perjantai 11. elokuuta 2017

Marko Enqvist ja Ylilauta mielikuvituksen pyörteissä

Googletin itseäni ja havaitsin kahdella sivustolla vilkasta mielikuvitusta.

Marko Enqvist oli omassa blogissaan käyttänyt outoa menetelmää todistaakseen MV-lehden venäläisen agendan.

"Menetelmään" kuului poimia niitä henkilönimiä, joilla olisi oletettavasti "venäläismielinen" maine.

Kun Johan Bäckman sattuu tuntemaan minut, silloin tietysti Markon logiikan mukaan olisi todistettu koko MV-lehti Kremlin ohjelmaksi! Logiikalla ei ole mitään tekemistä Markon argumentoinnin kanssa, mutta se ei häntä häiritse.

Ylilauta käyttää yhtälaista menetelmää mielikuvituksensa todistamiseen.

Tietenkin ensi sijassa Enqvistin ja Ylilauta-sivuston muutaman kirjoittajan mielikuvituksessa on kyse itsensä viihdyttämisestä: salaliittoteorioita tarvitaan, koska todellisuus on niin tylsä!

En tunne Marko Enqvistiä enkä ole hänestä kuullut aiemmin mitään. Ehkä hänen nimensä on vain mennyt ohi, koska hän ei ole sanonut mitään merkittävää. Muutaman kuvan löysin netistä. Hän näytti hiukan pullealta mieheltä tympeissä kuvissaan.

Nuo tahot mystisoivat Bäckmanin tuntemisen avulla minun arkisen henkilöhistorian, vaikka yhtä hyvin he olisivat voineet poimia historiastani kymmeniä muitakin ihmisiä, joilla on toisenlainen poliittinen historia. Sitä he eivät tee, sillä mielikuvitus ei siedä arkista todellisuutta, joka on aina moni-ilmeinen.

Ylilauta-sivusto ja Enqvist ovat karuja esimerkkejä löperöstä ajattelusta, johon valitettavasti sorrutaan myös paremmissa turpo-piireissä. Olen toistuvasti sanonut, että myös Janne Riiheläinen ja Saara Jantunen syyllistyvät hyvin vastaavaan kestämättömään yhteyksien rakenteluun. Jantunen on harjoittanut sitä erityisesti pamfletissaan, jonka Otava julkaisi.

Tietenkin tunnen Bäckmanin, mutta siinä ei ole mitään mystistä. Lukuisat ihmiset tuntevat hänet. Tällä hetkellä elän pikkuriikistä elämääni Helsingissä siivoojana ja hän jossain suuressa maailmassa elää aktiivisesti.

Minulla ei ole päässyt muodostumaan suuria kokemuksia Venäjän tärkeistä piireistä. Olen vain elänyt oman perheen ehdoilla arkielämää. Siinä arkielämässä kohtaa eri ihmisiä.

Kerran tapasin RT-kanavan erään pomon kodissani Helsingissä ja kysyin silloin, että voisinko kirjoittaa heille blogia. Hän vastasi pari viikkoa myöhemmin, että kirjoita vaan turvallisuuspolitiikasta. Mitään ohjetta sisältöön en koskaan saanut. Mitään suuria suhteita ei syntynyt. Elin yhä edelleen pientä työttömän elämää Itä-Helsingin laitamilla.

Noita houreita ja salaliittoteorioita näkyy tietysti tyypillisesti siellä, missä "tyypit" karkottavat surkeuden tunnetta tympeästä elämästään. Säälittäväksi tilanne muodostuu ajan mittaan noiden houreisten tarujen kehittäjien itsensä ja  erityisesti heitä tukevien tahojen tähden.
Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM +358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha