keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Perussuomalaisten valinnat ja ”Uusi vaihtoehto” eivät vaikuta ”poliittiseen elämääni”EU:n muutokset


Suomessa nähty poikkeuksellisen avoin petos puoluedemokratiaa vastaan ei vaikuta minun ”poliittiseen elämääni”. Moraalisesti tukeni on Jussi Halla-ahon puolella, vaikka vaalikäyttäytymiseeni tämä moraalinen tukeni ei vaikuta. Ei ole näköpiirissä tulevaisuutta, jossa äänestäisin ketään ehdokasta missään puolueessa.

Suomen hallituksen pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo olivat ilmeisen tietoisia perussuomalaisten puolueesta tehtävästä loikkauksesta, koska he puuttuivat niin kiivaasti perussuomalaisten valintoihin. Jussi Halla-aho ilmoitti puolueen noudattavan jatkossa tarkasti hallitusohjelmaa. Tämä sitoutuminen ei riittänyt, koska Sipilä ja Orpo tiesivät toisen pelin olemassa olevaksi.

Kokoomus on vaihtanut hallitusvuosiensa aikana puheenjohtajaansa, mutta hallituskumppanit eivät ole protestoineet uuden kokoomuksen jatkamista hallituksessa. Toisen puolueen omiin johtajavalintoihin ei puututa.

Jussi Halla-ahon näkemys Juha Sipilän hallituksen tarpeesta liittyä Macronin ja Merkelin liittovaltio-ohjelmaan, EU:n integraation tiivistämiseen suvereenien valtioiden kustannuksella, on ilmeisen todellinen. Halla-ahon johtamat perussuomalaiset hylättiin hallituksesta näiden tulevien pyrkimysten johdosta, joita varten haluttiin entistä ”EU-myönteisempi” yhteistyöporukka.

Macronin ja Merkelin linjan mukana tarvitaan myös enemmän matutus-myönteinen poliittinen kumppani Suomen hallitukseen, eikä Jussi Halla-aho olisi ollut sopiva tässä – pikemmin kaikkein vastenmielisin vaihtoehto.

Jussi Halla-ahon linjaukset ovat näissä edellä mainituissa kohdissa lähellä niitä, joita itsekin tuen. Hänen poliittinen ohjelmansa ei ole kuitenkaan kokonaisuudessaan riittävän lähellä minun vakaumustani. Niin ei ole minkään suomalaisen puolueen tai puolueeksi pyrkivän. Siksi en todennäköisesti seuraavissakaan vaaleissa äänestä mitään, niin kuin en ole äänestänyt useissa edellisissä vaaleissa.

Sopivan ehdokkaan tulisi olla sopivassa puolueessa tai ryhmässä, jossa suhteellisen johdonmukaisesti vastustetaan Macronin ja Merkelin agendaa liittovaltiokehityksestä sekä heidän avointen rajojen pakolaispolitiikkaa, jonka seurauksena ja pyrkimyksenä on eurooppalaisen väestörakenteen muuttaminen.

Sopivan ehdokkaan tulisi olla sopivassa puolueessa, jossa johdonmukaisesti vastustetaan Suomen liittymistä EU:n ja Yhdysvaltojen määräämiin Venäjä-sanktioihin. Ehdokkaan ja puolueen tulisi ajaa Ukraina-sanktioita sekä tukea valtiollisten suhteiden avaamista Donetskin kansantasavaltaan. Lisäksi Krimin alueen kanssa tulisi löytää hyvin yhteistyömuotoja politiikan, kulttuurin ja talouden alueella.

Nato

En äänestä mitään ehdokasta, jonka puolueessa ilmenee tukea sotilasliitto Naton jäsenyyden puolesta. Yksittäinenkin Nato-kiimassa oleva ehdokas puolueessa on liikaa sille, että äänestäisin ketään ehdokasta puolueesta. 

Puolueen tulee johdonmukaisesti ajaa Naton kanssa solmittujen isäntämaasopimuksen ja kyberpuolustuksen puiteasiakirjan purkamista sekä ns. EU:n ja Naton Hybridikeskuksen sulkemista, sotaharjoitukset Naton ja sen liittolaisten kanssa on lopetettava.

Uskonto

Uskontojen suhteen en voi äänestää ehdokasta, jonka samassa puolueessa olisi arvoliberaaleja tai uskonnollisesti agnostikkoja tai jopa ateisteja. Edellytän, että ehdokas on kristityksi tunnustautuva ja hänen puolueensa sitoutunut kristittyihin arvoihin. Mikäli puolueessa on buddhalainen tai muslimi, niin tämä puolue ei voi olla minun äänestyksen kohteena. 

Nämä uskontoon liittyvät seikat rajaavat minut pois perussuomalaisista, koskapa Halla-ahoa on voitu määritellä jopa ateistiksi. En äänestä ateistin johtamaa ryhmää, vaikka Halla-ahon ateismi ei ole hyökkäävää tai vihamielistä.

Jyrkkä ei sodomalle ja gomorralle

Eettisissä kysymyksissä vaadin sopivalta ehdokkaalta sopivassa puolueessa, joka suhteellisen johdonmukaisesti on tällä samalla linjalla, että homopropagandan julkinen demonstrointi kielletään tavalla tai toisella Pride-kulkueen kaltaisissa tapahtumissa, sekä koulu- ja kasvatustoiminnassa. Linjani on tässä kohtaa yhtäläinen Martti Lutherin ja Venäjän ortodoksisen kirkon näkemyksen kanssa, vaikka jälkimmäinen on jossain määrin tarpeettoman liberaali asian suhteen nykyään.

Sodoman ja Gomorran kirkon, ”Suomen evankelisluterilaisen kirkon”, ”piispat” Björn Vikström, Irja Askola ja Kari Mäkinen ovat irtaantuneet kristinuskosta ja luterilaisesta vakaumuksesta edellä mainituissa teemoissa. Pidän tärkeänä, että poliittisten vaalien ehdokas ja puolue johdonmukaisesti sanoutuu irti myös Sodoman ja Gomorran kirkon valitsevista linjauksista. Ehdokkaan on kyettävä sanomaan jopa hengellisessä mielessä apostoli Paavalin saaman apostolisen tekstin tavoin, että homoseksuaalisuudessa elävä ja harjoittava ihminen ”ei peri Jumalan valtakuntaa”.

Päihteet


On täysin selvää, että en tue ehdokasta enkä puoluetta, joka olisi lieventämässä alkoholin saatavuuden rajoituksia. En myöskään tue ehdokkaita, jotka hyväksyvät vapaamielisemmän asenteen kannabis-huumeen käyttöön tai muiden huumeiden käyttöön. Ehdokkaan tulee kyetä toimiin raittiin elämän puolesta.
Tässä ei suinkaan ole kaikki erittäin tärkeät ehdot äänestyskäytökselleni. Myös työllisyys- ja sosiaalipolitiikassa on monia tekijöitä, joita pidän tärkeänä. 

Näin ollen näköpiirissäni ei ole yhtään puoluetta tai ehdokasta, jota voisin tulevissa vaaleissa edes äänestää – yhtä vähän kuin edellisissäkään vaaleissa. Mikään ei muuttunut tilanteessa perussuomalaisten jakautumisen seurauksena.

Viimeisen blogini jälkeen olen hankkinut takaisin puhelimen, joka on jälleen käytössä


Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM +358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha