maanantai 29. tammikuuta 2018

Sauli Niinistön hyvät kilpailijat puuttuivat

Sauli Niinistö ei todellakaan vanhuseläkeläisenä ja erityisesti ajattelun takeltelun (josta kehnosti muotoillut lauseet heijastumana) takia herätä arvostusta. Politiikka on ollut huijarimaisesti kaksilla korteilla pelaamista. Mielestäni tämän on täytynyt olla ilmeisen nähtävissä kansalaisille.

Kuva ennakkoäänien laskennan jälkeen  

Paavo Väyrynen huomautti Saulin kaksista korteista, mutta valitettavasti Paavo ei iän johdosta ollut enää parhaassa iskussaan. Paljon terävämmin olisi pitänyt käydä kiinni Saulin tekoihin. Paavokin halusi lopulta tehdä itseään taas tunnetuksi eduskuntavaaleja varten.

Pekka Haavisto oli ehdokkaana täysin kelpaamaton minulle. Hänen uransa on puoluepoliittisen pelin tuotosta. Miehellä on pelkkä lukiokoulutus. Ei sen tason taustalla pidä valtiomieheksi enää pyrkiä. Se on kuitenkin mahdollista puoluevallan ansiosta. Haaviston moraaliton elämäntapa ja erittäin ryssävihamieliset puheet eivät myöskään tehneet mahdolliseksi hänen äänestämistä.

Laura Huhtasaari sai yllättävän paljon ääniä, vaikka hiukan ihmisten kanssa tekemisissä olevan aikuisen pitäisi tunnistaa Lauran epäautenttisuus: puhuva blondinukke, jolla ei ole läheskään riittävää omakohtaisesti muodostettua ymmärrystä maailman menosta ja Suomen historiasta. Huhtasaaren eräät russofobiset lausunnot tekivät nekin äänestämisestä mahdotonta.

Matti Vanhasen osaaminen oli varmaan riittävä, toisin kuin Laura Huhtasaaren tapauksessa. Vanhanen ei valitettavasti ole kykenevä presidentilliseen viestintään, hänellä ei olisi edes viran antamana karismaa. Tiedän monta uskollista keskustalaista vanhaa miestä, jotka antoivat äänensä Väyryselle.

Demarien ehdokas oli sivistynyt käytökseltään. Hän tuki Niinistön ulkopolitiikkaa, jota pelataan kaksilla korteilla. Vasemmistoliiton ehdokas ei ollut missään vaiheessa uskottava presidentiksi. Hänkin tuki Niinistön ulkopolitiikkaa, jota pelataan kaksilla korteilla. Näiden äänestäminen ei olisi tuonut mitään lisää Sauli Niinistön toimintaan. Niin useammat demarit antoivat äänensä Saulille kuin omalle ehdokkaalleen.

RKP:n ehdokas oli merkillinen vanha papparainen, joka oli suorittanut ylioppilastutkinnon ja opiskellut jotain Neuvostoliiton kommunistisen puolueen koulussa. Nyt papparainen oli Nato-kiimassa. Huvittava tapaus, paitsi hän oli vakavasti RKP:n presidenttiehdokas.

Saulin valinta ei ollut Saulin hyvyyttä, vaikka valtamedia rakensi hänelle vilpillisen "luotettavaa imagoa". Pääongelma oli, että oikeita hyvätasoisia muita ehdokkaita ei ollut.

 Kuvassa allekirjoittanut tammikuussa 2018 Tikkurilassa Paavo Väyrysen vaalitilaisuudessa.

Juha Molari, D.Th, BBA.
osa-aikainen siivooja
GSM +358 40 684 1172
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha