perjantai 9. syyskuuta 2016

Kuka maksoi turvapaikanhakijoiden protestimatkan Savonlinnan Lehtiniemestä Helsingin Kalasatamaan?Minua häiritsee yksi pikku detalji! YLE kertoo, että Etelä-Savosta ja Savonlinnasta oli saapunut turvapaikanhakijoita Vapaa liikkuvuus –verkoston avulla Helsinkiin mielenosoitukseen Ulkomaalaisvirastoa vastaan. Minä kysyn Savonlinnaan kaipaavana Helsingissä asuvana työttömänä miehenä, kuka maksoi noiden protestihenkilöiden matkat?


Oliko Migrin edessä järjestetty protesti enemmän suomalaisten vasemmistoaktivistien toimintaa, jossa vain oli näyttelijöinä maksettuja turvapaikkamatkustajia, kuin turvapaikkahakijoiden itsensä virittämä tapahtuma?


Savonlinnan vastaanottokeskuksesta Lehtiniemestä tulee turvapaikanhakijan matkustaa ensin Savonlinnan keskustaan. Bussi kulkee puolen tunnin välein.
Savonlinnan vastaanottokeskuksesta oli torstaina 8.9.2016 saapunut seitsemän turvapaikanhakijaa mielenosoitukseen maahanmuuttovirastoa vastaan Helsingin Kalasatamaan. Mielenosoittajat protestoivat kielteisiä turvapaikkapäätöksiä, joita maahanmuuttovirasto oli antanut Irakin, Afganistanin ja Somalian kansalaisille.

Tampereelta lähti myös kymmeniä Helsinkiin mielenosoitukseen.

Vapaa liikkuvuus –verkosto kertoo, että he järjestävät ”vastarintaa karkotuksia vastaan”. Verkostoa johtaa Markus Himanen, jonka ajatuksia Kansan Uutiset ovat joskus esitelleet. Hän on esiintynyt myös Vasemmistotaiteilijoiden ja –kulttuurityöntekijöiden toimintaryhmän VATAK:n toimintapäivässä. Häntä on jo vuosia sitten myös Ajankohtainen Ykkönen esitellyt ”tutkijana” kommentoimassa narisevalla, flegmaattisella äänellään maahanmuuttopolitiikkaa, kuten tässä asiassa muuanpoliitikko dokumentoi esityksen täsmällisesti.Toimittaja:
- Tuleeko mieleen sellaisia ongelmia, jotka olisi Suomelle tyypillisiä maahanmuutossa?

Himanen:
- Niin, mä en tiedä mitä...mulle ei oikeastaan oo koskaan selvinnyt mitä ne maahanmuuton ongelmat on ja...eikä mua myöskään sinällään...kiinnosta, eikä me olla niinku...kirjotettu siitä lähtökohdasta, että...mitä niinkun...uuteen maahan asettuminen niinku tarkottaa ja mitä siitä mahdollisesti niinku seuraa ihmiselle itselleen tai ympäristölleen, vaan me ollaan kiinnitetty huomiota siihen, mitä niinkun maahanmuuton kontrollista seuraa tota...siirtolaisille. Ja jos nyt ajatellaan mitä niinku...siinä mielessä...myöskään nää uusrasistit ei musta oo tuonu mitään niinku varsinaisia niinku...teemoja tai...oleellisia pointteja keskusteluun.
Kuka rahoittaa Markus Himasen narisevaa puhetta ja hänen johtamaansa Vapaa liikkuvuus -järjestöä?


Vapaa liikkuvuus –järjestö on saanut rahankeräysluvan, jonka lupa-aika päättyy 30.11.2016. Järjestö ei ole julkisesti ilmoittanut rahoittajiaan. On syytä otaksua, että Savonlinnan periltä Haapaveden rannalta mutta toiselta puolelta kuin kaupungin keskusta, Enonkoskentien ja Juvolantien matkojen takaa, turvapaikanhakijat eivät saapuisi Helsinkiin jonkun Vapaa liikkuvuus –verkoston mielenosoitukseen, jos heitä ei ole erityisesti aktivoitu suomalaisten toimijoiden puheiden ja rahojen avulla.

Turvapaikanhakijoiden reagoinnit, protestit ja valitukset Maahanmuuttovirastoa vastaan ovat ainakin merkittävässä määrin Suomessa suomalaisten tiettyjen poliittisten toimijoiden ja mediatahojen ohjaamaa ja innoittamaa toimintaa. On näin ollen paljon mahdollista, että suomalaiset tietyt poliittiset tahot järjestävät turvapaikanhakijoiden avulla häiriötä suomalaista viranomaistoimintaa vastaan ja median avulla painostusta poliitikkoja vastaan. 

Suomalaiseen demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan kuuluu tietenkin kansalaisvapaudet. Nyt nämä suomalaiset toimijat käyttävät näitä vapauksia ja valitusoikeuksia painostus- ja häirintäkeinona tarjoten, kun Suomen viranomaiset harjoittavat ulkomaalaislain mukaista valvontaa.

Käännytyksiä ja karkotuksia on tapahtunut Suomesta kautta aikojen, eikä käännytyksellä ja karkotuksella ole sen pahempaa sisältöä, kuin lain mukainen valvonta maassa oleskelun edellytysten puuttumisesta. Virheitäkin tapahtuu ja sitä varten on valitusmenettely. Nyt tuo valitusmenettely näyttää nostetun esille poliittisen ja julkisen mielipidemuokkauksen sekä painostuksen työvälineeksi. Jos sellaisesta on kyse, niin tämä ei lisää lainkuuliaisuutta, vaan ilmentää inflaatiota laillisuutta vastaan.


Savonlinnan Lehtiniemen entisen oppilaitoksen tiloista järjestyi vastaanottokeskus kaupunkiin saapuneille turvapaikanhakijoille. Kuva: Soila Puurtinen/Itä-Savo
Savonlinnan vastaanottokeskuksesta Lehtiniemestä Rauhanlinnantieltä on lähtenyt protestimatkalle Helsinkiin muutama turvapaikanhakija. Rauhanlinnantieltä kulkee puolen tunnin välein paikallinen bussi Savonlinnan keskustaan. Paikallisliikenteen kertamaksu on 3,30 € Savonlinnassa. Mikäli turvapaikanhakija osaa käyttää matkahuollon nettipalvelua, hän voi saada bussilipun Savonlinnasta Helsinkiin 24 eurolla. 

Savonlinnata Helsinkiin matkustaminen ei ole ilmaista. Itse asiassa matkustaminen on kallista vähätuloiselle ihmiselle.


Tällä tavalla hän on kuluttanut 27,30 euroa päästäkseen Helsinkiin, jossa hänelle ei ole tarjolla vastaanottokeskuksen ilmaista ruokaa, majoitusta tai muita palveluja. Takaisin paluu maksaa myös 27,30 euroa, joten hintaa kertyy pelkästään matkakuluihin 54,60 euroa Savonlinnan ja Helsingin välissä, jos tahtoisi uskoa, että turvapaikanhakija ei Helsingissä käytä yhtään rahaa ruokaan, julkisiin liikennevälineisiin ja asumiseen. Minä en usko sitä, mutta joku voi olla vihreässä bluffissa ja uskoa sen.

Saman vuorokauden aikana tuskin Savonlinnasta Helsinkiin protestimatkalle matkustanut turvapaikanhakija matkustaa takaisin bussilla, koska jo yhteen suuntaan matka kestää niin paljon.

Minulle tämä on ihan henkilökohtainen juttu. Jo parin vuoden ajan minä en ole työttömänä suomalaisena miehenä löytänyt varaa käydä kotipaikkakunnalla Savonlinnassa. Myönnän jo valmiiksi kaikki nämä kuullut tavanomaiset syytökset tosiksi, että olen oikeasta syystä työtön, koska en ole kielitaitoinen, ahkera, korkeasti koulutettu moniosaaja. Sellaisia ovat kaikki turvapaikanhakijat, jotka ovat saapuneet Suomeen. En valita nyt työttömyydestä, joka on minun osaamattoman ihmisen oma vika. 


Maahantulleiden moniosaajien taloudellinen kyvykkyys matkustaa Savonlinnan periltä Lehtiniemestä Helsinkiin protestitapahtumaan ihmetyttää.

Jos käytän liki 60 euroa matkakuluihin, niin minä en mitenkään selviä sen jälkeen vuokrasta, ruoasta ja puhelinlaskuista. Ei ole yksinkertaisesti varaa käydä Savonlinnassa, mistä minä vasta eilen murehdin puhelimitse myös äidilleni, jota olisi kiva nähdä myös Savonlinnassa.

Moniosaajiksi saapuneet turvapaikanhakijat matkustavat Savonlinnan syrjäseuduilta Helsinkiin protestoimaan. Mistä he ovat löytäneet liiat rahat matkakuluihin, kun tavallinen suomalainen työtön ei löydä vastaavia matkarahoja?

Lähteet
Itä-Savo


Kuvassa Juha Molari helmikuussa 2016 pari viikkoa sen jälkeen, kun olin ottanut yhteyttä pappisviran palauttamiseksi Helsingin hiippakunnan tuomokapituliin. Vielä syyskuussa 2016 en ole saanut vastauksia. Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM+358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha