torstai 20. joulukuuta 2012

Länsivaltojen vakoilutoiminta Suomessa pyrkii avoimen yhteiskunnan tukahduttamiseen


Länsivaltojen harjoittama vakoilutoiminta Suomessa on muuttunut entistä intensiivisemmäksi ja massiivisemmaksi. Se uhkaa Suomen ulkopoliittista itsemäärämisoikeutta ja kansalaisten demokraattisten oikeuksien toteutumista Suomessa. 

Vakoilutoiminta liittyy erityisesti Amerikan Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian tiedustelupyrkimysten ja poliittisten tavoitteiden toteuttamiseen. Vakoilutoimintaa varten resurssit ovat nopeasti kasvamassa samanaikaisesti, kun näiden valtioiden intressit Venäjän ja Euraasian alueiden suhteen ovat muuttuneet entistä aggressiivisemmiksi, jopa imperialistisiksi, mutta noissa tavoitteissa on koettu myös tappioita, kun Venäjä on onnistunut torjua värivallankumoukselliset yritykset eivätkä venäläiset ole lähteneet mukaan laajamittaisesti järjestelmän vastaiseen toimintaan.


- - - 


Amerikan suurlähetystö Suomessa vakoilee

Amerikan Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian vakoilupyrkimyksiä ja poliittisia tavoitteita ovat toteuttamassa tietysti valtioiden suurlähetystöt ja moninaisilla statuksilla Suomessa oleskelevat jotkut henkilöt. Toimintaan osallistuvat myös tietyt kansalaisjärjestöt ja muut järjestöt.

Presidentti Jimmy Carterin kansallisen neuvonantajan Zbigniew Brzezinskin, Dick Cheneyn ja puolustusministeri Donald Rumsfeldin geopoliittinen idea New American Century –ajatushautomoista toteutuu myös Helsingissä sadalla miljoonalla eurolla, kun Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö rakentaa kokonaan uuden rakennuksen.[1][2] Uusi rakennus varustetaan korkealla teknologialla aina nanoteknologiasta alkaen. Virallisesti korkea teknologinen varustelu selitetään energiatehokkuudella ja ympäristöarvoilla. Mitä resursseja varten Amerikan Yhdysvallat tarvitsee lisätilaa Suomessa? Miksi vanhat työtilat eivät riitä?

NSA:n tietokeskus Utahissa, joka vuona 2013 tietää kaikki puhelusi,
liikkumisesi, ostoksesi ja sähköpostisi, vaikka olisit
melkein missä tahansa maassa.
Amerikan diplomaattien harjoittama vakoilu on tullut tunnetuksi niin kansainvälisellä tasolla kuin paikallisella harrastusryhmien tasolla. Jälkimmäinen tulee harvemmin ilmi julkisesti. Guardian kertoi marraskuussa 2010, että Amerikan diplomaatit vakoilivat YK:n johtoa.[3] Vastaavia tietoja on lukuisia. Suomessa Amerikan Yhdysvaltojen suurlähetystössä työskentelevät diplomaatit ovat todistetusti tehneet vakoiluraportteja myös suomalaisista kansalaisaktivisteista ja järjestöistä sekä lähettäneet näitä tuloksiaan ulkomaille profiloinnin ja luokittelun sekä ideologisen sodan tarpeita varten.  Tämä on huolestuttavampi piirre, josta puhutaan kuitenkin aivan riittämättömästi.

NSA-keskus vakoilee kaikkia

Tom Engelhardt, American Empire Projectin perustajajäsen, on kirjoittanut teoksessaan ”The United States of Fear” (2012)[4] IC:n, CIA:n, DIA:n ja NSA:n sokkeloisesta salaisesta toiminnasta ja vallan kasvusta maailmanlaajuisesti. 

NSA-spesialisti James Bamfordin mukaan NSA-datakeskus Bluffdalessa Utahissa kykenee vuoden 2013 aikana sieppaamaan, tulkitsemaan, analysoimaan ja tallentamaan maailman viestinnästä satelliiteista ja maanalaisista ja merenalaisista kaapeleista tiedot, yksittäiset sähköpostit, matkapuhelimen puhelut, google-haut ja kaikenlaiset henkilökohtaiset tiedot pysäköintikuitteja, kirjakauppaostoksia myöten. 

Amerikkalaisesta liioittelusta huolimatta jäljelle jää myös realistisempien arvioiden mukaan vakava vakoilukeskus, jonne voi olettaa kertyvän useampien aktivistien seurantatiedot. Tietenkään NSA-keskus ei voi ikinä paikantaa ostotapahtumia suomalaisessa kirjakaupassa, jos ostaja käyttää käteistä tai jos hänen  metsien läpi apostolin kyydilla tapahtuvaan matkustamiseensa ei liity taskussa aktiivisesti toimivaa älypuhelinta. Suuri datamääräkään ei johda vakuuttavaan vakoiluun sinänsä, sillä aineiston tunnistaminen, luokittelu ja analysointi on suunnattoman kallis ja vaikea prosessi, jossa täytyy väistämättä harjoittaa priorisointia ja valikointia. Kulttuuriset vaikeudetkin lisäävät haasteita. Jos meikäläinen mies esimerkiksi juttelisi kovasti savolaisella aksentilla gsm-puhelimellaan, jossa on nimeen yhdistämätön prepaid-liittymä, toisen henkilön kanssa, joka vastailee voimakkaalla länsisuomalaisella murteella, niin amerikkalainen NSA-keskus luovuttaa analysoinnin jo pian, jos saisi vaikka kaapattua matkapuhelimien puhelut: mikään kehittynyt käännösohjelma ei tee tuota puhuttua murteellista suomea ymmärrettäväksi amerikkalaisille, jos he edes saisivat selvää, kun on tämän prepaid-liittymän haltija.


Bamford on kertonut laajasti, miten NSA:n uusi vakoilukeskus tietää likipitäen kaiken.[5][6] 2 miljardilla dollarilla rakennettu keskus tutkii myös puhelinkeskustelut tavanomaisten ihmisten välillä niin kuin hallitusten agenttien keskustelut.

Amerikka kolminkertaistaa agenttien lukumäärän

Samanaikaisesti  valtavien vakoilurakennushankkeiden kanssa on Amerikan Yhdysvallat ilmoittanut lisäävänsä ulkomaantiedustelun agenttien lukumäärää kolminkertaiseksi: 500:sta 1600:aan agenttiin? Pentagon aikoo myös vahvistaa muitakin DIA:n (sotilastiedustelu) toimia. 

Geopoliittisten ongelmien akatemian varapuheenjohtaja Konstantin Sivkov kysyy Pravdan haastattelussa, minkä laajamittaisen sotilaallisen toiminnan toteuttamista varten Amerikka lisää tiedustelua. Onko kyseessä ison Iran-operaation uudempien vaiheiden kehittelyä tms.?[7]

Suomalaistoimittajat vieraan vallan agenttien koulutuksessa

Suomessa on ilmeisemmin Sanoma-yhtiön toimitus ollut vieraan vallan agenttien koulutusseminaarissa Virossa, kuten on nähtävissä viime sunnuntain kolmesta isosta vakoilu-artikkelista sekä muissa lehdissä olleista jutuista, joissa kerrottiin kyseisestä koulutuksesta. 

Jo aiemmin, esimerkiksi 10-12.2.2011, osallistui 100 tutkijaa, vakoilijaa ja uskottua toimittajaa Narva-Jõesuussa Viron hallituksen kutsusta psykologista sodankäyntiä ja informaatiouhkia käsittelevään seminaariin, jossa uhkakuvina esiteltiin myös mm. Suomen ja Viron antifasistiset ihmisoikeusaktivistit. Edward Lucas, Jukka Rislakki ja Imbi Paju sekä muut uskotut veljet ottivat osaa tapahtumaan, jonka jälkeen he levittivät apokalypsinään varoituksia ”venäjämielisten” ihmisten uhkasta. Kyseessä oli selvästi tiedustelupalvelun ja informaatiosodan yhteisoperaatio avoimen yhteiskunnan tukahduttamista varten. Russia Today on kertonut kyseisestä seminaarista 28.2.2012[24]

Ja aivan äskettäin taas uudestaan Viron tiedustelupalvelu KAPO on antanut opetusta informaatiosodan ja vakoilun tarpeita varten valikoidulle toimittajaryhmälle.  Ilmeisemmin Suomen suojelupoliisi SUPO sai myös KAPO:n neuvoja Maailma ilman natsismi –järjestön ja Kreml-mielisten ihmisten tarkkailua varten. Helsingin Sanomissa Saska Saarikoski liittyy pääkirjoituksessaan[8] näihin tunnelmiin niin kuin myös sunnuntaina 16.12.2012 Helsingin Sanomien kolme laajaa artikkelia sekä MTV3:n haastattelija painostaessaan sisäasiainministeri Päivi Räsäseltä tiedusteluun liittyvää lausuntoa.[9][10] Saska Saarikoski liittyy KAPO:n käsityksiin Maailma ilman natsismia –järjestön ja Suomen antifasistien vaarallisuudesta, mikä väite on kuitenkin tosiasiassa propagandistinen stigma, loukkaavaksi ja halventavaksi tarkoitettu leima. Itse asiantuntijat eivät liitä vilpittömässä mielessään näitä ihmisoikeusjärjestöjä Venäjän virallisten organisaatioiden vakoilu- tai propagandatyöhön, mutta vain julkisuuteen esitettävässä propagandassa nämä järjestöt ovat sopivia vihollisia stigmatisointia varten, kuten Helsingin Sanomat leimaa tarkoitushakuisesti. 

Ylen Venäjä-katsauksia kirjoitteleva Jarmo Mäkelä on ollut myös opissa sekä Virossa että Yhdysvalloissa: hän on korostanut mm. Euraasian Unionin vaarallisuutta. Näillä edellä esitetyillä Sanoma-yhtiön ja Ylen väitteillä on ainoana tarkoituksena hyvin perinteisten informaatiosodan menetelmien avulla (voimakkaalla leimaamisella – helpon vihollisen – avulla) kätkeä omien rahoittajien, Suomen kannalta epäisänmaallisten ja vahingollisten vieraan vallan agenttien kanssa tehtävät isot operaatiot. Oman häpeän paljastuminen pelottaa ja siksi nuo kunniattomat tahot keksivät safcistien vaarallisuuden, koska safcisteista puhuttaessa täyttyy ajatukset ongelmattomilla kysymyksillä!

USA:n ja Viron operaatiot Suomessa

Äskettäin Helsingissä Suomen eduskunnassa Amerikan ulkoministeriön rahoitusmekanismin USAID:n ja tiedustelupalveluun CIA:han linkittyvän NED:n rahoituksen avulla [11] järjestettiin suomalaisvenäläinen toimittajaseminaari, jonka suomalaisten järjestäjä-isien Kreml-vihamielisyys on toistuvasti seikkaperäisesti dokumentoitu.[20][21][22][23] 


Naton ja Viron uhka Suomen puolueettomille, itsenäisille ulkosuhteille ja erityisesti Venäjä-suhteille on kasvanut entistä suuremmaksi, mikä on toistuvasti tullut ilmi Viron toteuttamissa useissa operaatioissa Suomea ja suomalaisia vastaan.[16] [17]

Viron suojelupoliisista Andres Kahar on ollut tuttu vieras Suomessa. Hän kirjoitti jouluaattona 2009 paljastavan artikkelin Eesti Päevalehteen: ”Informaatiosodankäynti – se on niin helppoa”. Tuolloin Kahar syytti Komsomolskaja Pravdan kolumnistia Galina Sapozhkinikovaa siteistä Venäjän salaiseen palveluun, koska Galina oli kirjoittanut loistavia artikkeleita Molotov-Ribbentrop –sopimuksesta ja Pronssisoturipatsaasta. Kapo koki loukkaavaksi, että Galina viittasi SS-joukkoihin Virossa.[16][17] Nuo esimerkit paljastavat, että Kapon toimintaa luonnehtii siis poliittinen repressio, demokratian ja avoimen yhteiskunnan tukahduttaminen. Repression tietovarantoa varten Kapo tarvitsee huomattavaa tiedusteluaineistoa ja Pohjanlahden yli levittäytyvää verkostoa. 


Naton tietoturvakeskusta (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence, Кооперативный Центр киберзащиты) ei voi sivuuttaa yksityisihmisiin ja yhteisöihin liittyvän tiedon kerääjänä ja vakoilutahona.[12][13][14][15] 

Lisäksi vakoilutarinoiden yhteyteen on liitetty mm. Finrosforumin ja Kavkaz-Centerin voimalla yhä röyhkeämmin esitetyt mielikuvitelmat ”pakolaisvakoilusta” ikään kuin Suomeen tulleet Venäjä-vihamieliset ”pakolaiset” olisivat joutuneet uhkan ja vakoilun kohteiksi, niin näiden puheiden ja väitteiden tarkoitusperäksi on arvioitavissa väitteiden esittäjien pyrkimys avoimen yhteiskunnan rajoittamiseen ja omien rahoittaja- ja yhteystahojen hämäräperäisten tietojen kätkemiseen.[18][19]

Maanpetoksellinen yhteydenpito vieraan valtion asiamiesten kanssa

Tiettävästi jotkut isänmaalliset suomalaistahot ovat valmistelemassa rikosilmoitusta niitä suomalaistoimittajia vastaan, jotka Suomen rikoslain 12 luvun vastaisella tavalla ovat olleet maanpetoksellisessa yhteydenpidossa vieraan valtion ja sen asiamiehen kanssa, tässä tapauksessa erityisesti Helsingin Sanomien mainitsemassa asiassa Viron Kapon ja Amerikan Yhdysvaltojen kanssa. Rikosilmoitukseen liittyvässä asiassa nuo suomalaistahot ovat ryhtyneet maanpetokselliseen yhteydenpitoon, vaikka tuo yhteistoiminta on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa Suomen ulkomaansuhteille erityisesti Venäjän kanssa.

Vastustajat keksivät safcistit "uhkaksi" 

Maanpetoksellinen yhteydenpito ja informaatiosota Amerikan Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian intressien hyväksi ei edistä Suomen itsenäisyyttä, riippumatonta ulkopolitiikkaa. 

Atlantintakaiset intressit eivät rakennu Suomen geopoliittiselle ja kansantaloudelliselle edulle. Viron nykyinen poliittinen johto on ajautunut epätoivoiseen tilanteeseen, jossa se joutuu valta-asemansa säilyttämiseksi alistamaan suuren osan alueellaan asuvasta väestöstä ja väärentämään historian: avoimen yhteiskunnan vastainen repressio edellyttää jopa vähäisten ihmisyksilöiden tarkkailua ja vaientamista. 

Suomen kansalaisyhteiskunnan ja demokraattisten instituutioiden tilanne on kuitenkin erilainen kuin Virossa. Suomen ei pidä ottaa oppia virolaista repressiota tukevasta vihamielisyydestä, paranoidisen fobian rakentelusta ”kreml-mielisiä” vastaan. 

Suomessa eivät kansalaisyhteiskunnan ja demokratian paineet (huom. Suomessa ei ole demokraattista järjestelmää uhkaavassa määrin kansalaisettomuudesta kärsivää väestöä) ole ajamassa valtaeliittiä repressiota tukevaan vastustajien ja sorrettujen stigmatisoimiseen oman "legitimiteettinsä" suojelemiseksi. Tiettyjen suomalaistahojen moitittavaa toimintaa motivoi pikemmin korruptio: tarve piilottaa julkiselta huomiolta epäisänmaallinen sidonnaisuus kaukaisiin rahoittajiin ja heidän hämärien toimien hyväksyntään. Siinä kätkemistarkoituksessa Sanoma-yhtiö ja Ylen muutamat henkilöt nostavat näytille sopivan pienen ryhmittymän antifasistit ja Maailma ilman natsismia –ihmisoikeusjärjestön. 

Amerikkalaisen informaatiosodan ja tiedustelutoiminnan perinteiseen luonteeseen on nimenomaisesti kuulunut "kansalaisjärjestön" nimen turvilla tapahtuva hämärätoiminta vieraan valtion alueella.[26] Nykyisen infosodan tilanteessa amerikkalaismielisessä propagandassa moititaan vapaamuotoista harrastuneisuutta Kremlin vakoilutoiminnaksii vain sillä perusteella, että tämä harrastustoiminta ei tue Amerikan Yhdysvaltojen poliittisia intressejä.

Vapaamuotoinen harrastuneisuus

Nyt esille Helsingin Sanomista alkaen nostetaan yksittäiset ihmiset ja heidän vapaamuotoinen harrastuneisuus ihmisoikeuksissa ja poliittisessa keskustelussa. Heidän harrastuksensa muka uhkaa, koska he ovat antifasisteja, safcisteja! En halua vähätellä safcistien osaamista ja kokemusta, mutta korostan vapaamuotoisen harrastekerhon erilaisuutta ammatilliseen palkalliseen toimintaan.


Safcistien salainen kokous juonii torstaina 20.12.2012 Helsingissä

Minun näkemykseni on totaalisesti vastakkainen: mielestäni safcistien voimavarat ja vaikutus saisivat kasvaa eksponentiaalisesti seuraavien vuosien aikana, jotta vaikutus olisi edes riittävä. 

Esimerkiksi minun suurin ja oikeastaan ainoa intressini - velvollisuuteni - on lastenhoitaminen: työttömänä miehenä käytän päiväni lähinnä omien lasteni edun nimissä. Jos jotakin vähäistä muuta tapahtuu, niin sekin on harrastuneisuutta, niin kuin joillakin on 4H-kerho, toisella Martat, kolmannella postimerkkeily, neljännellä ruoanlaitto, jne. Minun toimeentuloni on erittäin niukka, koska minulla ei ole myöskään suvulta tulevia rikkauksia. Olen juuri viime päivinä jopa hiukan ärsyttävällä tavalla määritellyt safcisti-tovereille, että antifasistinen "toimintani" on harrastuneisuutta, mutta päätoimeni on lastenhoito. Blogista ei kukaan maksa minulle mitään. 

Sinänsä en näe mitään väärää siitä, että harrastuksesta voisi kasvaa elanto tai ainakin pieni toimeentulo, johon liittyisi toimintasuunnitelma ja budjetti. Silloin budjetti pitäisi olla läpinäkyvästi julkinen, jotta jopa vastustajat saisivat lukea sen. Nyt on moninaista länsimaista aktivismia, joka on kuitenkin maksettua propagandaa, jota ei kuitenkaan kerrota julkisesti maksetuksi puheeksi, koska budjetti ei ole julkinen. Venäjä ja erilaiset tahot Venäjällä saisivat rahoittaa myös aktivismia, eikä siinä ole mitään pahaa, mutta silloin budjetointi ja kirjanpito pitäisivät olla vapaan yhteiskunnan läpinäkyviä arvoja kunnioittavia. Mutta nykyään kaikki on jaloa aatteellista harrastuneisuutta vapaaehtoisuuden pohjalta.

Mutta nämä määritelmäni ovat luonnollisesti tunnetut NSA:lle, Kapolle ja ehkä Supollekin, vaikka eivät ole tiedossa suurelle yleisölle ja tavanomaisille toimittajille, koska en ole kirjoittanut niistä blogeissani.

Toimeentuloni on työttömyysturva Kelan minimaalisen peruspäivärahan verran. Minulla ei ole mitään yhteyksiä minkään valtion tiedusteluorganisaatioihin tai ulkoministeriön agendoihin, ei ole edes telepaattista yhteyttä, ei myöskään mitään ulkomaista rahoitusta. Olisin kaiketi voinut saada venäläistä rahoitusta Kavkaz-ekstrimistien tutkimukseen ja kirjan kirjoittamiseen, olen joskus keskustellut asiasta suoraan ilman välikäsiä Kaukasiassa vaikuttavan tutkimuslaitoksen kanssa, mutta en hakenut rahoitusta, koska haluan leimautua tutkimustyössäni pikemmin kansantalouden avulla. En halua käyttää harrastuneisuutta siihen, mitä palkalliset työntekijät voivat ja sopisivat tehdä tehokkaasti.

Ymmärtääkseni, sikäli hyvin kuin tiedän suomalaiset antifasistit myös julkisuuden takaa, niin safcisteilla ei ole ylipäätänsä mitään muita valtiollisia sidonnaisuuksia muuhun kuin ainoastaan Suomen verottajaan ja Kelaan. Huhujen ja tunnustusten mukaan safcistit ovat saaneet muutamalta konferenssi-isännältä matkat seminaareihinsa, joihin nämä ovat ottaneet osaa. Minä olen saanut kaksi kertaa matkat Moskovaan konferenssiin, jossa itse kuitenkin maksoin ruokani. 

Mitä tapahtuu safcistien kesken, on pienimuotoista harrastuneisuutta – siinä missä myös Marttojen ompelukerhot neulovat ja kutovat lapasia ja mattoja ympäri suomalaisia pitäjiä. Tällaisen pienimuotoisen harrastetoiminnan nostaminen julkisessa mediassa ja rikoslainvastaisessa yhteistoiminnassa vieraan vallan tiedustelutoiminnan kanssa ”kansalliseksi uhkaksi” on suorastaan loukkaavaa, se on kansalaisten avointa harrastuneisuutta repressoivaa, mutta se on ennen kaikkea silmänkääntötemppu, jossa todelliset ison rahan megaprojektit ihmisten vakoilun toteuttamiseksi häivytetään näkyvistä, kun kohun aiheeksi on löytynyt muutamien safcistien - työttömien ja eläkeläisten - harrastetoiminta.

Oikeilla, valtiollisilla vakoojilla on voimalliset työvälineet

Vasta äskettäin joulukuussa 2012 Kymenlaaksosta kotoisin oleva, nuori mies sai syytteet, koska hän oli vakoillut haittaohjelmien avulla lukuisten ihmisten kotielämää netissä. Hänellä oli yli neljä miljoonaa tiedosta, jotka sisälsivät uhrien koneilta tallennettuja valokuvia, ruutukaappauskuvia ja web-kamerakuvia. Haittaohjelman avulla tämä mies kykeni hallitsemaan kohdehenkilön konetta tämän huomaamatta, kuvaamaan koneen web-kameralla tiloissa olleita ihmisiä.[25] Jos ja kun nuori suomalaismies kykenee tuollaiseen vakoiluun tietoyhteiskunta-Suomessa, jossa uhreilla on kuitenkin tietokoneessa palomuurit ja virustorjuntaohjelmat, niin miten paljon enemmän Amerikan moninainen tiedusteluverkosto saavuttaa tietoa sähköposteista, älypuhelimista ja ihmisten liikkumisesta korkean teknologian, ammattiosaamisen ja laitevalmistajien kanssa käytävän yhteistoiminnan ansiosta.

Pieni episodi toissa päivältä paljastaa kaikkea kivaa laitevalmistajien antamista mahdollisuuksista suurella rahalla toimiville valtiollisille vakoiluorganisaatioille. Keväällä 2012 minun Samsung Galaxy SII –älypuhelini meni rikki, koska 3 vuotta vanha poikani mehut kaatuivat sen päälle. Sen jälkeen siirsin DNA-puhelinliittymän puhelinkortin  ”ikivanhaan” puhelimeen, jonka hinta oli 1990-luvun lopulla ostohetkellä noin 5 euroa Pietarissa. Siinä puhelimessa ei ole mitään nettiominaisuuksia, vain soittaminen, vastaaminen ja tekstiviestit. Nyt toissapäivänä ostin uuden älypuhelimen, Nokian Lumian Windows-puhelimen, ostin siihen myös uuden puhelinkortin ja –liittymän (ei ole DNA), ja säilytin vanhan DNA-liittymän edellisessä puhelimessani. 

Kun laitoin uuden puhelinkortin Lumia-puhelimeeni, niin puoli vuotta sitten rikkoutuneesta Samsung Galaxy S II-puhelimesta tallennetut yhteistiedot kuvineen ilmestyivät "itsestään" Nokian puhelimeen. Kyse oli tietysti Googlen säilömästä aineistosta, joka ilmaantui heti minun puhelimeeni, vaikka Samsung –älypuhelimen puhelinkortti jatkoi toimintaansa siinä ”ikivanhassa” puhelimessa. Nämä tiedot ja kuvat yhdistyivät uuteen puhelimeen Google-kirjautumisen avulla. Miten paljon tuo aineisto on myös NSA:n käytössä? 

Minä tiedostin tietysti, että nyt minun jokainen liikkeeni, kontaktini ja puheluni on entistä helpommin KAPO:n ja NSA:n ym.  seurattavissa, mutta päätin helpottaa heidän tuskaansa läpinäkyvyydellä, jota haluan kaikkeen poliittiseen ja yhteiskunnalliseen toimintaan ja harrastuneisuuteen avoimessa yhteiskunnassa. Martat ja postimerkkeilijät eivät pelkää, jos harrastuneisuutta kyttäisiin, vaikka sikäli tilanne on outo, että safcisteista kirjoitetaan uhkaavasta valtamediassa.

Avoimuuden ja vilpittömien moraalisten lähtökohtien tähden pidän hävyttömänä, ehkä jopa rikoslain merkityksessä maanpetollisena toimintana, että vieraan vallan tiedustelupalvelun ohjeistuksen mukaisesti suomalainen valtamedia on aloittanut vapaan yhteiskunnan vastaisen repressiivisen, stigmatisoivan panettelukampanjan safcistien yhteiskunnallista aktivismia vastaan – ja tuo stigmatisointi tapahtuu moraalittomasti kätkien kohun avulla omat ja vieraan vallan todelliset suuren rahan operaatiot.

Suomalaisen valtamedian epäisänmaalliset kontaktit ja pahat seuraukset

Suomalaisen valtamedian vallitsevan informaatiosodan ongelmalliset seuraukset ovat tiivistettävissä neljään asiakokonaisuuteen:
  1. Stigmatisoiminen - häpeällinen kunniaton leimaaminen - tukahduttaa avoimen yhteiskunnan vapaata kansalaistoimintaa ja on siten ongelma demokratian näkökulmasta.
  2. Stigmatisoiminen voi aiheuttaa sen uhriksi joutuville yksityisille ihmisille työllistymiseen ja taloudelliseen toimeentuloon liittyviä tappioita, joiden hinta voi olla kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.
  3. Stigmatisoiminen leimaa pienen harrastelijaryhmän, mutta estää kansalaisilta demokratian toteutumisen salaisuuksien avulla: tukahduttamalla vapaata tiedonvälitystä ja häiritsemällä tutkivaa journalismia sekä johtamalla mainstream-median painovoiman avulla huomio todellisista korruptoituneista, valtiollisilla suurilla rahoilla toteutetuista hankkeista ja niiden lieveilmiöistä merkityksettömiin harrasteryhmiin, pieniin ”hyviin vihollisiin”.
  4. Stigmatisointi tukee enemmän Atlantin-takaisia suurvaltapoliittisia amerikkalaisia strategioita, jotka eivät ole suomalaisittain patrioottisia, geo- ja talouspoliittisesti Suomen edun mukaisia valintoja, vaan ovat omiaan aiheuttamaa jännitteitä lähialueille Suomen edun vastaisesti.


Lähteet

[1] YLE 7.11.2011: USA kohentaa suurlähetystöään sadalla miljoonalla eurolla. 

[2] Rakennustieto: Suomen suurlähetystöstä luodaan energiatehokkuuden mallikohde

[3] Guardian 28.11.2010. US diplomats spied on UN leadership. 

[4] U.S.Intelligence emerges from the shadows (17.12.2012)

[5] Storyboard Podcast: James Bamford on How the NSA’s New Spy Center Might Know Everything (25.4.2012) 

[6] James Bamford 2009. The Shadow Factory: the NSA from 9/11 to the Eavesdropping on America.

[7] Pravda 5.12.2012: США усиленно готовятся к новой войне? 

[8] Saska Saarikoski. Vaarallisia sammakkoja - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat

[9] Pakolaistenvakoilu on kasvava ilmiö | Nelonen.fi 

[10]Räsänen:Vakoilu on ongelma Suomessa - Vakoilu - Kotimaa - Helsingin Sanomat 

[11] Verkkomedia 1.12.2012: USA:n tiedustelupalvelu CIA operoi eduskunnassa alkavassa Venäjä-foorumissa. 

[12] Naton ja Viron uhka, Suomi ja kybersota 'venäjämielisiä' vastaan


[13] Viron Kapo tukahduttaa ihmisoikeudet ja vääristää historiaa

[14] Viron Kapo salakuuntelee, entä miten Suomessa 

[15] Viron informaatiokeskus kyttää suomalaisia blogeja 

[16] Kapo valvoo, että historiaa kerrotaan "oikein". 

[17] Viro,Liettua ja Latvia hyökkäävät Suomeen 

[18] Kaukasian emiirikunnalla ja Doku Umarovilla on vahvat kummisedät ja kummitädit 

[19] Terrorismin verisessä ytimessä alusta alkaen: rahoittaja Boris Berezovski ja Kavkaz Centerin ”luoja” Movladi Udugov 

[20] Onko Suomessa enää yhtään Venäjän tuntijaa? 

[21] Mikä mies Jarmo Koponen toivottaa tervetulleeksi Särkyneet peilit –konferenssiin? 

[22] Kerkko Paananen - Särkyneiden peilien Finrosforum-järjestäjä 

[23] Kavkaz-Center paljasti sisäpiiritietona mediaseminaarin järjestäjän Finrosforumin tavoitteet 


[24] Estonia fails to find a JamesBond   

[25] Netissä nuoria naisiavakoillut hakkeri syytteisiin 

[26] American USAID out from Russia. At last!. . . . . . . .Juha Molari Юха Молaри
GSM +358 40 684 1172; +358 44 275 8284
työtön
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html