lauantai 30. heinäkuuta 2016

Todenperäisen informaation saaminen on vi@@n vaikeaa ja tärkeää

Eilen perjantaina oli minulle vanhan elämäni katastrofaalinen päivä: todenperäisen salaamattoman information saaminen osoittautuu tärkeäksi ja välttämättömäksi.

Joku outo isku tapahtui MV-lehden mykistämiseksi. Poliisi oli vaatinut salaista käsittelyä ja välitöntä sulkemista ilman päätoimittajan kuulemista. MV-lehti oli pimeänä muutamia tunteja ja osa kansakunnasta juhli, kun tiedonvälitys oli jälleen rajoitettua ja ohjattua.

Minua vastaan iski samanaikaisesti informaatiopommi: vuokran maksu heinäkuuulle oli rahapulassa suunnitellusti siirretty kuukauden viimeiseen arkipäivään, jolloin perheemme molemmat siivoojat saisivat pikkupalkkansa.

Vaimo sai jo päivällä tietää, että hänelle ei ollut maksettu palkkaa lainkaan, vaan se tulisi kahden viikon kuluttua. Hän ei kertonut minulle. Odotin ja kyselin, miten suoritamme vuokranmaksun ja milloin se hoidetaan.

Vasta alkuyöstä kello 22:30 sain lopulta salatun infon, että palkkaa ei ollut maksettu, joten minun piti maksaa koko 730 euroa juuri nyt. Maksu itsessään olisi helpompaa, jos asia kerrotaan asiallisesti avoimesti heti. Olimme toki sopineet, että maksaisin vain 100 euroa hänen minulta lainaaman rahan korvauksena.

Informaation rajoittaminen ja tiedon salaaminen loukkasi minua kovasti, mutta johti siihen, että oli pistettävä tili nolliin ja tiedettävä, että päivän ostosten jälkeen se menee miinukselle. Niin kävi, kun tiedonvälitys syystä tai toisesta ei ole riittävää ja avointa.

 On kaunista sanoa, että elämästä häviää into ja maku, kun tiedonvälitys ei ole reilua ja avointa.

 Ja yhteiskunnan suhteessa puhutaan soveltuvin osin samasta MV-lehden tiedonvälityksen lopettamisyritysten kanssa, vaikka kerrotaan, että verkkojulkaisu taas toimisi. Kansalaiset tahtovat oikeuden saada avoimesti kaiken infon ja itse ratkaista päätöksentekoaan varten, onko info tarpeellinen!

Kaiken jälkeen lauantaina minulla on niin v-mieli, että päätin kävellä 30 km:n työmatkani, jotta saan rauhan mieleeni, joka oli ärtynyt riittämättömän ja rajoitetun tiedonvälityksen seurauksena. Miten kansalaiset marssivat, kun saavat tietää valtamedian riittämättömän ja rajoitetun tiedonvälityksen pettäneen heidät?