ja kyberyksikkö eivät korvaansa heilauta, koska he tietävät: ”Tavoittamaton Juha”.

Kuvassa allekirjoittanut:

Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha