tiistai 25. elokuuta 2015

Mikael Storsjön tarinat sekä Venäjän tiedustelu- ja turvallisuuspalvelun ”häiriköinti”

Sunnuntaina 23.8.2015 Helsingin Sanomat maalailivat jo monta kertaa kuultuja, puolivuosikymmentä vanhoja tarinoita, joita Mikael Storsjö on kyhäillyt väitetyistä ”tapahtumistaan”. Tarinat kertovat ainakin sen, että herra Storsjön mielenmaisemaan kuuluu pälyillä, onko hänen olkansa takana syystä tai toisesta vihastuneiden bandiittien ystäviä tai FSB kurkkimassa hänen liikkeitään. Mahdollisesti siellä olan takana lurkkii myös Supo.

 

Yhtäällä tässä ja muualla kerrottujen tarinoiden suhdetta reaalimaailmaan voidaan tarkastella ihan itsessään omana asianaan kriittisesti, mutta toisaalta vieläkin kiinnostavampaa olisi pohtia Helsingin Sanomien omaa tehtävää julkaista vanhat tarut uudestaan nyt elokuussa 2015. Tälle julkaisutehtävälle täytyy olla jostain motivaatio. Hesarille Storsjö oli kertonut samat tarinat jo vuonna 2012. Huvudstadbladetissa Storsjö on myös kertonut vastaavia tarinoitaan jo monia vuosia sitten. Nyt on jostain syystä tullut tarvetta Storsjön tarinoille, koska nyt on tarvetta perustella Venäjän agenttien aktiivisuutta Suomessa! Näin vähissä varoissa ovat kuitenkin mainitut ”perustelut”!

 

Iltalehdessä 23.8.2015 Nina Leinonen kirjoittaa uskollisesti edellä kerrotun Hesarin ja Storsjön tarinoille, että ”Venäjän turvallisuuspalvelu häiriköi” suomalaismiestä.[14] Iltasanomissa Pekka Ruissalo kirjoittaa myös saman tarinan Storsjöstä.[16] Maanpuolustuskorkeakoulun entisen Strategialaitoksen entinen esimies, everstiluutnantti Torsti Sirén kirjoittaa Facebookissa useat myötätuntoiset tukensa ilmaukset Mikael Storsjölle: miehillä on ilmeisen yhteinen taisto.

 

Storsjö ei ole uskottava

 

Iltalehdessä yleisö on innokkaasti ja värikkäästi kommentoinut kerrottuja tarinoita. Jorma Heinonen luonnehtii Storsjön tarinoita ”kalavaleeksi” ja näkee miehessä olevan ”tarvetta poiketa mielenterveystoimistolla”.

 

Valeri Gorbachov epäilee herra Storsjöllä olevan ”vahva lääkitys”. Mika Lehto lausuu: ” Meilläpäin, kun tuollaisia juttuja alkaa naapurille kertomaan, niin jengi tarjoo foliot hattua varten tai linkkaa parin hospitalin osoitteita.... ”[15]

 

Oksana Tselysevan, Heidi Hautalan ja Kerkko Paanasen ”Finrosforum”-tarinat täydentävät Storsjön tarinointia Helsingin Sanomissa. Kun käytännössä jokaisessa mainitussa henkilötapauksessa olen ollut aktiivinen, jopa Venäjän valtiollisia medioita myöten, eräiden henkilöiden osalta jopa enemmän kuin kukaan muu suomalainen henkilö suomalaisilla web-sivustoilla ja venäläisessä mediassa, niin yritän palauttaa Storsjön tarinoinnit takaisin kalenteriin, faktoihin ja reaalimaailmaan.

 

Pahin ongelma on siinä, että Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Iltasanomat vaikenevat muutamasta todella suuresta oikeudellisestikin merkittävästä tosiseikasta. On yhtäällä ilmeistä, että Storsjö on jonkinlaisen seurannan alainen: miehellä on sellaisia hämäriä suhteita, että häntä seurataan jo senkin vuoksi. Sitä tekevät Suomen omat viranomaiset. Kun soitin Supoon yli puolivuosikymmentä sitten saamani uhkauksen johdosta, niin kävi puhelimessa hyvin selväksi, että Supossa oli jopa omat henkilöt ns. tshetseenikysymystä varten. On kuitenkin vaikea uskoa, että minkään maan turvallisuusviranomaiset leikkivät kuin häiriintyneet lapsukaiset ja pistäisivät ”merkkejä” koteihin. Enemmän nuo merkit kertovat Storsjön sielun tilasta kuin todellisuudesta. Tietoisuus tarkkaillun alaisena elämisestä riipaisee lopulta myös sielun tilaa niin paranoidisesti että kehkeytyy joko omaa narsismia muistuttava tarve demonstroida ja rakennella vilpillisesti ”merkkejä” etsien siten omaa merkittävyyttä julkisesti tai tahtomatta sairaalloinen tapa tulkita tapahtumia ”merkeiksi”. Tuollainen narsistis-paranoidinen tarve on sitäkin suurempi, jos poika on kasvanut ankarassa kodissa, jossa äiti on antanut kaiken huomionsa kylän muille lapsille ja isä on huutaen pitänyt pikkupoikaa kurissa. En toki väitä, että Fiskarsissa kasvanut Mikael-poika olisi sellaisia kokenut. Prosessina mielen kehittyminen tapahtuu tuon suuntaisesti. Onhan se päivänselvää, etteivät minkään maan tiedustelupalvelujen agentit kirjoittele pomoilleen: ”Salainen missio suoritettu onnistuneesti: pistetty eräs kirja Storsjön jääkaappiin”.

 

Valitettavasti vaiettu oikeudellinen fakta on se, että Mikael Storsjö sai vankeusrangaistuksen tiettyjen tshetsheenien laittoman maahantulon järjestämisestä. Noita tshetsheenejä hän järjesti Turkin kautta Suomeen. Muutamilla saapuneista oli myös väärät passit. Storsjön saama vankeusrangaistus on jo lainvoimainen. Kyseisten tshetsheenien laittoman maahantulon järjestämistä käsittelevä esitutkintapöytäkirja on julkinen asiakirja ja kiinnostavaa luettavaa, sillä se osoittaa, että näistä tuoduista tyypeistä monet ovat olleet kiinteässä yhteydessä Kaukasian alueella taisteleviin bandiitteihin ja terroristipäällikköihin: bandiittipäällikkö Shamil Basaevin kasvattipoika, terroristijohtaja Doku Umarovin serkun ja rahoituspäällikön ”oikea käsi”, Doku Umarovin ”puolustusministerin” veli, Beslanin terroristien listalla mainitun radiomiehen veli ja sisko jne. Storsjön lähipiiriin kuuluu myös Interpolin etsintäkuuluttama bandiitti, jota Suomi ei kuitenkaan luovuttanut Venäjälle oikeudenkäyntiä varten.

 

Storsjön hyörinät ovat jopa linkittyneet Suomen ISIS-terroristeina tunnettuihin miehiin, joista muuan Sami kävi Tshetsheniassakin ns. ”vaimonhaku matkalla” ennen kuin hän lähti Syyriaan taisteluihin ja joutui Suomeen palattua vangituksi. Sittemmin tuo opettajamies on vapautettu esitutkinnan aikaisesta vangitsemisesta. Samin Tshetshenian matkailun sekä hänen muut sidokset ilmoitin Venäjän viranomaisille jo toista vuotta ennen kuin Sami jäi kiinni Suomessa palattuaan Syyriasta ISIS-retkeltään.

 

Rikosasiansa esitutkinta-aineiston mukaan liikemies Mikael Storsjö elää vaimonsa luottokortin varassa ja ansaitsee itse vuodessa vain noin 1500 euroa mutta matkailee paljon maailmalla. Se kertonee jotain miehen uskottavuudesta!  

 

Tietysti FSB on kiinnostunut bandiittien tukijasta, mutta tarinat FSB:n ja Venäjän ulkomaantiedustelun salaisista kotikäynneistä sekä niissä annetuista tahallisista ”merkeistä” on ilmeisintä houretta. Mikäli Venäjän palvelut tahtoisivat käydä Storsjön kotona, niin tällöin he toimisivat niin salaisesti, ettei Storsjö saisi vihiä häneen kohdistuvasta seurannasta ja kuuntelusta. On myös erikoinen sattuma, että Storsjö laittoi valvontakamerat asuntoonsa ja juuri silloin vierailut olisivat päättyneet. Havaitsivatko agentit Storsjön kamerat vai eivätkö kamerat paljastaneet hourekuvia?

 

FSB:n lähettämä oikeusapupyyntö

 

Helsingin Sanomien tarinoissa kerrotaan, että keväällä 2010 alkoi venäläisissä ja suomalaisissa verkkojulkaisuissa Storsjötä käsitteleviä artikkeleita. Hesarin mukaan ”osassa niistä sävy oli uhkaava”. Niin Storsjö otti yhteyttä suojelupoliisiin (Supo), ja maaliskuussa 2010 Supon etsivä vastasi Storsjön sähköpostiin.  KRP pyysi myös Storsjön kuultavaksi päämajaansa Vantaalle 22. elokuuta 2011, koska KRP oli saanut oikeusapupyynnön eräältä Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n majurilta.

 

Muistan itsekin kiinnostavan seikan, joka voi olla tai ei ole yhteydessä KRP:n saamaan oikeusapupyyntöön: yhden ainoan kerran kävin muuan virkapukuisen FSB:n majurin kanssa keskusteluja Pietarissa Ligovskilla eräässä toimistossa. Tuolloin varhain keväällä 2011 kävin Pietarissa” liki sattumalta tuon keskustelun Mikael Storsjöstä ja Kavkaz-Centeristä, mutta en tiennyt mitään FSB:n samanaikaisesta intressistä: siinä keskustelujen ohessa esitin pyynnön, jos saisin heidän organisaatioltaan lisätietoa Storsjön ja Kavkaz-Centerin touhuista, jotta voisin kirjoittaa kirjan aihepiiristä.

 

Syyskuussa 2011 sain majurilta kirjallisen vastauksen postitse, että he eivät voi antaa tietoja. En tiedä, miten KRP:n saama oikeusapupyyntö liittyisi aiemmin käymääni keskusteluuni, tuskin mitenkään. Samanlainen sattuma oli sekin, että otin videon Interpolin etsintäkuuluttamasta Storsjön bandiittiystävästä, josta muutama kuukausi myöhemmin Venäjä esitti luovutuspyynnön. Minulla ei ole kuitenkaan mitään suhteita Venäjän valtiollisiin organisaatioihin. Minun toimintaani ohjasi silloin niin kuin nytkin omatunto, jonka johtamana en voi hyväksyä sitä vääryyden menoa, jota Storsjön verkostot harjoittavat. Valitettavasti en ole saanut koskaan mitään tukea tiedollisesti, oikeudellisesti tai taloudellisesti Venäjän valtion tai Suomen valtion miltään viranomaiselta, kun olen edellä kuvatuissa intresseissä etsinyt ratkaisuja. Olen siksi jopa jossain määrin ”katkera” FSB:lle ja Venäjän tiedustelulle: miksi minua ei tuettu silloinkaan yhtään millään tavalla, kun tietoni olisivat olleet ajankohtaiset ja teema oli akuutti.

 

Tuolloin varhain keväällä 2011 FSB:n virkapukuinen majuri lausui venäjäksi ilmeisesti retorisen sutkautuksen, sellaisena tulkitsin sen, että voisin kirjoittaa heidän toimistossaan Ligovski prospektilla kirjan Kavkaz-Centeristä. Valitettavasti olin kirkkoherran virassa Pohjan ja Fiskarsin alueella (Storsjön synnyinkylässä) enkä tarttunut sutkautukseen silloin, kun olisin ollut ajankohtaisesti tapahtumissa mukana. Tänään osa-aikaisena siivoojana mietin aamuisin vain sitä, onko herra Storsjö ystäviensä kanssa viikonloppuna kussut tämän ravintolan vessassa pahasti ohi kusilaarin, kun siivottavat lattiat haisevat niin pahalle kuselle.  

 

Kavkaz-Centerin linkit

 

Mikael Storsjön muodollisesti kustantaman Kavkaz-Center- webkeskuksen on perustanut Movladi Udugov, jolla oli luottamuksellinen suhde Boris Berezovskin kanssa 1990-luvulla. Kahden jälkimmäisen herran varallisuus on ollut ihan eri tasolla kuin 1500 euroa vuodessa ansaitsevan suomalaisen liikemies Mikael Storsjön, joten senkin vuoksi pidän Storsjön kustantajan asemaa pelkästään ”muodollisena”.

 

Separatistijohtaja Aslan Mashadovin entinen ”puolustusministeri”, nykyään Tshetshenian tasavallan parlamentin jäsen Magomed Hambiev on kertonut silmännäkijänä, että Berezovski rahoitti avokätisesti silloista terroristijohtaja Shamil Basajevia ja Kavkaz Centerin rakentanutta Movladi Udugovia.

 

Keväällä 2006 KC:n päätoimittajaksi nimettiin Ruotsissa asuva tshetsheenipakolainen Aslan Adaev. Venäjällä Adaev sai 14 vuoden vankeustuomion useista terrorismiin liittyvistä väkivaltarikoksistaan. Interpol etsintäkuulutti miehen, mutta Ruotsin korkein oikein suojeli miestä. Viimeksi keväällä 2011 Ruotsi kieltäytyi luovuttamasta häntä. Olen joskus puolivuosikymmentä sitten työttömänä miehenä kirjoittanut aiheesta erään artikkelin, jonka jopa RT-kanava julkaisi!

 

Kavkaz-Centerin omistaa muodollisesti Ruotsiin rekisteröity Pro Caucasus –yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Suomessa Helsingissä asuva suomalaismies Mikael Storsjö. Storsjön toimistossa Bulevardi 2 Helsingissä on sijainnut Kavkaz Centerin palvelimia, joita hän on esitellyt myös televisiokameroille. Storsjö on verkostoitunut Suomen poliittisen eliitin kanssa hyvin. Storsjön kotona on viettänyt illallista ystävyyden nimissä myös presidenttiehdokas Pekka Haavisto. Rikosesitutkinnassaan Storsjö vetosi siihenkin, että presidentti Tarja Halonen olisi antanut hänelle oikeudellisia vinkkejä toimia neuvokkaasti tshetsheenipakolaisten maahantuonnin järjestämisessä.

 

Helsingissä Bulevardin toimistossa on työskennellyt webmasterina Islam Matsiev, joka saapui Turkista Suomeen samanaikaisesti Shamil Basajevin siskon ja serkun kanssa. Matsiev toimi Kavkaz-Centerin palveluksessa jo Turkissa. Samasta huoneesta ja kodista kuin Islam Matsiev on myös Yunus Matziev, Shamil Basajevin radiomies Beslanin terrori-iskussa.[18] Basaevin ohjauksesta IHH-rahoitusjärjestö tuki Matsievin elämää Turkissa. Islam Matsiev oli Kavkaz-Centerin webmaster myös Beslanin terrori-iskun aikana, kun Shamil Basaev ilmoitti vastuunsa Kavkaz-Centerin välityksellä.[18]

 

Terroristien äänitorven entinen päätoimittaja Visami Tutuyev on asunut Azerbaidzanin Bakussa, josta kotoisin oleva Storsjön ex-vaimo tuntee varsin hyvin niin kyseisen ex-päätoimittajan kuin tämän aikuisen pojan, joka on asunut puolestaan Suomessa. Storsjön tukena on Suomessa muitakin Umaroviin keskeisesti liittyneitä henkilöitä. Täten ei ole yllättävää, että herra Storsjö on yhtä hyvin bandiittien tiukan kontrollin kuin turvallisuuspalvelujen seurannan kohteena.

 

Suomessa asuvan Islam Mahaurin veli toimi Doku Umarovin ”puolustusministerinä”. Mahauri oli läheinen Musa Itajev-nimisen miehen kanssa, jota Mahauri luonnehtii Umarovin ”viralliseksi” edustajaksi Turkissa. Mahauri keräsi IHH-verkoston avulla rahoitusta Umarovin joukoille. Omien sanojensa mukaan kymmenet tuhannet dollarit olivat joillekin pieni raha, kun nämä lähettivät Umaroville tukea Englannista, Ranskasta, Dubaista, Turkista ja Yhdysvalloista. Mahauri on kuulunut Storsjön ydinjoukkoon Suomessa.  Mahauri on kuitenkin ilmeisemmin sittemmin kääntynyt pahuuden joukoista hyvien puolelle, kuten hänen perheensäkin.

 

Ruotsissa sivuston yhteyshenkilöksi on annettu nimi ”Isa Dzhabrailov”, joka oli 5. kesäkuuta 2007 tapaamassa Suomen ex-presidenttiä Martti Ahtisaarta tämän toimistossa Crisis Management Initiative Helsingissä. Dzhabrailov esiteltiin Doku Umarovin ”varatiedotusministeriksi”. Tapaamisessa oli mukana Kavkaz Centerin suomalainen kustantaja Storsjö ja Heidi Hautala. Hautala oli paikalla Suomalaisvenäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtajana – järjestön sihteerinä toimi Storsjö - ja Venäjä-Tshetshenia ystävyysseuran jäsenenä. Tuo ”ystävyysseura” oli kielletty äärijärjestönä Venäjällä. Seura oli syyllistynyt laajamittaiseen veronkiertoon. Storsjö kertoi poliisille rikosasiansa kuulusteluissa, että hän siirsi ko. seuran Venäjältä Suomeen ”rahoitusjärjestelyjä” varten. Amerikan Yhdysvaltojen ulkoministeriö rahoitti sen toimintaa NED:n välityksellä, mistä on NED:n julkista tietoa. Hesarin jutussa mainittu Oksana Tselyseva on nyttemmin johtanut USA:n NED:n rahoittamaa ”Venäjä-Tshetshenia ystävyysseuraa” Suomesta käsin.

 

Kavkaz-Center -sivustolle annetut yhteystiedot em. Isa Dzhabrailovin osalta ovat sittemmin vanhentuneet: mies muutti puhelinnumeronsa välittömästi sen jälkeen, kun hänelle joitakin vuosia sitten soitettiin Tshetsheniasta ja kysyttiin miehen suhdetta sivustoon. Olen ollut yhteydessä noihin Tshetsheniasta soittaneisiin moraalisesti vastuullisiin ihmisiin, joille Dzhabrailov vannotteli Allahin nimissä, ettei hänellä ole mitään tekemistä enää Kavkaz-Centerin kanssa. Niin mies vaihtoi puhelinnumeroaan. Itsekin olen yrittänyt soittaa hänelle useamman kerran, mutta rekisterissä ilmoitettu puhelinnumero ei ole enää käytössä. Muutamia vuosia sitten hänen nimissään oli internetissä julkaistu ruotsalainen pankkitili, jota kautta rahoja luvattiin toimitettavaksi em. ”viestintää” varten.

 

Entinen toisinajattelija ja poliittinen vanki, Liettuan ”Helsinki- ryhmän” (USA:n rahoittama järjestelmä) perustaja Viktoras Petkus on sallinut oman asuntonsa Vilnassa Kavkaz Centerin servereitä varten. Tästä huolimatta 6. toukokuuta 2011 Viron suurlähetystö otti Viktoras Petkuksen vastaan ja Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves palkitsi miehen!

 

2. huhtikuuta 2011 Kavkaz Center –aktivisti, 22-vuotta vanha nuori nainen Aina Sidgaileva sai 12,5 vuoden vankeusrangaistuksen terrorismista Astrahan tuomioistuimessa. Venäjän korkein oikeus hylkäsi marraskuussa 2011 valituksen tuomiota vastaan. Nainen pidätettiin 27.11.2009, kun militanttiryhmä yritti noutaa Puolasta lähtenyttä kuukausittaista 50 000 dollarin rahalähetystä. Sidgalieva toimi rahoituksessa kuriirina. Hänellä oli mukana omatekoinen pommi. Terroristinaisen miehenä tunnettu Anvar ”teloittaja” Labazanov toimi Doku Umarovin "lehdistösihteerinä", joka osallistui myös Umarovin aseelliseen jengiin. Hän oli Kavkaz-Centerin toimittajana. Labazanov on vangittu ja saanut syytteet jo kesällä 2010.

 

Kavkaz-Centerin suhde jo edesmenneeseen terroristijohtaja Doku Umaroviin ja Pohjois-Kaukasian terrorismiin ei ole vain uutistoimintaa, vaan suhde on historiallinen, rakenteellinen, rahoituksellinen ja operatiivinen. Sivustoa ei ole saatu suljettua, koska korkean tason poliittinen verkostoituminen on luonut kaksinaismoraalin ja teeskentelyn, joiden tähden ei ”sananvapauden” nimissä puututa sivustoon, jonka toimintaa tulisi arvioida kriittisesti – teeskentelemättä – kansainvälisten sanktioiden ja rikoslain nojalla.[4]

 

Marraskuussa 2011 Suomi-Kaukasia –ystävyysseuran "syysretki Suomenlinnaan" ja kaikkea muuta

 

Helsingin Sanomien sunnuntainumero alkaa 1500 euroa vuodessa ansaitsevan suomalaisen liikemiehen Mikael Storsjön tarinalla, joka on sijoitettu päivämäärälle 17. marraskuuta 2011. Kavkaz Center –terroristisivuston kustantaja Mikael Storsjö oli  tarinansa mukaan katsonut amerikkalaisista ravustusaluksista tv-sarjaa Vaarallisilla vesillä, joka loppui kymmenen yli kaksi aamuyöllä. Tämän Storsjö kömpi tarinansa mukaan nukkumaan kotonaan Suomenlinnassa, mutta aamulla Storsjö lähti töihin Helsingin keskustaan Bulevardi 2 –osoitteeseen, jossa oli siihen aikaan Kavkaz Centerin administraatio ja Storsjön IT-toimistohotelli. Mies sai pian puhelun kotoa, sillä yksi perheenjäsenistä oli löytänyt olohuoneen pöydällä olevalta metallitarjottimelta kuolleen linnun. Jännitys tiivistyy tarinassa, kun ovessa oli tavallinen Abloy-lukko eikä murtojälkiä. Niin Storsjö valokuvasi linnun palattuaan kotiin ja kirjoitti näkemästään tarkat muistiinpanot. Se oli Storsjön mukaan kolmas kerta, kun heidän kodissaan oli käyty salaa. Mielestään Storsjö oli varma siitä, mikä porukka hänen kotonaan käy.

 

Helsingin Sanomat kysyvät pitkässä tarinassa retorisesti: ” Kävivätkö siellä FSB:n turvallisuusmiehet? Vai FSB:n lähettämät muut henkilöt? Vai onko kyse satunnaisemmista Storsjötä inhoavista häiriköistä?” Lehti vastaa Storsjön arvelun avulla, ”että hänen kotiinsa kohdistuneen häirinnän takana on FSB”.

 

Mitä tulee Mikael Storsjön tarinoihin ja taruihin, niin hiukan palautan mieleen marraskuun 2011 tapahtumia. 7. marraskuuta 2011 Interfax julkaisi tiedon kääntymyksestäni Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta Venäjän ortodoksisen kirkon jäseneksi. Tuossa uutisessa muistettiin kamppailuani Storsjön ”kustantamaa” Kavkaz-Centeriä vastaan.[2] Kyseinen Kavkaz-Center oli puolestaan samanaikaisesti julkaissut yli 200 toinen toistaan törkeämpää valheellista juttua englanniksi, venäjäksi tai turkiksi minua vastaan: Kavkaz-Centerin taruissa minut pistetään ”KGB:n agenttina” jopa muuan toimittajan murhaajaksi Osloon, vaikka en ole koskaan edes käynyt Oslossa eikä tuota toimittajaakaan murhattu! Itse asiassa sittemmin tuo toimittaja on etsinyt VKontakte-ystävyyttä minun kanssani, mutta en ole hyväksyt häntä.

 

Hiukan myöhemmin kävin Moskovassa Euraasian Unionin Kansanrintaman perustamiskokouksessa.[3] 15. marraskuuta 2011 kirjoitin blogissani siitä, miten YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma numero 1989 kesäkuulta 2011 periaatteessa velvoittaisi Ruotsia, Suomea ja Liettuaa sekä kaikkia valtioita määrätietoisiin toimiin kaikkien resurssien lopettamiseksi terroristi Doku Umaroville ja tämän järjestölle ”Kaukasin emiirikunta”. Kirjoitin artikkelin aiheesta RT-kanavalle, joka julkaisi jopa sen! Mitään Venäjän turvallisuuspalvelua en kuitenkaan koskaan nähnyt tai kuullut asiassa! 14. marraskuuta 2011 Venäjän pysyvä edustaja YK:ssa Vitali Churkin valitti myös turvallisuusneuvostolle, että Ruotsi ei ollut lopettanut Kavkaz-Centerin (Pro Caucasus –yhdistys) toimintaa.

 

Artur Priymak teki haastattelun minulle Pravda-lehteen 16.11.2011.[5] Samana päivänä arvioin ilmapiiriä myös Interfaxin haastattelussa uudemman kerran marraskuun 2011 aikana.[6]

 

16. marraskuuta 2011 [7] muistutan, kuinka YK:n turvallisuusneuvoston kesällä 2011 antama tuomio johti paniikkireaktioon Kavkaz-Centerissä, jossa järjestelmän administraatio alkoi tehdä parhaansa kätkeytyäkseen julkisista rekisteristä. Kavkaz-Center parjasi huonomuistisuudessaan jopa Interfaxille antamaani haastattelua ja väitti, että Isa Dzhabrailov – Doku Umarovin varatiedotusministeri vuosina 2005-2007 – ei olisi ollut koskaan missään yhteydessä Kavkaz-Centeriin. Kuitenkin huhtikuussa 2011 virallisten rekisteritietojen mukaan terroristisivusto oli rekisteröity kahden henkilön varassa: Isa Dzhabrailov ja Mikael Storsjö.[8] Kun Kavkaz-Centerin webmaster Islam Matziev saapui Helsinkiin väärällä passilla laittomassa maahantulossa, jonka järjestämisestä Storsjö sai sittemmin vankeusrangaistuksen, niin Storsjö lähetti välittömästi saapumisesta tekstiviestin Ruotsiin Isa Dzhabrailoville.[9]

 

24.marraskuuta tein Abdullah Tammen kanssa ennakkoilmoituksen retkestä Suomenlinnaan Nevski Express-uhrien muistoa kunnioittaen.[10] 27. marraskuuta 2011 oli kulunut 2 vuotta tuhoisasta terrori-iskusta Nevski Express –junaa vastaan, joka matkasi Moskovasta Pietariin. Terrori-iskussa 27.11.2009 kello 21:34 kuoli välittömästi 25 henkeä, yksi kuoli vielä 29. marraskuuta ja vielä yksi henkilö 12. joulukuuta. Loukkaantuneita oli ainakin 132 ihmistä, joista 96 joutui sairaalahoitoon. Kuolleiden joukossa oli valtiollisia korkeita virkamiehiä, tunnettuja liikemiehiä ja mm. kaksi raskaana ollutta naista. Muslimi Abdullah Tammi pyysi välittää kutsun saapua syksyiselle retkelle Suomenlinnaan sunnuntaina 27. marraskuuta 2011 iltapäivällä. Tammi johtaisi yhteisen hetken ystävyyttä ja muistoa kunnioittaen, kynttilöiden sytytyksen 27 kuolleen muistolle sekä islamilaisen rukouksen Kavkaz-Centerin saatanallisten voimien tuhoamiseksi – ja muun mahdollisen aktion. Samasta retkestä kerroin uudemman kerran 27.11.2011, jolloin kerroin myös ensimmäistä kertaa juorun Heidi Hautalan pimeistä kirvesmies- ja siivoustouhuista.[11] Muutaman vuoden kuluttua tuo kirvesmies- ja siivousjuoru osoittautui kovin todeksi ja Hautala joutui julkisesti kovaan kiipeliin harmaan työn teettämisestä, mistä paljastuksesta hän syytti Ulkoministeriössä järjestämässään lehdistötilaisuudessa nimeltä mainittuja ”perivihollisiaan”.[13]

 

Kyseiseen syysretkeen liittyi kiintoisa episodi. Jo alkuaan olin katsonut tarkasti sääennustuksen, joka lupasi todella rajua syysmyrskyä tämän marraskuun iltaan. Kun oli ilmeistä, että tietyt tyypit ovat jopa vainoharhaisia jokaisia liikkeitäni kohtaan, niin päätimme järjestää fiktiivisen syysretken myrskysäällä. Mikäpä olisi parempaa terapiaa paranoidisille tyypeille, kuin pälyillä pimeässä syysillassa kylmässä vesisateessa ”KGB-agentteja”! Niin sovimme Tammen kanssa, että suljemme kännykät ja otamme niiden sim-kortit pois. Todellisuudessa olemme lämpimissä kotioloissa. Emme edes vähällä sanallakaan viitanneet, että menisimme kenenkään kotia häiritsemään, sillä sellaista emme ylipäätänsä hyväksy lain ja moraalin nimissä.

 

Niin Ylen toimittajaksi tekeytyvä poliisi soitti Abdullah Tammelle salaisesta numerosta ja kysyi itsepintaisesti yksityiskohtia tapahtumapaikasta. Seurasin blogistani kaikki lukijat tuon vuorokauden ajalta ja vain YKSI henkilö – poliisi – luki (kahteen kertaan) vanhaa blogikirjoitustani aihepiiristä, johon ”vale-toimittaja” (se on poliisi) viittasi puhelimessa. Lisäksi Mikael Storsjö luki saman tekstin. Vain nämä kaksi henkilöä!

 

Olen puolen vuosisadan aikana käynyt Suomenlinnassa vain 3 kertaa, enkä koskaan Storsjön pihamaallakaan!  Kävin joskus 1980- luvulla, ehkä kerran 1990-luvulla, ja sitten syksyllä 2010 kävin Tammen kanssa syyskävelyllä Helsingin keskustassa ja Suomenlinnassa, jolloin törmäsimme laittomaan aggressiiviseen mielenosoitukseen, jonka Storsjö järjesti meitä vastaan tshetsheenien kanssa. Joukkoa johti Storsjö, Islam Matziev sekä eräs vanhempi tshetsheenipäällikkö, joka vältteli kovasti kuvatuksi tulemistaan. Tuolloin sain kuvattua myös Interpolin etsintäkuuluttaman bandiitin, josta Venäjä esitti vähän myöhemmin virallisen luovutuspyynnön. Lähetin kyseisestä bandiitista videon FSB:lle, mutta tämä tuskin liittyy siihen, että Venäjän valtio lähetti myöhemmin luovutuspyynnön kyseisestä bandiitista Suomeen. Suomen Korkein Oikeus kieltäytyi luovuttamasta Interpolin kansainvälisesti etsintäkuuluttamaa terroristia. Mielestäni tein vain sen, minkä suomalainen jokainen vastuullinen kansalainen tekee, jos ja kun törmää Interpolin etsintäkuuluttamaan ihmiseen: myös Interpol pyytää, että tieto etsitystä henkilöstä lähetetään eteenpäin. Rauhanomaisia ihmisiä täytyy suojella, yksityisyyttä tulee kunnioittaa, mutta bandiitit tulee saattaa oikeudenmukaisen tuomioistuimen tuomiolle.

 

Venäjän vakoilu ei ole tiivistynyt Suomessa

 

Helsingin Sanomat liittävät Storsjön vanhat väitteet Suojelupoliisin nimissä (valheellisiin) väitteisiin Venäjän harjoittaman vakoilun tiivistymiseen Suomessa.

 

Olen arvostellut ankarasti 21.8.2015 Iltasanomissa julkaistuja väitteitä, että Suomessa vakoiltaisiin kuin kylmän sodan aikana.[17] Väitin tuolloin Iltasanomien haastatteluja ja tarinaa vastaan, että puolustusvoimien tutkimuslaitoksen asiantuntija, komentaja Juha-Antero Puistola perusteli tarpeita saada (1) uusia mahdollisuuksia tarjoava lainsäädäntö, jotta Suomi voisi harjoittaa tiedustelutoimintaa. Tämä tarve oli yksi ilmeisimmistä koko jutussa. Perustelut ovat sitä vastoin selityksiä, joita täytyy vain keksiä yhä uusia, jotta tarpeen toteuttaminen tulisi mahdolliseksi. Tarkoitus - "tiedustelulaki" - oli ensin ja tärkein; perustelut keksittiin sekundaarisesti.[17] Iltasanomien koko sivun teemassa toisessa jutussa kyberturvallisuus- ja tiedusteluasiantuntija Jens Säynäjärvi kertoi 21.8.2015 niitä ja näitä, mutta IL:n tarina päätyi tuolloin erääseen ilmeiseen syyhyn koko teeman esittelyyn ja isoihin lööppeihin. En sano, että Kohverin esille nostaminen olisi ollut Säynäjärven taktinen veto, mutta joka tapauksessa se sopi hyvin ”tarpeisiin”, kun Miikka Hujasen kirjoittama juttu päättyi Säynäjärven sanoihin (2) Eston Kohverista: ”Jos ulkoministeriö ei olisi tuominnut Eston Kohverin tapausta, joku voisi olla hyvinkin kiinnostunut Suomen ulkoministerin mielipiteestä”. Tämä oli mielestäni toinen syy Iltasanomien isolle teemalle.

 

Nyt Suomen valtamedia – Hesari, IL ja IS – iskee Mikael Storsjön ja muiden häneen linkittyvien henkilöiden tarinoilla sekä väittää näin ilmeisemmin siis todistetuksi, että Venäjän agentit olisivat aktiivisia Suomessa. Todellisuudessa minä itse olen ollut aktiivinen kaikkien edellä mainittujen henkilöiden osalta, Venäjän mikään tiedustelupalvelu ei ole ollut mielestäni edes riittävästi tai lainkaan ”aktiivinen”. Päinvastoin Venäjän tiedustelupalvelua voidaan moittia liiallisesta teknisyydestä ja saamattomuudesta. En ole ollut kuitenkaan aktiivinen yhtään laittomasti häiritsevällä tavalla, vaan ainoastaan toteuttaen perustuslaillista oikeuttani Suomen kansalaisena arvostella touhua, joka on moraalisesti, poliittisesti ja juridisesti ala-arvoista. Storsjön tarinat kuolleista linnuista, jääkaappiin sijoitetuista kirjoista ja huulipunalla piirretyistä ortodoksiristeistä hänen kodissaan on hänen omaperäisiä lavastettuja tarujaan, jotka palvelevat kyseisen miehen omia käsittämättömiä motiiveja. Kyse on enemmän psykiatriasta kuin vakoilusta!

 

Amerikan Yhdysvaltojen johdolla toimitettua vakoilutoimintaa ja informaatiosodankäyntiä Suomessa ei ole edes alkeellisesti toistaiseksi paljastettu, vaikka tähän olisi mitä suurin tarve ja paljon aineistoa. Esimerkiksi eversti Ruslan Ustrahanov, Murmanskin poliisipiirin sisäministeriön ex-päällikkö, on seikkaperäisesti omakohtaisesti tunnustanut 7.4.2014, kuinka Suomessa pakolaisena ollessaan Amerikan Yhdysvaltojen suurlähetystöstä saapuneet CIA-agentit kutsuivat hänet palvelukseensa ja allekirjoitti ”toimittajana” tarinoita Amerikan ulkoministeriön julkaisuun Baltic Review: niistä jutuista ensimmäisessä sain itsekin kokea katkeraa valheellista panettelua.[19] USA:n agenttien likaisesta touhusta tämän hetken Suomessa vaietaan kuitenkin täysin Suomen mediassa! Mutta mitä nyt tapahtuu: Suomen valtamedia liittyy Mikael Storsjön tarinoihin agenteista, vaikka tosiasiallisesti Storsjön saama kritiikki on ollut hyvin keskeisesti meikäläisen pitkäaikaistyöttömän ihmisen järjestämää. Tuollaisella perustalla on varsin tyhjänpäiväistä ja väärämielistä rakentaa Suomeen tiedustelulakia ”agenttien” paljastamiseksi!

 

 

[1] Laura Halminen – Tommi Nieminen, 23.8.2015. Helsinkiläinen verkkoaktivisti: Venäjän tiedustelu on käynyt salaa kodissani. Helsingin Sanomat. http://www.hs.fi/sunnuntai/a1440127945366  

 

 [2] Финский священник, выступавший против "Кавказ-Центра", принял православие (Интерфакс 07 ноября 2011 года) http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/07-2011.html  

 

[3] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/international-russia-in-moscow.html

 

[4] Poliittinen eliitti vastuulliseksi Doku Umarovin suojelusta http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/poliittinen-eliitti-vastuulliseksi-doku.html  

 

[5] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/pravda-lehden-haastattelu-tanaan.html  

 

[6] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/interfaxin-haastattelu-tanaan.html   

 

[7] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/kavkaz-center-yrittaa-katkea-paniikissa.html

 

[8] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/kavkaz-center-writes-from-perspective.html

 

[9] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/mikael-storsjo-ilmoitti-doku-umaroville.html

 

[10]  http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/sunnuntaina-27112011-retki.html

 

[11] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/sunnuntain-2711-retki-suomenlinnaan.html

 

[12] http://juhamolari.blogspot.fi/2011/11/poliisi-leikki-toimittajaa.html

 

[13] http://juhamolari.blogspot.fi/2013/03/heidi-hautala-files-1000.html

 

[14] Storsjö IL:lle salaisista kotikäynneistä: Sain selityksen, miksi näin on tapahtunut http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082320226141_uu.shtml

 

[15] http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082320225324_uu.shtml

 

[16] http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440297210867.html

 

[17] Suomessa vakoillaan kuin kylmän sodan aikana. Tutkijat: Hyväuskoisia käytetään hyväksi (IS 21.8.2015) http://juhamolari.blogspot.fi/2015/08/suomessa-vakoillaan-kuin-kylman-sodan.html

 

[18] Mikä on uusin yrityksesi Islam Matziev (Adam Tumsoev) Bulevardi 2:ssa? http://juhamolari.blogspot.fi/2012/05/mika-on-uusin-yrityksesi-islam-matziev.html

 

[19] Eversti Ustrahanovin mukaan Helsingissä CIA käski hyökätä Bäckmania ja Molaria vastaan.  http://juhamolari.blogspot.fi/2014/09/eversti-ustrahanovin-mukaan-helsingissa.htmlKIRJOITTAJA on vapaa ihminen, joka ei usko koskaan joutuneen tai joutuvan minkään sortin tai minkään valtion tiedustelutoiminnan kohteeksi; juuri vapaana ihmisenä en hyväksyä verorahojen käyttöä foliopäisten höyrypäiden turhaan, tarpeettomaan ja tuloksettomaan "tiedustelutouhuun". Antakaa upseereille mielenterveyslääkkeet, älkää tiedustelulakia! Myös Mikael Storsjölle suosittelen kylmien säiden saapuessa Movladi Udugov-karvalakin sisälle foliovuorausta, jotta "salaperäiset säteilyt" eivät villitsisi mielikuvistusta enää enemmässä määrin. Juha Molari, D.Th, BBA.
GSM+358 40 684 1172, +358 44 238 1165
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
Twitter: https://twitter.com/molarijuha