maanantai 8. huhtikuuta 2019

ISIS-Sannan sisarvaimo: vanha tuttu Katja

Taannoin Ilta-Sanomat kertoi ”tavallisesta” Sannasta, jonka perheeseen tuli mustaan kaapuun pukeutunut toinen vaimo. Tällä kantasuomalaisella Sannalla oli sittemmin avainrooli radikaalissa eräässä uskonnollisessa fanatismissa, josta CNN on kertonut juttua. 

Kuten iltalehdistämme tiedämme, että Sanna tahtoo takaisin Suomeen.

ISIS-Sannan sisarvaimo


Samaisen uskonnollisen fanatismin johtohahmoihin kuuluu myös toinen kantasuomalainen nainen, Sannan sisarvaimo, jota Ilta-Sanomat kutsuu jutussaan epätarkasti ”Fatimaksi”. Käytettäköön tästä ”Fatimasta”, Kokoomuksen ex-kansanedustajan tyttärestä kuitenkin toista nimimerkkiä ”Katja”. Hän on nyt jo keski-ikäinen nainen, 47 vuotta vanha suomalaisnainen, vuonna 1972 syntynyt.

Katja ei ole tällä kertaa rikoksesta epäiltynä. Hän ei ole mitenkään merkillinen: niin voi käydä kenelle tahansa kokoomusperheen lapselle, että he radikalisoituvat monikulttuurisissa uusissa tuulissa.

Pääkaupunkiseudulla asuva Katja-lähihoitaja oli keväällä 2016 kuulusteluissa todistajan asemassa terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmisteluista. Tuolla kertaa epäilyksen ja sittemmin syytteen kohteena olleet miehet vapautuivat terrorismin rikoksen syyttelyistä tuomioistuimen päätöksellä. Ex-Katja on myös käynyt omien lastensa kanssa Syyriassa ja vuonna 2016 saanut tuomion lapsikaappauksesta. Vuonna 2013 Katjasta tuli Sannan sisarvaimo. Tunsin Katjan ennen kuin hän oli Sannan sisarvaimo.

Sannan sisarvaimo ex-Katja, kokoomuspolitiikon perheeseen syntynyt suomalaisnainen, lähihoitaja, levitti tai ainakin yritti levittää uskontonsa mukaista aineistoa johtamansa yhdistyksen avulla myös suomalaisiin vankiloihin, mistä menestyksellisestä ”uudesta tuulesta” hän kirjoittaa ylpeänä 23.4.2018. 

Ilta-Sanomat kertovat aivan oikein, että ex-Katjan isä oli yritysjohtaja ja mukana politiikassa. Katjan ollessa lapsi, vanhemmat erosivat ja Katja eli äitinsä kannssa, kunnes teininä hän asui vuoden Lähi-idässä isänsä luona, itse asiassa Bahrainissa. 1990-luvun puolivälissä Katja löysi gambialaisen miehen ja välit katkesivat isän kanssa. Katja otti uuden uskonnon vakavammin kuin gambialainen miehensä. Kolmannen lapsen jälkeen tämä pariskunta erosi. Nyt Katja sai arabiankielisen nimensä, ensimmäisen sellaisen.

Ex-Katjasta tuli musliminaisten johtaja. Hän oli naimisissa useiden muslimijohtajien kanssa. Ilta-Sanomat puhuvat ”pika-avioliitoista”. Helmikuussa 2011 Katja sai neljännen lapsensa algerialaisen miehen kanssa. Tätä ennen hänellä oli ollut ainakin kaksi amerikkalaista miestä ja se ensirakkaus gambialainen mies.

Uskonnollisen keskustelupalstan ylläpitäjä


Uskonnollisella keskustelupalstalla hän on toinen ylläpitäjistä nimimerkillä ummuyusuf. Katja kirjoitti lähes puolet palstan viesteistä. Hän toivotti erään jumalansa kunniaksi voittoa Jabhat Al-Nusra -joukoille.

Näissä joukoissaan Sannan sisarvaimo oli johtohahmo jo ennen Sannan tuloa perheeseen vuoteen ja miehensä lämmittäjäksi. 

Tuolla uskonnollisella keskustelupalstalla ummuyusuf-nimimerkillä Katja-lähihoitaja kirjoitti myös ”isänmaallisuudesta”, jota saisi tuntea vain sellaista uskontonsa mukaista kalifaattia kohtaan, jossa noudatetaan uskontonsa mukaista fanaattista lainsäädäntöä. 

Vuonna 2010 hän osallistui tuohtuneena keskusteluun ja tuomitsi Lady Fitness -kuntosalin, jossa oli annettu rukouskielto hänen uskontonsa edustajille. 

Kun ”piilorasistiseksi” moittimansa Suomi ei miellyttänyt ex-Katjaa, lähihoitajaa, hän kehui Syyriasta lähettämissään teksteissä uskonsisarilleen ”neitseiden paratiisia”, jossa komeat uskonsoturit käyskentelevät kaduilla ja lampaanrahaa riittää.

MV-lehti on kertonut 9.2.2017 Katjasta, joka oli piiloutunut nimimerkkiin ummuyusuf. Hän oli liittynyt edellä kerrotulle foorumille 16.9.2004 ja lähettänyt 1855 viestiä siihen mennessä. Siellä hän oli kirjoittanut hurjat määrät uskonnollista fanatismia yhdessä ex-Olavin kanssa, joka sai kiihkoilunsa tähden sittemmin myös lievän rikostuomion Suomessa.

Supon tuttu viimeistään vuodesta 2009


Marraskuussa 2009 Katja oli tuohtunut uskontonsa mukaiseen pyhään vihaan siitä, että allekirjoittanut piti toisen suomalaismiehen kanssa esitelmän uskonnollisesta terrorismista. Salaista sisäpiiriään varten hän tuomitsi sähköpostikeskusteluissaan uskontonsa mukaisiin tuomioihin meidät esitelmöitsijät ja kävi keskustelua mm. edellä kerrotun uskonnollisen foorumin toisen ylläpitäjän sekä monien uskonnollisen ryhmänsä edustajien kanssa. Viimeistään vuonna 2009 on aineistoa tuosta ryhmästä mennyt Suojelupoliisin tietoon, ilmeisesti jo vuosia aiemmin.

Katja kutsui sitä ”sonnan levitykseksi” (30.11.2009 klo 22:11), kun allekirjoittanut ja herra Tammi tuomitsivat minkä uskonnon nimissä tahansa tehdyn terrorismin tai terrorististisen teon valmistelun esitelmässään. Herra Tammi sai pahimmat uhkaukset, joita ei ryhmä tietenkään tarkoittanut päästää kohdehenkilöiden tietoon: ”Onko tälle miehelle kerrottu mitä rangaistusta tämänkaltaisen sonnan levittämisestä seuraa?” 

Tämän jälkeen Katja vyöryttää pyhiä tekstejään sisäpiirinsä tietoon. Teksteissään hänen jumalansa kehottaa tällaisissa tilanteissa rankaisemaan ja taistelemaan. Baqarasta tekstejä esitetään useampia. Myös tämä teksti annettiin ”hartaudeksi” meitä pahasti puhuneita miehiä vastaan:

”Kun rauhoitetut kuukaudet ovat kuluneet, taistelkaa uskottomia vastaan missä heitä tapaattekin, vangitkaa ja saartakaa heidät ja väijykää heitä kaikkialla”.

Onnellisia pika-avioliittoja


Katja-lähihoitaja on puheenjohtaja iqra ry:ssä, joka julkaisee uskonnollista kirjallisuutta, jossa opastetaan mm. onnellisen avioliiton salaisuuksiin. Katja-lähihoitajalla on kokemusta monestakin onnellisesta pika-avioliitosta.

Sittemmin Katjalla on ollut monta nimeä, jotka hän on saanut uskonnollisen fanatisminsa mukaisesti, johon hän on siis liittynyt. Tämän uskonnon nimeä älköön mainittako, ettei syntyisi epäilyä fobioista tai rasismista, mitä tuomiota Katja on valmis yhä uudestaan eri tilanteissa lausumaan ennakkoluuloista ja piilorasistista suomalaista yhteiskuntaa vastaan. Jääköön mainitsematta Katjan uusi uskonto ja ns. jumala. Kaikki eivät ole samanlaisia kuin Katja, joka itsekin kertoo tuntevansa vain hyviä ihmisiä. 

"Hyviä ihmisiä kaikki"


Ex-Katja kertoi KRP:n kuulusteluissa, että hän on ”itse aktiivinen ja yksi vanhimmista meidän yhdyskunnassa ja yhdistyksessä”. Hän tuntee tuolloin epäiltynä olleet miehet, mutta ei henkilökohtaisesti. Sittemmin käräjäoikeus vapautti nämä kolme miestä terrorismin rikokseen liittyvistä epäilyistä. Heillä oli vain rahan käytössä rikollista holtittomuutta, kun olivat lähteneet Syyrian matkalle ja ostaneet retkivarustuksiaan mm. suomalaista verottajaa huijaten.

KRP:n levykkeistä paljastuu Katjan vastaus, jonka mukaan ei ollut myöskään mitenkään tietoinen, että näiden miesten avustustoimintaan olisi liittynyt mitään muuta ideologista kuin auttaminen. Seuraavat pitkät pätkät Katjan todistuspuheenvuoroa on KRP:n kuulustelupöytäkirjasta mustattu. Se jää arvattavaksi, mitä on mustauksen alla. Häntä oli juuri ennen mustausta muistutettu totuudessapysymisvelvoitteestaan.

KRP oli saanut tietoonsa, että tämä Katja olisi moittinut Syyriaan matkaansa aikovan kolmikon erästä miestä, suomalaisen peruskoulun uskonnonopettajaa, siitä, ”että tämä ei ole mies vaan karkuri, kun hän ei ole osallistunut Syyriassa taisteluihin tai lähtenyt piireihin muutenkaan”.

Ex-Katjan mukaan KRP:n saama todistus on ”aika outoa puhetta” eikä koe niitä omikse sanoikseen. Pikemminkin hän on ”ehkä ollut tuohtunut siitä ettei olla oikeasti jääty auttamaan paikan päälle”.
Loppujen lopuksi ex-Katja tunsi, että julkisuudessa ollut mieskolmikko on ”hyviä ihmisiä kaikki ja en voi sanoa heistä mitään pahaa” (KRP:n esitutkinta-aineisto sivu 737).

Terveisin, Juha