sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Suomi: hieman lisää terroristien turvapaikasta. Nikolai Malishevski, Strategic Culture Foundation 4.6.2013

Suomi: hieman lisää terroristien turvapaikasta.
Kirjoittaja: Nikolai Malishevski
Käännettävän tekstin lähde: Strategic  Culture Foundation 4.6.2013
Käännös: Juha Molari (epävirallinen käännös)

Suomalaisten virkamiesten vuorovaikutus tšetšeeniterroristien kanssa alkoi jo vuonna 1999. Rene Nyberg, korkea-arvoinen virkamies Suomen ulkoministeriössä, tapasi Tšetšenian edustajat Helsingissä EU-huippukokouksessa vuoden 1999 lopulla. Basajevin ja Khattabin rikollisjengit hyökkäsivät Dagestanin alueelta Tshetsheniaan ja sitten aloittivat pommi-iskujen sarjan Venäjän alueella Volgodonskista Moskovaan. Täsmälleen sillä hetkellä Suomen ulkoministeriön marraskuussa 1998 valmistelema aloite Euroopan unionille pohjoisesta ulottuvuudesta tuli käytännön toteutuksen vaiheeseen. Aloite tähtäsi rajuihin muutoksiin, jotka määrittäisivät Venäjän rajaa ja kattaisivat myös Karjalan Kannaksen, Suomenlahden saaret ja Novgorodin alueen tuoden nämä osaksi ”kuumaveristen suomalaisten kavereiden” etupyrkimyksiä. Suomi aikoi investoida noin 80 miljardia dollaria tähän ohjelmaa vuoteen 2020 mennessä.  

Pro-Karelia, Suomen ulkoministeriön rahoittama revansistinen  organisaatio, vastasi propagandan tuottamisesta. Sen toiminta sai tukea eduskunnan entiseltä puhemieheltä Riitta Uosukaiselta, Pertti Salolaiselta (entiseltä Lontoon suurlähettiläältä ja Suomen EU politiikan arkkitehdiltä), Jukka Valtasaarelta (Valtiosihteeri), Risto Kuismalta (kansanedustaja, presidenttiehdokas), eläkkeellä olevalta kenraaliluutnantti Rauno Meriöltä, eläkkeellä olevalta prikaatinkenraalilta Kari Hietaselta (Kymen sotilasläänin entiseltä komentajalta), Venäjä asiantuntijalta Ilmari Susiluodolta (Suomen ulkoministeriön entiseltä neuvonantajalta), Markku Laukkaselta (Karjalan Liiton puheenjohtajalta; Liitto kehuu 60 000 jäsenestään ja pitää yllä unelmia palauttaa ”menetetty Karjala” ja ”Suur-Suomi”), niin kuin myös muilta vastaavilta revansistisilta vaikuttajilta.   Mielipidemittaukset osoittivat propagandan vaikutuksen: noin 20-38 % suomalaisista (40 % nuorista) tuki aktiivisesti ajatuksia esittää vaatimuksia, joissa pidettiin yllä kuvitelmaa Karjalan palauttamisesta Suomeen ja uskoteltiin, että Siperian resurssit kuuluvat suomalaisugrilaisille kansoille.   


Kuva: Suomen ilmavoimien nykyinen lippu. Suomen puolustusvoimien verkkosivujen mukaan hakaristi (swastika) hyväksyttiin vuonna 1918 ikivanhana onnen ja suojelun symbolina. Se hylättiin vuonna 1945 rauhansopimuksella, mutta määräystä ei noudatettu. Nykyinen lippu hyväksyttiin 8. marraskuuta 1957. 

Kesällä 2002 Euroopan komissio rasismia ja suvaitsemattomuutta vastaan (ECRI) antoi vakavan varoituksen Suomelle röyhkeästi Venäjä-vihamielisestä propagandasta.  Mutta varoitusta ei noudatettu, vaan toiminta jatkui.   Jonkin ajan kuluttua terroristien Internet-tiedostusväline aloitti toimintansa Helsingissä Suomen viranomaisten suostumuksella. Huhtikuussa 2013 Guardian kirjoitti, «Tämä kehotus globaaliin jihadiin tarjosi ehkä motiivin hyökätä Yhdysvaltoihin. Kuten ehkä kahden pommituksesta epäillyn matkan Kaukasiaan.  Uuden ajan kapinalliset myös hyödyntävät voimakasta uutta asetta: internettiä. Tšetšenian kapinallisten tärkeimmällä verkkosivuila, kavkazcenter.com, kerrotaan rapotteja jihad-liikkeen toimista maailmalla: Syyriasta, jossa Tšetšenian diaspora taistelijat taistelevat hallituksen joukkoja vastaan Aleppossa, Pakistanista ja Turkista ».

Suomalaiset ihmisoikeusaktivistit avoimesti moittivat terroristiryhmien tukea, jonka Kavkaz Center antaa. Ihmisoikeusaktivistit ajattelevat, että Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisten pitäisi tehdä parhaansa, jotta Helsingissä Kavkaz Centerin toimistotilat suljettaisiin välittömästi sekä tuon omistajat ja rahoittajat saatettaisiin oikeuteen. ”Verkkomedian” päätoimittaja Janus Putkonen kommentoi:  

«Radikaali terroristisivusto " Kavkaz-Center "sijaitsee Suomessa erityisen poliittisen ja jopa valtiollisen suojelun turvin. Luulen, että sen toiminta pian loppuu. Nyt terrori-iskujen uhrit olivat Yhdysvalloissa. Tuskin kukaan uskaltaa kutsua Kavkaz-Centeriä ihmisoikeusjärjestöksi.   On huomattava, että tämä oli suljettu useita vuosia. Kuitenkin meidän hallituksemme ei halua tunnustaa ilmeistä seikkaa: Tšetšenian kapinallisten ja niiden ulkomaisten rikoskumppanien toiminnan liittymistä kansainväliseen terrorismiin».

Suomalainen ihmisoikeusaktivisti Johan Bäckman sanoo, että Kavkaz Center provosoi Boston pommitukset.  Tamerlan Tsarnaevin lopetettu Facebook-tili osoittaa, että hän oli ihastunut Kavkaz Centerin lähettämiin videoleikkeisiin.

Yhdysvalloissa pommituksen jälkeen ilmestyneet raportit tiedostusvälineissä aiheuttivat pelkoa suomalaisissa poliitikoissa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja kertoi Iltalehdessä, että hän tuomitsi kaikki yhteydet Kavkaz Centeriin. Suomalaisen ulkopolitiikan johtaja myönsi haastattelussaan sanomalehdelle, että sivuston toiminta oli tullut yhä aggressiivisemmaksi ja Boston pommikoneet olivat yhteydessä tähän sivustoon. On kuitenkin surullista sanoa, että tällaiset lausunnot jäävät ”roikkumaan ilmaan”.  Muistan vuoden 2004, kun Venäjän ulkoministeriön virkamies ilmoitti Suomen hallitukselle Kavkaz Centerin toiminnasta Beslanin pommitusten jälkeen, ja sivusto näytti sulkeutuvan. Silloin Erkki Tuomioja sanoi, että sivustot kuten Kavkaz Center, jotka kutsuvat väkivaltaan, eivät voi olla olemassa. Muutama kuukausi kului ... sivusto aloitti toimintansa Suomessa uudelleen, jatkoi toimintoja, joiden tarkoituksena on:

• Varojen kerääminen maanalaiselle terroristiverkostolle;

• Rekrytoida militantteja;

• Propaganda levittäminen;

• epäiltyjen terroristien työllistäminen

• toimien koordinointi.
Kuva: Tšetšeeniterroristi Aslambek Khunchukayev (Hanchukaev), yksi niistä, jotka saavat suojelua ministeri Heidi Hautalalta. Hän on Interpolin etsintäkuulutettujen listalla kymmenistä rikoksista, mukaan lukien terrorismi, petokset, ihmiskauppa. Kuvassa hän antaa haastattelua Georgian PIK TV-kanavalle terassilla, joka sijaitsee Kavkaz Centerin Helsingin toimistossa (Bulevardi 2).

Useiden vuosien ajan Tšetšenian terroristijärjestöjen pyrkimyksiä ovat Suomessa edistäneet media-aktivistit Kerkko Paananen, Ville Ropponen, Esa Mäkinen, Suomen PEN (mukaan lukien sen entinen johtaja Jukka Mallinen), ihmisoikeusryhmät Helsinki Ryhmä ja Amnesty International (Eva Martinson), ja lukuisat avoimesti Venäjä-vihamieliset virkamiehet, joilla on revansistisia näkemyksiä.Kuva: Tässä muutamia otteita Helsingin Sanomien kustantamasta terroristien uhkauksista, jotka on kirjoittanut Antero Leitzinger, Suomen maahanmuuttoviraston tutkija. Hän on vastuussa Kaukasian alueelta tulevien poliittisista turvapaikkahakemuksista. Hän vertaa Tšetšenian konfliktia Suomen ja Neuvostoliiton sotaan sekä tekee johtopäätöksen, että suomalaisten ei pitäisi antaa ainoastaan turvapaikkaa Tšetšenian militanteille, vaan myös liittyä näiden taisteluun Venäjää vastaan. Hän oli itse mukana tarjoamassa turvapaikkaa kymmenille terroristeille. 

Kavkaz Centerin toiminnassa on kaksi vektoria: ulkoinen ja sisäinen. Sisäinen on sidottu Venäjä-vastaiseen hankkeeseen Itäiseen kumppanuuteen. 

Eteläinen vektori. Se on keskittynyt kumppanuuteen Turkin kanssa, josta - Yhdysvaltain median mukaan - Tsarnaev veljet tulivat Yhdysvaltoihin, ja josta Mikael Storsjö lähetti Shamil Basajevin (kuollut)  aiemmin johtamat ryhmät, Tšetšenian Marttyyrien prikaatin muihin maihin. Islam Matsiev, sivuston ylläpitäjä, tuli Turkista Suomeen. Turkki on Basajevin perustaman järjestön IHH:n koti. IHH kerää varoja Turkissa, Dubaissa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Ranskassa Kaukasian emiraatin kansainvälisen terrorismin verkostolle, joka käyttää Kavkaz Centeriä äänitorvenaan (viralliset edustajat ovat Turkissa  Musa Itayev, Suomessa Islam Mahauri, Rustam Mahaurin veli; Rustam oli Emiraattien «puolustusministeri», toimi henkilökohtaisesti Doku Umarovin henkivartijana ja terrori Ali Tazievien [kulkee nimen Magas] henkilökohtainen edustaja).
Kuva1: Mikael Storsjö - ruotsinkielinen suomalainen, joka johtaa Pro-Caucasus-yhdistyksen hallitusta ja tarjoaa ylläpidon Kavkaz-Centerin kustantajana kyseiselle verkkosivustolle. Hänen uskotaan olevan vastuussa noin sadan terroristin (myös Basajevin ja Umarovin sukulaisten) laittoman maahantulon järjestämisestä. Storsjö on lähettänyt erään artikkelin omalle sivustolleen ja ilmaissut ihailun itsemurhapommittajien toiminnalle, kun Moskovan metron terrori-iskut tapahtuivat vuonna 2010. Hän on läheinen suomalaiselle poliittiselle eliitille (Pekka Haavisto, presidenttiehdokas, ja muille). 
Kuva 2. Turvakamerakuva -Mikael Storsjö ja hänen vaimonsa Agneta Storsjö   (Ahlfors-Koski) auttavat Tšetšenian terroristia Musa Amagovia ylittämään Suomen raja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Pohjoinen vektori. Sivusto sijaitsee Ruotsissa, maassa, jossa Kavkaz Centerin toimi myös ennen Suomeen muuttoa vuonna 2004.   Omistaja on Isa Dzhabrailov, Doku Umarov varatiedotusministeri, joka on kosketuksissa Martti Ahtisaaren kanssa, Suomen entisen presidentin kanssa. Sivuston toimintaa tukevat myös Suomalaisvenäläinen kansalaisfoorum (Finrosforum, Suomalaisvenäläinen kansalaisfoorumi) ja Pro-Caucasus, Ruotsiin rekisteröity yhdistys, joka saa tukensa Soros säätiöltä, jolla on laajasti intressejä Suomessa. Pro-Caucasus-yhdistys julkaisee säännöllisesti sivustollaan Suomen ja Viron revansististen järjestöjen Pro-Karelian ja Pro-Estonian vaatimuksia Venäjälle alueellisiksi myönnytyksiksi.   Kavkaz Centerin etuja lobbaa Euroopan parlamentissa virolainen jäsen Kristiina Ojuland ja Heidi Anneli Hautala, Suomen kehitysministeri ja jäsen Venäjä-Tšetšenia-ystävyysseurassa (RCFS), joka on kielletty Venäjällä äärijärjestönä. Hän on myös Finrosforumin perustajajäsen. 

Kuva: Heidi Hautala Kavkaz-Centerin toimistossa lehdistötilaisuudessa. Kuva 1 ja 2  yhdessä Mikael Storsjön kanssa, kuva 3 – yhdessä sivuston administraattorin Islam Matsievin kanssa.

Kavkaz Centerin henkilökunta saa käyttöönsä Suomen erityispalvelujen tietoja Heidi Hautalan ja ulkoministerin erityisavustajan Tarja Kantolan ansiosta. Kantola johti Finrosforum-järjestöä. Vuonna 2011 Suomen poliisi etsi islamistista terroritekojen valmistelua Kotkan satamassa. Ei ollut sattuma, että juuri sillä hetkellä Kotkan sataman viranomaiset pysäyttivät aluksen, jonka väitettiin olevan matkalla Kiinaan yrittäen salakuljettaa 160 tonnia räjähteitä (!) sotilaallisiin tarkoituksiin. Mikael Storsjö vapautettiin Vantaan käräjäoikeudessa (mies joutui uudestaan oikeuteen yli vuosi myöhemmin. Tuomioistuin vapautti myös hänen rikoskumppaninsa  Abdulahmid Mechievin - Shamil Basajevin serkun: tapauksessa oli kyse laittoman maahantulon järjestämisestä ja tšetšeeniterroristien siirtämisestä muihin maihin.
Kuva 1: Finrosforum rekisteriote perustajajäsenistä (järjestyksessä): Hautala Heidi, Kantola Tarja, Norrén Stella, Storsjö Mikael. 
Kuva 2: sivuston ylläpitäjä ja Kavkaz Centerin päätoimittaja Islam Matsiev, mies, joka esiintyy Suomen eduskunnalle fiktiivisellä nimellä Islam Tumsoev, puhuu Mikael Storsjön ja Heidi Hautalan järjestämässä lehdistötilaisuudessa antaen tukensa Doku Umaroville ja hänen Kavkaz-Centerille.  Hänen vierellään on Tarja Kantola, ulkoministerin neuvonantaja, joka on sanonut, että arabikevät leviäisi pian Venäjälle.

Finrosforum on peitejärjestö niille, jotka rahoittavat ja yrittävät yhdistää kaikki voimat Euroopassa vastustamaan Venäjän presidentti Putinia ja Venäjää. On todettu, että Helsingin virkamiehet, jotka sponsoroivat tšetšeeniterroristeja, tukevat myös niitä voimia, jotka vastustavat presidentti Lukashenkoa Valko-Venäjällä, joka toimi koekenttänä menetelmille Venäjää vastaan. Tähän tarkoitukseen he käyttävät Vladimir Neklyevia, joka pidätettiin Minskin levottomuuksiin liittyvistä rikoksista 19. joulukuu 2010 vaalien aikana, ja hänen tytärtään Eva Neklayevia, joka on Suomen kansalainen ja matkustaa Heidi Hautalan seurassa vierailuilla EU-maissa Valko-Venäjän pakolaishallituksen ”varjo-ulkoministerin” ominaisuudessa.

***

Suomen viranomaiset antavat laajaa tukea kansainväliselle terrorismille ja se on Suomelle häpeä Euroopassa. Suomalainen ihmisoikeusaktivisti Juha Molari on sanonut tässä yhteydessä, että kun maan johtajat todella sulkevat silmänsä terrorismin tietoverkkojen toiminnalta ja niiden rahoitukselta, silloin ponnahtaa esiin erittäin vakava poliittinen kysymys: miten ihmeessä tällainen valtio voisi olla YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuva jäsen, kun valtio laiminlyö kuitenkin YK: n turvallisuusneuvoston vaatimukset lopettaa tuki Doku Umaroville ja hänen terrori-verkolleen Suomessa?

_ _ _ _ _

Jälkikirjoitus


Olen kääntänyt tämän edellä olevan jännittävän tekstin, joka kuvailee vaikuttavalla ja haastavalla tavalla suomalaisen politiikan ja median kaksinaismoraalia ja teeskentelyä, joka on myös kansainvälisesti vaarallista toimintaa. En ole tarkistanut kirjoittajan mainitsemia kaikkia yksityiskohtia, mutta pääpiirteittäin ja lukuisat yksityiskohdatkin näyttävät olevan hämmästyttävän tarkasti oikein ja dokumenteista tarkistettavissa. Malishevski vaikuttaa loistavan hyvin paneutuneen Suomen historiaan ja politiikkaan. Olen itsekin viitannut joihinkin samoihin asioihin aiemmin blogeissani vuosien aikana, mutta nyt kirjoittaja kokoaa vihdoin havainnot puhuttelevaksi kokonaisuudeksi.

 Ehkä olisin korostanut enemmän Ilmari Susiluodon roolia ei ainoastaan Pro-Karelia -nimisen revansistisen ryhmäkunnan yhteydessä vaan myös Kavkaz-Centeriin liittyvien suhteiden syntymisessä ylipäätänsä alkuaan. Susiluoto on itse kerskunut, että Kavkaz-Centerin saaminen Suomeen oli hänen aloitteensa. Mikael Storsjö löysi Kaukasiasta kotoisin olevan ex-vaimonsa noihin aikoihin ja tuo vaimo jopa vuokrasi äitinsä asuntoa Kavkaz-Centerin ex-päätoimittajalle, jonka poika asuu Suomessa. Mikael Storsjö ei itse osaa kuitenkaan venäjää, jota on tarvittu suhteiden rakentelussa. Kyseinen vaimo oli Storsjöllä vain muutaman vuoden kunnes hän avioitui nykyisen vaimonsa kanssa. Poliisin esitutkinta-aineisto kertoo molemmista vaimoista laittoman maahantulon järjestämisen yhteydessä, mutta kumpaakaan ei liitetä kyseiseen rikollisuuteen.

Musa Amagovia en olisi nimennyt suoraan "terroristiksi", sillä vain hänen Suomeen saapunut veljensä oli saanut puolentoista vuoden vankeusrangaistuksen terrorismiin liittyvistä rikoksista. Kyseisten veljesten täti siivosi Kavkaz-Centerin tiloja Bulevardilla, Heidi Hautalan pimeän oviremontin aikana remonttijälkiä ja järjesteli Hautalan miesystävän, Boris Berezovskin työntekijän Andrei Nekrasovin huvilaremontin yhteyksiä (yhdessä Storsjön ja Hautalan kanssa). Sittemmin Finrosforum on tuominnut siivoojan "Kremlin agentiksi"!

Lisäksi olisin ehkä maininnut voimakkaammin, että Doku Umarovin serkku Musa Ataev ei ollut Turkissa ainoastaan Umarovin edustaja, vaan myös Islam Matsievin lähin työtoveri. Matsiev ja Storsjön pariskunta ovat vähän aikaa sitten tavanneet ja aterioineet yhdessä myös Doku Umarovin veljen kanssa Turkissa. Tämä veli on tärkeä IHH-rahoitusmekanismiin liittyvän mekanismin toiminnalle. Kavkaz-Center mainostaa kyseistä rahoitusvälinettä, jonka keulakuvana on nykyään Doku Umarovin veli (Musa Ataevin kuoleman jälkeen). Islam Matsiev tuli Turkista Suomeen väärennetyllä passilla yhdessä kadoksissa olevan Beslanin terrori-iskun radiomiehen Yunus Yusupovich Matsievin siskon kanssa. Heti kun Islam Matsiev laskeutui Helsinkiin, Mikael Storsjö lähetti tekstiviestin onnistuneesta saapumisesta Ruotsiin Doku Umarovin varatiedotusministerille. Islam Matsiev toimi Kavkaz-Centerin webmasterina jo Movladi Udugovin ja Beslanin terrori-iskun aikaan, kun Yunus Yusupovich Matsiev kirjoitteli Kavkaz chatiin viestejä terrori-iskua edeltävistä ja jälkeisistä tunnelmistaan. Suomen poliisillle Islam Matsiev ilmoitti saman kotiosoitteen Staraya Ataqiin kuin missä edellä mainittu Beslanin terroristi on lähtöisin.


. . . . . . . .

 Juha Molari Юха Молaри GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
Teologian tohtori, BBA
 EMAIL juha.molari-ÄT-mail.ru (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html