keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Atte Kaleva – olisitko sittenkin paras suvakkiarmeijan kapteenina?

Atte Kaleva on jonkin sortin sotamaisteri, joka touhuaa netissä oudosti herjaten Suomen kansalaisia. Tätä hän on harjoittanut jo aiemminkin, ei vasta tänään satavuotista Suomea perverssillä tavalla juhlien.

Hiukan muutama sana taustaksi miehestä nimeltä Atte Kaleva, minkä jälkeen arvio sotamaisterin tunteiden purkauksesta itsenäisyyspäivänä 6.12.2017.

Sotamaisteri Atte Kaleva kirjoittaa lööperiä Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2017.

Atte Kaleva mollaa aktiivisesti


20.-21. huhtikuuta 2016 havaitsin, että kumma mies tuo Atte Kaleva. Hän oli innolla mukana, kun everstiluutnantti Torsti Sirén keksi tarinoita mollaten meikäläistä osa-aikaista siivoojaa. Atte liittyi tuohon vihakirjoitteluun.

Itse asiassa kiinnitin ensimmäistä kertaa huomiota Atte Kalevan merkilliseen mielentilaan jo 14. joulukuuta 2014, jolloin hän ampaisi EU:n tiedustustelujohtaja, kontra-amiraali Georg Alafuzoffia vastaan. Erityisen kiinnostavalla tavalla vaikutti siltä, että nyt koira älähti, kun kalikka kalahti.

Joulukuussa 2014 Atte Kaleva koki, että Alafuzoff olisi vihjaissut virkamiesten etenevän urallaan parhaiten Nato-maissa, jos on rähmällään esimiehiään kohtaan. Atte Kaleva ärsyyntyi, koska hän koki Alafuzoffin moittivan Naton tiedustelua poliittisesta värittyneisyydestä.

Sotamaisteri Atte Kaleva ainakin paljasti noilla ärhentelyillään sen, millä korteilla hän toivoi oman urakehityksensä parantuvan nykyisestä vaivaiselostaan. Se ei kylläkään parantunut mihinkään. Alafuzoff oli hänen mukaansa lausunut sellaista, mitä ei saisi julkisesti paljastaa.

5.7.2017 everstiluutnantti Torsti Sirén levitti salaliittoteoriaansa Venäjän informaatio-operaatiosta, joka toteutuisi MV-lehden välityksellä. Torsti Sirénin levittämä ja Janne Riiheläisen kirjoittama mielipidekontrollia vaativa mustamaalausjuttu sai suosionosoituksia juuri sotamaisteri Atte Kalevalta. Itse asiassa sotamaisteri toistaa nuo samaiset väitteet nyt itsenäisyyspäivänä 6.12.2017.

Atte Kaleva liittyi Jessikka Aron kauheaan liioitteluun, jossa hän kuvailee kauhean MV-lehden hirveää vaarallisuutta.

Helmikuussa 2017 Jessikka Aro määritteli Facebookissa MV-lehden jopa ”todelliseksi uhkaksi Suomen sananvapaudelle, demokratialle ja turvallisuudelle”. Kyseessä ei olisi siis mikään pikkuriikkinen kiusa, vaan ”todellinen uhka”. Tähän arvioon liittyi myös sotamaisteri Atte Kaleva.

Kun tshetseenien laittomasta maahantuomisesta vankeusrangaistuksen saanut Mikael Storsjö (vihreät) riemuitsi Facebookissa 4.10.2016, että Irja Askola ja Helsingin tuomiokapituli eivät hyväksyneet paluutani heidän hiippakuntaansa pappisvirkaan, niin paikalle riekkujaisiin riensi sekä Jessikka Aro että sotamaisteri Atte Kaleva!

Erikoista Atte Kalevan osallistuminen riekkujaisiin yhdessä Mikael Storsjön kanssa on senkin tähden, että sotamaisteri esiintyy terrorismin asiantuntijana. Mikael Storsjön kustantama Kavkaz-Center on jopa YK:n turvaneuvoston Al-Qaida-sanktiolistalla tunnustettu terroristiseksi resurssiksi. Storsjön kaveripiiriin kuuluu interpolin etsintäkuuluttamia terroristeja.

Esimerkiksi Aslanbek Hanchukaev tavataan Storsjö tuolloisen toimiston parvekkeella georgialaisen televisiokanavan haastattelussa. Kaleva rientää siis heti Storsjön Facebook-sivulle tykkäämään riekkujaisista!

Atte Kaleva itsenäisyyspäivänä 6.12.2017


Sotamaisteri Atte Kaleva kirjoittaa ”polarisaationtorjuntatalkoista”, mutta näin sanottaessaan hän tahtoo poliittisen repressiivisen tavoitteen mukaisia alistamis- ja pelottelukeinoja, demokratian tukahduttamiskeinoja.

Demokratian luonteeseen ei kuulu perusoikeuksien polkemista, yksiäänisyyden pakkoa, näennäisdemokraattista keskustelua yksimielisten kesken. Demokratian luonteeseen kuuluu kansalaisten oikeus haastaa ja arvioida kriittisesti vallankäyttäjiä ja mediaa, osallistua mielipiteen muodostukseen omien näkemystensä avulla. Tietenkin näiden ilmausten tulee olla rauhanomaisia eli väkivallattomia.

Sotamaisteri Atte Kaleva lähtee toisenlaiselle linjalle. Hän vetoaa näennäisesti jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrootin persoonalliseen lausumaan: ”Suomi on hyvä maa, sitä kannattaa puolustaa!” On kuitenkin täysin epävarmaa, tajusiko Kaleva yhtään mitään Ehrnrootin sanomisesta. Epäilen myös kovasti, että Kaleva ei ole ikinä edes keskustellut demokratiasta ja Suomen tilasta Ehrnrootin kanssa kahdenkesken.

Toisin kuin Atte Kaleva, olen keskustellut Suomen tilasta kasvotusten jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrootin kanssa. Tämä tapahtui Pasilassa vuonna 1994 sinä aikana, kun Jari Sarasvuolla ja Simo Rantalaisella oli muita vieraita studiossa Hyvät, pahat ja rumat -ohjelmassa.
Atte Kaleva vetoaa siihen, että maanpuolustustahdolle olisi uhkaksi, että Suomi yhteiskunnallisesti polarisoituu. Hän pistää syyksi sosiaalisen median aikakauden. Vastakohdaksi hän väitää, että suomalaiset ovat aina olleet hyvin suvaitsevaisia ja empaattista kansaa.

Atte Kalevan esittämiä tilannekuvia leimaa äärimmäinen pinnallisuus, pelkistäminen ja harhaisuus.  Mahdollisesti ne ovat "poliittisesti yhteensopivia" vallitsevan EU-trendin kanssa, jossa kehitellään kauheita uhkia eurooppalaiselle demokratialle (so. vallaseliitille) siitä, että kansalaiset ajattelevat väärin.

Suomessa on aina ollut erimielisyyttä. Suomen itsenäistymistä seurasi järkyttävässä määrin suoranainen poliittinen kansanmurha. Toiseen maailmansotaan Suomi ei suinkaan käynyt yhtenäisenä, vaan osalta kansalaisista oli riistetty kansalaisoikeudet ja näiden lojaalisuus Suomelle muodostuikin tämän seurauksena heikommaksi. Vasemmiston rajut protestilaulut ja toimet ovat hyvin keski-ikäisten ja vanhemman sukupolven muistossa myös lähemmästä historiasta.

Ainakaan Atte Kalevan väite siitä, mitä Suomi on ”aina” ollut, ei pidä paikkaansa. Arvokkaampaa keskustelua hän olisi käynyt, jos olisi pohtinut, miten tuota luonnollista erimielisyyttä voi rakentavalla ja rauhanomaisella tavalla kohdata ja kuunnella.

Atte Kaleva vetoaa toiseksi auktoriteetikseen Suomen marsalkka Mannerheimiin: ”Eripuraisuus omissa riveissä iskee tuhoisammin kuin vihollisen miekka”. Tässäkin olisi lennokasta lausetta ansiokkaampaa ollut muistaa historian ikävä kääntöpuoli siitäkin, miten Mannerheim hoiti nykyaikaisen oikeuden mielessä jopa sotarikollisella tavalla Suomen kansalaisten teloitukset sisällissodan vuosina. Eripuraisuutta ei kyetty sallimaan lainkaan. Väärämieliset tapettiin. Eikä tämä kommenttini ole kannanotto punaisten tai valkoisten puolesta tai vastaan. Kyse on hyvästä ja huonosta tavasta, miten erimielisyys kohdataan.

Eripuraisuuden käsittelyssä noudetut militantit keinot ovat arveluttavia, kun rauhanomaisempia, rakentavimpia demokraattisia ratkaisumallejakin olisi olemassa. Sellaisia ainakin tarvittaisiin. Pakollinen hiljaisuus tai hiljentäminen voimakeinoin ei ole mitenkään ihanteellista, vaikka Atte Kaleva saisi puolelleen hurjimmat ylilyöntinsä tehneen Mannerheimin tietyissä yksittäistapauksissa.

”Suomalainen suuri enemmistö”


Atte Kaleva esittää varsin perusteettoman ja epämääräisen väitteen: ”Meitä, suurta enemmistöä, onkin aivan turha syyttää rasisteiksi tai muukalaisvihamielisiksi.” Hän ei sano, mihin hän perustaa näkemyksensä ja mitä hän tarkoittaa sillä. Tietenkään suomalaisten enemmistö ei miellä itseään rasisteiksi ja muukalaisvihamielisiksi.

Vaasan yliopiston mukaan nämä tolkun suomalaiset – selvä suomalainen enemmistö – katsoo, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt eivät saa oleskella Suomessa. Näin ajattelee 78 %:a suomalaisista. 78 %:a suomalaisista halusi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen henkilön poistamista Suomesta myös vastoin asianomaisen omaa tahtoa (ns. pakkopalautus).

Kun pakolaisbisneksen monenlaisiin lonkeroihin korruptoituneet poliitikot esittävät vasemmistoon kallistuvan median kanssa toisenlaisia visioita ja saavat osakseen sosiaalisessa mediassa kritiikkiä, niin on kyseenalaista menetellä Atte Kalevan tavoin moittien tuota sosiaalista mediaa. Avoimen yhteiskunnan vapauksia vääristävät tahot istuvat silloin valtaapitäviä myötäilevässä mediassa, joka yrittää iskeä tarinoita kansalaisten moraalitajun vastaisesti.

Analysoin pätevämmin MV-lehden tilanteen kuin Atte Kaleva


Atte Kalevan tilanneanalyysissä on vain toisen osapuoli – virkkeen alkuosa – totta:

”Moraalisessa ylemmyydessään piehtaroiva ja somekohusta toiseen väärinajattelijoita jahtaava ammattinärkästyjien suvakkiarmeija tekeekin Mannerheimin sanoin maamme keskusteluilmapiirille haittaa aivan siinä missä avoimen rasistinen ja vastenmielinen, Kremlin äänitorvenakin toimiva MV-lehden rajakkiporukka” (Atte Kaleva 6.12.2017).

Atte Kaleva voi kokea oman erikoisensa makunsa mukaisesti MV-lehden ehkä ”vastenmieliseksi”, eikä ole aihetta kiistellä makuasioista. Muilta osin väitteet ovat röyhkeää disinformaatiota, kun hän kirjoittaa ”avoimen rasistisesta”, ”Kremlin äänitorvena toimivasta”ja ”MV-lehden rajakkiporukasta”.

Itse katson kykeneväni analysoimaan MV-lehden toimintaa huomattavasti analyyttisemmin ja pätevämmin, kuin mitä sotamaisteri Atte Kaleva kykenee. Silti en ole missään nähnyt dataa ja dokumentteja MV-lehdestä ”Kremlin äänitorvena”. Pikemmin on kyse suhteellisen löyhästä kansalaisverkostosta, jossa on monenlaisia hiukan erilaisia ihmisiä, jotka poimivat uutistapahtumia kotimaasta ja ulkomailta.

Pelkkää ”Göbbelsin menetelmää” olen toistaiseksi nähnyt Kremlin liitosten osoittamisessa, mutta vähänkään järjellisen ihmisen tulisi jo pian ymmärtää, että MV-lehti ei ole todistettu ”Kremlin äänitorveksi” sillä että yhden törkyturvan jälkeen ilmestyy toinen, joka huutaa mustamaalauksen entistäkin kovemmin. Jos Janne Riiheläinen ryskyttää asiasta koko painovoimallaan ja Torsti Sirén kailottaa kuin palosireeniin asiaansa, niin sittenkään tuo disinformaatio ei muutu todeksi, kun Atte Kaleva kimittää edellisten jälkeen taas uudella äänenkorkeudella.

Tietenkin itsenäisillä suomalaisilla on erilaisia näkemyksiä asioista, myös Venäjä-suhteiden hoitoon, jonka Suomi on washingtonilaisen ja brysseliläisen vasallipolitikoinnin tähden hoitanut korkeintaan välttävästi. Itsenäiset suomalaiset ajattelevat myös eri tavalla, kuin Jussi Niinistö, Timo Soini ja Sauli Niinistö näiden suhteiden hoidosta. Yhä selvemmin valtaosalle suomalaisia Nato ei ole mikään onnellisten ihmisten yhteisö, jonne olisi älykästä pyrkiä. Siksi on luonnollista, että MV-lehdessäkin esiintyy valtaväestön tavoin kriittisiä näkemyksiä Brysselin ja Washingtonin tarjoamaa fantasiaa vastaan. Se ei tule Moskovasta Kremlin äänitorvena, vaan itsenäisen suomalaisen sydämestä! Sama koskee erittäin voimakkaasti myös maahanmuuttoon liittyvien asioiden hoitamista.

Minulla henkilökohtaisesti ei ole mitään suhteita, linkkejä eikä intressejä Kremlin suhteen. Myöskään mitään edellytystä ei ole toimia Kremlin äänitorvena. Itse päätän kirjoittaa MV-lehteen, silloin kun tunnen aiheelliseksi kirjoittaa. Ihan aina kirjoitustani ei ole hyväksytty julkaistavaksi. Kremlin tahtoa en kysele eikä kukaan oleta sellaista kyseltäväksi. Joka tapauksessa olen 100 %:n varma, että tiedän paremmin kuin Atte Kaleva todellisen tilan ”Kremlin äänitorvesta”. Sellainen väite on lööperiä, jota Atte Kaleva levittää julkisuuteen.

Täten tälläkin kohtaa sotamaisteri Atte Kaleva kirjoittaa siis valeuutista, palturia, disinformaatiota.

Mitä tulee väitteeseen ”rajakkiporukasta”, niin rajakki-sanalla viitataan maahanmuuttokriittiseen henkilöön, jonka argumentointi on naivis-aggressiivinen. Henkilö on käynyt ”elämän kouluja”, jolle todellisuus ja faktat eivät ole tärkeät. Hän vajoaa ”vajaamielisen” eli ”vajakin” tasolle rajakiksi.

Olisi epäkunnioittavaa kyseenalaa sotamaisteri Atte Kalevan älykkyyttä ja sivistystä, minkä varassa hän katsoo kykenevänsä arvioida muita ihmisiä. Omasta puolestani rohkenen tunnustaa, että ainakin koulutuksen määrässä Atte Kaleva jää hyvin vajakiksi sen suhteen, mitä itse olen opiskellut.

Mitä tulee faktojen tarkistamiseen, niin Atte Kalevan tuoreen kirjoituksen väitteet suomalaisten mielenlaadusta ovat juuri itsessään älämölöä ja fantasiaa: hän ei perusta tarinaansa dataan ja sen analyysiin.

Myöskään ”avointa rasismia” en voi allekirjoittaa MV-lehden suhteen sikäli kuin itse tunnen lehden ja olen vaikuttanut siihen. Pikemmin liityn siihen suomalaiseen valtaväestöön, jotka ovat tolkun ihmisiä: he eivät ole suvakkeja eivätkä korruptoituneet pakolaisbisneksessä, vaan arvioivat kehitystä vastuullisina aikuisina. Jos tällaista näkemystä kutsutaan ”rasismiksi”, silloin Atte Kaleva ei todellakaan poikkea ”ammattinärkystyjien suvakkiarmeijasta”, jota hän myös ennätti moitti osin hyvin aiheellisesti.

Olen säännöllisesti ja usein hyvässä kanssakäymisessä vierasmaalaisten kanssa töissä siivoojana, harrastusten parissa kuin muutenkin elämässä. Minusta ei saa kristillisen uskon eikä elämän kokemusteni tähden ”rasistia”. Tällaisena ihmisenä en suostu siihen naiiviin populismiin, jota kristitylle tarjoillaan, jotta pitäisi olla hyväuskoisena siis huijattavissa kaikenmaailman ihmisten saapuessa Suomeen näiden hukattua paperinsa ja vaatiessa elatusta.

Kyllä sotamaisteri Atte Kaleva olisi valitettavasti sittenkin parhaimillaan noiden ammattinärkystäjien suvakkiarmeijan kapteenina – parempi kuin missään sotilaan ja upseerin oikeissa tehtävissä.

Arvioitu lähde: Atte Kaleva


Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM +358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha