Statcounter

tiistai 10. marraskuuta 2009

Тайние замыслы духвнаго капитула

Юридический уполномоченный Парламента Финляндии изучает виновновны ли духовный капитул и их судебный юрист в дискриминации, т.к. они завели дело на лютеранского настоятеля и рассматривают пригоден ли он продолжать свою работу священника, потому что они считают, что его отношение к России слишком положительно и не критично.

Духовный капитул Эспоо дал свой безвкусный ответ юридическому уполномоченному и объявил свой ответ секретным. В этом ответе нечестно и неправильно интерпритируют события.

Настоятель Юха Молари получил это информацию сегодня.

Suomen eduskunnan oikeusasiamies tutkii Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin menettelyä (asia 2009-00393), onko tuomiokapituli ja tutkinta-asiamies syyllistyneet lain vastaiseen diskriminaatioon, kun se käsittelee kirkkoherra Juha Molarin sopivuutta sillä perusteella, onko hänen suhteensä Venäjään “liian läheinen” ja “liian kritiikitön”. Kirkkoherraa syytetään Venäjän ihannoinnista, niin kuin Turun Sanomat osuvasti kirjoitti 26.9.2009.

Espoon Tuomiokapituli antoi tympeän vastauksensa oikeusasiamiehelle 27.10.2009 ja tahtoo julistaa oman vastauksensa salaiseksi. Vastaus on merkillisen epärehellinen ja vääristelevä. Salaisuutta on luonnollista vaatia, jos oma toiminta on epärehellistä ja vääristelevää.

Salaiseksi julistaminen paljastaa paljon tuomiokapitulin toimenpiteistä, jotka eivät kestä läpinäkyvyyttä. Tuomiokapituli vetoaa Suomen lakiin (Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta § 24; 21.5.1999/621), jonka mukaan viranomainen voisi julistaa salaiseksi, jos keskeneräisen asian tietojen julkisuus aiheuttaa ongelmia asianosaiselle (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621). Tuomiokapituli kääntää siis lain ylösalaisin ja vaatii salaisuutta, vaikka se suojelee omaa epärehellisyyttään. Toinen syy salaisuudelle voisi olla lain mukaan, että julkisuus vaikeuttaa asian selvittämistä. Tuomiokapituli ei kerro millään tavalla, miten asian selvittäminen helpottuisi salaisen vastauksen avulla. Tuomiokapituli haluaa siis jyrkästi poiketa mainitun lain ensimmäisestä periaatteesta, julkisuusperiaatteesta.

Kirkkoherra Juha Molari sai tänään tämän tuomiokapitulin laatiman vastauksen.

5 kommenttia:

  1. Voisiko vain olla, että Tuomiokapituli on kyllästynyt siihen, että jokainen sen antama vastaus vääristellään venäläisessä mediassa? Kun asiasta tulee jossain vaiheessa päätös, sehän on julkinen.

    VastaaPoista
  2. Mistä tiedät, että vastaus on tympeä, jos se on salainen etkä ole sitä nähnyt?

    VastaaPoista
  3. Totta kai minä olen nähnyt asianosaisena vastauksen. Jos luet tarkasti julkisen osan eli tiedotteen, huomaat siinä etsittävän salaisuutta kaikille asiaa koskeville asiapapereille, mutta sehän on mahdoton, koska useat ovat jo olleet kauan julkisia.

    VastaaPoista
  4. "Suomen eduskunnan oikeusasiamies tutkii Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin menettelyä (asia 2009-00393), onko tuomiokapituli ja tutkinta-asiamies syyllistyneet lain vastaiseen diskriminaatioon, kun se käsittelee kirkkoherra Juha Molarin sopivuutta sillä perusteella, onko hänen suhteensa Venäjään “liian läheinen” ja “liian kritiikitön”."

    Toimintaasi tutkitaan monista syistä. Siksi että kiihkoilet Venäjän "suvereenin demokratian" puolesta, leimaat russofiileiksi ihmiset, jotka puolustavat Venäjän länsimielistä oppositiota, lehdistönvapautta etc. Lisäksi olet veljeillyt sellaisten äärivasemmistolaisten ihmisten kuten Johan Bäckmanin ja Leena Hietasen kanssa.

    Bäckmaniin olet suhtautunut äärimmäisen kritiikittömästi, kuten myös Venäjän suvereeniin demokratiaan. Kerroit hänen sopivan vaikka EU:n presidentiksi.

    Nyt silmäsi ovat onneksi avautuneet Bäckmanin osalta. Toivottavasti raotat sinisiä silmiäsi jatkossa vielä enemmän...

    Ps. Ymmärrä silmiesi väri metaforana

    VastaaPoista
  5. Olen joka kerta SAFKA:n palavereissa kritisoinut tietynlaisia näkemyksiä ja pyrkinyt ohjaamaan toimintaa toisenlaiseen suuntaan. Tässä suhteessa en ole tarvinnut avata silmiäni nyt yhtään enemmän kuin mitä tein aiemmin. Luultavasti blogini lukija ei vain tunne asioita riittävän hyvin.

    Venäjän Yhtenäisyyden Puolueeseen suhtaudun myönteisesti nyt niin kuin olen suhtautunut aiemminkin. En ole Venäjän moni-ilmeisen opposition kannattaja, toisin kuin suomalaiset äärivasemmistolaiset, muut vasemmistolaiset tai oikeistolaiset tahot. Kirjoittaja ei edes mainitse, ketä hän tarkittaa Venäjän länsimaisella oikeisto-oppositiolla. Kasparov tuskin kuuluu sanan varsinaisessa mielessä oppositioon, koska hän on lähinnä länsirahoitteinen oikeistoanarkisti, ei demokraattisen vaalijärjestelmän osa.

    VastaaPoista