tiistai 30. elokuuta 2016

Poliisi ei salli tunnistaa julkisesti turvapaikkahakijan statustaPoliisi on ilmoittanut tiedotteessaan 29.8.2016, että poliisilaitosten täytyy vaieta julkisuudessa turhapaikkahakijan statuksesta. Myöskään rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa. 

Valitettavasti sama totuuden väärentämistä vaaditaan kansalaisilta, jotka ilmoittaisivat poliisille ongelmista.
Poliisi tiedottaa 29.8.2016:


”Pääsääntöisesti yksittäisen turvapaikkahakijan statuksen kertominen julkisuuteen on lähes kaikissa operatiivisissa tilanteissa sekä esitutkinta-asioissa kiellettyä. Siten esimerkiksi rikoksesta epäillyn turvapaikkataustaa ei voi julkistaa.”


Poliisi tiedottaa.


Poliisi ilmoittaa onnellisesti Pohjanmaalla, että heillä ei ole tapahtunut turvapaikanhakijoiden toimesta rikoksia kesän aikana, paitsi yksi. Muualla Suomessa onkin sitten eri tilanne, mitä tämä poliisi-ilmoitus ei tiedottanut. Esimerkiksi ”nuorten miesryhmien” tekemät ahdistelu- ja seksuaalirikokset rienaavat Etelä-Suomea.  

Poliisi ei kerro, mihin lakiin ja laintulkintaan he perustavat tarpeensa vaieta julkisuudessa turvapaikkahakijan statuksesta.

Totuuden pimentäminen on tullut tunnetuksi valtamediassa jo kauan aikaa. Totuuden kertominen on johtanut julkisesti moitteisiin vaihtoehtoismediaa ja kansalaisaktivisteja vastaan ”vihapuheesta” ja ”rasismista”. Totuuden ja pimittämisen välinen kuilu syvenee, mikä ei voi olla loppujen lopuksi hyväksi suomalaiselle yhteiskunnalle ja keskusteluilmapiirille.

Viimeaikaiset useammat havainnot suomalaisen vasemmiston radikalisoitumisesta liittynevät mahdollisesti totuuden ja pimittämisen välisen kuilun pahentumiseen.

Ilmiö ei ole suinkaan uusi. Keskiviikkona 8. syyskuuta 2010 koin hyvin koskettavasti poliisin oudon linjauksen. Kävelin Mannerheimintietä pitkin Abdullah Tammen kanssa, joka oli tuolloin vielä muslimimies. Kävelimme Helsingin keskustassa ilman mitään kylttejä, megafoneja tai lentolehtisiä. Meillä ei ollut mitään mielenosoitusta tai muuta sellaista.

Pian yllätyimme, että pakolaiset olivat tarkkailleet meitä Mannerheimin kadun kulmasta Bulevardi 2:n parvekkeelta. Tuossa rakennuksessa hallinnoitiin siihen aikaan Kavkaz-Center –nimistä terroristisivustoa, joka on yhä edelleen YK:n Al-Qaida -pakotelistalla. Yhtäkkiä toistakymmentä entistä tshetsheenitaistelijaa ympäröi meidät. Heidän tuomat kyltit meitä vastaan olivat pienin paha. Hurjimmat entiset taistelijat puhuivat kaulan katkaisusta ja näyttivät kaulaan sellaisia merkkejä.

Nämä pakolaiset tiesivät meidät jo aiemmin, koska olimme puhuneet Helsingin Muslimit ry:n edeltäjän Islamin Aika –ryhmän jihadistisolun toimista sekä Mikael Storsjön kytköksistä. He tulivat Storsjön hallinnoimasta toimistosta alas kadulle.
Entiset taistelijat ja Mikael Storsjö järjestivät Helsingissä yllättävän mielenilmauksen kahta kantasuomalaista ihmistä vastaan.

Taistelijoiden joukko jatkoi meidän kahden vanhemman puoleisen miehen ympäröintiä läpi kaupungin, kun kävelimme toria kohti. Kun ymmärsin valokuvata nämä rajusti toimineet entiset taistelijat, Interpolin terrorismirikoksista kansainvälisesti etsintäkuuluttama mies yritti ottaa pois kamerani. Muutamia kuukausia myöhemmin Venäjän valtio lähetti Suomen valtiolle luovutuspyynnön tästä henkilöstä oikeudenkäyntiä varten, mutta Suomessa Korkein Oikeus torjui pakolaisen luovutuksen oikeudenkäyntiin terrorismin rikoksista, laittomasta asekaupasta yms.

Etsintäkuulutettu taistelija yrittää pysäyttää ja ottaa kameran. Tätä miestä Suomi ei luovuttanut oikeudenkäyntiä varten.

Kun tilanne muuttui entistä jännittyneemmäksi, jopa pelottavaksi, ja olimme jo epäonnekkaasti yrittäneet karistaa seurastamme tšetšeenit, niin Abdullah Tammi päätti eläkkeellä olevana palomestarina kääntyä asianmukaisesti virkavallan puoleen. Hän soitti poliisille: ”Toistakymmentä tšetšeeniä uhkaavasti yrittää motittaa meitä, ympäröi ja uhkailee”. Poliisi suorastaan suuttui, kun Tammi määritti nuo miehet tšetšeeneiksi: ”Ette saa sanoa meille, että he ovat tšetšeenejä! Yrittäkää selvitä itse!”

Vasemmalla Islam Matziev ja oikealla Abdullah Tammi.


Kauppatorilla hyppäsimme yllättäen paikalla seisoneeseen taksiin, jolloin Islam Matziev koputti taksin takaovea ja yritti avata. Islam Matziev on edellä mainitun Kavkaz-Center –sivuston administraattori. Hän toimi Tšetšenian taisteluissa radiomiehenä velipoikansa Yunus Matzievin kanssa, joka tuli paremmin tunnetuksi terroristijohtajan Shamil Basaevin henkivartijana ja radiomiehenä Beslanin terrori-iskussa. Taksi ajoi meidät turvaan.

Kavkaz-Center toimi tuohon aikaan Doku Umarovin virallisena viestintävälineenä. Matziev välitti Umarov viestejä, niin kuin hän välitti julkisuuteen myös Basaevin ilmoituksen Beslanin terrori-iskusta.  
Selväksi on tullut, että Suomessa ei totisesti saa sanoa julkisesti uhkia, jotka mahdollisesti liittyvät turvapaikanhakijoihin! Näin on ollut jo kauan Suomessa.

Poliisi Kirjoittaja ei ole yhteiskunnallinen aktivisti eikä ole missään yhteyksissä median vaikuttajiin.
 
Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha