lauantai 14. syyskuuta 2013

Miksi Suomen media julkaisi Storsjö-skandaalin vasta perjantaina 13. päivä?

En usko, että Suomen median ja Suomen ulkoministeriön hitaan reagoinnin syynä olisi tietämättömyys, vaan pikemmin kyse on ollut kulissien takaisesta epäeettisestä valmistautumisesta siihen, miten tällä kertaa keksitään sopivat ”selitykset” ja vastahyökkäykset Venäjän valtiota vastaan. Suomen mediassa on ammattitoimittajia Venäjään liittyvien teemojen seuraamiseen, joten heidän on täytynyt tietää Storsjö-skandaalista reaaliaikaisesti viimeistään torstaina 12.9.2013. Tarinat ja selitykset tulevat julki Suomessa kuitenkin vasta perjantaina 13.9.2013. Samanaikaisesti joidenkin BB-henkilöiden kommentteja seurataan Suomen mediassa aivan reaaliaikaisesti ja vain muutaman minuutin viiveellä uutisoidaan BB-henkilöiden ex-puolisoiden mielipiteet tapahtumien jännittävistä käänteistä. Al-Qaida-terroristilista ja YK:n turvaneuvosto ovat melkoisen paljon arvokkaampia foorumeita kuin Big Brother -kuviot. En halua mitenkään uskoa, että Suomen media olisi niin ammattitaidotonta ja hidasta kuin tämä hidas reagointi näyttäisi kertovan: mielestäni kyse on siis Suomen median ja UM keskinäisestä juonikkuudesta.


Storsjön ja Kavkaz-Centerin yhteydet Syyriaan tarkkailun alla

Venäjälle Storsjön ja Kavkaz-Centerin toiminta ovat nyt erityisellä tavalla ajankohtaisia monen uuden tutkimuslinjan tähden. Jopa US merivoimien upseeri evp. Wayne Madsen paljasti 11.9.2013 sotilaallisen tarkasti Strategic Culture –sivustolla Syyrian kapinallisten hermokaasun yhteydet tshetsheenien terroristeihin ja Georgiaan:http://www.strategic-culture.org/news/2013/09/11/getting-bottom-rebels-chemical-weapons-use-in-syria.html Valitettavasti tuo kirjoitus on nettihyökkäysten kohteena ja sivu on tuhoutunut.

Itse olen kirjoittanut 8.9.2013 samasta teemasta kuin Wayne Madsen. Olen kysynyt, että voisiko SUPO, FSB tai joku viisas henkilö antaa lisää ymmärrystä ja selitystä Syyrian kapinallisten logistisiin taustoihin Suomen ja Turkin tien osalta? Minua ihmetytti, että eräs ilmiasultaan ihan naureskeleva iloinen älykäs suomalaismies, jonka uskonnollisen kovan sortin jihadismin tuntevat vain lähimmät jihadistisessa solussaan, oli varhain vuoden 2013 aikana Groznyissa matkoilla. Tämän hienokäytöksisen suomalaisen jihadistisen muslimin mukaan Groznyi on luopioiden vallassa. Hänen kaverinsa yrittikin kerran päästä taisteluihin Kadyrovin joukoja vastaan, mutta tuo toinen suomalaismies jäi kiinni Georgian rajalla. Tämän kerran seikkailija on ihan oikea taistelija (toisin kuin se Tshetsheniaan pyrkinyt ”hörhö”). Hänen isänsä on Pohjois-Afrikasta Välimeren etelärannikolta. Mies on käynyt koulutuksessa myös Saudi-Arabiassa. Suomalaismies on suorittanut kunnialla isänsä maassa asepalveluksen niin kuin Suomenkin asepalveluksessa ja toiminut puoli vuotta eräässä legendamaisessa palkka-armeijassa. Hän kutsuu itseään taistelijaksi. Minua on kiinnostanut hänen uusimmissa Groznyin ja Syyrian matkoissaan se, että sympaattisen kuvan itsestään antama suomalaismies tuntee myös Mikael Storsjön porukat ja hänen Turkin kautta Suomeen saapuneita tshetsheenejä. Mies on myös Kavkaz-Center –aktivisti ainakin puheissaan ja lukijana. Al-Qaidan kaltainen ”jihadismi” on hänen mieleensä ja juuri Kavkaz-Center antaa ”Koraanikoulussaan” opetusmahdollisuuden tunnetuille Al-Qaida-johtajille. 

Mielenkiintoiseksi tuo alkuvuoden Groznyin matkat – virallisesti epäonnistunut ”vaimon hakumatka” jälleen kerran tuolle alueelle – tulevat siitäkin näkökulmasta, että mainitun herran mukaan muhajideen taistelija ei tarvitsisi edes vaimoa, koska saa suuren määrän neitseitä sitten sankaritekonsa jälkeen. Loppukeväästä hän antoikin tietyille henkilöille Suomessa jäähyväiset ja kutsui taistelurintamaan Syyriaan maan presidenttiä vastaan. Jihadistisen suomalaismiehen mukaan USA on toki paha, mutta hänen eskatologisen rakennelman mukaan eskatologinen loppu alkaa toteutua Syyriasta, kun kristityt ja oikeauskoiset muslimit tuhoavat luopio-muslimit, minkä jälkeen oikeauskoiset muslimit tuhoavat myös kristityt. Tässä alkuvaiheessa jihadisti voi olla samassa rintamassa USA:n kanssa.

Huhti-toukokuussa mainittu sympaattinen älykäs suomalaismies on mennyt toimittamaan lopullista kohtaloaan Turkin kautta Syyriaan ja on edelleen siellä. Osa porukasta on mennyt Jordanian kautta Syyriaan. Sinne on mennyt myös muita siitä samasta islamistisesta solusta, josta pidin vähän puhetta vuonna 2009. Onko Kaukasian emiirikunta –terroristijärjestön informaatiokeskukseen ”Kavkaz-Centeriin” lähemmin tai kaukaisemmin liittyvillä Turkista tulleilla entisillä tshetsheenitaistelijoilla yhteyksiä heidän hyvin tuntemansa pitkäaikaisen kotimaansa Turkin kautta tapahtuviin nykyisiin kulkureitteihin Syyriaan, jonne sekä Tshetsheniasta että Suomesta on mennyt jihadisteja Muhajideen rintamalle Al-Qaidan joukkoihin? Minä vähäosainen suomalaismies en onnistuisi ylittää Turkista Syyrian rajaa enkä eksyisi Syyriassa Muhajideen joukkoihin, vaan tarvitsisin kovasti Turkin alueelta yhteistyökumppaneita ja paikallista tukea. Kuka antaa niitä neuvoja Suomesta taisteluihin lähteneille?

Tällaisia tyhmiä kysymyksiä olen vähäosaisena suomalaisena työttömänä miehenä pohtinut. Luultavasti alan ammattilaiset tiedusteluorganisaatiossa osaavat kysyä vielä kovempia kysymyksiä Kavkaz-Centeriin liittyvän verkoston vaarallisuudesta. Kavkaz-Centerin toiminnan sallimisella Suomi ja Ruotsi käyvät myös välillisesti sotaansa Syyrian kansaa ja Syyrian valtiojohtoa vastaan sikäli kuin Suomessa kukaan UM:ssa ja mediassa ymmärtää yhtään mistään mitään.

Suomessa kätketään kansalta reilu runsas tieto

Hämmästystään naureskeleva Mikael Storsjö ja viattoman suomalaisen puolesta puhuva Arto Luukkanen ovat se ilmiasu, jonka Suomen media poliittisen johdon ohjauksessa sallivat antaa Suomen kansalle. Suomessa kansalta kätketään oikea reilu tieto rötösherrojen touhuista. En tiedä, onko Storsjön suojelussa kyse myös Hautalan, Ahtisaaren tai jonkun muunkin tahon tarpeesta pimittää tietoa? Suomen hidas reagointi uutisoinnissa on seurausta siitä, että ensin propagandakonttoriväen on täytynyt kokoontua ja pohtia kriisiviestinnän taktiikka tässä tilanteessa.

Venäjän ulkoministeriö julkaisi Al-Qaida-iskujen muistopäivän syyskuun 11. päivän jälkeen seuraavana päivänä 12.9.2013, että suomalainen Mikael Storsjö, hänen yhteistyökumppaninsa Tukholmassa ja Turkissa toimiva Kavkaz-Centerin partneri Imkander-rahoitusmekanismi tulisi sijoittaa YK:n Al-Qaida-terroristilistalle. Olen kirjoittanut myös tuosta yhteistyökumppanista useamman kerran aiemmin, olen myös jo vuosia sitten pyrkinyt soittamaan hänelle puhelimella. Eräät minut tshetsheenituttuni Venäjältä ovatkin puhutelleet häntä puhelimessa pian Moskovan metroasemien terrori-iskujen jälkeen, jolloin hänen nimissään oli vielä eräät Kavkaz-Centerin rekisteröinnit. Storsjön Kavkaz-Center on jo ollut jo vuosia nimetty Al-Qaida-terrorismilistalla, vaikka Suomen media ja UM ovat siitäkin vaienneet lähes järjestelmällisesti. Viime vuosien aikana tapahtuneet useat pidätykset ja ilmiannot ovat kuitenkin täydentäneet tiedostoa Kavkaz-Centerin toiminnasta paljon enempänä kuin pelkkänä tiedotusvälineenä, jossa "toimittajat" iskisivät vain tarinoitansa. Tshetsheniassa pidätettyjen joukossa on ollut myös Storsjön Suomeen tuomien ”pakolaisten” sukulaisia: nuo pidätetyt olivat ammattitaistelijoita, jotka kääntyivät kuitenkin - kiitos Jumalan ja laillisen esivallan - laillisen esivallan puolelle yhteistyöhaluisiksi ilmiantajiksi. Suomen media on osoittanut toistamiseen täyden tietämättömyytensä myös Storsjön ja hänen ”pakolaistensa” esitutkintapöytäkirjoistakin, jotka Suomen viranomaiset ovat tehneet Suomeen kuljetetuille "pakolaisille". Nuo poliisipaperit olisivat kertoneet selvästi ja avoimesti myös rahoitusmekanismeista ja -järjestelmistä.

Storsjön ja Vesimäen jengit kohtaavat

Nyt Storsjön ja Vesimäen jengit ovat ilmaisseet huolestuneisuutta vähäosaista Juha Molari – minua – vastaan, kun olen kommentoinut asiasta. Perjantai-iltana 13.9.2013 rakennusmestari Matti Vesimäki osoittaa pilkkablogissaan avointa vilpitöntä tukea Mikael Storsjölle ja moittii minua taas kerran, tällä kertaa sen jälkeen kun hän on saanut tietää suomalaisesta mediasta Storsjön uhkasta joutua YK:n Al-Qaida-terroristilistalle. En tiedä, missä määrin perjantaipullo on vauhdittanut hänen kirjoitteluaan raskaiden rakennushommien jälkeisessä raukeassa olotilassa.

Erityisesti hätääntyneesti Vesimäki selittää anonyymissä profiilissaan, että Molari ”ei voinut tietää” Venäjän ulkoministeriön 12.9.2013 tiedotteesta ennen kuin vasta sen jälkeen, kun 13.9.2013 Suomen iltapäivälehdistön nettisivut julkaisivat asiaa koskevat uutiset. Vesimäen mukaan kävisin nopeasti poimimassa suomalaisten lehtien tiedon ja tein blogini, jotta näyttäisi siltä, että tiesin ennen. En ymmärrä Vesimäen suurta hätää, joka ei ole tällä kertaa paskahätä.

Eräiden puheiden mukaan Mikael Storsjöllä olisi vähemmän kauniit kontaktit koviin jengeihin siltä ajalta, kun hänellä oli eräs aiemmista vaimoistaan: ei nykyinen tammisaarelainen eikä edellinen azerbaidžanilainen vaimo, vaan joku heitä edeltävä vaimo. Eräiden tietojen mukaan Storsjö asuisi nykyään jo yhä enemmän itsellisesti Tukholmassa, vaikka hän tarjoaa osoitteekseen toimistonsa Bulevardilla Helsingissä.  Vesimäki esiintyy kovana rakennusmiehenä ja moottoripyörämiehenä, joten miesten keskinäinen tuki on jotain hyvin kiehtovaa. Storsjö kertoo tietävänsä rakentamisen kaikki taidot, kun hän johtaa Hautalan ja Nekrasovin huvilaremonttia rakennustyönmaan "nokkamiehenä". Storsjöllä ja Vesimäellä on ollut ainakin keskinäistä sähköpostiyhteyttä vuosien varrella.

Kaiken kaikkiaan Vesimäellä on ihan huvittava huoli siitä tuskasta, kuka tiesi ensin. En ole sanallakaan viitannut "kilpailutilanteeseen", koska en ole kokenut sellaista, mutta torstaina 12.3.2013 pohdin blogissani ja Facebookissa surullisena, että aikooko Suomen media yhä vaieta Storsjö- häpeästä. Suomessa kaikki ovat vain hiljaa!

Sittemmin Vesimäen reaktio toisaalla ja Kavkaz-Centerin reaktio toisaalla ovat hyvin oireellisia: molemmissa tahdotaan todistaa Molarin mitättömyyttä ja olemattomuutta. Minä myönnän mitättömyyteni ja olemattomuuteni, vaikka minua vastaan esitetyt valheet ovat valheita. Miksi vastapuoleni tahtoo yhä vain jatkaa vuodesta toiseen samaa mitättömyyden todistamista? Mikä häiritsee vastapuoltani, kun he jatkavat mitättömän ihmisolion todistamista mitättömäksi ihmisolioksi päivästä toiseen, vuodesta toiseen?

Hautalagate ja Tursogate


Aikataulusta sen verran, että olen tiennyt vasta varhain torstaina 12.3.2013 keskipäivällä Venäjän ulkoministeriön tiedotteesta, joka koskee Imkander-rahoitusmekanismia  ja Kavkaz-Centeriä. Imkander on sama järjestö kuin IHH, jonka turvin Shamil Basaev rahoitti Mikael Storsjön ”pakolaisten” elämän Turkissa ja jonka puitteissa eräät näistä Suomeen saapuneista ”pakolaisista” keräsivät huomattavia rahasummia Kaukasian taistelijoile. Minulla ei ole tietenkään edes promillen vertaa osuutta itse Venäjän ulkoministeriön tiedotteen syntyyn tai ulkoministeriön hankkeeseen YK:n turvaneuvostossa. Venäjä vei Storsjö-skandaalin YK:n turvaneuvostoon vain vähän sen jälkeen kun rouva ja herra Storsjö ja Islam Matsiev olivat käyneet Istanbulissa tapaamassa Imkander-järjestön johtoa, mukaan lukien Doku Umarovin veljeä (olen kirjoittanut aiheesta tuolloin vähän etukäteen ja samanaikaisesti tapahtumien kanssa). Tämän jälkeen helmikuun lopulla Ruotsin suojelupoliisi kutsui Storsjön kuultavaksi (olen kirjoittanut myös tuosta tapaamisesta). Maaliskuussa 2013 oli Suomessa Hautalagate ja YK:n turvaneuvostossa Tursogate, josta äskettäin tuli erä välitulos. Hautalagate ei ole myöskään vielä ohi.


Torstaina 12.3.2013 kello 15:23 minä saan Pravda-lehden "Большой Кавказ"-julkaisulta Venäjän ulkoministeriön tiedotetta koskevan kommenttipyynnön.  


Kommenttipyynnön esittäjä on ystävä tunnetulle venäläiselle toimittajalle, jonka olen tuntenut jo useita vuosia. Mikä kiinnostavaa, niin tuota kommenttipyyntöä ei esitetty teologi Arto Luukkaselle, Suomen television ja iltapäivälehdistön lempipropagandistille Venäjä-jutuissa, koska Arto Luukkanen ei ole kiinnostava, ei asiantuntija eikä edes tunnettu missään terrorismiin liittyvässä kysymyksessä. Kun minulta kysytään kommenttia, niin olen tuossa vaiheessa varattu poikani urheiluharrastukseen – kävelymatkalla pojan kanssa harjoituspaikalle – ja ilmoitan, että myöhemmin illalla poikani painiharjoitusten jälkeen vastaan venäjäksi asiaa koskien. Olen tässä vaiheessa vain älykännykän varassa, mutta venäläisen jutun kirjoittaminen on kännykällä hiukan haasteellista. Vastaan sittemmin venäjäksi kysymykseen ja venäläinen artikkeli tulee julkisuuteen torstaina 12.9.2013 kello 20:27.

Lähde:
http://www.bigcaucasus.com/events/actual/12-09-2013/86322-kavkazcentre-0/


Torstaina 12.3.2013 kello 19:28 lähetän tiedon ja linkin myös eräälle suomalaiselle johtavalle antifasistille asian johdosta. Kello 20:07 saan suomenkielisen tiedotteen eräältä toiselta antifasistilta asian johdosta. En ole keskustellut kummankaan kanssa asiasta. Luultavasti he ovat tietäneet Tursoskandaalista jo huomattavasti ennen minua muiden lähteiden perusteella.Torstaina 12.3.2013 kello 20:18 teen ehkä hiukan typerästi, mutta mitä sille ”vahingonilolle” voi, kun vastapuoli on Mikael Storsjö – demonien ja bandiittien promoottori ja propagandisti Kavkaz-Centerissä: lähetän kello 20:18 ”onnittelut” Storsjölle terroristilistoille mahdollisen pääsyn johdosta. Haluan tutkia Stosjön reaktioita, jotka ovat tunnetusti huvittavia ja paljastavia. Psykohistoriaan "perehtyneenä" (tohtorin väitöskirja Helsingin yliopistossa) en voi välttää tietoja, joiden mukaan Storsjö sai erittäin kovan kotikasvatuksen lapsena ym. Ilmeisemmin Mikael Storsjö tahtoo psykoottisella ehdottomuudellaan pitää itsepintaisesti kiinni valheesta ja kiistää realiteettien kohtaamisen, kyseessä on tyypillinen kieltämisen mukaisen defenssi. Venäjällä häntä on pidetty terroristina jo vuosikaudet, minkä johdosta miehellä on maahanpääsykieltokin Venäjälle. Suomen tulisi nyt kuitenkin noudattaa omaa terrorismin vastaista lainsäädäntöään ja jäädyttää Storsjön pankkitilit, jotta terrorismin rahoitusmekanismit tukitaan täysin. Suomi ei ole toiminut asiassa lainmukaisella tavalla. Onhan selvää, että Storsjö on ilmoittanut poliisin tietoon niin mitättömät tulot, että edes pitkäaikaistyötön ei selviä niin vähillä summilla, mutta Storsjö tulee hyvin toimeen rikkaiden vaimojensa avulla, kuten hän selitti poliisille. Siksi Storsjö voi harrastaa purjehdusta ja matkailua rutiköyhänä liikemiehenä, jolla ei ole koko vuoden aikana tuloja paria tonnia euroa! Joka tapauksessa koen, että asia vaatisi parempaa tarkistusta ja valvontaa: Venäjän vaatimus YK:n turvaneuvostolle on erittäin perusteltu.

En koe mitenkään uutena asiana, että Venäjä pitää Mikael Storsjötä terroristina. Olin keväällä 2011 RT-kanavan kanssa Bulevardilla Storsjön emiirikunnan päämajan edustalla. RT:n toimituspäällikkö kertoi minulle, että he eivät haastattele Storsjötä, koska medialle on johdonmukainen linja, jonka mukaan terroristille ei saa antaa ääntä mediassa. Storsjön toiminta on loukkaus ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia vastaan, kun hänen verkostonsa tukee taloudellisesti, informatiivisesti ja organisatorisesti Al-Qaida-terroristien tekemiä verisiä hyökkäyksiä Tshetshenian kansaa ja sen instituutioita (kuten parlamenttia) vastaan sekä hyökkäyksiä viattomia ihmisiä vastaan kaikkialla Venäjän Federaation alueella, kuten oli nähtävissä terrori-iskuissa junissa, metroasemilla ja lentokentällä. Kukaan muu Pohjoismaiden ihminen ei ole ikinä historiansa aikana aiheuttanut niin paljon surua ja vahinkoa tshetsheeneille kuin Mikael Storsjö.


Torstaina 12.9.2013 kello 21:23 olen kommentoinut omassa Facebookissani Venäjän ulkoministeriön tiedotetta ja kello 21:26 julkaissut oman blogini bloggerissa asian johdosta.Demonien ja bandiittien promoottorina ja koordinaattorina Kavkaz-Center julkaisee 12.9.2013 kello 21:59 ensimmäisen uutisensa YK:n turvaneuvostossa olleesta hankkeesta ja seuraavassa uutisessaan 12.9.2013 kello 22:13 toistaa Kavkaz-Centeriin liittyvät vaatimukset YK:n turvaneuvostossa ja tämän jälkeen heti seuraavassa uutisessaan 12.9.2013 kello 22:50  Kavkaz-Center julkaisee pedofilia ja sodomia –väitteitä sisältävän loukkaavan herjaustekstin minua vastaan. Kavkaz-Centerin kello käy joko Suomenlinnan tai Tukholman emiirikuntien aikaa.Facebookissa olen ihmetellyt perjantain varhaistunteina 13.9. kello 3:20, että aikooko Suomen media olla yhä hiljaa Mikael Storsjö-häpeästä, sillä 13.9. kello 2:31 on Ylen toimittaja ainakin lukenut minun blogini asian johdosta.
Lopulta Suomen poliittisen johdon helvetilliseksi häpeäksi perjantaina 13. päivä syyskuuta tulee julkisuuteen myös lopulta Suomen mediassa suomalainen ”Al-Qaida-yhdyshenkilö” ja Venäjän tarve sijoittaa hänet YK:n Al-Qaida-terroristien listalle. Suomen propagandakonttorin kriisiryhmä on löytänyt vastausstrategiansa ja keksinyt sopivat propangandistit kommentoimaa Tursogaten merkitystä.


. . . . . . . .

Juha Molari Юха Молaри
GSM+358 40 684 1172
Teologian tohtori, BBA
EMAIL juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)
СМИ и Юха Молaри коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html