maanantai 8. elokuuta 2016

Donbassin tietotoimisto Doni Press ja Janus Putkonen infohyökkäyksen kohteena


Olen lukenut eräästä iltapäivälehdestä ja Rysky Riiheläisen blogista tietovuodosta, joiden avulla nämä tahot ovat pyrkineet etsimään kaiken keksittävän pahan Donbassin tietotoimistosta Doni Press ja sen johtajasta Janus Putkosesta.


Minua itseäni hämmästyttää noissa tiedoissa ihan toisenlaiset asiat, ehkäpä siksi että minulla ei ole pahaa tahtoa.


Vaikka tietovuodon sanotaan olevan valtava, niin mitään oikeasti salaista ja hämärää ei ole sittenkään paljastunut! Varmasti pahatahtoisest tahot olisivat tuoneet esille tärkeät suomalaiset nimet ja ulkomaiset nimet, jos sellaisia olisi ollut tarjolla isossa aineistoissa.


Minua ainakin järkyttää, että tietotoimiston väki työskentelee muutamalla sadalla eurolla kuukaudessa! Tämä osoittaa, että Kremlin suuret rahat eivät todella vuoda paikalle! Jo FSB:n konttorineidin palkka on moninkertainen näiden työntekijöiden palkkaan Donbassissa!


Rysky kirjoittaa: "Johtaja Janus Putkonen, joka vastaa majoituksesta, autoista ja bensakuluista, saa 90 000 ruplaa eli noin 1220 euroa."


Kun vertaa Januksen vaativaa tehtävää, niin palkka koko kuukauden työstä jää silti monta kertaa pienemmäksi, kuin hänen luonaan alueella vierailevien suomalaisten toimittajien ulkomaanpäivärahat muutaman päivän reissusta! Rysky Riiheläinen sai monta kertaa kovemman palkan kesäkolumnistina, vaikka hänen kolumnejaan ei kukaan kaivannut.


Kun vertaan omaan toimeentuloon, niin 90 minuutin aamusiivouksen ja työttömän peruspäivärahan (ei siis mitään ansiosidonnaisia) jälkeen toimeentuloni on parempi, koska minun ei tarvitse maksaa mitään työkuluja!


En ikinä uskonut, että Doni Press olisi ollut näin niukoilla varoilla ja suurella kutsumuksella toimiva riippumaton tietotoimisto, kuin millaiseksi se nyt osoittautui. Minä toivoisin, että Venäjän instituutiot olisivat avoimesti isolla panoksella tukemassa tiedonvälitystä, jos vaikka eivät tahdo olla sekaantuneet sotilaalliseen konfliktiin Novorussijan puolustajien ja Ukrainan välillä.


Tietovuoto ei anna mitään vihjettäkään, että Putkosen toimisto pyrkisi vääristelemään faktoja. Sellaiset viestit olisi varmasti kaivettu julkisuuteen! Sitä vastoin toimittajien luokitteluun eri värien avulla on kiinnitetty huomiota. Se on kuitenkin mitä luonnollisin toimi kriisialueen tietotoimistolle, joka hyvin on nähnyt, että jotkut suomalaiset "toimittajat" voivat olla hyvin vaarallisia.


Kuvassa blogin kirjoittaja, joka ei ota kantaa Donbassin alueen politiikkaan, vaan toteaa elämän helpommaksi ja toimeentulon turvatummaksi osa-aikaisena siivoojana Suomessa kuin tietovuoden perusteella vaikeissa oloissa ja vastuullisessa tehtävässä toimivan Doni Pressin johtajan toimeentulo, joka sittenkin näyttää perustuvan vapaaehtoisiin lahjoituksiin.

Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha